Tako se udara smec, Novace, tako... Kako se cojones stegla pa igrao samo dijagonale na fh...
4:4 3. set.
Ako Federer dobije ovaj set, mozda dobije mec. Ako izgubi, izgubio je. Nije do sad napravio prednost i do kraja je u podredjenom polozaju. Mark my words. Pocece da promasuje kao lud.
Tako se udara smec, Novace, tako... Kako se cojones stegla pa igrao samo dijagonale na fh...
Stari dobri fedex...
Ima novak jos da uci! ;-)
Rekoh ja, Novak nema sanse... Veliki sam fan Rafe, ali je Federer ruku na srce uz Samprasa najbolji teniser ikad.
Auuuu zaletio se Federer progutace ga..
Kako je gadan ovaj sofro, skoro pa je masturbirao na svajcarca. i to na drzavnu tv.... dno dna
Ajmo Novace, sine... !
Toooooo!
jedan jedini Fedex.
Doktor ostaje doktor..
Bravooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!
Kakvo gazenje, kakvo ciscenje.
Fedex ponovo jaše.
Bravo!
The more things change, the more they stay the same.
fantastican mech federer-a,nije dao ni tracak nade No1e-tu.kapa dolje !
sto bi rekli nasizi starizi - ZDSH!
9-10 unforced errors u 4 seta se ne desava.
Y teimlad sy'n gyrru ti i feddwl nad yw'r dyfodol mor fler.
klasa je klasa... djokovic danas nije licio na sebe. u nekim trenucima mi je djelovao kao da namjerno zeli izgubit mec koliko je gresio... svakako to ne umanjuje pobedu svajcarca koji ce sve su prilike opet biti br1
![]()
Ovo bjeshe onaj Federer shto treba da ide u penziju, nema shanse protiv Rafe i Novaka, nema psiholoske snage i tako dalje?
A dooooooobro je to momci i djevojke.
Deserve's got nothing to do with it.
Reklo bi se da ga je malo izdominirao! Gdje su sad oni "strucnjaci" koji su federera poslali u staro gvozdje? Nikako da shvate da ono prvo mjesto koje ce federer povratiti u nedelju u stvari njemu i pripada ne samo zbog toga sto je i sad sa svojih 32 godine najbolji nego zato sto je inace po misljenu pravih strucnjaka tenisa vjerovatno najbolji teniser ikada...nazalost, godine cine svoje pa je bio malo na krivom putu al dodje sve prije ili kasnije na svoje mjesto.
Vajda je prije meca izjavio da je noak jaci nego ikad, samim tim ova pobjeda je jos i sladja!
No2e uz tebe smo!
Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!
FEDEX ce biti ponovo No1![]()
Mora i Novak nekad da izgubi jer bi glupo bilo da samo dobija...ko bi to gleda više...postao bi ka vaterpolo ovaj tenis![]()
deuscroix
E sad, kad se najbolji teniser ever vratio onamo gdje je uvijek i pripadao-u finale, a atmosfera se slegla, da pokusham da dam sto je moguce objektivniju analizu mecha:
Na SK forumu sam jos juce napisao, da ce odlucujuci faktori mecha, shto se Federera tice, biti procenat ubacenog prvog servisa, i procenat konverzije poena posle prvog servisa. Procenat ubacenog prvog servisa je bio 64% (i to zbog loshijeg serviranja u trecem setu, u ostala 3 je bio oko 70%), a procenat konverzije ogromnih 74 posto. Ta dva faktora prelomila su mech u Rogerovu korist, jer su Rogerovi servis gemovi trajali izrazito kratko, a protivniku je dopustio samo 2 brejk shanse od kojih je jednu, takodje asom, spasio. Novak nije mogao da nametne svoju omiljenu igru "dugi poen sa osnovne linije gdje ja saljem lopticu sve dublje i dublje a protivnik grijesi", shto je automatski znacilo da Roger ima ogromnu startnu prednost i vise sigurnosti. Naravno, svaki Djokovicev servis gem je onda mogao da se tretira kao bonus koji se, zavisno od momentuma, kondicije i energije moze ili ne napasti.
Djokovic uopste, osim na pocetku 4 seta nije igrao lose. Uopste nisam neobjektivan kad kazem da je danas Federer bio previse dobar, prvenstveno na psiholoskom i taktickom planu. Novak kao da se nadao u Federerov meltdown slican onom na US Openu prosle godine, i cijelo vrijeme, sve do 40:30 u poslednjem gemu za Federera (dalo se to primijetiti) kao da je cekao da se to desi i mislio o tome kao o poslednjoj shansi. Servis viner je, naravno, te iluzije razbio. U svakom slucaju, ovaj mech je pokazao da izmedju prve trojke odlucuju i dalje nijanse, da razlike uopste nisu velike, te da svako mozhe da dobije svakog.
Having said that, shto se Federera i Djokovica tice, te nijanse su ipak na strani ovog drugog. Zashto? Prosto zato shto je Djokovic ocigledno bolji u dugim poenima. Federer mora da rizikuje i igra na ivici nozha da bi ih osvajao, i konsekventno, cak i u ovom mechu, sve do cetvrtog seta oko 60-65% dugih poena (vishe od 5 udaraca) osvajao je Novak. Hardcourt i shljaka favorizuju igru na duge poene, a na ove dvije podloge igraju se 3 od 4 Slama i vecina turnira. Pogotovo na Slamovima je ovo problem za Rogera jer se tu igra u 3 seta a Djokovic ima vishe fizicke snage, zato mu i odgovaraju dugi poeni. U dva seta je to drugacije-tu Federer mozhe da parira u dugim poenima jer ne mora da razmislja o potrosnji energije. Generalno, u dvoranama i na travi Federer je za nijansu bolji igrac od Novaka, a na hardcourtu i sljaci Novak je za nijansu bolji. Sto generalno daje malu prednost Novaku, ali ponavljam, u pitanju su nijanse i ne bih se uopste zacudio da Federer dobije, lupam, 4 od 5 sledecih meceva. A ne bi me iznenadilo i da Djokovic to uradi.
Naravno, nikako ne treba preskakati Nadala, jer je on right there sa ovom dvojicom. Jedino, shto je u manjoj mjeri izgubio versatility koji ga je krasio od 2008-2011 i ponovo sebe pogurao malo vishe prema "clay courter" tipu igraca. Mislim da je, i pored nesrecnog ispadanja u 2 kolu Wimbledona, on trenutno izjednacen sa Rogerom u nivou igre, a maaaaaaaaaalko gori od Novaka. Izmedju Novaka i Nadala isto vazhi za uzastopne pobjede i poraze shto i izmedju Rogera i Novaka. Uostalom, Nadal je Novaka pobijedio 2 poslednja mecha.
Sto se tice drugog polufinala i finala, mislim da ko god da pobijedi ima manje od 20% shansi protiv Rogera u finalu. Takodje mislim da je ovo danas bio vazhniji mech od finala-uz sve poshtovanje Murray-u, Tsongi, Ferreru i ostalima, tenisom ce, ukoliko se ne desi neka povreda nekom od njih, jos makar ovu i sledecu sezonu dominirati Novak, Rafa i Roger (da ih poredjam po azbucnom redu) i bilo shta shto ostali urade, cak i da nekim spletom okolnosti neko pobijedi Rogera u finalu u nedelju ili iznenadi na drugim slamovima, teshko da ce poremetiti ovaj trijumvirat.
Last edited by Recordare88; 06-07-12 at 16:42.
federer je ipak majstor za wimbledon...steta sto je rafa ispao tako rano i izgubio dosta poena i tesko da ce moci da juri prvo mjesto ove godine jer ce razlika biti 2000 poena...federer ako osvoji wimbledon imace 11075 poena samo 75 vise od djokovica...roger ima velike sanse da ostane na prvom mjestu do kraja godine zato sto djokovic brani us open,toronto i finale cincinnatija...onda neka se federer povuce kao broj 1![]()
I da, da spomenem u krajnje negativnom kontekstu komentarisanje Sofranca na TVCG i Viskovica na Sport Klubu. Ne zna se shto je bilo odvratnije-Shofrova patoloska mrznja prema Novaku ili krajnje neobjektivno favorizovanje Djokovica i omalovazavanje Federera od strane Viskovica, od koga me priznajem iznenadio takav pristup. Bash loshe komentarisanje, sad zhalim shto nisam na vrijeme posao negdje da gledam ESPN gdje to radi Mekinro i ostali asovi tenisa.
Nekad je ovaj Marej bio korektan igrač ali izgleda da je taj pritisak da se osvoji Wimbldon toliko velik da bi pristao i da puca u protivnike samo da osvoji... sad na mrežu on i Tsonga a Marej ga gadje direktno u damu sa metra iako ima dovoljno prostora da mu plasira laganu loptu u stranu ...
deuscroix
Stara zabluda (često) ima više prijatelja nego nova istina.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks