za to bi trebalo da se napravi android/iphone applikacija i uz update izvjestaja svakoga od nas da svi znaju dje je..
mozda ne bi bilo lose da se odje pise dje je i kad ko vidio patrolu, jer dolazi ljeto a milicije na svaki cosak.
Valjalo bi fino krenes za bd vidis na forum dje su i opustis se![]()
Sta mislite o tome?
za to bi trebalo da se napravi android/iphone applikacija i uz update izvjestaja svakoga od nas da svi znaju dje je..
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
to bi vec bilo previse naprednodovoljno je da kad neko ide nedje tipa primorje da napise: patrola kod barutane npr...
Vec postoji aplikacija koja se zove Norios: http://www.android.co.rs/strana---an...7E60239A3728EB
kolko sam ja ukapirao radi na principu da ga ti upalis dok vozis i dje vidis kameru da kliknes da se oznaci da je tu kamera na mapi, i taj podatak se salje na server od te aplikacije gprs-om. Onda ja kad prolazim tuda vidim da je neko postavio kameru - al da bi vidio kameru moram i ja da imam ukljucen gprs kako bi se tel konektovao na njihov server da skine dje su kamere, i kad prodjem tuda mogu da oznacim ili da nema kamere ili mozda i da je potvrdim..
znaci potreban je gps i gprs ukljucen i da dosta ljudi koristi aplikaciju, jer ako je npr ja sam koristim nema vajde jer se ne azuriraju patrole..
edit: posto ima dosta ljudi koji koriste onaj flat gprs paket kod nas, mozemo da isprobamo aplikaciju bar na ovim frekventim putevima pg-bd i pg-nk![]()
Last edited by Z600; 04-06-12 at 09:55.
sent from tabure
a možda ne bi bilo loše POŠTOVAT PROPISE i opuštit se? ;-)
pa onda ne treba ni android, ni aplikacije, ni gprs..
Kimi ruzho ti postuj propise slobodno i onda nema potrebe da gledas ovu temu.
Nema potrebe da ti iko pise prijavu ili oduzima vozacku za voznju 80-90 magistralnim putem ako se mozemo lijepo organizovat.
Ko oce da divlja njemu je svejedno ima li ih ili nema.
Neces ostat bez vozacke ako vozis magistralom 80-90...
TAKUMI
ne jel a na barutanu? na brajice? necemo cjepidlacit sad 90-110 neka bude...
a i ne mora vozacku da ti uzme, kazna 50e malo li je?
oces ako vozis npr 91-2 na 3 trake dje je ogr. 70.. ili nedje dje odjednom na 3 trake ulijece neko naselje i znak 50 a policajci iza prvog zbuna
sent from tabure
ružo ili hamiltone, da bi ostao bez vozačke moraš prekoračiti 50km/h preko ograničenja, ako to nije divljanje..
znači za taj opuštajući prosjek do mora, fali ti 110km/h kod škole na barutanu i na onaj lakat na brajiće?
za prekoračenje preko 50km/h uzimala bi se vozačka na minimum godinu, da ima zakona..
jesi li izračunao koliko vremenski dobijaš od npr.pg do bd sa ovim tvojim željenim brzinama u odnosu na poštovanje ograničenja?
p.s. radi mene, organizujte se, vozite ispod 30min do bd, ali vazda poslije bude priča - e da policija radi svoj posao ne bi vadili ove iz provalije, da su putevi bolji ne bi strugali auta sa ovih stijena i sl..
zadnji put kad sam ja provjeravao bilo je do 30km/h
a ne sjekiraj se taj ko divlja njemu nisu ni jednom uzeli vozacku do sad, za to sto taj ima tatu, mamu, strica, rodjak mu je ovaj ili onaj.. no sto se krvi napise normalnom narodu, sto pokusavaju da im uvale od nekog "trkaca" ! pricao mi prijatelj prije mjesec dana da su pokusali da mu uvale brzinu od 130km/h a razlika na radaru 10!!min alooo ???
sent from tabure
kimi care kreni put zabljaka novim putem 10km ravnice nidje ukljucena a sa strane livade jedino moze avion da uleti u tebe ogranicenje je 70 .120 ides kao od sale .sve ti je pregledno, put ravan i prav kao slika a sa strane nijednog zbuna ili nekog nepreglednog ukljucenja.nema ni skole, ni pjesackog niti nista. i to ti je oduzimanje vozacke i to kad ti pise 120 izgleda katastrofa.a tu mozes da ides 250 sigurnije je nego bulevarom u sre pg dje je ogranicenje 50 a nikad nikog nisu zaustavili od ovih divljaka sto idu 80-100 a pjesaci kao kamikaze prelaze.
ovo je samo primjer.
f6
30 u naseljenom mjestu, 50 van naseljenog, koliko se mene čini..ima i takvih, ali zbog tog divljanja neđe će im neko glavu uzet, pa neće veze pomagat..ako poštuješ propise niko ti ne može ništa podvalit.. pojas, svijetla i pratiš znake..ne sporim ja da se može poneđe vozit brže od ograničenja i to bezbjedno, ali propisi su takvi.. koliko ja znam jedino je put sozine na jednom dijelu 100 limit, ostalo 80..ali i ako prekoračiš van naselja 10-20 uglavnom tolerišu..
na zalost vise ni 10-20 ne tolerisu, no ti pisu kaznu.. izgleda im prifalilo para ?! evo izreda se desava par mjeseci ljudima koje poznajem da im pisu kazne za tako mala prekoracenja..
a za SN-ZB ne skoro uvijek, no UVIJEK su tu i to po 2, pa ii obje sa jedne strane ili se rasporede. Ja mislim da kaznama sa tog pravca hrane pola sluzbe. A to je sramno nidje veze nema da je tamo 50 ogranicenje !
Last edited by Z600; 04-06-12 at 12:30.
sent from tabure
Ne zajeba se ja tu prvi put. Zajebase se 3 koja su me pretekla, pa su na slijedecu blagu krivinu bili svi poslagani kod cika plavog. A ja sam gledao da ne dofatim 60 km/h, i jos sam se pitao kaki djavo bi ljudima da projektuju pistu i ogranice je 50 km/h. Je li to mozda brzina za bicikle na toj dionici ? ...
Kako god, taj propis ne pije vodu, na nekim dionicama novog puta je napravljen pravac puta kao da je neko 60-ih projektovao put.
Uglavnom, ona pravina kad se izadje iz Savnika prema Zabljaku i onih 50km/h je fascinirajuce.
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Vidjoh novi mercedes bijeli pise policija i ima na krov neku usku rotaciju.
A i rece mi drug da ga je put kolasina zaustavio crni nisan patfainder sva stakla zatamljena pg-mn tablice.
Sent from my HTC Desire HD A9191
Kimi ja vozim prosjecno put bd 80-110 km/h, jeli to divljanje po tebi? Na 90% puta je ogranicenje 50-70 kmh, i veliki dio puta se smatra naseljenim mjestom, tako da ti za tu voznju ide vozacka.
A u slucaju da nije naseljeno kazna 50 eurica.
A na brajice 3 trake a ti ne mozes kamion da zaobidjes jer stoji milicajac i ceka da predjes 50![]()
Poenta price je da se dogovorimo da kad neko prodje put budve ili niksica da napise dje su, nije to toliko tesko?
ja pbi prije da isprobamo onu aplikaciju nista nas ne kosta, ko zna ako je dosta nas bude koristilo mozda se extra pokaze.. jedino ne znam koliko skida protoka, al ko ima onaj flat za 5e boli ga uvo
Ili evo prilike za Fleka.me da napravi jos jednu sjajnu location based app![]()
sent from tabure
Najbolja vam je aplikacija max 10km/h prekoracenje i cao.. Nije to lose kad covjek pogleda, dje je 50 ti ides do 60, 60 do 70, 70 i dodjosmo cak do 80 jupi.. Ja koliko sam se naplacao kazni sad me briga sto se vucem po putu ko baba sera. Nece oni vise centa gledat od mene.
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
ne moze ovo da funkcinise sa dojavama na forum, van sezone da, ali ljeti ne,često mijenjaju lokacije, po pola sata stoje, i onda na neko drugo,onda ima dosta policije na motoru, redovno sretnem i po 3 patrole, jer recimo na putu PG-CT imate minimum jednu patroli cetinjske, jednu podgoricke patrole, zatim tu je passat, a sad su i poceli ovi na motore, oni najlakše love jer ih je teško uočiti, moguce jedino preko te aplikacije, ali kad bi bas dosta ljudi to koristilo, mada sumnjam, evo ljudi rijetko kad i blicaju kad vide patrolu...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks