View Poll Results: U Brazil 2014

Voters
477. You may not vote on this poll
  • idemo kao I u grupi

141 29.56%
  • idemo kao najbolji II direktno

112 23.48%
  • idemo u baraz najboljih II

102 21.38%
  • nema Crne Gore

122 25.58%

Thread: Crnogorska reprezentacija - Fudbal

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Od tika-taka dodjosmo do 8 boraca plus Mirko i Stevan.
    Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by filip__pg View Post
    U slucaju slabih rezultata Brnovic ce sigurno biti smijenjen u to sam siguran jer Dejo ne smije dozvoliti da nam se reprezentacija u kvalifikacijama bori za 4-5 mjesto.
    Volio bih da dijelim tvoj optimizam da ce biti smijenjen u slucaju slabih rezultata, ali primjer Vlaisavljevica mi govori suprotno.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

A necemo se mi njega trsit lako verujte mi.Pa makar izgubio narednih 7 utakmica.
    Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Volio bih da dijelim tvoj optimizam da ce biti smijenjen u slucaju slabih rezultata, ali primjer Vlaisavljevica mi govori suprotno.
    Vlaisavljevic je ipak druga prica iako je i on trebao davno da bude smijenjen. Ne smije Dejo dozvolit da A reprezentacija biljezi slab rezultat posebno sad nakon zadnjih kvalifikacija dje smo bili nadomak velikog takmicenja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vlaisavljevic je ipak druga prica iako je i on trebao davno da bude smijenjen. Ne smije Dejo dozvolit da A reprezentacija biljezi slab rezultat posebno sad nakon zadnjih kvalifikacija dje smo bili nadomak velikog takmicenja.
    Samo se zapitaj dje cemo bit poslije ovih kvalifikacija kad se pola reprezentacije penzionishe , sa ovim momcima dje je mag Dushko umijeshao svoje struchne prstice...
    Tako da se ne nadaj previshe poslije ovoga ciklusa , dok god ove budale upropashtavaju ove momke i zbog kojih ti momci nazaduju umjesto da napreduju.

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,667
    Thanked in
    1,043 Posts

Pa to je muka najveća. Oni ni ne pokušavaju da uključe mlađe i da im tako pomognu da odu u bolje klubove i razviju se. Sledeći ciklus će pola igrača bit u penziju a mi ćemo na svim pozicijama imat tipove koji nisu ni pola kvaliteta prethodnika(a koji su već samo prosječni igrači).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sto se penzionisanja tice i sad bi mogli lagano da odu Pekovic, Drincic, Dzudovic i Pavicevic. Ja racunam da ce se do narednih kvalifikacija za EURO pronaci nekoliko kvalitetnih mladih fudbalera (vec ih ima nekoliko potencijalnih koje ovdje pominjemo samo ih treba pozvati) koji ce se igrati u nekim solidnim evropskim klubovima. Takodje se nadam da ce mag Dusko biti smijenjen vec ove godine.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nece se Drincic oprastat jos dugo, dugo. Njega nas trenerski mag tretira kao da je Pirlo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Peković Milorad 05.08.1977
    Džudović Miodrag 06.09.1979
    Delibašić Andrija 24.04.1981.
    Novaković Mitar 27.09.1981

Brna vjerovatno ne zna za ove momke kolko imaju godina,i ne zna da njima treba ubrzo zamjena...

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,667
    Thanked in
    1,043 Posts

Sto se penzionisanja tice i sad bi mogli lagano da odu Pekovic, Drincic, Dzudovic i Pavicevic. Ja racunam da ce se do narednih kvalifikacija za EURO pronaci nekoliko kvalitetnih mladih fudbalera (vec ih ima nekoliko potencijalnih koje ovdje pominjemo samo ih treba pozvati) koji ce se igrati u nekim solidnim evropskim klubovima. Takodje se nadam da ce mag Dusko biti smijenjen vec ove godine.
    Okle ti toliki optimizam :lolblue:

Kad će ih pozvat? Igraju se prijateljske a njemu ne pada na pamet. Kujovića mjerka i Bosna a vjerovatno i Šveđani, Kasalicu mjerka Srbija(ipak je rođen tamo). Ove mlađe odavde možda i ne mjerka niko al ako ne naprave dobar transfer ništa valjat neće. A da bi ga napravili vrlo im je bitno da upišu i koji nastup za reprezentaciju.
    Samo se sjetite Luke Pejovića. Nisu ga mogli nikome uvalit. Zvijezda je odbila da ga kupi(a ko imalo prati zna kakve su invalide kupovali sve),on sa Mogrenom prima 6 komada po utakmici itd. I posle repke pravi transfer u Poljsku. Nije neka liga al je opet jača dosta i od naše a bogme i od srbijanske.
    Znaš li što bi ovome Bakiću,Đorđeviću itd značio taj jedan nastup?!
    Ali džabe, nama očigledno ne trebaju mladi igrači. Čak je i nesretni Filipović imao svojih prednosti u odnosu na ovog diletanta. Makar je isprobao gomilu igrača i stvorio kakvu takvu bazu. Kranjčar nije eksperimentisao već je na sigurno išao al ovaj sad nije u toj poziciji.
    Ako ne razmišljamo unaprijed par godina,crno nam se piše. Čak i fudbalske velesile žrtvuju po neki ciklus da bi odradile smjenu generacija a mi za to očigledno imamo vremena. Tačno će se i Vučinić penzionisat dok mi uspijemo ponovo da sklopimo tim.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ljudi, Vucinicu je krenulo u Juventusu i dio je bash ambicioznog projekta tamo. Ako vidi da je prvih 2-3 utakmice kvalifikacija rasulo, ode on.

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Quote Originally Posted by drasko10 View Post
    Trenutno stanje ni malo ne uliva povjerenje - imamo selektora početnika sa krajnje čudnim taktičkim zamislima (neke nerealne ofanzivne varijante), koji iako je svjestan (valjda) da nam je većina igrača već u zrelim godinama ne poziva nove mlade igrače (ako ne ove iz domaće lige onda bar vešovića, kajevića...), ne pokušava se boriti za igrače kao kujović, kasalica i sl da bar debituju,kako bi se osigurali za neki kasniji period ( mada ni sad ne bi bili na odmet da su tu). kad se tome dodaju i uglavnom loše sezone gotovo svih igrača koji su na spisku teško da se možemo nadati dobrom razultatu protiv vjerovatno najperspektivnije evropske reprezentacije - kompani,vermalen, azar, felaini, vitsel, kurtoa, vertongen,defur, lukaku...
    pošto do početka ovog ciklusa za SP sigurno neće bit njegove smjene, ostaje da se nadamo da će igači naći klubove u kojima će igrat standardnije, a on "posložiti kockice" i počet kvalifikacije bar slično prošlom selektoru... mislim da bojkot, prozivanja i slično nisu dobra rješenja jer samo još dodatno mogu narušiti stanje u reprezentaciji.
    za duška već nema nikakve nade, ako se misli dobro novoj, za sad talentovanoj generaciji 92 i mlađi (mugoša, radunović, kaluđerović, bakić, đorđević, kosović, boljević...)jesen ne smije dočekat kao selektor mlade
    Samo da ovaj sjajni post bude zabilježen kao i moj stav (što će reći da sam uobražen i da svoj stav doživljavam kao sjajan ).

Par napomena.
    Prvo, bojkot i prozivanja ne podržavam a znam da je ovo drugo potpuno ispravno. Protiv toga sam jer smo viđeli što se dogodilo protiv Islanda. Publika proziva i u svlačionici nakon utakmice igrači grle selektora ili što li već. A selektora Dejo neće smijenit pa da budu protesti samospaljivanjem navijača nasred podgoričkog trga. Makar ja tako mislim. Mislio sam da on može promijenit mišljenje zbog pritiska publike kad je smijenio Filipovića ali sad sve više sam na stanovištu da ga je on davno bio otpisao.
    Drugo, Vlaisavljevića smijeniti sada i odmah i tu nema "ali" jer kod Brnovića još uvijek ne znamo ima li nade, a kod Vlaisavljevića znamo da nema. Kad ugrabim vremena napisaću jedna post njemu posvećen i nadam se da se to neće shvatiti kao prebacivanje loptice sa Brnovića već smatram da treba da se usresredimo na ovog "stručnjaka". Za njega mislim da niko nema dilemu da treba da ode osim kumare predsjednika saveza.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by amnesiac View Post
    Samo da ovaj sjajni post bude zabilježen kao i moj stav (što će reći da sam uobražen i da svoj stav doživljavam kao sjajan ).

Par napomena.
    Prvo, bojkot i prozivanja ne podržavam a znam da je ovo drugo potpuno ispravno. Protiv toga sam jer smo viđeli što se dogodilo protiv Islanda. Publika proziva i u svlačionici nakon utakmice igrači grle selektora ili što li već. A selektora Dejo neće smijenit pa da budu protesti samospaljivanjem navijača nasred podgoričkog trga. Makar ja tako mislim. Mislio sam da on može promijenit mišljenje zbog pritiska publike kad je smijenio Filipovića ali sad sve više sam na stanovištu da ga je on davno bio otpisao.
    Drugo, Vlaisavljevića smijeniti sada i odmah i tu nema "ali" jer kod Brnovića još uvijek ne znamo ima li nade, a kod Vlaisavljevića znamo da nema. Kad ugrabim vremena napisaću jedna post njemu posvećen i nadam se da se to neće shvatiti kao prebacivanje loptice sa Brnovića već smatram da treba da se usresredimo na ovog "stručnjaka". Za njega mislim da niko nema dilemu da treba da ode osim kumare predsjednika saveza.
    totalno te podrzavam sto se tice Duska , jeste da me Brnovic malo razocarao sto nije jos nekoga zvao tj sto je neke opet zvao treba ga pustiti da vidimo taj kapacitet u koji sumnjam. ali je rano za neke radikalnije promjene, a sto se tice kumare definitivno svaki moguci pritisak pa makar slali mailove svakodnevno na fcg
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Uhvatih slucajno na tv-u scene slavlja rukometashica. Zovite me zadrtim, negativnim, dosadnim, "loshim" patriotom i kako god hocete. Slobodno. Ali, tuga me uhvati kad vidim koliko se glamura, pompe, i najvaznije novca uliva u, da budemo iskreni i objektivni do kraja, manje vazhne sportove kao shto su zhenski rukomet ili vaterpolo, koje gleda nepunih pola promila Evrope, ako i toliko ima. Da se razumijemo, nemam ja nishta protiv tih momaka i djevojaka, vrhunskih profesionalaca i znalaca profesije/sporta koji su izabrali, ljudi koji svoje klubove i svoju drzavu predstavljaju na najbolji moguci nacin. I svaki njihov uspjeh mi je mio. Ali, kad se sjetim ko nam vodi fudbalsku reprezentaciju, kad se sjetim petogodisnje tragikomedije oko izgradnje stadiona, kad se sjetim cinjenice da niko iz drzhave te momke za zeru nije isposhtovao za onih herojskih 0:0 u kolijevci fudbala...

Da ne bude da ovo pricam jer sam pasionirani ljubitelj fudbala-kad se sjetim da supertalentovana atleticarka mal te ne mora da prosi da bi otishla na Olimpijske igre, kad se sjetim da vrhunski teniseri nasheg porijekla i potekli u nashoj zemlji sada igraju pod drugim zastavama, i druge drzave slave njihove uspjehe....Iskreno, kad se svega toga sjetim, dodje mi da zaplacem. Jer, opet me prozovite svim onim, i josh 10 puta crnjim epitetima od onih koje sam naveo-ali iskreno vam kazhem, sa dubokim uvjerenjem: ono 0:0 sa Wembleya (alo ljudi, Wembleya, mjesta sa, da se ne lazemo, vishe istorije i tradicije nego citavi nash glavni grad) vise je uradilo za crnogorski sport i drzavu nego sve te tri evropske titule Primorca, Buducnosti rukometne i karatashke. Ne umanjujem uspjehe ova tri kolektiva-ali to je realnost. Evo i da potkrijepim dokazom. Nadjite negdje statistiku koliko ljudi je gledalo prenos danasnjeg kola EPL-a, a koliko ljudi je gledalo finale rukometne CL. A tu sam objektivan izuzetno-jer se danasnje kolo EPL po mene zavrsilo izrazito nepovoljno. Ali opet, sve ste vidjeli. I nije mi jasno, zashto se najljepsi, najpopularniji i najvazniji sportovi ovdje macehinski tretiraju, zashto se na njih niko ne okrece, i zashto je (a ne namjeravam da se bavim ovdje politikom, niti je ovo politicki obojena primjedba) potrebno da u publici sjede nosioci visokih drzavnih funkcija da bi se nekom sportu pridodalo bar malo medijske i finansijske paznje?

Ponavljam, svaka chast ovim djevojkama za titulu shampiona Evrope, svaka chast i vaterpolistima za Malagu i Holandiju. Ali dok god vazhi ovo shto sam gore rekao, njihovi uspjesi, koji su mi mili, ce biti pod debelom sjenkom. Ja nisam tvrdoglav, nikad bio, ali uz ovo stojim chvrsto, i kojim god epitetima me nazvali-a znam da ce ih biti, to moje misljenje teshko da ce promijeniti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by amnesiac View Post
    Ja sam prilicno siguran i za Brnovica, ali ok, ovo je solidna argumentacija i sa 90% nje sam saglasan. Samo mi tu jedna stvar ne shtima: ako mislish da pritisak na Deja da se smijeni Brnovic nece dati nikakve rezultate (presumably zbog Dejove tvrdoglavosti ili zelje da se okruzi prijateljima/kumovima na tim funkcijama), zashto mislish da ce slican pritisak da se smijeni Dushko bilo shta promijeniti?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Samo vi "davajte fore" Brnovicu kao i Dushku dok prodje Mirkovo vrijeme (Stevan je ipak mladji) pa kad se ustanovi da je i on kanta , onda cemo sachekat nekog treceg kuma/brata/prijatelja da se i on oproba

Thanks Thanks Given 
    853
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

Uhvatih slucajno na tv-u scene slavlja rukometashica. Zovite me zadrtim, negativnim, dosadnim, "loshim" patriotom i kako god hocete. Slobodno. Ali, tuga me uhvati kad vidim koliko se glamura, pompe, i najvaznije novca uliva u, da budemo iskreni i objektivni do kraja, manje vazhne sportove kao shto su zhenski rukomet ili vaterpolo, koje gleda nepunih pola promila Evrope, ako i toliko ima. Da se razumijemo, nemam ja nishta protiv tih momaka i djevojaka, vrhunskih profesionalaca i znalaca profesije/sporta koji su izabrali, ljudi koji svoje klubove i svoju drzavu predstavljaju na najbolji moguci nacin. I svaki njihov uspjeh mi je mio. Ali, kad se sjetim ko nam vodi fudbalsku reprezentaciju, kad se sjetim petogodisnje tragikomedije oko izgradnje stadiona, kad se sjetim cinjenice da niko iz drzhave te momke za zeru nije isposhtovao za onih herojskih 0:0 u kolijevci fudbala...

Da ne bude da ovo pricam jer sam pasionirani ljubitelj fudbala-kad se sjetim da supertalentovana atleticarka mal te ne mora da prosi da bi otishla na Olimpijske igre, kad se sjetim da vrhunski teniseri nasheg porijekla i potekli u nashoj zemlji sada igraju pod drugim zastavama, i druge drzave slave njihove uspjehe....Iskreno, kad se svega toga sjetim, dodje mi da zaplacem. Jer, opet me prozovite svim onim, i josh 10 puta crnjim epitetima od onih koje sam naveo-ali iskreno vam kazhem, sa dubokim uvjerenjem: ono 0:0 sa Wembleya (alo ljudi, Wembleya, mjesta sa, da se ne lazemo, vishe istorije i tradicije nego citavi nash glavni grad) vise je uradilo za crnogorski sport i drzavu nego sve te tri evropske titule Primorca, Buducnosti rukometne i karatashke. Ne umanjujem uspjehe ova tri kolektiva-ali to je realnost. Evo i da potkrijepim dokazom. Nadjite negdje statistiku koliko ljudi je gledalo prenos danasnjeg kola EPL-a, a koliko ljudi je gledalo finale rukometne CL. A tu sam objektivan izuzetno-jer se danasnje kolo EPL po mene zavrsilo izrazito nepovoljno. Ali opet, sve ste vidjeli. I nije mi jasno, zashto se najljepsi, najpopularniji i najvazniji sportovi ovdje macehinski tretiraju, zashto se na njih niko ne okrece, i zashto je (a ne namjeravam da se bavim ovdje politikom, niti je ovo politicki obojena primjedba) potrebno da u publici sjede nosioci visokih drzavnih funkcija da bi se nekom sportu pridodalo bar malo medijske i finansijske paznje?

Ponavljam, svaka chast ovim djevojkama za titulu shampiona Evrope, svaka chast i vaterpolistima za Malagu i Holandiju. Ali dok god vazhi ovo shto sam gore rekao, njihovi uspjesi, koji su mi mili, ce biti pod debelom sjenkom. Ja nisam tvrdoglav, nikad bio, ali uz ovo stojim chvrsto, i kojim god epitetima me nazvali-a znam da ce ih biti, to moje misljenje teshko da ce promijeniti.
    da ne pretjerujes malo?
    ne veli niko da se rukomet ili vaterpolo moze poredit sa fudbalom al ti ova prica ne pije vodu.
    ovo je i te kako velik rezultat za crnu goru i apsolutno da treba tim djevojkama omoguciti jednu ovaku noc! sta si ocekivao? da im pehar sampiona dodijele uz svjetlo svijeca? daj boze da nam ove iste djevojke donesu medalju sa olimpijskih igara pa neka je rukomet nizerazredni sport. da ne pricamo za vaterpoliste...
    a koliki si patriota najbolje govori to sto si SLUCAJNO uhvatio na tv-u slavlje rukometasica!

Thanks Thanks Given 
    776
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    67 Posts

Quote Originally Posted by nickname View Post
    da ne pretjerujes malo?
    ne veli niko da se rukomet ili vaterpolo moze poredit sa fudbalom al ti ova prica ne pije vodu.
    ovo je i te kako velik rezultat za crnu goru i apsolutno da treba tim djevojkama omoguciti jednu ovaku noc! sta si ocekivao? da im pehar sampiona dodijele uz svjetlo svijeca? daj boze da nam ove iste djevojke donesu medalju sa olimpijskih igara pa neka je rukomet nizerazredni sport. da ne pricamo za vaterpoliste...
    a koliki si patriota najbolje govori to sto si SLUCAJNO uhvatio na tv-u slavlje rukometasica!

Aooo ja se slazem sa bukvalnom svim sto je recordere napisao .Ajde da vas cujem biste li mjenali zlato waterpolsita rukometasica za odlazak na evropsko biste. Fudbal je glavni sport , najbolji sport sport koji se najvise gleda i koji se najvise prati. Sve je ovo uspjesi al kad se nesto u fudbalu uradi to ce biti to. Moramo svi priznati da je ovo gdje smo osvojili zlatne medalje i druge edalje drugorazredni sportovi u evropi i svijetu .

A izvini ni ja nisam gledao rukomet pa ni ja nisam patriota, kako je ovo lose crnogorsko misljenje i balkansko , a ako ne dignem dwa prsta ne gledam neki sport i sve manji sam patriota aooo ne mjestaste babe i zabe

Thanks Thanks Given 
    9,671
    Thanks Thanks Received 
    6,007
    Thanked in
    2,291 Posts

Rukomet nikako nije manje važan sport, nije svakako važan kao fudbal ili košarka, ali je odmah za njima...

Ne možemo gledati samo sa strane promocije u svijetu... Nama treba da je mnogo bitnije da imamo zdravu naciju, da nam se đeca ne vuku po ulica i kafića već da se bave sportom... Kako muškarci tako i žene... Jednostavno nemamo dovoljno novca za ulaganje u fudbal, a iskreno mnogo smo talentovaniji za ostale sportove...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    853
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

Quote Originally Posted by djordje1990 View Post
    A izvini ni ja nisam gledao rukomet pa ni ja nisam patriota, kako je ovo lose crnogorsko misljenje i balkansko , a ako ne dignem dwa prsta ne gledam neki sport i sve manji sam patriota aooo ne mjestaste babe i zabe
    sto isprica ovo druze?
    to sto nisi gledao rukomet dovoljno govori o tebi...

Thanks Thanks Given 
    776
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    67 Posts

Quote Originally Posted by nickname View Post
    sto isprica ovo druze?
    to sto nisi gledao rukomet dovoljno govori o tebi...
    izvini kakva je razlika izmedju mene i tebe ti si gleda rukomet ja nisam, jer ako taj sport nisam gledo tokom cjele godine sad da gledam a da buducnost je u finalu pa moram ko pravi patriota da ih gledam...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne moze se prichat nikako da je rukomet nizerazredni sport i da zaostaje mnogo za fudbalom i kosarkom kad nije tako.

Prije svega opravdavam ulaganje i u rukomet i vaterpolo jer tu imamo itekako dobar igracki kadar i bilo bi smijesno pushtat takve klase od igracha da propadaju samo zbog toga sto su njihovi sportovi manje popularni po svijetu...

I naravno da dodam , mi smo izuzetno darovita nacija , sportski gledano , koliko imam stanovnika a kakve smo sve sportiste davali , cijeli nam svijet moze na tome pozavidjet.
    Treba istaci da smo mi vise bogom dani za rukomet kao sport , pogotovo sa nasim fizickim predispozicijama , pa nisu ni Kinezi dominantni u stonom tenisu zato sto imaju gradju za kosarku , nego se ljudi usmjeravaju pretezno na ono za shta su stvoreni.

Rukomet/Kosarka/Vaterpolo su koliko toliko bolje vodjeni od strane njihovih saveza u odnosu na fudbalski , nije tesko vidjet kakvu imamo amatersku fudbalsku ligu i sasvim je jasno zasto se tu ne ulaze , treba da se ulaze naravno ali ne u transfere nego u tu djecu da bi izrasli u dobre igrace i da bi napravili jos nekog Savicevica/Mijatovica/Vucinica/Jovetica itd...

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Quote Originally Posted by Tz-ObeLiX View Post
    Ne moze se prichat nikako da je rukomet nizerazredni sport i da zaostaje mnogo za fudbalom i kosarkom kad nije tako.

Prije svega opravdavam ulaganje i u rukomet i vaterpolo jer tu imamo itekako dobar igracki kadar i bilo bi smijesno pushtat takve klase od igracha da propadaju samo zbog toga sto su njihovi sportovi manje popularni po svijetu...

I naravno da dodam , mi smo izuzetno darovita nacija , sportski gledano , koliko imam stanovnika a kakve smo sve sportiste davali , cijeli nam svijet moze na tome pozavidjet.
    Treba istaci da smo mi vise bogom dani za rukomet kao sport , pogotovo sa nasim fizickim predispozicijama , pa nisu ni Kinezi dominantni u stonom tenisu zato sto imaju gradju za kosarku , nego se ljudi usmjeravaju pretezno na ono za shta su stvoreni.

Rukomet/Kosarka/Vaterpolo su koliko toliko bolje vodjeni od strane njihovih saveza u odnosu na fudbalski , nije tesko vidjet kakvu imamo amatersku fudbalsku ligu i sasvim je jasno zasto se tu ne ulaze , treba da se ulaze naravno ali ne u transfere nego u tu djecu da bi izrasli u dobre igrace i da bi napravili jos nekog Savicevica/Mijatovica/Vucinica/Jovetica itd...
    Treba ulagat onamo dje će investicija da se vrati ali to nikako ne znači da bezuslovno treba ulagat u fudbal nego procijenit sposobnosti odredjene selekcije a ne bezuslovno bježat ka nekim drugim sportovima dje su ulaganja relativno mala ali uspjeh bliži !!! Kad smo već kod sportova koji nam idu može se pomenut i tenis ali tamo očigledno vlada rasulo ili te talente šalju kod one u Beograd i onda im ona reče oće li bit šampion nego za to treba uložit malo novca a kakve idealne uslove CG ima to je šteta za ne koristit...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Treba ulagat onamo dje će investicija da se vrati ali to nikako ne znači da bezuslovno treba ulagat u fudbal nego procijenit sposobnosti odredjene selekcije a ne bezuslovno bježat ka nekim drugim sportovima dje su ulaganja relativno mala ali uspjeh bliži !!! Kad smo već kod sportova koji nam idu može se pomenut i tenis ali tamo očigledno vlada rasulo ili te talente šalju kod one u Beograd i onda im ona reče oće li bit šampion nego za to treba uložit malo novca a kakve idealne uslove CG ima to je šteta za ne koristit...
    Shto se konkretno tenisa tiche , vidim da je velika pomama medju tom djechinom zbog Djokovica , Ane i Jelene , pa bi svi u tenisere sad , vrlo mali broj njih moze uspijet i vrlo mali broj njih je spreman na sva odricanja koja moraju napravit ukoliko bi i da pomisle da bi mogli uspjesno da se bave tenisom , profesionalnim naravno.

Da se ovi seljaci iz Min. za kulturu i sport zajedno sa ovim seljacima iz TSCG dali te stipendije Djokovicu i Jankovickoj sad bi oni prezentovali CG po svijetu a ne Srbiju , ali bi shto bi , nije ni prvi ni poslednji slucaj debilizma, neprofesionalnosti i neznanja nekog sportskog saveza u Crnoj Gori.

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Uh, odvešće nas ova priča daleko od teme pa da pokušam da je vratim na pravi kolosjek
    Quote Originally Posted by Tz-ObeLiX View Post
    Samo vi "davajte fore" Brnovicu kao i Dushku dok prodje Mirkovo vrijeme (Stevan je ipak mladji) pa kad se ustanovi da je i on kanta , onda cemo sachekat nekog treceg kuma/brata/prijatelja da se i on oproba
    Niko nikome ne daje fore, samo izlažemo stavove kako bi istinski pomogli reprezentaciji. Nema potrebe da svoj stav ponavljam jer mislim da je jasan.
    Ja sam prilicno siguran i za Brnovica, ali ok, ovo je solidna argumentacija i sa 90% nje sam saglasan. Samo mi tu jedna stvar ne shtima: ako mislish da pritisak na Deja da se smijeni Brnovic nece dati nikakve rezultate (presumably zbog Dejove tvrdoglavosti ili zelje da se okruzi prijateljima/kumovima na tim funkcijama), zashto mislish da ce slican pritisak da se smijeni Dushko bilo shta promijeniti?
    Pokušaću da to objasnim na ovaj način.

Varijanta 1
    Sa tribina povici "Brna odlazi" i "Duško odlazi". Mogućnost da ih Dejo smijeni obojicu je u domenu Sci-Fi jer kakav je to predsjednik saveza koji mijenja sve živo kad se čuju povici sa tribina. Malo mi je vjerovatno da bi to on sebi dopustio jer ih je on postavio i time bi sjekao granu na kojoj sjedi.

Varijanta 2
    Usresrediti se isključivo na Vlaisavljevića. Ovo je mogućnost koju ja podržavam. Time bismo dobili svjetliju budućnost našeg fudbala jer goreg od Duška sigurno ne možemo naći. Ukoliko se usresredimo na njega možda upali da podnese ostavku. Time bi se, a ne formalno smjenom, Savićević elegantno izvukao jer ostavka je lični čin u koji se ne dira. Sve bi bilo farsa, jer ipak su kumare. Nijesam rekao da je ova mogućnost realna ali ako se napuni stadion koji je tradicionalno prazan kad igra mlada reprezetacija i kad bi čitav stadion počeo da skandira, teško da bi to prošlo tek tako.

Varijanta 3
    Usresrediti se na Brnovića a vidim da je takva tendencija što za posljedicu može imati nešto od čije se pomisli ja ježim - da Brnović ode a da Vlaisavljević ostane. Time bismo zapečatili fudbalsku sudbinu budućim talentima, a eventualni novi selektor pred kvalifikacije ne bi imao dovoljno vremena da upozna ekipu sa kojom raspolaže a ni ekipa njega. Moguće da bi i atmosfera u ekipi bila narušena jer im je Brnović izgleda nešto poput strica, ujaka ili makar tetka.

Najrealnija je varijanta 4 a to je da obojica ostanu, što bi za Savićevića bilo pomalo i rizično. Možda bi nam podario žrtveno jagnje u vidu Duška Vlaisavljevića. Zasad ne vidim tu mogućnost jer Vlaisavljević najvjerovatnije neće pozvati Vešovića pošto ga je već jednom izostavio a protiv Slovačke ga je zamijenio na poluvremenu i onda je uslijedila ona čuvena izjava da "neke više neće pozivati". Moja je pretpostavka da je on među njima. Stoga je bilo apsurdno očekivati da neko "ko se ne zalaže dovoljno u mladoj" bude pozvan za A selekciju. Vjerujem da kumara Dejo ne bi dozvolio da se time javno ogoli neznanje kumare Duška. Jasno je da su ovo nagađanja, ali imam razloga da vjerujem da je to baš tako. Uostalom, brzo će spisak za U21 selekciju pa ćemo viđet jesam li u pravu.
    Dick Laurent is dead!

Page 1009 of 2251 FirstFirst ... 950990995999910051006100710081009101010111012101310191059110915092009 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)