View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 18 of 199 FirstFirst ... 81415161718192021222868118 ... LastLast
Results 426 to 450 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Quote Originally Posted by Dača View Post
    Ne sećam se.
    Sećam se kako su slavili odlazak istih iz Faludže.
    Činjenica je da ih niko u pomoć nije zvao...i da su Iračani sto puta bolje živeli pod Sadamom, nego sad.
    Naveo sam gore službene podatke o propasti iračkog zdravstva, neuhranjenoj deci, epidemiji kolere, poskupljenju namirnica i nafte, eskalaciji verskih sukoba, svakodnevnom nasilju i masovnom izgnanstvu miliona Iračana.
    To su posledice američke intervencije u Iraku.
    Vidim da imaš neki pik na Amerikance. Vjerovatno zato što pokušavaš da ovu invaziju prikažeš kao jednostrani akt nasilja SAD usmjeren na irački narod. Amerikanci, Britanci, Norvežani, Njemci, Australijanci... svi oni učestvuju u operaciji. Nemoj mi govoriti o iračkom životu u vrijeme Sadama, kumim te kapom. Koliko god da je loše, slobodni su.
    Druga su priča, samo iz razloga što su "američki saveznici".
    Inače su kraljevske porodice u tim zemljama takodje diktatorske, a verske i gradjanske slobode na najnižim granama.
    Saudijski kralj je zabranio bilo kakve demonstracije u zemlji...a u Bahrein je poslao tenkove koji su u krvi ugušili tamošnje demonstracije.
    Naravno...to je prošlo bez ikakve osude na Zapadu...ali je zato Libija napadnuta zbog iste stvari...a sad se sprema sličan scenario i u Siriji.
    Pa da... Opet ti kažem - interesi, interesi, interesi... I Slobo je nekad bio saveznik, pa znamo kako je završio.
    Ali, slučajevi koje upoređuješ nisu isti. Nakon inicijalnog bunta, bahreinska vlast sporvodi reforme, oslobđa političke zatvorenike i počela je da sarađuje sa oppozicijom i tamo sad postoji neki dijalog.
    Al-Kaide nije bilo u Iraku za vreme Sadama...tako da i njihovu pojavu, možemo podvesti pod tekovinu američke intervencije koja je radikalizovala stanovništvo Iraka.
    Ovo je zamjena teza. Po toj logici španska vlast je kriva za terorističke napade u Madridu?
    A od kada se to u demokratiji glasovi dele na "zatucane" i "neobrazovane"?
    Ko to odredjuje čiji je glas jači i važniji?
    Slobo Milošević, izbori i demokratija
    Koji je tvoj interes u Siriji, na primer?
    Zbog kojih interesa bi išao tamo da ratuješ protiv Asadovih snaga?
    Ja lično? Ratovanje definitivno nije stvar koja mi je na popisu želja
    Na individualnom planu, recimo, našim vojnicima u Avganistanu, osnovni interes je novac - 3000 eura mjesečno, što je 6 puta više u odnosu na prosječnu platu u Crnoj Gori. A to je samo za obezbjeđivanje baze na niskorizičnoj lokaciji. Vojska je profesionalna, tako da je sve na dobrovoljnoj bazi.
    Odbrane od koga?
    Vanzemaljaca?
    "U svetu postoji jedno carstvo, u njemu caruje drugarstvo..."
    Citiraću sebe
    Niko ovdje nema kristalnu kuglu da može da vidi u budućnost, nego zaključujemo na osnovu bliže i dalje istorije, koja nam jasno govori (bolje rečeno - vrišti) da je Balkan uvijek bio "bure baruta" i da, nažalost, nikad na ovom poluostrvu nije vladao mir duži od par decenija.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Упоређиват 2 свјетски рат са вијетнамом и авганистаном није баш најпаметније.
    ne uporedjujem ratove,nego vojnike...WWII je bio suroviji,intenzivniji i kako god oces "more hardcore" od ovih "ratica" u poredjenju sa njim...ali nije postojala terminologija "trauma" vojnika - ako on ocekuje setnju i lijepe pozdrave od strane talibana,a ne macetu i dinamit,ja ne mogu a da ne zalim sto nemam njegov mozak (o kako je lepo biti glup!)

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Vidim da imaš neki pik na Amerikance. Vjerovatno zato što pokušavaš da ovu invaziju prikažeš kao jednostrani akt nasilja SAD usmjeren na irački narod. Amerikanci, Britanci, Norvežani, Njemci, Australijanci... svi oni učestvuju u operaciji. Nemoj mi govoriti o iračkom životu u vrijeme Sadama, kumim te kapom. Koliko god da je loše, slobodni su.
    :applouse:
    Ma šta kažeš?
    A ko je tebe slagao da Iračani nisu bili slobodni i u vreme Sadama?
    Jesi li ti ikad bio u Sadamovom Iraku?
    Moj otac je na primer tamo radio 15 godina, preko preduzeća Dunav-Tisa-Dunav...i to ga je zahvatilo vreme iračko-iranskog rata.
    Prebogata zemlja, ogromno gradilište, nafta skoro besplatna, velike plate...to su njegovi utisci. I dan danas tvrdi da nema boljih ljudi od Arapa.

Reći da Iračani nisu bili slobodni u vreme Sadama je isto kao i reći da Jugosloveni nisu bili slobodni u vreme Tita.

Diktatura, kult ličnosti, slike vodje na svakom koraku...da...sve je to bilo...ali su ljudi živeli najnormalnije.

E posle kad su ih Ameri nasankali u Kuvajtu, kad su bacili oko na njihovu naftu, pa im zaveli totalne sankcije zbog famoznog "oružja za masovno uništenje...situacija se pogoršala...ali Irak nikom nije predstavljao opasnost.

A danas su kao "slobodni"...a umiru od gladi i kolere.

Irak je tipičan primer zemlje koju je uništila pohlepna zapadna civilizacija...a tu računam i Britance i Kanadjane i Australijance...sve naravno predvodjene Amerikancima.

Pa da... Opet ti kažem - interesi, interesi, interesi... I Slobo je nekad bio saveznik, pa znamo kako je završio.
    Ali, slučajevi koje upoređuješ nisu isti. Nakon inicijalnog bunta, bahreinska vlast sporvodi reforme, oslobđa političke zatvorenike i počela je da sarađuje sa oppozicijom i tamo sad postoji neki dijalog.
    O čemu bre ti pričaš? Kakve reforme
    U Saudijskoj Arabiji na snazi je šerijatski zakon..isti onaj što su ga sprovodili Talibani u Avganistanu, koje nazivaš srednjevekovnim.
    Tamo se odsecaju glave, bičuju i kamenuju ljudi do smrti za svaku glupost. Održavanje nemuslimanskih obreda je najstrože zabranjeno i smatra se svetogrdjem.
    Žene ne smeju u javnosti da se pojave bez pratnje muškarca.

To je najtamniji svetski vilajet...ali su američki saveznici, pa im se toleriše.
    Ovo je zamjena teza. Po toj logici španska vlast je kriva za terorističke napade u Madridu?
    Ja ti kažem da je činjenica da u vreme Sadama, Irak nije bio fundamentalistička zemlja...niti utočište Al Kaide.
    A nakon američke intervencije došlo je do radikalizacije stanovništva.
    Pa sad neka svako sam izvlači zaključke.

Ja lično? Ratovanje definitivno nije stvar koja mi je na popisu želja
    Na individualnom planu, recimo, našim vojnicima u Avganistanu, osnovni interes je novac - 3000 eura mjesečno, što je 6 puta više u odnosu na prosječnu platu u Crnoj Gori. A to je samo za obezbjeđivanje baze na niskorizičnoj lokaciji. Vojska je profesionalna, tako da je sve na dobrovoljnoj bazi.
    Znači...novac za vaše vojnike. To je taj interes.
    Znači...od ideje kolektivne odbrane, dolazimo do posla za plaćenike i pse rata koji će za novac ići ubijati narod u zemljama, na koje Amerika ima pik.
    Divno.
    Od kada je nastala...NATO organizacija nijednom nije intervenisala da zaštiti i odbrani neku državu članicu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

"koliko smo neprijatelja ubili ?"
    "e sad kolko"
    "how many enemies did we kill"
    "who knows"
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Quote Originally Posted by Lucianeddu View Post
    ne uporedjujem ratove,nego vojnike...WWII je bio suroviji,intenzivniji i kako god oces "more hardcore" od ovih "ratica" u poredjenju sa njim...ali nije postojala terminologija "trauma" vojnika - ako on ocekuje setnju i lijepe pozdrave od strane talibana,a ne macetu i dinamit,ja ne mogu a da ne zalim sto nemam njegov mozak (o kako je lepo biti glup!)
    Ширимо ионако већ растегнуту причу, трауме су увијек постојале, о њима се у прошлости наравно мање говорило, што због незнања што због осјећаја да си слабији од других.
    Нису сви војници роботи убице, а многи који крену у рат имају искривљену слику о њему, нисам сигуран да они што траже војнике иду са сликама распаднутих лешева и тако врбују регруте.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

:applouse:
    Ma šta kažeš?
    A ko je tebe slagao da Iračani nisu bili slobodni i u vreme Sadama?
    Jesi li ti ikad bio u Sadamovom Iraku?
    Moj otac je na primer tamo radio 15 godina, preko preduzeća Dunav-Tisa-Dunav...i to ga je zahvatilo vreme iračko-iranskog rata.
    Prebogata zemlja, ogromno gradilište, nafta skoro besplatna, velike plate...to su njegovi utisci. I dan danas tvrdi da nema boljih ljudi od Arapa.

Reći da Iračani nisu bili slobodni u vreme Sadama je isto kao i reći da Jugosloveni nisu bili slobodni u vreme Tita.

Diktatura, kult ličnosti, slike vodje na svakom koraku...da...sve je to bilo...ali su ljudi živeli najnormalnije.
    Aha. Tačno. Slobodni su bili, kažeš? Pitaj oca je li ikad vidio dugokosog Iračanina, Iračanina u šortsu, pitaj jesu li smjeli da nose braon odjeću, pitaj ga da li su smjeli da gledaju filmove i šta se dešavalo sa bioskopima, pitaj ga za napade na Kurde hemijskim oružjem, pitaj ga kako su živjeli Šiiti, zapitaj kako se igrao fudbal u Iraku, pitaj zašto je 4 miliona ljudi pobjeglo iz tog prebogatog Iraka...
    E posle kad su ih Ameri nasankali u Kuvajtu, kad su bacili oko na njihovu naftu, pa im zaveli totalne sankcije zbog famoznog "oružja za masovno uništenje...situacija se pogoršala...ali Irak nikom nije predstavljao opasnost.

A danas su kao "slobodni"...a umiru od gladi i kolere.

Irak je tipičan primer zemlje koju je uništila pohlepna zapadna civilizacija...a tu računam i Britance i Kanadjane i Australijance...sve naravno predvodjene Amerikancima.
    Irak nikom nije predstavljao opasnost? Navedi susjeda kog oni nisu pokušali da napadnu?
    O čemu bre ti pričaš? Kakve reforme
    U Saudijskoj Arabiji na snazi je šerijatski zakon..isti onaj što su ga sprovodili Talibani u Avganistanu, koje nazivaš srednjevekovnim.
    Tamo se odsecaju glave, bičuju i kamenuju ljudi do smrti za svaku glupost. Održavanje nemuslimanskih obreda je najstrože zabranjeno i smatra se svetogrdjem.
    Žene ne smeju u javnosti da se pojave bez pratnje muškarca.

To je najtamniji svetski vilajet...ali su američki saveznici, pa im se toleriše.
    Govorio sam o Bahreinu. Tamo pomaci postoje, a bili bi i mnogo veći da vlasti Bahreina nemaju saveznika - upravo Saudijsku Arabiju, koju si, btw, odlično opisao. Ne znam koliko puta da ponovim da si u pravu, da se SA toleriše iz čistog interesa. Pošiljke koje SAD isporučuje vojsci SA se mjere destinama milijardi dolara. Jednostavno, isuviše je moćna za bilo kakvu vojnu intervenciju, a i nema otvorenih spoljnopolitičkih pitanja i pretenzija na susjedne teritorije, da ne govorim da Zapadu treba i poneki saveznik u islamskom svijetu. Opet, interes.
    Znači...novac za vaše vojnike. To je taj interes.
    Znači...od ideje kolektivne odbrane, dolazimo do posla za plaćenike i pse rata koji će za novac ići ubijati narod u zemljama, na koje Amerika ima pik.
    Divno.
    Nemoj mi izvrtati riječi. Napisao sam "na individualnom planu", kad si me pitao zašto bi se neki pojedinac priključio NATO intervenciji. Ideja kolektivne odbrane (između ostalog) je nacionalni interes.
    Od kada je nastala...NATO organizacija nijednom nije intervenisala da zaštiti i odbrani neku državu članicu.
    Aham, a kad je neko to napao NATO državu članicu?
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Ширимо ионако већ растегнуту причу, трауме су увијек постојале, о њима се у прошлости наравно мање говорило, што због незнања што због осјећаја да си слабији од других.
    Нису сви војници роботи убице, а многи који крену у рат имају искривљену слику о њему, нисам сигуран да они што траже војнике иду са сликама распаднутих лешева и тако врбују регруте.
    zbog boldovanog,skraticu...iskrivljena slika je posledica neznanja i neinformisanosti,a ovi koji kao dobrovoljci idu (tj. za pare) nemaju pravo da se zale na "traume"...mislili su da idu u protesnu setnju,sa svetom misijom prosvetljavanja? pa sto nose puske? bolje da uzmu kredu i tablu,pa da poducavaju...
    Ja nisam bio u ratu,ali imam predstavu o tome da kad covjeka pogodi granata,on se rasprsne...otkinute noge,ruke,obezglavljeni trupovi...da ne idem dalje,to je neka predstava o ratu..ako neko misli da je rat neka plemenita misija,oslikavana u pozoristu,ja mu zavidim na naivnosti.Ali nema pravo da se zali ako je dobrovoljno posao tamo,to je ono sto hocu da naglasim.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dobro je da je iko od pripadnika VCG danas osta' doma.
    Padobranci skaču sa vojskom Srbije u Nišu.
    Dio pješadije u misiji u Avganistanu i na vježbi u Hrvatskoj.
    Dio mornarice na vježbi u Sloveniji.
    Nešto oficira od Liberije do Somalije.
    Kadeti na školovanju od Amerike do Makedonije.
    Last edited by minjo; 10-06-12 at 21:07.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

minjo odajes drzavnu tajnu javno preko forma, sad ce svi znat da smo vulnerable
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Aha. Tačno. Slobodni su bili, kažeš? Pitaj oca je li ikad vidio dugokosog Iračanina, Iračanina u šortsu, pitaj jesu li smjeli da nose braon odjeću, pitaj ga da li su smjeli da gledaju filmove i šta se dešavalo sa bioskopima, pitaj ga za napade na Kurde hemijskim oružjem, pitaj ga kako su živjeli Šiiti, zapitaj kako se igrao fudbal u Iraku, pitaj zašto je 4 miliona ljudi pobjeglo iz tog prebogatog Iraka...
    A jel im možda Sadam branio da nose dugu kosu, šortseve i braon odeću?:tennis:
    Sad će ispasti da su Ameri pobili stotine hiljada Iračana, samo da bi im doneli slobodu da puštaju kosu i nose šortseve.
    Smešno.
    Niti to ima veze sa Sadamom, niti su Iračani i danas kad su "slobodni" liberalni što se tiče oblačenja.
    To je stvar njihovih običaja, tradicije i vere.

Što se fudbala tiče...Iračani su ga igrali za vreme Sadama igrali bolje nego danas.
    Znaš li kad su poslednji put učestvovali na SP?
    1986 u Meksiku.
    Zanimljiv podatak za nekog ko misli da je Sadam zabranio fudbal u Iraku, zar ne?

Jeste...Sadam je urnisao pobunjeničke Kurde, kao što ih godinama urniše i Turska, koja se uz to nikad nije libila preći granicu sa Irakom kako bi dodatno ubijali Kurde.

Irak nikom nije predstavljao opasnost? Navedi susjeda kog oni nisu pokušali da napadnu?
    A da naučiš nešto o tim sukobima?
    Irak je bio u konfliktima sa susedima sve dok je imao podršku Amerikanaca.
    Amerikanci su bili saveznik Sadamu za vreme iračko-iranskog rata...a potom su glumili ravnodušnost kad je najavljivan napad na Kuvajt...što je Sadam potpuno pogrešno procenio.
    Nakon što je dobio po repu 1991 u Prvom zalivskom ratu...Sadam više nije imao ambicija za bilo kakve konflikte.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

mijesati Sadama sa fundamentalistima je velika greska...on je ratovao protiv fundamentalista,pobogu.Mislim da je velika greska americke spoljne politike svrgavanje Sadama,kao i Mubaraka i Gaddafija.
    Ali to ne mijenja cinjenicu da je nama vitalni interes pristupanje NATO-u.

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

A jel im možda Sadam branio da nose dugu kosu, šortseve i braon odeću?:tennis:
    Sad će ispasti da su Ameri pobili stotine hiljada Iračana, samo da bi im doneli slobodu da puštaju kosu i nose šortseve.
    Smešno.
    Niti to ima veze sa Sadamom, niti su Iračani i danas kad su "slobodni" liberalni što se tiče oblačenja.
    To je stvar njihovih običaja, tradicije i vere.

Što se fudbala tiče...Iračani su ga igrali za vreme Sadama igrali bolje nego danas.
    Znaš li kad su poslednji put učestvovali na SP?
    1986 u Meksiku.
    Zanimljiv podatak za nekog ko misli da je Sadam zabranio fudbal u Iraku, zar ne?

Jeste...Sadam je urnisao pobunjeničke Kurde, kao što ih godinama urniše i Turska, koja se uz to nikad nije libila preći granicu sa Irakom kako bi dodatno ubijali Kurde.

A da naučiš nešto o tim sukobima?
    Irak je bio u konfliktima sa susedima sve dok je imao podršku Amerikanaca.
    Amerikanci su bili saveznik Sadamu za vreme iračko-iranskog rata...a potom su glumili ravnodušnost kad je najavljivan napad na Kuvajt...što je Sadam potpuno pogrešno procenio.
    Nakon što je dobio po repu 1991 u Prvom zalivskom ratu...Sadam više nije imao ambicija za bilo kakve konflikte.
    Kada sam pitao kako se igrao fudbal u Iraku, mislio sam na činjenja (čitaj: zločine) Sadamovog sina, jer je to njegov resor bio, ali očigledno nisi upoznat sa time. Završavam s ovim, sa svakim postom se sve više od teme udaljavamo...
    I mislim da nigdje nijesam miješao Sadama sa fundamentalistima?
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne sećam se.
    Sećam se kako su slavili odlazak istih iz Faludže.
    Činjenica je da ih niko u pomoć nije zvao...i da su Iračani sto puta bolje živeli pod Sadamom, nego sad.
    Naveo sam gore službene podatke o propasti iračkog zdravstva, neuhranjenoj deci, epidemiji kolere, poskupljenju namirnica i nafte, eskalaciji verskih sukoba, svakodnevnom nasilju i masovnom izgnanstvu miliona Iračana.
    To su posledice američke intervencije u Iraku.

Druga su priča, samo iz razloga što su "američki saveznici".
    Inače su kraljevske porodice u tim zemljama takodje diktatorske, a verske i gradjanske slobode na najnižim granama.
    Saudijski kralj je zabranio bilo kakve demonstracije u zemlji...a u Bahrein je poslao tenkove koji su u krvi ugušili tamošnje demonstracije.
    Naravno...to je prošlo bez ikakve osude na Zapadu...ali je zato Libija napadnuta zbog iste stvari...a sad se sprema sličan scenario i u Siriji.

Al-Kaide nije bilo u Iraku za vreme Sadama...tako da i njihovu pojavu, možemo podvesti pod tekovinu američke intervencije koja je radikalizovala stanovništvo Iraka.

A od kada se to u demokratiji glasovi dele na "zatucane" i "neobrazovane"?
    Ko to odredjuje čiji je glas jači i važniji?

Koji je tvoj interes u Siriji, na primer?
    Zbog kojih interesa bi išao tamo da ratuješ protiv Asadovih snaga?

Odbrane od koga?
    Vanzemaljaca?
    Koji bre Iračani?
    Oni su podijeljeni na 5 velikih SUPROTSTAVLJENIH etnipkih grupa, koje samo korgzistiraju pod prisilom, a koje se vjekovima ne podnose...plus još jedno 10 mallih etničkih skupina (Kaldejci, Asirci, Aramejci....itd).

Kada bi ZASITA otišli Amerikanci POKLALI BI SE DO ISTREBLJENJA!

Zato će regularnu cojsku zamijeniti plaćenici iz "Blackwater" i biće i vuci siti i Obama na broju (pri obećanju)....i tako dok rat sa Iranom ne iskristališe Bliski istok.

Ma priča je tolik kompleksna da nisu bile dovoljne ni skoro 3 godine provedene tamo da is skroz ukapiram.....A SADA JE SVE JOŠ GORE!

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Koji bre Iračani?
    Oni su podijeljeni na 5 velikih SUPROTSTAVLJENIH etnipkih grupa, koje samo korgzistiraju pod prisilom, a koje se vjekovima ne podnose...plus još jedno 10 mallih etničkih skupina (Kaldejci, Asirci, Aramejci....itd).

Kada bi ZASITA otišli Amerikanci POKLALI BI SE DO ISTREBLJENJA!

Zato će regularnu cojsku zamijeniti plaćenici iz "Blackwater" i biće i vuci siti i Obama na broju (pri obećanju)....i tako dok rat sa Iranom ne iskristališe Bliski istok.

Ma priča je tolik kompleksna da nisu bile dovoljne ni skoro 3 godine provedene tamo da is skroz ukapiram.....A SADA JE SVE JOŠ GORE!

Pozdrav,
    A kako se nisu medjusobno istrebili pre dolaska Amerikanaca?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

sve ove price macku o rep. nato je zlo (ne samo zbog bombardovanja nego zgob mnogih stvari koje vuce i donosi sa sobom) a svi oni koji su za to trebalo bi ih proglasit ludima. a nas je problem to sto je vojska prodala sve sto smo imali za odbranu. jedna drzava je jaka koliko i vojni sistem u njoj.

Thanks Thanks Given 
    1,035
    Thanks Thanks Received 
    4,133
    Thanked in
    2,329 Posts

Наша техника коју смо "распродали" је једино могла да се користи на полигону мјесто мета за бојево гађање.
    НАТО може бит лош али није ништа гори од Русије, Кине и осталих земаља са империјалистичким циљевима.Знам добро о чему причам.
    Интерес Црне Горе је чланство у НАТО зато што то значи цементирање граница и то је једино што мене интересује.И добро је рекао Вук Драшковић боље бити за столом него на јеловнику.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by fikusmali View Post
    sve ove price macku o rep. nato je zlo (ne samo zbog bombardovanja nego zgob mnogih stvari koje vuce i donosi sa sobom) a svi oni koji su za to trebalo bi ih proglasit ludima. a nas je problem to sto je vojska prodala sve sto smo imali za odbranu. jedna drzava je jaka koliko i vojni sistem u njoj.
    e kad cujem ovo muka mi je,ajde reci koje to stvari vuce sa sobom?A sto se tice odnosa snage drzave i vojnog sistema najbolji primjer ti je hladni rat i SSSR.Imali su vise bojevih glava i raketa od USA itd.. al propadose.A znas li zasto?Jer je svaka drzava jaka onoliko koliko ima jaku ekonomiju...U ostalom balkanski narodi su i zaostali jer smo uvijek bili sirotinja..
    Stara zabluda (često) ima više prijatelja nego nova istina.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A kako se nisu medjusobno istrebili pre dolaska Amerikanaca?
    Zasto što je Sadam i njegovi Suniti (20%), zajedno sa nekim Hrišćanima (15%) vladao željeznom rukom...i Šiiti su se nekako svikli na to, jer je Irak zemlja sa arapskom tradicijom (Šiiti nisu Arapi, mada su irački veoma pomešani sa njima).
    Medjutim, po dolasku koalicije sa US, na fakat relativno demokratskim izborima Šiti su došli na vlast (sa preko 60% populacije) i potpuno odgurnuli Arape (Sunite)...vladaju zajedno sa zakletim sunitskim neprijateljima Kurdima, koji su faktički proglasili punu autonomiju sjevera Iraka, sa Sulejmanijom kao glavnim gradom. Kako tamo ima dosta nafte, a porodica Barzani vjekovima čvrsto drži vlast (kad kažem porodica, mislim na pleme..kao kod nas)-oni ekonomski napreduju dobro. ALI PRAVA POENTA JE U ČINJENICI DA JE TAMO RELATIVNI MIR I DA NE PUCAJU BOMBE (uglavnom). BTW, REKLI SU MI DA SULEJMANIJU NE BIH PREPOZNAO....IMA I DALJE "SLAMOVA", ALI IMA I DOWNTOWN SA SVIM BANKAMA, A STAKLA I BETONA U DO SKORO NEZAMISLIVIM KOLIČINAMA...U SVAKOM SLUČAJU-ŠIITI I KURDI PROFITIRAŠE DOBRO OD US! Ali i centralnom Iraku Suniti NIKAD neće prihvatiti poraz i pucaće bombe po vjerskim šiitskim procesijama, koje se uvjek odvijaju po glavnim ulicama, a tokom njih se slavi mučeništvo Alija i drugih njihovih svetaca (valjda ima 11 imama)....a tako je lako naći nekog bolesnika od raka i platiti mu za egzistenciju porodice u narednih par godina, da bi on vezao oko sebe 20 kg ovog novog eksploziva koji je 100x jači od dinamita...pa da digne pola procesije u vazduh...sa jedno 50 mrtvih i 1000 osakaćenih....MOGU DA ZAMISLIM TAJ UŽAS...UČESTVOVAO SAM U PROCESIJAMA (ka ja avetinja /kad sam bio mladji /).

Zaključak je da me mrzi da pišem koliko je komplikovano...a ja ne znam ni 10%!

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 15-06-12 at 09:01.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da razjasnimo neke stvari Neko rece da Ameri placaju 3000 i to evra mjesecno ? Da, placaju nekom generalu, a obicnom vojniku od 700 do max. 1000 dolara ovisno od roda kojem se sluzi. Tako da je ovo cista glupost ovog johny-a kada kaze da se tolike pare dobijaju za sitnice, kao sto su npr. poslovi iza linije, jer toliko ne dobijaju ni oni u prvim linijama gdje se gine. Trece, clanica nato-a sama finansira svoju vojsku, tj. poreski obveznici odredjene zemlje. Ono sto ce nam Ameri pokloniti, jeste, njihovi instruktori koji ce da nam pomognu da reorganizujemo svoju vojsku. Totalno cemo morati odbaciti sovjetsko naoruzanje, i morati sve kupiti nato oruzije, naravno od Amera, Francuza itd. a to opet od para poreskih obveznika. A postacemo i meta raznim teroristima, kao i ovim sto ciljaju nato ,odbrambene' sisteme.

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Zasto što je Sadam i njegovi Suniti (20%), zajedno sa nekim Hrišćanima (15%) vladao željeznom rukom...i Šiiti su se nekako svikli na to, jer je Irak zemlja sa arapskom tradicijom (Šiiti nisu Arapi, mada su irački veoma pomešani sa njima).
    Medjutim, po dolasku koalicije sa US, na fakat relativno demokratskim izborima Šiti su došli na vlast (sa preko 60% populacije) i potpuno odgurnuli Arape (Sunite)...vladaju zajedno sa zakletim sunitskim neprijateljima Kurdima, koji su faktički proglasili punu autonomiju sjevera Iraka, sa Sulejmanijom kao glavnim gradom. Kako tamo ima dosta nafte, a porodica Barzani vjekovima čvrsto drži vlast (kad kažem porodica, mislim na pleme..kao kod nas)-oni ekonomski napreduju dobro. ALI PRAVA POENTA JE U ČINJENICI DA JE TAMO RELATIVNI MIR I DA NE PUCAJU BOMBE (uglavnom). BTW, REKLI SU MI DA SULEJMANIJU NE BIH PREPOZNAO....IMA I DALJE "SLAMOVA", ALI IMA I DOWNTOWN SA SVIM BANKAMA, A STAKLA I BETONA U DO SKORO NEZAMISLIVIM KOLIČINAMA...U SVAKOM SLUČAJU-ŠIITI I KURDI PROFITIRAŠE DOBRO OD US! Ali i centralnom Iraku Suniti NIKAD neće prihvatiti poraz i pucaće bombe po vjerskim šiitskim procesijama, koje se uvjek odvijaju po glavnim ulicama, a tokom njih se slavi mučeništvo Alija i drugih njihovih svetaca (valjda ima 11 imama)....a tako je lako naći nekog bolesnika od raka i platiti mu za egzistenciju porodice u narednih par godina, da bi on vezao oko sebe 20 kg ovog novog eksploziva koji je 100x jači od dinamita...pa da digne pola procesije u vazduh...sa jedno 50 mrtvih i 1000 osakaćenih....MOGU DA ZAMISLIM TAJ UŽAS...UČESTVOVAO SAM U PROCESIJAMA (ka ja avetinja /kad sam bio mladji /).

Zaključak je da me mrzi da pišem koliko je komplikovano...a ja ne znam ni 10%!

Pozdrav,
    Poslednjih dana u seriji bombaških napada...u šest iračkih gradova poginule su 83 osobe, a ranjeno 300.
    To je samo u poslednjih nekoliko dana.

I onda neko dodje i napiše kako Amerikanci tamo nekog štite.
    Ne mogu oni nikog da zaštite.
    To jest...štite naftna polja i štite sebe. A kad štite sebe, onda pucaju na sve što im je sumnjivo...i prečesto im se dešava da pogreše pa pobiju i civile i novinare i sve što im dodje pod nišan.
    Što bi se reklo...u strahu su velike oči.

Zaključak je...sa bezbednosnog aspekta, američka intervencija u Iraku je težak fail....kao i ona u Avganistanu, kao i u Libiji.
    A sad se isto pokušava i u Siriji.
    Sve to govori samo u prilog činjenici da nikakva ljudska prava, demokratija i dobrobit stanovništva nisu primarni interes. Važno je samo ukloniti neposlušne režime, ostvariti kontrolu nad resursima i dominaciju na Bliskom istoku.
    A za stanovništvo i mrtve ih zaboli ona stvar.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Poslednjih dana u seriji bombaških napada...u šest iračkih gradova poginule su 83 osobe, a ranjeno 300.
    To je samo u poslednjih nekoliko dana.

I onda neko dodje i napiše kako Amerikanci tamo nekog štite.
    Ne mogu oni nikog da zaštite.
    To jest...štite naftna polja i štite sebe. A kad štite sebe, onda pucaju na sve što im je sumnjivo...i prečesto im se dešava da pogreše pa pobiju i civile i novinare i sve što im dodje pod nišan.
    Što bi se reklo...u strahu su velike oči.

Zaključak je...sa bezbednosnog aspekta, američka intervencija u Iraku je težak fail....kao i ona u Avganistanu, kao i u Libiji.
    A sad se isto pokušava i u Siriji.
    Sve to govori samo u prilog činjenici da nikakva ljudska prava, demokratija i dobrobit stanovništva nisu primarni interes. Važno je samo ukloniti neposlušne režime, ostvariti kontrolu nad resursima i dominaciju na Bliskom istoku.
    A za stanovništvo i mrtve ih zaboli ona stvar.
    Štite, štite...kad žele. Ali štite BIZNIS, sebe, njihove savezničke policajce i tajne službe i njihove porodice. A za narod-što im Bog da. Ali BILO BI JOŠ GORE KAD ODU, DA NIJE TIH PLAĆENIKA IZ "BLACKWATER"!
    Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 17-06-12 at 10:47.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@Daca; ne znam sto si toliko navalio na demokratska prava ? Od kako je vijeka i svijeta jaci ce da tare slabijeg, jedina sansa nam je da se pridruzimo silendzijama, a da nas oni za uzvrat ne diraju. Uostalom, u EU ne mozemo dok ne udjemo u NATO, zato opusti se. Vjerjemo mi tebi da je to tako, ali moras malo biti i pragmatican, npr. Pakistan je americki saveznik, njegova elita na vlasti se odrzava samo i radi NATO podrske. Da li znas da u pakistanu postoji i danas dan nasledno robstvo? To je naravno zalosno, ali u isto vrijeme i korisn za civilizovane narode.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by salex View Post
    Da razjasnimo neke stvari Neko rece da Ameri placaju 3000 i to evra mjesecno ? Da, placaju nekom generalu, a obicnom vojniku od 700 do max. 1000 dolara ovisno od roda kojem se sluzi. Tako da je ovo cista glupost ovog johny-a kada kaze da se tolike pare dobijaju za sitnice, kao sto su npr. poslovi iza linije, jer toliko ne dobijaju ni oni u prvim linijama gdje se gine. Trece, clanica nato-a sama finansira svoju vojsku, tj. poreski obveznici odredjene zemlje. Ono sto ce nam Ameri pokloniti, jeste, njihovi instruktori koji ce da nam pomognu da reorganizujemo svoju vojsku. Totalno cemo morati odbaciti sovjetsko naoruzanje, i morati sve kupiti nato oruzije, naravno od Amera, Francuza itd. a to opet od para poreskih obveznika. A postacemo i meta raznim teroristima, kao i ovim sto ciljaju nato ,odbrambene' sisteme.
    čovjek objasnio.

sve i da nas stiti svojim naoruzanjem, vecina bi se sa mnom slozila da je slanje nasih ljudi zarad tuđeg interesa po iraku i ostalim ku**ima? lako je pricat onima koji sjede doma ili rade u kancelariji. i podrzavaju kojekakve planove koji su nenormalni i onima koji ih prave ali cute i ''puse''.
    sto se tice agresije na druge drzave, jako na jugoslaviju onda, moje misljenje je da, oni koji glasaju, zasluzuju sudbinu onih sa gelerima, poginulih i slicno, jer glasajuci za ulazak, podrzavaju takva desavanja i takve akcije.

ovo su moja licna misljenja. i sto se mene tice daleko im kuca. sta, molimo za clanstvo u grupi koja te natjera da kupis njihovo oruzje, samo te nauce kako da ga koristis i ajde ti mico malo nafte da klepimo... neka neka...

Thanks Thanks Given 
    1,035
    Thanks Thanks Received 
    4,133
    Thanked in
    2,329 Posts

19 страница о НАТО-у а ја још не виђех ниједан снажни аргумент против чланства у НАТО.Већина опонената су и опоненти овој Држави или су половично или потпуно неимформисани о томе што је НАТО и какве користи ће донјети Црној Гори.
    Зато треба овај народ потпуно и тачно информисат, а не давати неке полуинформације или дезинформације.

Црна Гора мора ући у НАТО зато што НАТО гарантује мир и непромљењивост граница. Не заборавите да се Црна Гора и даље налази у региону познатом као шупак Европе, гдје заспеш у једној а будиш се у другој земљи.
    Имаћемо колико толко већи кредитни рејтинг мање камате и значајно веће инвестиције.Нико неће да улаже тамо ђе се не зна кад ће и хоће ли поново пући...граничимо се Косовом и са БИХ.
    Знате ја бих волио да Црна Гора буде као Израел или Швајцарска али тако нешто је немогуће не замо због финанасија већ и због малог броја становника.

Што се куповине новог оружја, то свеједно морамо радити, зато што је совјетско које смо наслиједили од ЈНА временски и доктрински одавно превазиђено, чак и у Руској војсци.Код нас је процес преласка на НАТО стандард скоро завршен.

Неупоредиво су веће шансе да нас погоди катастрофални земљотрес па да нам треба помоћ НАТО-а него да нас због истог тог НАТО-а нападну терористи.

Што се тиче учешћа у мисијама ЦГ је обавезна да реагује само ако је нека од чланица нападнута и то на сјеверној хемисфери.Све остало је више-мање добровољно и укључује добровољни одлазак.Већина војника и официра ће се за то добровољно пријавити, и није новац једини мотив.То су професионалци и можда је то морбидно али они се "пале" на рат. Нећемо ми тамо да шаљемо "наше момке" тј. регруте..

Мого бих још али ми је мука куцат....а и дугачке постове људи избјегавају :biggrin:

п.с. Задње истраживање је показало по први пут да је више оних који су за чланство него оних који су против.
    Last edited by BAR; 17-06-12 at 15:43.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Quote Originally Posted by fikusmali View Post
    čovjek objasnio.

Pokidao.
    Last edited by johnny bravo; 17-06-12 at 16:24.
    In vino veritas

Page 18 of 199 FirstFirst ... 81415161718192021222868118 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)