Page 293 of 666 FirstFirst ... 193243283289290291292293294295296297303343393 ... LastLast
Results 7,301 to 7,325 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sirotinje ima svuda na svijet pa i kod nas.Kome nije dobro ima danas priliku da demonstrira.
    Last edited by minjo; 15-05-12 at 12:28.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

.

26/11/2009

Izmjenama Zakona prilagoditi penzije državnih funkcionera opštoj situaciji

14/05/2012

Potrebnu većinu Odbora nije dobio Predlog izmjena zakona o porezu na dohodak fizičkih lica, kojim se propisuje porez po stopi od 50 odsto na funkcionerske penzije.

Glasalo je 12 poslanika, od čega je šest podržalo predlog (DPS- SDP), dok su SNP, PzP, Nova i Bošnjačka stranka bili protiv. O tome će konačnu odluku donijeti poslanici na predstojećoj sjednici Skupštine.

Foliranti zabrinuti za "opstu situaciju"...

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Sirotinje ima svuda na svijet pa i kod nas.Kome nije dobro ima danas priliku da demonstrira.
    Sve zavisi kako je ta sirotinja rasporedjena jer npr. kod nas ovi što su na vlast nemaju u glavu a ostali nemaju u dzep za razliku od Evrope
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Poslanik SNP-a Aleksandar Damjanović je predložio da se oporezuju sve plate preko 1.000 eura ne samo funkcionerske nego i u privatnom sektoru, koji treba da pokaže solidarnost u kriznim vremenima.
    Hahahaha koja budalastina..Hoce komunjare da raspolazu i diriguju sa poslovnom politikom u privatnom sektoru, jer nisu sposobnii sa drzavnim koji unistise, zaduzise, pojedose, i odrase. Nije bilo fino sto su primali onolike dodatke na upravnim odborima, bonusima i odrali Drzavu, sad ce da tjeraju privatnike iz Drzave, a jedino oni posluju u korist drzavnog budzeta.Samo tako pa, pa-pa.. A s tim i manje radnih mjesta za drzavljane CG a posebno za one koji preko posla u priv. firmama dobijaju plate mnogo iznad prosjeka i trose u drzavi, placaju poreze itd. "Solidarnost" zbog njihove alapljivosti, neznanja, neproduktivnosti i kredita?
    Nije Albanija daleko, sve je jeftinije, a i bolja je posl. atmosfera za razvoj biznisa.Ti jadi da su ista znali ne bi ni doveli CG do situacije u kakvoj je.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 15-05-12 at 13:00.

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,740
    Thanked in
    1,092 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Sve zavisi kako je ta sirotinja rasporedjena jer npr. kod nas ovi što su na vlast nemaju u glavu a ostali nemaju u dzep za razliku od Evrope
    U Finskoj je prosvetnim i medicinskim radnicima veća plata negoli bankarima, al to je civilizacija, na njima počiva društvo. Kod nas samo što ne uvedu zatvaranje škola i bolnica.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    U Finskoj je prosvetnim i medicinskim radnicima veća plata negoli bankarima, al to je civilizacija, na njima počiva društvo. Kod nas samo što ne uvedu zatvaranje škola i bolnica.
    Iskreni da budemo škole kod nas i gube značaj jer radnih mjesta nema dovoljno koliko bi bilo zaintresovanih i jedino je neka pedagoška uloga ostala ali i ona gubi značaj iz dana u dan jer sad treba vratit u klupe ljude od 50-60 godina jer oni ipak imaju veći uticaj na djecu od učitelja ili nastavnika ( mada ni profesori nisu abolirani )
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Nemoj se pozivat na Finsku, oni su 30 godina iza nas, kod njih se jos dobro zivi...
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,740
    Thanked in
    1,092 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Nemoj se pozivat na Finsku, oni su 30 godina iza nas, kod njih se jos dobro zivi...
    Ma ne pozivam se uopšte, mi se ne možemo poredit sa njima. Tamo se zna ko može bit direktor a ko je za kopanje kanala zadužen.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Plate i racunica sa i bez bonusa.. Ne bih se usudila da tvrdim nesto tako...
    Na zapadu je svaka oblast - biznis, i kako tako se posmatra.. To sto kod nas Dir. Muzeja razmislja na komunisticki nacin - samo trosadzije sa budzeta a bez kreativne ekonomije.. To su i rezultati njihovog minusa u "poslovanju" jer to i ne shvataju kao biznis. Identicno je i u zdravstvu, i bilo kojoj drzavno vodjenoj instituciji gdje ulizice i politikante postavljaju na uhlebljenje za "zasluzeno" sluzenje partijama.
    Njima je normala da su u konstantnom minusu i ne razumiju zasto bi razmisljali ma drugaciji nacin. Osnovna "djelatnost" im je kako zakuciti sto vise, uposliti svoje podanike i rodbinu i stvarati konstantnu liniju mediokritetstva u drzavnim sluzbama (cast izuzecima kojih je vjerujem jako malo i izlozeni su ucjeni mediokriteta iznad sebe u hijerarhiji).

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post

Hahahaha koja budalastina..Hoce komunjare da raspolazu i diriguju sa poslovnom politikom u privatnom sektoru, jer nisu sposobnii sa drzavnim koji unistise, zaduzise, pojedose, i odrase. Nije bilo fino sto su primali onolike dodatke na upravnim odborima, bonusima i odrali Drzavu, sad ce da tjeraju privatnike iz Drzave, a jedino oni posluju u korist drzavnog budzeta.Samo tako pa, pa-pa.. A s tim i manje radnih mjesta za drzavljane CG a posebno za one koji preko posla u priv. firmama dobijaju plate mnogo iznad prosjeka i trose u drzavi, placaju poreze itd. "Solidarnost" zbog njihove alapljivosti, neznanja, neproduktivnosti i kredita?
    Nije Albanija daleko, sve je jeftinije, a i bolja je posl. atmosfera za razvoj biznisa.Ti jadi da su ista znali ne bi ni doveli CG do situacije u kakvoj je.

Hvala Lepo
    Ljudi se trude da Prva Banka bude likvidna ali je u svakom slučaju to bolje rješenje nego da narod plaća tudje grijehe a ovi privatnici ako ništa drugo makar su imali pomoć opština u vidu infrastrukture
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Finska nema avio diesel ka' mi
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Ljudi se trude da Prva Banka bude likvidna ali je u svakom slučaju to bolje rješenje nego da narod plaća tudje grijehe a ovi privatnici ako ništa drugo makar su imali pomoć opština u vidu infrastrukture
    Ja samo kazem da te komunjare dodju ovdje u BG pa nek predloze nesto svojoj braci Srbima u tom stilu pa ce vidjeti sami kako bi ih ispratili sa tim "genijalnim" idejama. Takve nebulozne predloge mogu da daju samo u CG.
    Ne znam za tu pomoc u vidu "infrastrukture" nego znam koliko nas privatnike sa zapada kosta sam dolazak u CG i sva glupava birokratija s kojom se susrecemo.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Vala Majo i ti ga precera sad sa kostanjem dolaska u CG, ne kosta nista
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    1,479
    Thanks Thanks Received 
    5,889
    Thanked in
    2,775 Posts

Moguće regionalno avio-udruživanje

Sastanak 19. maja u Miločeru

Ilustracija

Sastanak predstavnika nacionalnih avio kompanija Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Srbije biće održan 19. maja u Miločeru, saznaju Dnevne novine.

Na sastanku predsjednika uprava Montenegro i Croatia Airlinesa, Adria Airwaysa i JAT-a glavna tema biće moguće ujedinjenje četiri avio prevoznika.
    Dan nakon toga biće održana i konferencija za novinare.
    Ideju o udruživanju avio prevoznika dijela država nekadašnje Socijalsitičke Federativne Republike Jugoslavije prvi je pokrenuo generalni sekretar Evropskog udruženja za vazdušni saobraćaj, (AEA) Ulrih Šulte -Strathaus.
    On smatra da bi nacionalne avio kompanije morale da se ujedine ukoliko žele da prežive.
    Izvor: Dnevne novine/CdM
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Vala Majo i ti ga precera sad sa kostanjem dolaska u CG, ne kosta nista
    Ne kosta Vas i Vama slicne sto ste navikli da "funkcionisete" u tim "uslovima" koji nemaju veze sa zapadom i podgrijani prisvojenim kapitalom koji je prepran u x voda.. Jer su te uslove kreirali Vasi partijski rodjaci i drugovi.
    To veze nema sa normalnim poslovanjem..
    Uh da ne iznosim racunicu i ciijenu... Bilo bi svasta.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 15-05-12 at 14:23.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Ne Vas i Vama slicne sto ste navikli da "funkcionisete" uu tim uslovima koji nemaju veze sa zapadom.. Jer su te uslove kreiirali Vasi partijski rodjaci i drugovi.
    To veze nema sa normalnim poslovanjem..
    Uh da ne iznosim racunicu i ciijenu... Bilo bi svasta.

Hvala Lepo
    Vala bas bih volio da je izneses, eto, jer ja znam kolika je cijena, i koliko vremena treba da bilo ko dodje u CG. Nismo na nivou Hong Konga recimo, gdje se sve zavrsava za sat vremena, ali moze se za jedan dan zavrsit...
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

hahahahaha
    Boze, uvijek se pitam jeste li vi svjesni na kojem ste nivou.. Cesto se pitam.. A sto rece jedan nas kolega forumas koji je iznenadjen konstatacijom svog prijatelja koji je dosao u CG i rekao "Sta se desilo sa mojim narodom".. Ja se pitam to svaki put kad "sljegnem" iz svijeta i civilizacije u CG..
    Nemojte me ljutiti.. Tj. Patriote ne valja ljutiti uopste... Mir..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

hahahahaha
    Boze, uvijek se pitam jeste li vi svjesni na kojem ste nivou.. Cesto se pitam.. A sto rece jedan nas kolega forumas koji je iznenadjen konstatacijom svog prijatelja koji je dosao u CG i rekao "Sta se desilo sa mojim narodom".. Ja se pitam to svaki put kad "sljegnem" iz svijeta i civilizacije u CG..
    Nemojte me ljutiti.. Tj. Patriote ne valja ljutiti uopste... Mir..

Hvala Lepo
    Ja sam nedje na nivou nekog genija, cak imam i potvrdu od MENSE, da je IQ>160 Al nismo pricali o tome.

Pricali smo o cijeni dolaska u CG, i ja cekam da raspalis po tome, ciframa naravno, za koje ja kazem da uopste nisu visoke.

A to sto neko ocekuje crveni tepih pred njima ako dodje, to tamo nedje, dje toga ima, a nema nidje, da ja znam
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Znam tuu glupavu retoriku tipicnu za CG.. Kad neznalica ne zna o cemu se govori i o kojim parametrima, a posebno kad ne zna koliko kostaju te analize tog koji se bavi sa tim.. Oni punoglavci iz bare samo kazu - To nije tacno, i ocekuju da im se sve objasni i ponudi na tanjiru.
    Kad Vi dovedete strane Co u CG kroz svoj rad i kredibilitet, kad budete placeni za te analize (a srecom ispravke su radili u CG Vladi nakon mojih primjedbi - jer im ispalo gratis), tad cete moci da meni i meni slicnima kazete - To nije tacno iz tog i tog razloga.. Do tada.. Nemojte me ljutiti jer nije dobro da me ljutite...(:* za ono maleno slatko i da bude x puuta pametniji i bistriji od takvog oca)Mir.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Znam tuu glupavu retoriku tipicnu za CG.. Kad neznalica ne zna o cemu se govori i o kojim parametrima, a posebno kad ne zna koliko kostaju te analize tog koji se bavi sa tim.. Oni punoglavci iz bare samo kazu - To nije tacno, i ocekuju da im se sve objasni i ponudi na tanjiru.
    Kad Vi dovedete strane Co u CG kroz svoj rad i kredibilitet, kad budete placeni za te analize (a srecom ispravke su radili u CG Vladi nakon mojih primjedbi - jer im ispalo gratis), tad cete moci da meni i meni slicnima kazete - To nije tacno iz tog i tog razloga.. Do tada.. Nemojte me ljutiti jer nije dobro da me ljutite...(:* za ono maleno slatko i da bude x puuta pametniji i bistriji od takvog oca)Mir.

Hvala Lepo
    Al ja i dalje ne znam o kojim ciframa se radi, neces da kazes o kojim ciframa se radi, a bas bih volio da ih cujem? To je poenta svega ovoga, svaka cast na radu i kredibilitetu, ali ja hocu cifre da cujem.

A mali je isti ja I naravno da ce da bude pametniji, to je kvarni 2.0
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Pa da Vi znate o cemu sam pisala Vi bi u startu shvatili i znali.. Ovako, ne volim taj oblik "navlacenja" - Nije tacno, pa sa fazonom ispricajte mi da bih ja procijenio o cemu se tu radi. To nije konstruktivna diskusija, samo odbija od inspiracije za diskusijom. Mijenjajte takav pristup.
    Maleni je meden, a tata.. diskutabilno jer je tata "debelo" iskvaren zbog drustvenih okolnosti u kojim je sazrijevao. Za Medeno nece biti tih problema.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

PORUKA FUNKCIONERIMA

Đukanović: Izbori su na jesen, dajte pomoć svima koji je budu tražili
    Kako ova vijest o izborima u CG tek danas a juce ovdje u svim srbijanskim medijima prenijeli tu info?

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Pa da Vi znate o cemu sam pisala Vi bi u startu shvatili i znali.. Ovako, ne volim taj oblik "navlacenja" - Nije tacno, pa sa fazonom ispricajte mi da bih ja procijenio o cemu se tu radi. To nije konstruktivna diskusija, samo odbija od inspiracije za diskusijom. Mijenjajte takav pristup.
    Maleni je meden, a tata.. diskutabilno jer je tata "debelo" iskvaren zbog drustvenih okolnosti u kojim je sazrijevao. Za Medeno nece biti tih problema.

Hvala Lepo
    Shvatio sam ja u startu, i ponovo tvrdim, ko hoce, vrlo mu je lako doci u CG, bilo privatno, bilo poslovno Poslovno mozda i lakse, nece imat familije koja ocekuje darove iz bijelog svijeta. Imam iskustva Majo, ja ne pricam napamet. A to sto ga ne iznosim na forumu, jer smatram da nije mjesto, to je druga stvar...

A u potpunosti se slazem da tezom o iskvarenosti tate zbog okolnosti, nazalost. Ponekad se pitam, sta bi bilo od mnogo pametnih ljudi koje poznajem, sebe, iz skromnosti, necu svrstat u njih; da su rasli i razvijali se u nekom mirnijem, manje pokvarenom, i drustvu sa boljim vrijednostima, gdje bi kraj tim ljudima bio? Ovako su samo prosjek u moru prosjeka...
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Shvatio sam ja u startu, i ponovo tvrdim, ko hoce, vrlo mu je lako doci u CG, bilo privatno, bilo poslovno Poslovno mozda i lakse, nece imat familije koja ocekuje darove iz bijelog svijeta. Imam iskustva Majo, ja ne pricam napamet. A to sto ga ne iznosim na forumu, jer smatram da nije mjesto, to je druga stvar...
    ? Onda mi govorimo o razlicitoj vrsti "dolaska" u CG.. Ja govorim o biznisu, dovodjenju investitora u CG, o njihovim mogucnostima razvijanja biznisa u CG i sire.. O porodicama onih ljudi od znanja i iskustva (uh koliko djece od njih idu u priv os. skolu u Tivtu, u PG nema tih uslova), koji bi trebalo da dodju i da vode poslove i treniraju CG proizvodni ili uopste radni kadar.. O birokratiji sa kojom se susrecu i sa veoma malim brojem strucnih ljudi koji vode racunovodstvo, poznaju zakone zapada da bi mogli da objasne istima kako se radi u CG.. O cijeni rizika poslovanja u toj zoni koju ne pokrivaju osiguravajuce kuce iz inostranstva. Itd itd..
    A Vi govorite o "proputovanju" kroz CG i slijetanju JAT-a, konekciji Austrian airlines-a, i MNA?
    Dva svijeta..

A u potpunosti se slazem da tezom o iskvarenosti tate zbog okolnosti, nazalost. Ponekad se pitam, sta bi bilo od mnogo pametnih ljudi koje poznajem, sebe, iz skromnosti, necu svrstat u njih; da su rasli i razvijali se u nekom mirnijem, manje pokvarenom, i drustvu sa boljim vrijednostima, gdje bi kraj tim ljudima bio? Ovako su samo prosjek u moru prosjeka...
    Pa oni koji su na vrijeme izolovani od takvih "drustvenih" normi ... stizu daleko, a eto i do CG navrate..
    Otkad ste Vi skromni?

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 15-05-12 at 15:34.

Page 293 of 666 FirstFirst ... 193243283289290291292293294295296297303343393 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)