Page 128 of 826 FirstFirst ... 2878118124125126127128129130131132138178228628 ... LastLast
Results 3,176 to 3,200 of 20634

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ljudi smijem li krenut s polisom do pg?

Ranije je pisalo neđe pri dnu da važi do izdavanja saobraćajne, sad niđe slova jednoga o tome nema.
    Bijo si poziw koi se neodbija

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    5,942
    Thanked in
    2,858 Posts

Ne smiješ...
    Mogu da te isključe iz saobraćaja, u najgorem slučaju povedu u Zetatrans.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    2,026
    Thanks Thanks Received 
    6,241
    Thanked in
    2,908 Posts

Quote Originally Posted by tihomirdj View Post
    daleko od toga da savjetujem da se podrzi brza voznja...
    savjetujem da se ogranicenja preprave
    a helikopteru bi bolje bilo da leti bd pg i da mice tamice krcate drva koji se uz brdo 25 na sat penju i koji nece da se pomjere ..
    Po novom zakonu ukoliko se vozilo koje je formiralo kolonu na prvom pogodnom mjestu ne zaustavi da propusti istu voza;u tog vozila sljeduje kazna od 50-ak eura

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    692
    Thanked in
    217 Posts

Quote Originally Posted by Mad_dog_KO View Post
    Ljudi smijem li krenut s polisom do pg?

Ranije je pisalo neđe pri dnu da važi do izdavanja saobraćajne, sad niđe slova jednoga o tome nema.
    Na racunu od registracije ti pise "Ovaj racun sluzi kao potvrda do izdavanja saobracajne dozvole".

I sa polisom i racunom mozes da vozis slobodno mjesec dana od dana registracije.

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Ne smiješ...
    Mogu da te isključe iz saobraćaja, u najgorem slučaju povedu u Zetatrans.
    Na osnovu cega mogu da ga iskljuce iz saobracaja?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Balsa View Post
    Pfff, kako da ne. U USA ti odozimaju vozacku, a za neke prekrsaje ides u zatvor iz auta. Ne znam dje si ti vozio, ali ovako je u vecini slucajeva. Oni cak imaju kategoriju ubistva sa umisljajem iz saobracaja.

Mom drugu su oduzeli vozacku i zabranili upravljanje vozilom na godinu dana zbog prekoracenja brzine (doduse vozio je preko 120mph i tome su mu dodali i rizicna prestrojavanja i pokusaj bjezanja policiji). Kod nas bi prosao sa oduzetom vozackom na tri mjeseca i blagom novcanom kaznom.

Za drunk driving ides u tvorza, dobijes onaj uredjaj za lokaciju i 10-15 000 dolara, ako bjezis policiji, opet u tvorza.
    Ali za 30 preko ogranicenja, pojas......samo ide kazna, debela naravno, nema oduzimanja vozacke.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    30 Posts

A i zavisi koliko ti poena nabucaju, moze policajac dosta smislit i stavit, i onda ide cijena osiguranja na gore zbog toga tako da si najebao sa kaznom i sa tim koje ce te mnogo vise ispast.
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    9,709
    Thanks Thanks Received 
    6,018
    Thanked in
    2,295 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Po novom zakonu ukoliko se vozilo koje je formiralo kolonu na prvom pogodnom mjestu ne zaustavi da propusti istu voza;u tog vozila sljeduje kazna od 50-ak eura
    Jes samo što na usponima niđe policije nema, njima nije cilj da saobraćaj bude sigurniji nego da se nakupe što više para... Danas sam pun Nk-Risan guslao 20min iza šlepera koji je išao 30km/h i par retarda koji ne umiju da ga preteknu, a ne daj bože da naprave razmak da se neko drugi može približiti... Na kraju je popuštio vozač hladnjače iz kolone, i obrijao 5 auta i šleper na punu, da je naišao bilo ko iz drugog smjera ne bi mu bilo spasa... Za tih 20 min, prošli smo pored minimum 10 proširenja, ali ovoga je boljena ona stvar, briga ga je bilo i za kolonu i za sviranje ljudi iz kolone... Normalno Nk table su bile, ko bi drugi do domaći bravi... Često kad sretnem šlepere iz npr Slovenije ili ostatka Evrope, sklanjaju se čim se preko par auta skupi iza njih, dok ovi naši ibače ruku kroz prozor i kuliraju, ko je*e kolonu od kilometar dva koja je iza...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

Pa ovako:
    diga mi je pauk kola prije jedno po godine, kad sam uzeo auto rekli su mi da je to sad kod sudije za prekršaje, i da treba da se javim u roku od, lupam, neđelju dana... Pošto je kazna paprena, skoro 100 eura, i pošto nijesam kriv tj bio sam manje kriv od ostalih, sudiji se nijesam javio, nijesam ništa plaća, i nije mi dolazio nikakav poziv... E sad mi neko reče da kola ne mogu da se registruju dok se ne izmire svi računi... Ide li to tako, i da li se kojim slučajem plaća kakva kamata pošto to nijesam na vrijeme izmirio (ništa me ne bi iznenadilo)?
    Takođe, imam još jednu neplaćenu kaznu od, čini mi se, 20 eura. Kad sam vraća jednu noć iz PG, zaustavi me patrola... Ja sam mislio da je rutinska kontrola, kad oni meni kažu da sam vozio prebrzo, tj po njihovim riječima, vozio sam 80 a ograničenje je 60. Pošto stvarno nijesam znao da je ograničenje 60,a mislim i da sam vozio manje od 80, počnem da se svađam sa njima... Taman kad sam ih skoro ubijedio da sam u pravu, ovaj što je držao radar, snimi još jednog vozača i poče brže-bolje da trči na ulicu da ga zaustavi... Pošto je lik imao 120 kg i guzice ka u raspuštenice, mene je tu uhvatio napad smijeha, a na to me ovaj drugi samo pogledao i napisa kaznu...
    Pored ovoga imam još jednu kaznu zbog, čini mi se pojasa ili svijetala. Nešto oko 30 eura...
    Znači, moram li sve ovo da platim ako mislim da registrujem auto, plaćam li kakve penale zbog kašnjenja, i DOBIJAM LI KAKVE KAZNENE BODOVE za sve ovo, pošto bi mi još samo falilo da mi uzmu vozačku?

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,535
    Thanked in
    2,667 Posts

Quote Originally Posted by stevann View Post
    moze li mi neko iscupat iz zakona sljedece: Da policajac, odnosno patrola, moraju bit na vidnom mjetu prilikom zaustavljanja vozila? Obzirom da se oni kriju iz drveca rupa znakova na putu uvala zbunova, to bi bilo protivzakonito. Znam da prilikom zaustavljanja MORAJU imat stop palicu, inace mozes da ih tuzis za ne nosenje iste. Isto vazi i za onu policajsku kapu, jer ukoliko je policajac ne nosi, smatra se da je van zadatka, i nisi duzan da mu stanes ni tad, ni kad je bez stop palice.
    Na ovo još niko nije odgovorio...

Sent via pisaća mašina
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Karamazov docekace te sve kazne ali neces dodatno nista placat. Nema kamata i cuda, nije to banka
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    1,719
    Thanks Thanks Received 
    602
    Thanked in
    453 Posts

Kakav je to novi obrazac za prijave - sa dva mjesta za potpis?

Thanks Thanks Given 
    1,693
    Thanks Thanks Received 
    1,262
    Thanked in
    841 Posts

prije skretanja za canj zaustavlja me policajac, tu ogranicenje 50 a ja isao nekih 60km/h.
    -dan
    dan
    -dokumenta
    evo izvoli
    -isao si 73km/h a ogranicenje 50
    nemoguce, nisam toliko isao
    -evo pogledaj na radar pise 73..
    mozete li mi pokazat vrijeme i datum kad je ovo slikano?
    -nema problema sve ce ti se pokazat. dje radis?
    student sam
    -ajde ovaj put cemo ti oprostit, sporije vozi.

pas mater! kako su htjeli na foru da me uvate.
    vazda trazite vrijeme i datum da vam pokazu jer bog zna od kad je to slikano.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mene sinoc u 4 ujutro zaustavise u donju goricu kad sam se vracao iz Bd, i uze saobracajnu i vozacku i pitao me jesi sto pio, reko jesam sok od jagode, veli ajde kod kolege.. I kolega zapisao podatke sa vozacke i saobracajne i kaze u redu je ne moras da duvas.. prijatno, prijatno..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

I onda ti dodje poslije jedno 6 mjeseci poziv za sud da nisi propustio pjesake na pjesacki...

Ista stvar se desila mojoj suprugi... Jos ja bio na mjesto suvozaca jer sam tu noc popio 2 piva... Samo dokumenta kod kolege, rutinska kontrola, zapisali podatke, prijatno i poslije 6 mjeseci poziv na sud... Pisali prijave, dusali se i sad cekamo sto dalje...
    Quote Originally Posted by Nk-001
    Mozes li postaviti temu umjesto mene jer ja nesto ne mogu.. ?

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    29
    Thanked in
    19 Posts

Quote Originally Posted by Sale View Post
    Kakav je to novi obrazac za prijave - sa dva mjesta za potpis?
    Prvo mjesto za potpis je ako prihvatas odgovornost za prekrsaj a drugo ako ne prihvatas i zahtijevas sudsko odlucivanje.

(3) Prekršajni nalog sadrži upozorenje da okrivljeni ima pravo da podnese zahtjev za
    sudsko odlučivanje, u roku od osam dana od dana uručenja, sa naznakom kojem sudu okrivljeni
    treba da podnese zahtjev.
    (4) Prekršajni nalog sadrži mjesto za potpis okrivljenog o prihvatanju odgovornosti za
    prekršaj u skladu sa članom 147 ovog zakona i mjesto za potpis okrivljenog koji zahtijeva sudsko
    odlučivanje u skladu sa članom 150 ovog zakona.
    Najopasnije oružje su ljudi malog kalibra.

Thanks Thanks Given 
    1,719
    Thanks Thanks Received 
    602
    Thanked in
    453 Posts

Gdje to pise? Posto nisam nasao u aktuelnom ZOBS od juna 2012: http://www.skupstina.me/cms/site_dat...n%20zakona.PDF

U medijima se pricalo o nivou alkohola, a nesto nisam primijetio da je neko komentarisao dupliranje iznosa kazni za prekoracenja brzine (clanovi 319-325):

324 NovCanom kaznom od 40 eura do 100 eura kazniee se za prekegaj:

9) vozae koji se vozilom na putu u naselju kreee brzinom koja je do 10 km/h veea oddozvoljene brzine, odnosno vozae koji se vozilom na putu van naselja kreee brzinom koja je za 10 km
    do 30 km/h veaa od dozvoljene brzine (elan 36 stay 1 i el. 37 i 38);
    325 Noveanom kaznom od 30 eura do 80 eura kazniee se za prekrgaj:3) vozae koji se vozilom na putu van naselja kreee brzinom koja je do 10 km/h veea od dozvoljene brzine (Clan 36 stay 1 i Cl. 37 i 38);
    Kada bi saobracajci primijenili zakon (da izuzmemo gotovo redovno podmetanje isjecka) onda bi svi imali bar po jednu ovu kaznu od 30-40 eur.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

to je predlozeno u novom zakonu,ne znam jel usvojen, ali kad se usvoji treba da prođe 6 mjeseci da stupi na snagu.
    Што на вјеру праву не похули,Што се не хће у ланце везати,То се збјежа у ове планине

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Bookmakers View Post
    to je predlozeno u novom zakonu,ne znam jel usvojen, ali kad se usvoji treba da prođe 6 mjeseci da stupi na snagu.
    Kad se usvoji u skupstini, max 15 dana i vazeci je. Odmah sjutradan se predaje sluzbenom listu koji ga objavljuje jednon nedjeljno, a svaki zakon je vazeci 8 dana od objavljivanja u sluzbenom listu.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
    BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked

Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    29
    Thanked in
    19 Posts

Quote Originally Posted by Sale View Post
    Gdje to pise? Posto nisam nasao u aktuelnom ZOBS od juna 2012: http://www.skupstina.me/cms/site_dat...n%20zakona.PDF

U medijima se pricalo o nivou alkohola, a nesto nisam primijetio da je neko komentarisao dupliranje iznosa kazni za prekoracenja brzine (clanovi 319-325):

Kada bi saobracajci primijenili zakon (da izuzmemo gotovo redovno podmetanje isjecka) onda bi svi imali bar po jednu ovu kaznu od 30-40 eur.
    To je iz zakona o prekrshajima.

http://www.upravapolicije.com/fajlov...rekrsajima.pdf
    Najopasnije oružje su ljudi malog kalibra.

Thanks Thanks Given 
    706
    Thanks Thanks Received 
    246
    Thanked in
    161 Posts

Crni clio parkiran pored nekadasnje pumpe kod stadiona i cekaju ko ne pusti pjesake.

PG*DJ 903
    But if you never try, you'll never know..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Hvala za vijest.
    Trebalo bi da imamo poseban topic i da ga apdejtujmo stalno.

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    532 Posts

Quote Originally Posted by igi View Post
    i onda ti dodje poslije jedno 6 mjeseci poziv za sud da nisi propustio pjesake na pjesacki...

Ista stvar se desila mojoj suprugi... Jos ja bio na mjesto suvozaca jer sam tu noc popio 2 piva... Samo dokumenta kod kolege, rutinska kontrola, zapisali podatke, prijatno i poslije 6 mjeseci poziv na sud... Pisali prijave, dusali se i sad cekamo sto dalje...
    pa je li to moguce? Pa covjek da im bombu baci...kako covjek da se zastiti od toga?
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

Thanks Thanks Given 
    1,719
    Thanks Thanks Received 
    602
    Thanked in
    453 Posts

Quote Originally Posted by Bookmakers View Post
    Clan 338
    Ovaj zakon stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u «SluThenom listu Crne Gore», a primjenjivaae se nakon gest mjeseci od dana stupanja na snagu ovog zakona.
    E kako prave ove PDF da se ne moze normalno kopirati.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,535
    Thanked in
    2,667 Posts

Quote Originally Posted by ribomax View Post
    Ne,ide se po znaku đe ga ima...

Mislio sam ako je znak ukraden,a zadnji znak je 80,nećeš projuriti kroz naselje 80 jer u zakonu piše da je u naselje 40 dozvoljeno...Ako ima znak đe piše 50,voziš 50...
    Koliko je ogrnaičenje van naseljenog mjesta ako nema znaka?
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    5,942
    Thanked in
    2,858 Posts

Quote Originally Posted by Bronx-PG View Post
    Na osnovu cega mogu da ga iskljuce iz saobracaja?
    Nijesi dobio saobraćajnu već samo polisu, koja potvrđuje da si osiguran od autodgovornosti ali ne i da ti je auto tehnički ispravno, pa ako mu se ćefne može na vanredni tehnički da te povede i provjeri ispravnost vozila itd itd...
    Bio je neko iz policije prije neki dan na jutarnji RTCG-a i fino objasnio što i kako.

Najbolji lijek je da registruješ kola 20tak dana ranije i prilikom registracije iskopiraju ti saobraćajnu. Kad odeš u MUP predaješ staru i uzimaš novu. A vrijeme za koje važi registracija se ne skraćuje već ti ostaje isti datum bez obzira što si ranije registrovao.
    Ja to radim evo 3 godine i nemam nikakvih problema. Registracija mi ističe 25tog Decembra i jednom me zaustavio 15tog Decembra i već sam imao novu saobraćajnu i bilo mu je čudno jedno minut dok nije skapirao da sam ranije registrovao auto i nikakvih problema nije bilo.
    Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Koliko je ogrnaičenje van naseljenog mjesta ako nema znaka?
    Max brzina je ograničena na 80kmh na magistralama osim u situacijama gdje je vertikalnoh i svjetlosnom signalizacijom dozvoljeno više, primjer toga je Sozina i 100kmh.
    A ograničenje je koliko procijeniš da je dovoljno sigurno putem kojim se krećeš a ne može bit više od 80 kmh.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Page 128 of 826 FirstFirst ... 2878118124125126127128129130131132138178228628 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)