Neka kupe polo 3l onaj pa neka slepaju kajena ahaha.
ako auto radi na benzin, sto će plin tu, što će dva goriva u jedno auto?![]()
Neka kupe polo 3l onaj pa neka slepaju kajena ahaha.
njihova filozfija bi bila sledeca:
mogu da zivim u stan od 70 kvadrata..da placam porez, grijanje i sve to sto sleduje.. ali ne, ja to nebih radio jer bi moga da zivim u stan od 130 kvadrada i da se grijem na steriku jer mi je struja puno skupa..sto bi placa struju 300e mjesecno kad mi za sterike treba 50?!
koja prdnjava..
Oce li meni ko da objasni logiku toga monstruma sto je u tu masincinu od porshe-a ubacio plin? Pockim mu se ja na auto kad ga je tako sjebao.
Iskljucenje mozga samo osta.
Oli ti objasnit kako ga je sjeba? Jel to auto postalo slabije možda? Jel dimi,trese,škripi kad se vozi?
Jel iko od vas vozio auto koje je na dobro urađen plin?
brkate pojmove...svi prichate o nekom uzitku e kad je tako..vishe se moze uzivat u kajena turbo sa lpg u odnosu na obichnog bez, dalje ako je ga dobije na poklon ka shto neko reche bolje da ubachi plin pa da moze da sipa i uziva a ne da mu chuchi ispred kuce, onda neko veli za stan uporedjije 70 i 150 kvadrata a ja cu to ovako uporedit jel bolje zivjet u stan 150kvatrata koji ima izolaciju i koji je energetski efikasni u odnosu na onaj od 70kvadrata...odje je poenta da se sa manje para dobije vishe osmjeha na lice, a ako se smijesh jedan period dok vozish na benzin kad podjesh na pumpu brzo taj osmjeh nestane...zato je bolje ubachit plin pa vozit kajena kako treba no na benzin na vr gasa. Vjerujte mi znam shto pricham...imam ja auto koje guta 20L benzina pa sad kako ubachih plin nekako vishe mogu uzivat u voznji ne gledajuci u bord kolika mi je potroshnja i na koliko obrtaja vozim...
Imas dizel za "ekonomcniju" voznju, i benzin za jacu voznju, plinu tu mjesta nema (kad su u pitanju te klase auta).
Po tvojoj logici chojek mora kupit 2 kajena
pa pazi ovo...kad ubachish blin predjesh za iste ako ne i manje pare no dizel da vozish...dje je dizelu zvuk...zamisli porshea dizela na semafor kako cuka...naspram onoga sa plinom kojem i dalje v8 burla pod haubom, da ne pricham o uzitku u voznji..daleko je iza dizel po svemu. Dizel se na trzishtu pojavio kao alternativno gorivo bash kao i plin.
Jedini razlog shto se protivite plinu je shto isti ne gotivite...Tehnologia plina se sve vishe razvija, mislim da kada bi se u neko jache auto ugradio plin koji u cilindre ulazi u technom stanju gubitaka ne bi bilo.
Last edited by Loshmi_Pg; 10-05-12 at 17:52.
Nisam ja ni za dizel, kad su, opet ponavljam, te klase auta u pitanju. Logicno je da ce covjek ako ima toliko para uzet benzinjaru, a ne dizel ili ne daj boze da ubaci plin.
logichno ja da neko ima para sipat al je isto tako logichno da bi neko ushtedio kad moze, a ta ushteda nikom ne shkodi, ljepshe tako shtedjet i izigravat shmekera nego kao neki likovi shto ih ja znam a imaju slichnu prichu kao ti vezano za plin tj voze benzinjare velike kubikaze(ma kakav plin bitno je da se hvale da imaju da sipaju a vazda im je lampica upaljena) i ne daj boze da plate pice a kad ga plate od konobara kusur od 15centi chekaju.
Da, ali koje klase auta, ono presmijeshno vozilo koje je kao porše.... kad smo vec kod logike, porše se zna za sto se kupuje ako ocemo logikom...znači 911, a mogu i ova dva mala cajman i cockster
ja cu ga stavit bas zbog ovoga, ako ti se u ovom gradu neko sprda to samo znaci da si uradio nesto pametno
jbm ga probacemo taj LPI, ako bude radio kako treba OK ako ne onda leti van, mada ako moze na one australijske V8 sa kompresorom i 600 konja moci ce valjda i na njega
inace cuo sam da svi sto vozite benzince ovdje sipate 98(100) oktana jer vas je sramota da sipate onaj jeftini od 95...
She is only here to annoy herself!
95 je bolji od 98, valjda i jeftiniji... ne mogu se sjetit jer 98 nisam sipao mjesecima...
da naravno, cuo sam da je Shell kupio nekoliko cistjerni odavde i da ga voze na stazu..
Gledaj, ja nisam cuo da postoji Ferkan dizel.
Znam milion skupih auta (60, 70 soma eura) sa minimalnim dizelskim motorom.
Imas npr. Mercedes S250 dizel, imas A6 2.0 TDI, imas A8 3.0 TDI...znaci auto od 100 000 eura dizel? Zasto? Zasto ne stavljaju iskljucivo 6.0 V12, pa kosta 100 000, onaj koji ima 100 000 ima i da sipa?
Ja sam glup, i nikad nisam kintu zaradio, ali kazem ti sad, ako budu uslovi kao sto su sad, ja cu opet kupit ogromnu benzinjaru i opet cu ugradit plin, jer sam za 150 000 ustedio oko 16 000 eura. I zbog toga sto sam ugradio plin, sad mi je racun bogatiji za tih 16 000 eura.
Potpis.
Ajde, kupis S250 dizel, 90 000 eura, i opere te neki BMW 318IS, jer si htio da ustedis a ne da uzmes V8.
Imas ovakvih slucajeva koliko hoces.
Pogledaj samo na youtube.
TAKUMI
Imam jedno pitanje. Zasto auta iz fabrike ne izlaze sa plinskom opcijom? Znaci da imamo benzinsku, dizelsku i plinsku verziju?
ja znam za Fiat i Volvo..koje to Honda ugradjuje fabricki sa plinom?
Inace evo Holden V8 sa 6.200 kubika i fabrickim plinom
http://www.drive.com.au/Editorial/Ar...rticleID=63646
i ovaj sa 500 KS bas slabo ide a i ima los zvuk..vlasnik kaze da je dobio 5kW na LPG ali ne znam da li da vjerujem njemu ili forumasi bolje znaju?!
Last edited by NSX; 10-05-12 at 20:37.
Civic, i to za USA...
On pali i sve na plin, a tamo svaka kuca ima plin tako da ga punis in garage, dodji uz Honde i instaliraju ti malu pumpicu...
TAKUMI
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks