ta traka kojom je oblijepljena, jel pise na nju carina customs ili nesto na tu foru?
Tom trakom oblijepljuju pakete koje otvaraju radi provjere sadrzaja.
jutros donio postar papir, posao u postu kod zeljeznicke i podigao paket koji je poslat 11.04. iz njemacke. znaci za 10 dana stigao sto je odlicno.
paket je poslat kao DHL international premium paket (weltpaket). znaci ipak stize postom, a ne DHL-om kao sto su pojedini tvrdili.
platio sam 4,40 eura.
i samo moram da bacim hejt na nasu postu jer su paket bukvalno raskupusali i onda krpili od ko zna koliko paketa i izlijepili bijelom trakom
na koju pise posta crne gore. paket je bio pun nekakve bijele prasine nalik brasnu, tako da ne znam koji su krasni radili s njim. sramota.
fabricka kutija proizvoda koja je bila unutar paketa nije otvarana. ja, mimo ove krpljavine gore pomenute, zadovoljan.
i jos jednom hvala svima na odgovorima![]()
SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME
ta traka kojom je oblijepljena, jel pise na nju carina customs ili nesto na tu foru?
Tom trakom oblijepljuju pakete koje otvaraju radi provjere sadrzaja.
Njak Njak Njak
jes, carina i posta cg.
3-4 stvari(od razlicitih prodavac) iz Kine nikako ne stizu evo mjesec ipo.. ima li jos neko slican problem?
imam.paket poslat 6marta!
f6
i ja isto josh od 27.02
samo da se nadamo svi da ce sticii to brzo
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
ok znaci neki internacionalni problem.nista ostaje da cekamoajde javite kome prije stigne da znamo i mi ostali
f6
Sundjerbobe koji ti je nalog banovan? Dva dana brckas bez veze kako bi nakupio broj postova
Meni je stigao iz kine za oko 80 dana, tako da, stici ce bez brige
Sent from my MotoA953 using Tapatalk
evo nakupio je 51 neka sad postavlja oglase.
ok da se ne cimam onda![]()
f6
evo mali update vezan za ovu moju posiljku sto je vracena. pisao sam posti i rekli su da ce provjerit. usput sam im poslao i tracking number koji je isao uz posiljku.
evo ga LJ640787595US, mozete vidjeti na njihovom sajtu da je paket vracen prodavcu https://tools.usps.com/go/TrackConfirmAction.action i kako je putovao
e sad u odgovoru od poste dobijam info da se na ovom trackingu "vidi" da paket nije ni napustao USA. mislim da se na trackingu i ne moze vidjet put paketa mimo usa, ali da li sve ovo gore znaci da je samo setao paket od njujorka do floride ili je nesto drugo u pitanju? ko je lud odje?
Pa i tačno je to, ako nema Jamaice znači da nije ni otpremljen iz USA. To je zadnja "izvozna" pošta. Očigledno su ga izgubili u Majamiju al zašto je poša u NY ne znam.
o, hvala, znaci greska na americkoj strani. da pisem ovom mom prijatelju sto se ljuti...
4eura mi uzeše za paket iz HK. Čak nije ni prevelik bio. A naravno, nije otvaran niti na njemu ima naljepnica Carine. Izgleda da nam spremaju novu globu.
moracemo se mi pobunit grupno , e nema smisla da nas ovako kradinjaju , josh da im je neka usluga pa da covjeku nije zao da plati ...
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
ocemo obavezno, ka sto se bunimo i za struju i gorivo
GAZIIIII![]()
Mene su samo za stvari iz USA dosad to naplaćivali,i to samo ponekad. Al je uvijek bila ona carinska traka i ostalo. Sad nema toga + sam se potpisa na papir koji je bio poslat od prodavca a ne na našu priznanicu. Nisam na to obratio pažnju jer sam bio u žurbi.
pa i ja sam se potpisao na neki papir i upisao br. licne karte. ovaj kaze da je to povratnica koju je trazio prodavac da mu potpisem. dobro reko
a neku gomilu ostalih papircina je ostavio u fasciklu pa u fioku.
ima li iko da pomogne??moram hitno da platim 55e za prijavu, ali izgleda primaju samo paypal. znate li nekoga kome mogu uplatiti ili dati pare /+ proviziju/ da mi to zavrsi sto ranije /ja sam u pg/?
hvala u svakom slucaju
prelistaj odje
https://forum.cdm.me/forumdisplay.php?49-Prodaja-Oglasi
neko je nudio takve usluge
Ko zna zašto je to dobro?
hvala puno, upravo cu prelistati, valjda nadjem!![]()
nasla, hvala Gogi!
4e se placa ako je paket preko 2kg, barem je tako bilo do sad..
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks