Page 16 of 133 FirstFirst ... 61213141516171819202666116 ... LastLast
Results 376 to 400 of 3308

Thread: Presretači

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    33
    Thanked in
    22 Posts

Ja sam danas vidio i crveni i bijeli......
    A za te novokomponovane...mozda oni misle da je autoput u pitanju
    You are born. And you die. And if you are very lucky in between you get to ride motorcycles.

Thanks Thanks Given 
    1,772
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    466 Posts

Uopste mi nije jasno kako neki polozise vozacki. Samo vi vozite krajnjom desnom trakom, jer uvijek ima neko ko ce brze da se krece, pa da ima dje da prodje, a i na nekim mjestima se vozilima iz suprotnog smjera dozvoljava preticanje kroz tu srednju (na primjer niz brajice) i ona bi trebala da je slobodna, naravno osim pri preticanju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Desna traka je spora, lijeva je brza.
    Da li je tu nesto nejasno?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

A za presretace, koja je spora ?
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Goran69 View Post
    ..Sto se tice svijetala ona su bila prvo donesena pravilnikom (kao npr i zimske gume). Ne znam jesu li i sada u zakonu ali sam sasvim siguran u to da ce biti u novom zakonu jer sam gledao na TV onog iz UP za saobracaj odgovornog koji upravo o tome pricao a posebno o tim led svijetlima dnevnim.
    Na web sajtu uprave policije stoji zakon iz 2005, tada sigurno nije bilo ovoga za led svjetla, kao i da se svjetla pale danju uopste. Zato i pitam kad se ovo uvelo U ZAKON, tj da li je mijenjan zakon u medjuvremenu i kad ??? jer u ovom wordovom fajlu Zakona o bezb saobr. sa sajta upr. policije. koji je iz 2005. stoji ovo da se svjetla koriste danju: clan 80, sto je ACS sugerisao.

Zato me i zanima jesu li samo dopisali to sto ce tek trebati da se usvoji ili je to stvarno uneseno u zakon i kad ?

A ako vam kazu da je to na osnovu pravilnika, recite im SUPER, EVO PISITE KAZNU SVE PRIZNAJEM..pa ih na sud pljasa-pljasa..
    Last edited by Z600; 30-04-12 at 11:06.
    sent from tabure

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    33
    Thanked in
    22 Posts

Kao sto sam i rekao Led svijetla ce da budu u zakonu novom koji se sprema.

Sto se tice suda i pljasa pljasa kako ih niko ne utuzi za zimske gume a u pitanju je pravilnik a ne zakon. Par jako dobrih pravnika radi tamo i vjeruj mi da dobro izvagaju. A slazem se se sa svima da cak i ni saobracajci ne znaju. Mada realno nijesu ni pravnici da bi znali. Druga je stvar sto nema obuka u recimo UP pa da znaju sto moze sto ne moze.
    You are born. And you die. And if you are very lucky in between you get to ride motorcycles.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Gorane, pa jel to za paljenje svjetala danju i led svjetla uneseno u zakon ili tek treba da se unese??? Jer evo pogledaj ovaj clan 80 na kraju sta pise, vec sam gore citirao. Mislim da ovoga nije bilo u zakonu iz 2005.

A neka ih tuzi i za gume, isto bi dobio ako toga nema u zakonu. Ne moze ti niko napisat kaznu na osnovu pravilnika, to svaki malo bolji pravnik zna. A sto se mene tice nije problem sto u Upr. policije rade dobri pravnici, nego sta pise u zakonu a sta ne pise, o tome ja pricam.
    sent from tabure

Thanks Thanks Given 
    1,772
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    466 Posts

Nisam pravnik, ali pretpostavljam da mogu da te kazne na osnovu odredbi pravilnika, ako je taj pravilnik donesen na osnovu zakona, a sigurno jeste...

Thanks Thanks Given 
    288
    Thanks Thanks Received 
    183
    Thanked in
    119 Posts

Quote Originally Posted by Z600 View Post
    Inspirisala me ta njihova neukost o zakonu koji primjenjuju.. A nisam znao da su ovo dodali za svjetla u zakon, jer su mi se ljudi falili da su ih samarli na sud s tim..

Takodje valjalo bi pricati o ovome sto je dekille pisa - nisam znao da saobracajni znak vazi do raskrsnice, ukrstanja ili skretanja, mislio sam da vazi do sledeceg saobr. znaka koji regulise to.

Takodje ovo da je ogr na 3 trake 70, ima znak poslije kokota, ali nedje ga nema ! i ovo da ne smije da te zaustavi u kolovoznoj traci.

Znam da ne smije da te zaustavi rukom nego iskljucivo palicom, da mora da ima kapu i znacku, a sta je Identifikaciona plocica ? Jel to plocica sa imenom i prezimenom ? I moraju li to da imaju ??

Eto cisto da se malo uzajamno edukujemo, mislim ne mozemo im trazit saobracajnu, to je vec drsko i bezobrazno i samo moze jos gore da vam napravi, al eto cisto da mozemo da im ukazemo da nismo OVCE, no da poznajemo propise bolje no oni.. oni se onda ufrce, i evo ko u dekille-vom slucaju, sad su kao htjeli da ga upozore ????!!!!!!!! aahahhahahah, kako da ne, da im nije ovo ispricao pukli bi mu kaznu..

Ista stvar i za presretace, njih treba telefonom snimat kako bezobrazno voze..
    Veeeruj mi da će doživljet i drsko ako uhvatiš da se praviš pametan, a nisi 100% dobro potkovan i izuzetno dobro znaš o čemu pričaš.

Jes me škola učila da je ZAKON uvijek u pravu.
    Ali me je zato ULICA naučila da je POLICAJAC uvijek u pravu.

Quote Originally Posted by Tattoo View Post
    Jeste li sigurni vi za ovo CRVENI i BIJELI krug ?

Zasto na slici nema znaka sa BIJELIM krogom, vec samo a crvenim?

Mislim da je to jedan idti znak i da nem veze sa bojom kruga.

Jos nesto .... Razlog zasto mislim da je lijeva za spora (ne samo zato sto je u njoj znak 30) jeste i zato sto je taj znak bas na isprekidanoj liniji .... sto omogucava sigurnije preticanje vozacima iz surotnog smjera.

I da ..... Ne treba OVAJ znak , i ovo o cemu sada raspravljamo mijesati sa BRZOM I SPOROM trakom na auto-putu.

Svakodnevno sam svjedok voznje NOVOKOMPONOVANIH vozaca koji prema gradu iz pravca Zlatice BUKVALNO hoce da te izguraju sa LIJEVE trake, za koju oni misle da je BRZA
    Pravilo je da nema pravila. (za takve "naše" ulice). Isto je ograničenje za svakoga i svakom trakom. E sad, u svijetu je neka opšta kultura da se auto putem (na mjestima gdje je isto ograničenje kroz svaku traku) - opet - vozači drže "desnije" trake. A da lijevom šiša onaj ko ima potrebu (i para za kazne) da ide brže. Vozio sam po propisima M5 autoputem kroz Italiju ~130-140km/h, kad me je na istom PRETEKAO Smart! I svako malo su mi blickali "letači" da im se maknem s puta (nešto sam volio tu lijevu traku jbg) :mrgreen:

Inače, vjerovatno najgluplji osjećaj je kad vozite jak auto bulevarom (koji troši 20-30€ 100km, plaćate registraciju 1000€), a truli Opel Corsa i Golf II neće da Vam se maknu, no voze jedan pored drugog 35km/h... Tako da Vam ni jedna traka nije slobodna da ih možete obići.

Quote Originally Posted by Njivice_Orano_Nepreorano View Post
    A za presretace, koja je spora ?
    Kanal/jarak pored puta?
    Kako osiljeno voze, sve im prosto bilo. (no eto. To im je posao).

UVEO BIH KAZNU STRIJELJANJA za "vozače" džipova na PG-CG i PG-MN tablice. Najčešće s zatamnjenim staklima. Idem ~90km/h, pred NEPREGLEDNU KRIVINU, puna linija. Oni pored mene 150-160km/h full gas, baš ih boli uvo. Sve da zvekentu neku familiju u Golfa II s suprotnog smera, i da pogine familija, što ima veze. Njima u džipa neće ništa bit, a i neće ih džep zaboljet. Službeni auto.
    Na web sajtu uprave policije stoji zakon iz 2005, tada sigurno nije bilo ovoga za led svjetla, kao i da se svjetla pale danju uopste. Zato i pitam kad se ovo uvelo U ZAKON, tj da li je mijenjan zakon u medjuvremenu i kad ??? jer u ovom wordovom fajlu Zakona o bezb saobr. sa sajta upr. policije. koji je iz 2005. stoji ovo da se svjetla koriste danju: clan 80, sto je ACS sugerisao.

Zato me i zanima jesu li samo dopisali to sto ce tek trebati da se usvoji ili je to stvarno uneseno u zakon i kad ?

A ako vam kazu da je to na osnovu pravilnika, recite im SUPER, EVO PISITE KAZNU SVE PRIZNAJEM..pa ih na sud pljasa-pljasa..
    Vjeruj mi da ti se ne isplati previše igrat na zakon s policijom

Jes da evo ja prvi volim da isćeram princip. I sve. Ali - hoće li mi propast dan na poslu (20-30€), hoće li mi trebat goriva dok pođem do suda (~10-20€), hoću li se izmaltretirat, i (ako ko krene da me ludim pravi iznervirat) pa ga za grlo uhvatit (pa onda bit osuđivan i za poštogod veće)... ...

Platiš kaznu 20€ pa i kad nisi kriv i zdravo.

Inače. ČUVAJTE PRIJAVE I KAZNE KOJE PLATITE. PROKLJUČAO SAM NEDAVNO kad sam kola registrovao. Bih u najveću frku i strku jer je trebalo s njima da idem u insotranstvo. (svaki dan bespotrebnog čekanja mi je bio velik). TANAAAN: "Ne može ti se registrovati, imaš neplaćenih kazni" (srećom, nadjoh uplatnicu i kaznu te sam čuvao u pooodebeloj fascikli). :mad: Slično se desilo i nekolicini prijatelja.

Dakle. Državna kasica prasica je očajnički prazna. I hvataju na foru koga stignu i ne stignu. Pa se DOBRO PAZITE.

Kao sto sam i rekao Led svijetla ce da budu u zakonu novom koji se sprema.

Sto se tice suda i pljasa pljasa kako ih niko ne utuzi za zimske gume a u pitanju je pravilnik a ne zakon. Par jako dobrih pravnika radi tamo i vjeruj mi da dobro izvagaju. A slazem se se sa svima da cak i ni saobracajci ne znaju. Mada realno nijesu ni pravnici da bi znali. Druga je stvar sto nema obuka u recimo UP pa da znaju sto moze sto ne moze.
    Koliko ljudi je dobilo kaznu za ne posjedovanje zimskih pneumatika. od strane policajaca kojima je patrolni auto bio na letne.
    I kako sam se JADNO osjećao kad sam dobio kaznu za brzu vožnju (minut prije toga ispred mene prošišao neki Golf V 140km/h i njemu je nisu pisali), dok je policajac u patrolnom autu bio pjan kao crna zemlja.
    Last edited by cvxcomputers; 30-04-12 at 11:59.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

A slazem se se sa svima da cak i ni saobracajci ne znaju.

Ne znaju, znam, ali mogu da imaju zakon/pravilnik za sobom.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Sale View Post
    Nisam pravnik, ali pretpostavljam da mogu da te kazne na osnovu odredbi pravilnika, ako je taj pravilnik donesen na osnovu zakona, a sigurno jeste...
    NE MOGU ! U tome je i fora, sto su mislili da mogu pa im je palo na sud! Jer pravilnikom mozes blize da definises neku oblast, ali ne i da propisujes kazne na osnovu odredbi iz pravilnika

EDIT: i to ti vazi za bilo koji zakon. Znaci, mogu vas kazniti samo ako u ZAKONU pisu, a ne na osnovu nekih njihovih uredbi, pravilnika, uputstava i sl..

@ cvxcomputers

U pravu si da te skuplje izadje nekad za gorivo no sve da platis, al princip je princip. Zaust. su me na putu SN -ZB zbog brze voznje na ono cuveno ogranicenje od 50 na 3 trake, i poslali poziv da podjem u nk na sud, poslao sam im dopis da necu da se pojavim tamo i da mi posalju u pg, i izjavu i napao ih da mi dokazu da su mene ufatili. To sto pise vrijeme na radaru npr 12.33 ne znaci nista, u tom minutu prodje desetine kola.. No fino radar sa videom.. A onda klasika da je radar bazdaren, pa ako kazu da jeste (a prije se pricalo kad zatrazis to da je skoro uvije "juce" bio na bazdarenje) trazis dokaz od institucije koja ga je bazdarila. Takodje treba vidjeti ima li radar naljepnicu kad je bazdaren i ako je istekla slikati je obavezno.. Takodje njima slikati ljetnje/zimske gume, stare tablice i sve to.. Ima dosta caka, samo treba znat, a ja sam za to da dijelimo znanje i iskustva..

Najjace od svega sto auto koje me je zaustavilo nije bilo ni registrovano..(to mozete da im vidite po datumu na onoj naljepnici na soferki)
    Last edited by Z600; 30-04-12 at 12:33.
    sent from tabure

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    33
    Thanked in
    22 Posts

Sto se tice svijetla danju ....obratite paznju na clan 80 zadnji stav.

Sto se tice pneumatika nijedna kazna nije morala da bude placena ako na putnom pravcu ne postoji oznaka da je obavezna zimska oprema zajedno sa datumom od kada od kada se to primjenjuje. Meni je u stvari tu bio skandal sto su oni natjerali ove koji registruju kola da proglase tehnicku neispravnost ako nema zimskih pneumatka.

Mada se ne bih hvatao za to jer je ova zima bila dokaza da to treba imati.
    Da ne komentarisem kopiranje licnih karata za registraciju....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

OVaj dokument je smijesan s pravne strane, nema nidje datuma, broja sl lista itd.. Ovo je bruka da stoji na sajt skupstine osim ako nije nacrt novog zakona ???

Tacno Gorane69, ako idete PG - BD, od ovog znaka: http://saobracaj.site40.net/img/znak...ske_opreme.jpg (na po puta do CT) pa na dalje morate imati zimsku opremu.. al tipa kad idete preko sozine nema ovoga znaka.. Sto je i logicno, a znakovi su po meni vise za ljude koji ne poznaju teren no za lokalce (tipa neki turista dodje i okle on zna da ce ga put cetinja uvatit snijeg a put sozine nece) Ovo za datum na znaku nijesam siguran, al mislim da je zakonom nedje predvidjeno od aprila do okt-nov da ne mora zimska oprema..al ipak lijepo bi bilo da na znaku pise od kad vazi.. mada ja licno jos takav znak nisam vidio.

Meni je jos veci skandal sto su ovim iz primorskih gradova nametnuli da moraju i zmiske i ljetnje imat gume. E da, i to da ako reg. produzavas u zimskom periodu da moras imat i ljetnje i zimske, a u ljetnjem samo ljetnje, a sad su kao rekli da ce se morat pokazat i jedne i druge..

Skandal, a toga nidje u zakonu nema..
    sent from tabure

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,632
    Thanked in
    2,733 Posts

Quote Originally Posted by Ležeći policajac View Post
    Možete diskutovat koliko oćete. Pravilo je da se uvijek vozi desnom slobodnom saobraćajnom trakom. I nema veze koja je brzina. Ako je slobodna, pravilo je da se njom i vozi. Ako je ovo nekome novo, ja ne znam na koju foru ste položili vozački. Preko veze ili je kupljena?

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Desna traka je spora, lijeva je brza.
    Da li je tu nesto nejasno?
    Nejasno nema ukoliko postoji taj znak sa dvije trake. Problem je što ga ja od aerodroma do Podgorice ne vidim, pa posmatram obje trake kao ravnopravne (što i jesu ukoliko nema znaka).
    Ista stvar je sa kružnim tokovima, ako ima znaka za kružni tok na početku primjenjuje se jedna način vožnje a ako nema primjenjuje se drugi način vožnje.

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    ne moze nsita bit crnje no vozacku preko ljeta kad nemas :grin:
    Može, ako ti povedu drugara na Zetatrans.
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Nejasno nema ukoliko postoji taj znak sa dvije trake. Problem je što ga ja od aerodroma do Podgorice ne vidim, pa posmatram obje trake kao ravnopravne (što i jesu ukoliko nema znaka).

Gledaj, desna traka je traka u koju vozila mogu da se ukljuce u saobracaj/iskljuce iz saobracaja. Ta vozila uvijek idu dosta sporije (prije iskljucena/poslije ukjucenja) i zbog toga desna traka se zna kao SPORA traka.
    Lijeva traka sluzi za preticanje tih sporijih auta, i ako naidjes na desnu traku bez auta ispred - bez auta koja smetaju/koja idu sporije od limita ti se prebacis i vozis desnom i drzis se speed limita.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,632
    Thanked in
    2,733 Posts

Gledaj, desna traka je traka u koju vozila mogu da se ukljuce u saobracaj/iskljuce iz saobracaja. Ta vozila uvijek idu dosta sporije (prije iskljucena/poslije ukjucenja) i zbog toga desna traka se zna kao SPORA traka.
    Sve je to tačno ako ima znaka, a ako ga nema, a ne postoji pravlo u zakoniku onda je to što ti kucaš i objašnjavaš više praksa nego obaveza.

Lijeva traka sluzi za preticanje tih sporijih auta, i ako naidjes na desnu traku bez auta ispred - bez auta koja smetaju/koja idu sporije od limita ti se prebacis i vozis desnom i drzis se speed limita.
    Kao što rekoh gore to je praksa, a pravilo je da je ograničenje brzine u obje trake isto, odnosno ako je ograničenje 80 km onda je ograničenje u obje trako isto i ne može me niko ako se ja držim speed limita preticati. Ako me ne može preticati onda mu je svejedno kojom se trakom vozim.

Ako ima znaka onda sma obavezan da vozm uvjek desnom trakom, jer lijeva služi za preticanje.
    Ako nema znaka onda su obe trake ravnopravne i dozvoljeno je preticanje sa desne strane.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pazi, jeste 80 na sat ogranicenje, ali pravilo je lijevom trakom da se ne vozi ispod 80...desnom moze i niko ti ne moze nista.

Ja znam kad sam vozio auto putem I-75, 200-300 km bez stajanja, lijevom trakom, svi voze 90 mph iako je ogranicenje 70...i ni drotarija ti ne smeta. Ali ajde vozi desnom 90...
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,793
    Thanked in
    1,600 Posts

fabia ali npr put zlatice na onaj znak sto je svjetleci(iz pravca kolasina) stoji dobrodosli i 50 i 50 ogranicenje za obije trake.
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

To nije autoput i to nije bitno.

Pricamo o magistralnim putevima...

Pazi ovo:

Evo i pravilo:

TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,632
    Thanked in
    2,733 Posts

Fabia brkaš pojmove, ako nema znaka onda su obe trake iste. Znači nema pravila nego su iste.
    Znači pravi razliku izmedju ova dva znaka, ima ih svuda jedan kaže da su obe trake ravnopravne a drugi da ideš desno da bi te mogli preteći. NA putu od PG do aerodorma je ovaj prvi što znali da obje trake imaju isto pravo. Nas ne zanima amrički sitem nego naš crnogorski

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ti kao prvo nemas crnogorski sistem, ovo kod nas je losa kopija drugih sistema.
    A drugo, pricamo o autoputu/magistralnom putu.
    Ono PG Zeta je mozda bulevar...nije magistralni a nije ni auto put.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da rezimiramo, na znaku iznad, puna strelica pokazuje da vozila ispod 30 idu u desnu, a iznad 30 u lijevu
    sent from tabure

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Upravo tako.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,632
    Thanked in
    2,733 Posts

Ti kao prvo nemas crnogorski sistem, ovo kod nas je losa kopija drugih sistema.
    A drugo, pricamo o autoputu/magistralnom putu.
    Ono PG Zeta je mozda bulevar...nije magistralni a nije ni auto put.
    PA svi zakoni su kopije onih drugih. Rimljani su imali pravila u saobraćaju pa samim tim ne znači da su ih Ameri izmislili. Onda ova debata je pokrenuta kada je Goran69 rekao da je svejedno kojom se trakom vozi od PG do aerodroma i počele su priče tako ili ovako. Čovjek je bio potpuno u pravu. Niko nije pominjao magistrale i ostale puteve, a ja sam se nadovezao na njegov post i objasnio da je čovjek u pravu. Pregledja moje postove i vidjećeš.

Da rezimiramo, na znaku iznad, puna strelica pokazuje da vozila ispod 30 idu u desnu, a iznad 30 u lijevu
    Upravo tako.
    Treba dodati da vozila preko 30 mogu i u desnu i u lijevu i da nije nikakava greška ako voze bilo kojom trakom. Pošto svi voze većinom preko 30km onda ćemo doći do mojeg na kraju da je svejedno kojom se trakom vozi. Ako je po vama dvojici lijeva traka bi samo služila za one ispod 30 km kojih skoro i da nema.
    :surprise:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Gledaj, i po gradu, i po auto putu, i po bulevaru - ja ne preticem desnom trakom. Ako ima neko ispred a vozi sporo, sviram i blicam, on ide desno i ja po gasu.
    TAKUMI

Page 16 of 133 FirstFirst ... 61213141516171819202666116 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks