Stvarno, sta je Scepo odbranio Brguljanu. Ludilo.
Jadran ubjedljivo veceras, potpuno neocekivano.
Stvarno, sta je Scepo odbranio Brguljanu. Ludilo.
Jadran ubjedljivo veceras, potpuno neocekivano.
Fire in the hole!
Jadran dupla kruna ove sezone! odlicno...
svaka cast
Prenosi li ko ovaj F4??
Prenosi HRT njihovo polufinale i finale. Da li ce iko prenosit Recco - Vasas... Pojma nemam.
Elem, moja mala najava
Fire in the hole!
ima li kakav stream
Ima ođe nešto http://www.rojadirecta.me/
Recco je sampion Evrope, Final Four je izazvao nezapamceno interesovanje na forumu, a i sire.
Fire in the hole!
Prodje i taj spektakl koji je sa velikom paznjom popracen od miliona ljudi sirom planete!
Titula Jadrana i sramni Savez
Naravno, prvo cestitka novljanima na tituli. Jos jednoj. Bez obzira sto opet ima mrlje, cestitat se uvijek treba, jer to zasluze posebno oni koji se pobrinu da Jadran u finalnim utakmicama u HN nikad ne dozvoli ‚‚iznenadjenja'' (cak ni prva utakmica finala u sezoni 2006/07 nije bila izuzetak, sjetite se gasenja rasvjete kod 1:4, ali su tu utakmicu ipak izgubili, kasnije i titulu). Cestitka, onako od srca, ide forumasima koji navijaju za Jadran i ostalim njegovim navijacima.
Novljani, kao sto sam pisao prije 2 mjeseca, sa Budvanima biju zestoku bitku za prevlast u Savezu, a ovakvo sudjenje u prvoj tekmi finala mi govori da Novljani tu prevagu i dalje imaju. Pomozite mi, koliko je ukupno utakmica Sekretar Saveza sudio ove sezone?
I bas je tu opet za finale?
Sekretar se tako pojavio i u trecem (onom skandaloznom) mecu finalne serije u sezoni 2009/10.
Nakon krace hronologije (oprosticete mi, pridruzujem se borbi protiv kolektivne amnezije), vracam se na danasnjicu. Budvani zapinju koliko mogu, Novljani i dalje u svim strukturama Saveza imaju najvise ljudi (ne vecinu, vec najvise svojih ljudi), dok Kotorani (mislim na Primorac) stoje po strani, misleci prije svega na problem kako opstati. Tu je i Akademija, koja takodje zeli da ucestvuje u Savezu, naravno sa istim pravima kao i ostali.
Sekretar Saveza je u intervjuu Pobjedi (navodio sam to u nekom textu) naveo gubitak u poslovanju u protekloj godini u velikom iznosu i...nikome nista.
Svake godine bude sramota od sudjenja u kom je cak i on povremeno direktni vinovnik i...nikome nista.
Klubovi se kaznjavaju selektivno (u Budvi nema prekida cak i kad je pogodjeno flasom vise od 5 ljudi, a u Kotor se prekida zbog uvreda), bas kao i igraci (lani Gojkovic, ove godine Brguljan, dobiju sa pravom zamjene, a potom igraju u narednim mecevima!?).
Pricali su o prosirenju baze. Je li sem Akademije Cattaro (sto sa Savezom nema veze) osnovan ijedan klub? Kolika je pomoc Saveza klubovima, odnosno u infrastrukturi?
Da li u Savezu znaju kakvi su uslovi za pripreme reprezentacije U Budvi (oprema za treninge se uglavnom donosi iz Kotora, sprdnja)?
Da li je ove godine iko pominjao strance? Zasto? Smetali su samo dok su u Primorcu igrali.
Dalje za sad necu, pa cu kad dodjem doma.
Konferencija za novinare Jadrana
Na zadnjoj konferenciji za novinare novskog kluba izreceno je da Jadran duguje pola miliona eura!? U prevodu, vise nego Primorac. Stim da Jadran nije raspustio ekipu lani (i pored dugovanja), vec su (sa izuzetkom kapitena reprezentacije) ostavili sve najvaznije igrace, a doveli dva stranca. A mozda su Scepo, Vlado, Danijel, Beltrame, Krizman, Sekulic - igrali za klikere? Ocigledno je da je i novsku Upravu neko od sponzora iznenada napustio, bas kao sto je i sponzor Primorca (Aerodromi) znacajno zavrnuo slavinu ove godine, pa cak i to sto je dogovoreno ne isplacuje...
Zasto poredim ova dva kluba? Zato sto su u gotovo svemu u identicnim situacijama! Dobre skole, ali i sa velikim gubicima (jedino sto ce novljani ubrzo dobit bazen o kome cemo mi da sanjamo). I bas kao sto sam svojevremeno na ovim stranicama kritikovao kotorsku Opstinu mnogo vise nego predsjednika Primorca, tako i sada - veca kritika ide novskoj opstini, a manja Upravi Jadrana.
Tada su mi odje pisali kako je predsjednik Primorca kriv za veliki projekat koji nije realizovao, a da li je to neko sada napisao za dr. Marica i ekipu?
Pri tom je dr. Maric dao konkretan prijedlog (nije izmislio toplu vodu) - opstina MORA da, u najmanjem slucaju, nadje plac od Sutorine do Bijele za zgradu i to ce biti jedan od nacina funkcionisanja kluba. Cak je i naveo primjer Subotica, svaka cast, volim kad se javno kazu konkretne stvari! Isto vazi i za Kotor, samo sto bih vas podsjetio - kotorska Opstina je placeve/stanove obecala i zlatnim omladincima i Kotoranima koji su bili u Primorcu kad su postali prvaci Evrope. Dje je zapelo - ne znam, ali znam da slavodobitnici nisu dobili nista! I zato je meni opstina glavni krivac za propast kotorskog vaterpola.
Da ne zaboravim - igrati cijelu sezonu bez dinara, na ino sceni zabiljeziti uspjeh, u domacim okvirima uzeti duplu krunu, a pri tom ni ne razmisljati o strajku - kapa dolje za igrace i strucni stab Jadrana!
Tucak
Strucnjak koji je nekako iznenadno preuzeo Jadran pocetkom 2010. godine, ostavio je odlican utisak i napravio je dobre rezultate.
Nista vise od toga, jer, kao sto sam i govorio, vodio je najbolju i najskuplju crnogorsku ekipu svih vremena (Jadran, sezona 2009/10) i da nije bilo vec pomenutog Sekretara ne bi ni titulu uzeo te godine (mada je Kup izgubio Mustur, a ne on). Bice interesantno vidjet ko ce ga zamijenit...
Reprezentacija
Vidjeh spisak. Capro se odlucio da prikljuci i poprilican broj mladjih. Koliko su pojedini zasluzili - ne bi sad ulazio, a i manje je bitno.
Primjecujem da na spisku nema Kandica, Latinovica, Banicevica...i (osim Subotica) nikog mladjeg od 20 godina!!! Dakle, nikog ko je '93, '94 godiste...I to me brine...
Mladji
VA Cattaro je nastavila dominaciju u pionirskom uzrastu i to sve nas treba da raduje, jer smo definitivno dobili jos jedan klub koji ce u buducnosti davati reprezentativce.
Naravno, ako opstane.
Ali, o tome i o problemima u Primorcu drugi put.
Imam vec 20 dana spreman text o Primorcu, ali kako nemam tacan iznos dugovanja - nisam ga objavio. A ne bih da me neko od cijelog texta uhvati za ono najvaznije...
I da se vratim reprezentaciji. Moja zelja u Londonu je identicna onoj iz Pekinga. Zlato.
Ja mislim da i mi, poput Madjara, Srba, Hrvata, Amerikanaca i Italijana mozemo da mu se nadamo. Teska grupa ne mijenja nista. Mi smo sami sebi najveci problem. A kad postoji taj problem onda nam se desavaju kiksevi i protiv (na papiru) lakih protivnika.
Capro je rekao ono sto svi znamo - nasa ekipa moze da igra sa svakim.
Pozdrav iz Sangaja.
Last edited by cattaro; 13-05-12 at 20:49.
P r i m o r a c
Zanimljivo, sad LEN-a prijeti Hrvatima cak i suspenzijom sa OI ako nastave pricu o formiranju Super lige!
http://waterpoloweb.com/?pagina=nl_p...6084&anno=2012
LEN-a je organizacija nekoliko ljudi koji misle samo na svoje dzepove i koji bas i nemaju interesa u ovoj Super Ligi, cak sto vise - predstavlja im veliki problem.
Isto tako mi nije jasno, ako se prijeti samo Hrvatima, dje su ostali koji zele u ovu Ligu? Pocev od nasih predstavnika, pa na dalje!? Ako naje*u, neka naje*u svi skupa i otkace profitere iz LEN-e!
Isto tako se u textu vidi da ce drzave dogodine najvjerovatnije imati po dva predstavnika u Evro ligi. Mada je to za nase klubove manje vazno...ko pretekne - pricace!
P r i m o r a c
Ode Subotic u Partizan
Fire in the hole!
I ja se bojim da ce igrati za Srbiju. Ali sta da se radi, kad se ovako radi kod nas, nije chudo sto idu tamo gdje im je bolje.
Fire in the hole!
Sve dok se iz naseg saveza ne ukljuce da "brane interese CG vaterpola" ima nade da ostane pod CG zastavom.
Release Yourself
Znam da je finansijska situacija u Jadranu katastrofa. Al opet ne vjerujem da Gajo nije imao nikakvu platu/stipendiju, znaci bitno da je ima, a to sto kasni (vjerovatno)nema veze isplatice im to. Kao da su u partizanu i u ostalim klubovima primanja redovna. Neka igra za zemlju za koju misli da treba da igra, ja nemam problem sa tim-njegov izbor i njegova stvar. Nego cemo opet slusati za dvije/tri godine Subotic-"partizanova cuvena skola vaterpola". Deja vu.
Last edited by karacha; 20-05-12 at 08:03.
Stvar je sasvim čista. Subotić uopšte nije vezan profesionalnim ugovorom, tako da je potpuno slobodan u izboru novog kluba. A to da prvi ugovor mora odraditi u matičnom klubu uopšte nije pravni propis i ni pred jednom nadležnom instancom Jadran taj spor ne može dobiti. Ostaje im jedino da se inate i da se trude da onemoguće Partizan da zaigra u jadranskoj ligi.
Ponekad, citajuci forum, pomislim kako ce mi mozak progristi put kroz
lobanju i otrcati vristeci...
On je maloljetan, tako da nije ni mogao imati ugovor. A što se tiče obaveze da odradi ugovor sa matičnim klubom, primjeri Mandića ili npr. Prlainovića su pokazali koliko Jadran može računati na te izmišljene propise.
Ponekad, citajuci forum, pomislim kako ce mi mozak progristi put kroz
lobanju i otrcati vristeci...
Vaterpolo klub Pratizan potpisao je ugovor sa hercegnovskim vaterpolistom, supertalentovanim igračem Jadrana, Gavrilom Subotićem, objavljeno je na sajtu ovog kluba.
Ugovor je potpisan 18. maja, a sporstki direktor Jadrana, Miloš Mračević, za naš radio je rekao da je i sam čuo tu vijest, ali da ne zna kako je moglo doći do toga, s obzirom da Subotić nije dobio ispisnicu.
- On jeste tražio ispisnicu, ali je uprava jednoglasno to odbila i formalno pravno gledano sada je pitanje, ako je taj ugovor poptisan, koliko je i valjan - objašnjava Mračević.
Subotićeva želja jeste da igra u Partizanu i naravno da svako može da igra za koga želi, ali ipak se moraju poštovati neka pravila, objašnjava Mračević.
On smatra da je više riječ o pritisku medija i senzaciji.
- Subotić nema dozvolu da ide, ugovor nisam vidio i čini se da je više riječ o senzaciji nego li o nečemu što je definitivno, kaže Mračević ističući da će se narednih dana više znati.
Treba napomenuti i da je u izradi protokol između Saveza Srbije i Saveza Crne Gore o ne preuzimanju igrača.
- Narednih dana trebalo bi da bude potpisan sporazum između Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore i VS Srbije koji bi garantovao da igrači iz klubova članova jednog Saveza ne mogu preći u drugi bez prethodnog dogovora između klubova - rekao je Mračević.
Novi ugovor Subotića sa beogradskim Partizanom, (ako je do njega došlo) u startu bi obesmislio budući protokol, a da nije ni potpisan.
Teška finansijska situacija u novskom vaterpolo klubu uzima lagano danak. Iz Jadrana su već otišli Premuš i Beltrame, trener Ivica Tucak, a kako nezvanično saznajemo, dobre ponude su dobili i Gojković i Šćepanović.
radio jadran
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks