Ma u gradu vozi bas lagano. Ko zna kad je zamjenio pakne. Na otvoreni ide 80-90 km/h. Samo treba strpljenja i auto ce dosta manje da trosi. Sa rezervarom od 60 litara predje 800km. Mozda je zato sto u njega sipa loz ulje zadnjih 15 godina![]()
Najnovija E klasa 220 CDI pije 8-9 litara, e sad, objasni mi, kako moze taj da trosi manje?
Samo mi objasni kako i vjerovacu ti.
TAKUMI
Ma u gradu vozi bas lagano. Ko zna kad je zamjenio pakne. Na otvoreni ide 80-90 km/h. Samo treba strpljenja i auto ce dosta manje da trosi. Sa rezervarom od 60 litara predje 800km. Mozda je zato sto u njega sipa loz ulje zadnjih 15 godina![]()
Ko zna dobro da odredi ovo go, bice manje i ovog stop. Previse jednog je istovremeno previse drugog. Kotrljanje, kotrljanje, sa sto manje kocnice i motornog kocenja. Ostatak je rad u leru gdje potrosnja po satu nije toliko velika, vjerovatno je reda 0.5-1 l/h. Koliko vremena u gradu na 100 predjenih km provedemo na semaforima ili u guzvi?
Ja sa ekonomicnom voznjom kroz grad mogu da smanjim potrosnju za litar dva...
Auto najvise trosi pri kretanju, a toga ima u grad koliko hoces. I ovaj nas grad nije normalan tako da uopste nije mjerilo za potrosnju.
Meni je kroz grad prosjecna brzina 20-25 km/h.
TAKUMI
Ma ima hiljadu stvari. Ali fakat je da vrlo, vrlo stpljivi vozaci mogu da dovedu potrosnju blizu fabricki deklarisane. Mada malo je takvih. Ja prvi nijesam. Nema ni jednog razloga da te lazem za ocevu potrosnju. Stvarno se ova masina nece prodavat pa da se falim kako malo trosi![]()
200 je preopterecen, tezak auto i malo snage i zato trosi.
TAKUMI
Zna li ko sta moze da bude uzrok tome da se na displayu music playera (A20) na W211 samo prikazuje "-----"? Desilo mi se to par puta ali obicno je proradilo kada iskljucim i ukljucim auto, sada mi ne radi vec 2-3 dana...
Player je ovakav
![]()
g65 amg...
f6
Aha, 612 konja i 20 inca...
TAKUMI
najjebozovnija trafika na svijetu
![]()
Last edited by acs; 21-04-12 at 13:37.
f6
I jedini terenac koji bi ja volio da posjedujem, al nema se pa trpim
Gledao sma ovakvoj jedno vrijeme u Masline, strašnno m ise sviđao... (to kada več pomenusmo trafike).
![]()
Ovo je bila brabus verzija. Izgled muje bio perverzan. Bio je često parkiran kod mjesne zajednice i imao je ćelave gume.
Kako vam se cini ovaj model?
Prodas stan i preselis se u njega...kuca putujuca![]()
Odlican, ali mi nije jasno cemu V8 dizel?
Pa ako hoces da stedis, onda uzmi I4 ili V6 dizel.
TAKUMI
sto mu je nalijepio ovo na stopove, kad restajlnig nema ovo?=
Da, crni selotejp.
TAKUMI
Cudi mene da Fabia kaze za nekog mercedesa da je odlican
Samo da se pofalim
Attachment 88783
V8 4200cm3 320KS
Postujem ovaj S, postujem CLS. Ovo drugo je voda.
TAKUMI
Da ne zna neko dje se mogu nac sijalice za instr. tablu:
2w ovako izgleda: http://i.ebayimg.com/t/IMC-001-544-55-94-Instrument-Bulb-/00/s/MzAwWDQwMA==/$%28KGrHqJ,!iIE69YSd%29H-BO1jtJmKQw~~60_35.JPG
1.3w ovako izgleda: http://i.ebayimg.com/t/IMC-001-544-55-94-Instrument-Bulb-/00/s/MzAwWDQwMA==/$%28KGrHqJ,!iIE69YSd%29H-BO1jtJmKQw~~60_35.JPG
sent from tabure
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks