Jelena kao i uvijek sa zivopisnim fotkama i konciznim objasnjenjima.![]()
Hvala svima na lepim recima.
Rakun, pokusacu da odgovorim na tvoje pitanje...ljudi koji se bave odredjenom rasom (odgajivaci) teze da dobiju jedinke u odredjenom tipu, sto blize standardu koji i odredjuje rasu. Tako se i uzimaju za priplod jedinke koje su najpozeljnijeg tipa, najpribliznije standardu, pa jos i ako se ta jedinka pokazala kao dobar priplodnjak/priplodnjakinja, to jest` dominantno prenosi pozeljne osobine, onda je to to...i iz tog razloga su (konkretno meni) bitni preci mojih pasa. Jos jedna stvar, teznja sto "cistijim" primercima, posebno u rasama u kojima je poznato da se iz ovih ili onih razloga "melezari", pa s` toga normalno je da ces uzimati pse od predaka za koje u velikoj meri znas da nista nije mesano, nego od onih za koje znas da jeste...itd. To bi bilo to, da ne duzim dalje, to je ono sto se tice ozbiljnog bavljenja rasom...a sa druge strane, svaki pas je poseban, i ima dusu, bez obzira kakvog su mu kvaliteta preci, ili je prosto "obican" mesanac.
Ja, pored azijata, imam jednog takvog "obicnog" mesanca u dvoristu, kojeg ne bih menjala ni za zilion ovih "neobicnih".
Atash (mesanac star oko 6 godina, pre 5 godina usvojen iz beogradskog sinteraja/kafilerije).
Ovako je izgledao kada je dosao:
A ovako izgleda sad:
![]()
Jelena kao i uvijek sa zivopisnim fotkama i konciznim objasnjenjima.![]()
A man,as a general rule,owes very little to what he is born with.A man is what he makes of himself
Šta su svi krenuli da mi objašnjavaju definiciju riječi "pedigre", znam, nisam(toliko) glup. Ali iskreno kad neko voli psa ne vidim poentu da ima potrebu da zna porodično stablo, a daleko bilo da ga vodi na izložbu, kuče voli da skače i igra se a ne da se ukipi da bi neko ocjenjivao pod kojim uglom drži rep.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Rakun, postavio si pitanje zasto su bitni preci pasa, konkretno od mene si dobio odgovor, koji, cini mi se, nema tonalitet kojim se neko obraca glupom coveku.
@Moonchie, hvala...ovaj beli repati i usati je zaista jedno posebno bice. To je pas, drugar, clan porodice..."osoba" sa stavom.![]()
Zna to Rakun.. Na njega se samo treba navići, nije uvijek precizan dovoljno i to je sve. Popravlja se. Trebala si ga vidjet kad smo nas dvoje ''ljubavili'' ovuda.
Inače, ono što sam rekla ranije, imam da dopunim samo jednim - hvala ti što učiš ove naše Crnogorce.
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
A to je važno zato što je važno? Ili uopšte nije važno nego je proizvoljni kriterijum čije zadovoljenje povećava ego vlasnika?
To ima smisla za odgajivača ili za nekoga kome treba čistokrvni pas za neke potrebe (primjera radi, ovčar, ptičar ili štajaznam), ali ako je pas kastrirani ljubimac, zaista ne vidim poentu.
★
To i pričam čitavo vrijeme, Razumijem da osobe koje od toga zarađuju pare imaju za cilj psa Arijevca, ali ne razumijem obične vlasnike.
To je kao da pitaš neku osobu zna li da li je otac njegovog partnera imao dobro vrijeme na 100m i da li joj je majka dobro igrala šah, naravno da ga e interesuje i pored toga što izgled i atletske spospobnsti njihovog budućeg potomka dobrim dijelom zavise od toga. Kad nas ne interesuje pedigre ljudi zbog čega neke osobe koje drže psa jer vole životinje imaju želju da im je pas aristokrata.
PS.
Izvinjavam se na off-u, ovo je zadnji post na ovom topic-u jer na žalost živim u stanu, a smatram da životinja nije za 4 zida jer bi se tako samo mučila
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Pa nije isto oće li muškarac oplodit kozu ili ženu, a ni kakav i kako će je oplodit. Ima tu i do incesta. A drugo, ako je kastriran, i dalje ima potrebe.
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
Dom bez dlaka nije dom!
Clapton, je li mu vruce? :smile:
Baš je lEp![]()
Obožava vodu)))
Ali guma ne zna da grize ;pppp
P.S. Top je Dantika.
A man,as a general rule,owes very little to what he is born with.A man is what he makes of himself
aj ti , naucio sam i da kazem kadir, i on hop za gumu onda jace vuce![]()
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks