Originally Posted by
nickname
federer je jednostavno teniski bog!
nakon njegovog odlaska o tenisu ce se pricati: tenis prije federera, federerova era i tenis nakon federera.
komentatori jos uvjek stidljivo pominju neki velikane tenisa i njihove titule: najcesce samprasa ali ovo sto radi federer je jednostavno neponovljivo kao sto je i on sam kao igrac neponovljiv. u nekoj cudnoj kombinaciji faktora neko nekad moze preteci federera po broju osvojenih GS-a ali njegove kvalitete i njegovu igru tesko da ce iko nadmasiti!
navijac sam nadala al' i u situaciji kad igraju jedan protiv drugog samo gledam mec bez ikakvih navijackih strasti.gledati i pratiti tenis a ne postovati lik i djelo tog igraca ne ide jedno sa drugim.ko god drugacije razmislja ne bi ni trebalo da prati tenis...
ovo je upravo sto su neki uradili nakon prvog mjesta djokovica, i to me uzasavalo. covjek ne da igra najbolji tenis vec to cini godinama, i vec usao u 30 sto je za tenis gornja granica sto se tice godina. znamo koji su to napori, koji turniri, jedan za drugim i opet ostati na tako visokom nivou.
pa mnogo mladji i dobri igraci pa mu nisu ni za primac.
kad se rodi igrac koji ce biti konstantan kao on toliko godina, onda se moze pricati o necemu. ovako ni djokovic ni nadal nisu ni blizu. jesu igraci top klase ali ne njegov nivo.
on je pele , sena, dzordan u svom sportu. svi ostali su blizu kao sto su blizu ovim velikanima ali nikada kao oni.
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Bookmarks