Page 104 of 826 FirstFirst ... 45494100101102103104105106107108114154204604 ... LastLast
Results 2,576 to 2,600 of 20634

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

i dalje ne mogu provjeriti! kako znam?

Par puta sam ih nasamario, kad je trebalo da mi nose vozačku, ja im kažem da mi je već oduzeta, da bih je sačuvao, i oni me pitaju kao, ko ti je i kad oduzeo, dje ti je potvrda da ti je oduzeta itd... ja izmislim i kažem, na Barutanu mi je policija oduzela 1 maja, a ta potvrda mi je kući... E sad u ovom slucaju oni bi morali da zovu Upravu policije, ili Republicku u Zagoric da provjere koji je organ oduzeo, ali ako im vi ne kazete dje vam je oduzeta, sto i ne morate, onda bi oni morali da zovu, svaku stanicu policije u CG (Podgorica,Cetinje,Budva,HN,KO......) i da im oni traze u evidenciju, da li je kod njih ta vozacka oduzeta, a jos ako ne znaju datum, to traje 2 sata, jer se ta evidencija vodi ručno, nemaju kompujtersku bazu....

druga stvar, sada kad vas policija zaustavi i kazete da ste zaboravili, oni vam skinu tablice, i kazu u redu kad je doneses dobices tablice nazad, upravo jer su ljudi radili ovo kao ja gore.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

A ako kazes: kuci mi je, u Yarisa (ako si Đitkom)?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

kažu, odakle mi znamo da li ti je kući ili ti je oduzeta, pa ti oduzmo auto ( ako su te zaustavili u gradu) ili tablice (na otvorenom putu) pa kad doneseš vozačku možeš da podigneš tablice ili auto.

E tu mozes žestoko da se zajebeš, recimo oduzeta ti je vozačka na 2 mjeseca, i oni te zaustave, nemaš vozačku, uzmu ti auto i auto, ti to auto tek možeš da uzmeš iz policije kad dobiješ nazad vozačku a to je za 2 mjeseca.Jedino mozeš da se spasiš ako auto nije na tebe, nego recimo na brata ili oca ili neko treći ima punomoćje, onda on može da podje da podigne auto, ali tada dobija prijavu, zato što je dao na upravljanje auto licu koje nema vozačku dozvolu ili mu je privremeno oduzeta.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Zasto da ti oduzme auto...ili tablice?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

jer se nalaziš u prekršaju, voziš auto a nemas vozačku dozvolu, to da li si je ti zaboravio u drugom auto, ili ti je oduzeta njih ne interesuje i oduzimaju auto ili tablice da bi se to naknadno utvrdilo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jesi siguran? Ili mora neko drugi da dodje za auto ko ima vozacku i povede ga?

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Po pravilu kad te iskljucuju iz saobracaja, mora sluzbeno vozilo 'pauk' da dodje i da ga odvede u stanicu gdje neko drugi moze da ga podigne, ali oni dozvoljavaju da ga ti odvezeš do policije ili da policajac vozi a ti sjediš do njega.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pa zasto onda postoji kazna od 30 eura ako nemas vozacku?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

pa eto da bi na kraju ipak nešto platio, da ne bi opet ubuduće zaboravljao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma to je ok ako nemas vozacku - ako nisi polozio. Ali mislim da se ne radi tako ukoliko si polozio, a to mogu provjerit na onaj radio.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Nije njihovo da provjeravaju na radio jesi li polozio, tj imas li vozacku (radio je za bitnije stvari i ne treba uzimati to jest trositi vrijeme na radiju na besmislene stvari). Vozac je duzan da uvijek u funkciji vozaca ima validnu dokumentaciju uza sebe. Dakle, nije u pitanju ljubav, ili predusretljivost, nego obaveza. Kakve su konsekvence u to ne ulazim.
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Mene su zaustavljali dok nisam imao vozacku. Prvi put (sjutra dan od dana uzimanja vozacke) su me zaustavili i pisali kaznu (minimalnu) 50e jer kao sto rece ribomax kazna je od 50-150e. Posle 15ak dana su me zaustavljali ja rekao da sam zaboravio vozacku i ovaj je zvao da provjeri. Srecom sam bio u auto kod njega pa sam mogao da cujem razgovor, ovaj mu je tamo sve diktirao o meni (4kazne do sad itd itd) i ovaj ga pita koja mu je zadnja kazna, da mu nije oduzeta vozacka? I ovaj rekao da je zadnja neka prijava (ona od 50e) i da nije upisan clan (po kojem bi znali za sta je kazna) i ovaj me posle pitao za sta mi je bila zadnja kazna te sam nesto izmislio uglavnom to mi je proslo.. Napisao je kaznu 30e za nenosenje dokumenata i rekao da po PRAVILU sada treba da oduzmu auto i da voze (vjerovatno da ih pratim) do pred MUP i auto ostaje tu dok ne dodjem sa vozackom da ga uzmem. Medjutim imali su posla tu noc na to mjesto pa su me pustili samo sa tom kaznom.
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

to je to sto ja pricam, da ne pali više to zaboravljanje nego ide oduzimanje, ali ajde da remiziramo, ako napravite prekrsaj i znate da će vam je oduzeti, samo recite da vam je već oduzeta i kraj

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I sta ako kazem da je oduzeta, a nije mi oduzeta, sta ce da mi pisu ?
    sent from tabure

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Vec oduzeta? I sto ce ti rec onda?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

pa onda će vam napisati novu kaznu od 50e, i mozda eventualno oduzeti auto, jer na to imaju pravo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a mozes li posle na sud da podjesh i da se vadish da kazna nema pokrice tj da si imao vozachku

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

ne moze, jer ako prihvtis kaznu onda ti pisu minimalnu od 50e a ako oćeš na sud, onda je kazna od 50 do 150e pa što sudija odluči, a sudija te ne moze oslobofdit kazne jer si lagao policajca da ti je oduzeta, nego će ti dati najveću kaznu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A recimo da kazem policajcu da nemam polozeno provjerava li se tajpodatak preko radio veze, i kakva je procedura onda uzimaju ti auto i novchana kazna ili shto...?

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

moguće da će provjeriti, jeste auto se oduzima i kazna je ako prihvatas krivicu 50e a ako hoćeš na sud, onda je kazna 50-150e + 20e troškovi sudskog postupka.

Auto oduzimaju samo u gradu kad te uhvate, a ako te uhvate nedje na otvoreno onda tablice uzimaju mada nekad neće ni to, nego ti kazu: Po pravilu bi sad trebalo da ti uzememo auto.... nego im je muka pa neće da se crnjače, najvaznije je da ispisu te prijave da imaju normu za taj dan.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

uglavnom trenutno mi je oduzeta vozachka i ako me zaustave a pri tome sam napravio prekrshaj za josh jedno oduzimanje najbolje rec da se nema polozeno?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja mislim da oni nemaju pravo da ti uzmu auto i povedu ga u zetatraans osim ako je neregistrovano. Iskljuce te iz saobracaja i kazu ti kad doneses vozacku mozes auto kuci da vozis i kraj. Tako ja dok nisam imao polozeno bili su me zaustavili i ja ih izmolio nekako da me ne vode u zetatrans, no mi je bio reka parkiraj ga tu, pa neka ti tata dodje za njega ili neko sa vozackom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Loshmi_Pg View Post
    uglavnom trenutno mi je oduzeta vozachka i ako me zaustave a pri tome sam napravio prekrshaj za josh jedno oduzimanje najbolje rec da se nema polozeno?
    A ako nisi napravio prekrsaj? Ako je rutinska kontrola?

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

svejedno ti je sto god da kazes, jer je kazna i ako nemas polozeno i ako vozis a oduzeta ti je 50e .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ok je da me uhvate rutinskom kontrolom da mi je oduzeta onda ide kazna od 50eura al recimo ako uz to napravim prekrshaj za oduzimanje...ide li vozachka na dodatnih 2 mjeseca kod njih i placam li josh dodatnu kaznu za taj prekrsaj. Konkretno moj sluchaj oduzeli mi vozachku prije 5 dana, recimo sjutra me uvate kako kroz grad idem 80 i kusur znachi za oduzimanje..ostaje li mi vozachka cijela 4 mjeseca kod njih+ kazna za prebrzu voznju. A shto se deshava u istom sluchaju ako rechem da nemam polozeno tj da uopshte nemam vozachku.

Page 104 of 826 FirstFirst ... 45494100101102103104105106107108114154204604 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)