Page 263 of 666 FirstFirst ... 163213253259260261262263264265266267273313363 ... LastLast
Results 6,551 to 6,575 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Pa zar on kao takav(samim tim što je ekstremista) nije osoba potrebna ovoj i ovakvoj vlasti? Zar ne zaslužuje njihovu podršku?
    Ne sjecam se da sam doveo u pitanje korist koju vlast ima od in4s, naprotiv. Ali, ocigledno je da razlicito razmisljamo o uzrocima. Ti si ubijedjen da je Gojko Raicevic, kao i kompletna opoziciona elita, nekakav tajni eksperiment Djukanovicevog kabineta, ili zamorac iz laboratorije Sluzbe, a ja ga posmatram iskljucivo kao covjeka cvrstih i iskrenih ideoloskih ubjedjenja, proizislih iz mitomanije koja je danas dotrajali, a nekad institucionalizovani obrazac kulture u Crnoj Gori, svojevrsna religija koju je savremeno crnogorsko drustvo konacno prozrelo i odbacilo prepoznajuci svu njenu besmislenost, mada smo jos uvijek, (opravdano) u stanju pozornosti, uglavnom zbog iskustva sa njenim destruktivnim potencijalom.
    Da postavimo situaciju jednostavnije: DPS moze racunati na klovnove koji ce, bez obzira na sve, iz cistih ubjedjenja i principa, volonterski i iskreno, izvoditi svoje tacke (i istovremeno ucvrscivati poziciju vlasti); zasto bi im, onda, DPS placao? Zasto bi DPS kupovao sebi (nejakog) neprijatelja, kad ga moze besplatno dobiti, nastavljajuci da odrzava ovu farsu od vlasti? (dodatno, u Crnoj Gori se svako moze baviti politikom, a obicaj je da se, s vremena na vrijeme, na politickoj pozornici pojavi wannabe lider, osoba sa pojacanim osjecajem samovaznosti koji, za relativno kratko vrijeme, prelazi u tezak oblik mentalnog poremecaja: sizofrenija, paranoja, psihoza (pogledati pod Slavko Perovic, Nebojsa Medojevic...). Ovakvi tipovi su najveca opasnost za sebe, a udruzeni sa Raicevicevim ideoloskim istomisljenicima predstavljaju dzek-pot za DPS, garanciju dugovjecne vlasti).

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,742
    Thanked in
    1,093 Posts

DPS ih može dobit za džabe al ih ipak svojim finansijama(javnim i tajnim,ovako i onako) održava na sceni. Ako ukineš sredstva budžetska Vuksanoviću(zašto ima itekako osnova), ako vojvodu i njegove izbačiš iz biznisa(jednostavno mu ne daješ tendere za državne firme i svoje firme), ako i druge klovnove iz opozicije sankcionišeš na sličan način, što dobijaš?
    Čistu scenu na kojoj nemaš klovnova koji će svaki put kad tebi bude frka iznijet neku crkvu,jezik ili sličnu gluposti i tako ti spasit gu*icu. Bez pomoći DPS ovaj "nejaki neprijatelj" bi stvarno bio takav i nestao bi u roku od 4 godine(koliko treba da protekne između izbora). Ali,otvorio bi se time prostor za nekog drugog ko bi mogao da objedini te glasove,koga ne bi zanimale crkve,jezici,zastave isl. i taj neko bi mogao da posle klovnova na tribine pošalje i šefa cirkusa.
    Opet, Vuksanović,Mandić, Milić isl su za CG opasni onoliko koliko im DPS tj Lomi odredi da budu opasni. Ne vjerujem da ćemo bit živi al sam siguran u otkrivanje dokumenata koja će ih(posle više decenija) povezat i stavit na istu stranu. Koje je partije finansijer bio Hamović sjećaš li se možda? O jadu nas je zabavio sa uvozom struje. On je samo jedan primjer.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Osilio ovaj buzdovan izgleda jače no ikad http://www.vijesti.me/vijesti/mugosa...e-clanak-68536
    Urnisao je ovaj grad , ubio ga bukvalno betonirajući svaku travku . A moguće i da je bio vjesnik nekih novih saveza u drugim opštinama , posebno ovima gdje se prekjuče glasalo . DPS je dovoljno jak da može da radi kako hoće i sa kim hoće , ali potpuno razbijanje saveza sa SDP moglo bi im se u konačnom ipak obiti o glavu .

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Mugoša je urnisao Podgoricu? Mugoša je i napravio gradom. Sa svim svojim manama - jedini gradonačelnik/predsjednik opštine, uz Tarzana Miloševića u B. Polju, koji je donio u najmanju ruku, osjetan i vidljiv napredak svojoj zajednici.

SDP? Pilićarska partija i ujedno najgori tumor Crne Gore. Sve čega su se takli, takli su se namjerom da izmuzu za ličnu korist i ne misleći na posljedice. Bez premca, najveći koristoljubi i manipulatori u CG. Jedino zašto ljudi glasaju za njih je vrlo korektna spoljna politika za koju se zalažu i ta identitetska pitanja, gdje već duži niz godina imaju jasan stav. Baš bih volio da vidim kako bi prošli samostalno na izborima.
    Last edited by johnny bravo; 09-04-12 at 21:37.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Mugoša je urnisao podgoricu? Mugoša je i napravio gradom.
    jeste, ljubicasto-roze-staklenoplavo-lila-pored sive socrealisticke zgrade-gradom

nemojte zaebavat, u odnosu na ulozena sredstva PG je 0, cista
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Sjećaš li se šta je bilo iza zgrade tehničkih fakulteta prije 10-ak godina? Ako je odgovor na ov pitanje ne, reći ću ti: koze i čopor pasa lutalica, trava do koljena, bez rasvjete i kraj urbanog naselja. Parking na sred Trga. Sjećaš se S. Aerodroma? Po Zabjelu su se devedesetih ovce čuvale. E to je PG bila do Mugijevog dolaska - selendra. Ja mislim da je dovoljno, da ne nabrajam šta je sve izgrađeno i kako je PG napredovala na svakom planu, posebno što se infrastrukture tiče. A ako uporediš sa npr. Nikšićem, koji je ljepše izgledao prije 10 godina i ostatkom Crne Gore (manje, više)... I da, ne znam koje su to roze i ljubičaste zgrade u PG?
    Last edited by johnny bravo; 09-04-12 at 21:53.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,742
    Thanked in
    1,093 Posts

Porediš PG sa drugim gradovima a porediš li sredstva koja su u PG uložena a koja se mjere milijardama eura? Jedino se u BD i PG svih ovih godina ulagalo. U druge se gradove praktično ništa nije taklo a sve u korist PG. I to sve nekakva divlja gradanja bez ikakvog plana. Svaki mjesec mijenjaju DUP kako kome za zgradu treba. Parkove su urnisali, Staru varoš urnisali, korita rijeka sa vađenjem šljunka takođe. Koliko je uloženo ovo je minimum minimuma.

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Tu priču nekom drugom...
    Ulaže li se u B. Polje? Evo i Danilovgrad (Đuranović) pomalo napreduje (prije svega mislim na infrastrukturu i kadrovsku politiku). A pazi sad suprotan primjer: koliko je sredstava i godina potrebno da se osposobe semafori za rad u Nikšiću? Samo to? Bilo je gradonačelnika i prije Mugoše, pa smo vidjeli kako je to izgledalo... Sve se svodi na sposobnost uprave. I da vidimo koje su to milijarde i kako se došlo do njih? Koji je to park urnisan? Koja Stara Varoš? Jedino se slažem djelimično oko vađenja šljunka.

Nije mi cilj da veličam Miomira Mugošu, ali kad vidim nekog od ostalih "glavaša" iz ostalih gradova ispod mosta sa kacigom na glavi u jedan ujutro - e, onda će i tim opštinama svanuti i rezultati će biti vidljivi svima.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    9,769
    Thanks Thanks Received 
    6,078
    Thanked in
    2,321 Posts

Mugoša je urnisao Podgoricu? Mugoša je i napravio gradom. Sa svim svojim manama - jedini gradonačelnik/predsjednik opštine, uz Tarzana Miloševića u B. Polju, koji je donio u najmanju ruku, osjetan i vidljiv napredak svojoj zajednici.

SDP? Pilićarska partija i ujedno najgori tumor Crne Gore. Sve čega su se takli, takli su se namjerom da izmuzu za ličnu korist i ne misleći na posljedice. Bez premca, najveći koristoljubi i manipulatori u CG. Jedino zašto ljudi glasaju za njih je vrlo korektna spoljna politika za koju se zalažu i ta identitetska pitanja, gdje već duži niz godina imaju jasan stav. Baš bih volio da vidim kako bi prošli samostalno na izborima.
    Pretpostavljam da zbog toga bivši gradski funkcioneri iz SDP-a imaju milione i sinovi im se bahate po gradu bijući novinare, a jadni crni Mugi nema ništa, sve uloži u napredak i razvoj Podgorice...

Veoma je zajebano umjeće častiti nekoga desetak miliona, ali zna i to naš dragi šerif, đe bi mi bili bez njega...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A ne nego je zanevjestio Podgoricu , ko što zapjeva ona veljesrpska budala Momir Vojvodić jedne prilike . Betonirao manijak sve što se zeleni , uništio autentične kulturne spomenike poput Kino " Kulture " , posjekao sve drvorede koji su davali ladovinu decenijama pa poperio mjesto njih ovo sobno rastinje . Čujem od ljudi da je ko đak svaki dan iz Lješkopolja pješačio sat ipo do gimnazije pa valjda omrznuo bolesnik drvo i travu . Stukao milione na otvorene bazene koji ne rade , onaj podzemni prolaz koji je napravio vektrašima da pretrče do Maxima u koji reve voda i pišaju narkomani - najbolja je slika prostornog vizionarstva te primitivne sirovine . Šteta što mu je pukla kasa u Podgorici , pa nije imao za onaj čuveni tunjel kroz Goricu za koji niko ne zna čemu bi služio i šta bi skratio . Iskompleksirano periferijsko govedo , dovatilo se vlasti pa urođene frustracije liječio eksperimentišući sa Podgoricom . Po ludilu komotno može uz rame sa onim gradonačelnikom Skoplja , oba su za sprdnju . Što se SDP tiče - neću komentarisati jer ništa korisno nijesu napravili , ali je Đorđe Suhih u svakom pogledu gromada za njega .

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,742
    Thanked in
    1,093 Posts

Tu priču nekom drugom...
    Ulaže li se u B. Polje? Evo i Danilovgrad (Đuranović) pomalo napreduje (prije svega mislim na infrastrukturu i kadrovsku politiku). A pazi sad suprotan primjer: koliko je sredstava i godina potrebno da se osposobe semafori za rad u Nikšiću? Samo to? Bilo je gradonačelnika i prije Mugoše, pa smo vidjeli kako je to izgledalo... Sve se svodi na sposobnost uprave. I da vidimo koje su to milijarde i kako se došlo do njih? Koji je to park urnisan? Koja Stara Varoš? Jedino se slažem djelimično oko vađenja šljunka.

Nije mi cilj da veličam Miomira Mugošu, ali kad vidim nekog od ostalih "glavaša" iz ostalih gradova ispod mosta sa kacigom na glavi u jedan ujutro - e, onda će i tim opštinama svanuti i rezultati će biti vidljivi svima.

Koja Stara varoš? Pa za koju godinu će baš i bit pitanje jer je se niko neće sjećat. Skoro pa će se srušit. Parkovi ni na što ne liče,smiješni su. Još posle ovogodišnje zime to izgleda više ka smetlište neko. Parkovi u NK su recimo puno bolje održavani. O sposobnosti ovih u NK ne bih. To je tek priča za sebe.
    A nemoj mi DG dirat i njegov napredak. Đuranović je jedna obična smrda koja sve daje na reklamu na tv i novine. Mi koji tu živimo malo bolje smo upoznati. Moga bi doć pa da prošetaš ulicama al ponesi malo bolju obuću jer su svuda rupe,čak i na 5metara od ulaza u opštinu. Možeš se spuštit do Zete,ako ti ne bude smetala kanalizacija u vazduhu(pretpostavljam da je ima i u vodi). Od poznatih infrastukturnih objekata tu je recimo hotel "Zeta", koju taksisti od preko puta koriste kao javni wc a i narkomančad lokalna da se odrade kad je kriza. Ne sprdaj se i ne pričaj o nečemu o čemu ne znaš. Ja sam makar u PG 3-4 puta nedeljno, u Nk isto tako pa sam upoznat i mogu progovorit koju.
    Gradonačelnici prije Mugoše ako ćemo pravo i nisu mogli nešto da urade. Mugi je uboo vrijeme kad su cijene nekretnina skakale,kad je počinja investicioni bum. A uboo je i vrijeme kad sebi i svojima može napunit džepove do pucanja. Do milijarda se došlo pretvaranjem državnog zemljišta u građevinski i njegovom prodajom za to pogodnim investitorima(još se prepričava ona aukcija zemlje kod DKP kad se pojavi 4-5 licitatora i među njima Veskobar. Svi oće da učestvuju,prvi diže 1e,Vele dodaje 1e na to i svi odustaju redom).
    Ovi iz ostalih opština samo sisaju to malo što ima. U malo se koju opštinu sa strane ulaže. Bilo bi interesantno pogledat godišnje budžete CG opština. Podgorica je uz primorje jedini grad primamljiv investitorima, ako se tako mogu nazvat ove građevinske firme. U svim drugim opštinama cijena proizvodnje je ista al je u PG(i na moru) najveća prodajna. I u svim opštinama se smanjuje broj zaposlenih sem u PG.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Sjećaš li se šta je bilo iza zgrade tehničkih fakulteta prije 10-ak godina?
    a sjecas li se sto je bilo prije 70 godina? Ako su potrebni milioni da se maknu koze i psi lutalice propalo se... bila je jedna slika tu na forum sa sarenisom od zgrada koji ne bi dobio dozvolu za gradnju nidje u Evropi, al eto u PG sve moze..prodji gradom pa ces vidjet koji je nesklad u pitanju, ima slika Titograda iz 70ih pa ces vidjet na sta jedan grad(nebitno na velicinu) treba da lici

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by saputnik plavetnila View Post
    veljesrpska budala... manijak .... bolesnik drvo i travu . ... primitivne sirovine ..pišaju narkomani..... Po ludilu .....
    Pod hitno, ali pod hitno ćes morati mijenjati rjecnik ma o kome pricao

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

sto fali drvecu i travi?

Thanks Thanks Given 
    2,547
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

Sredinom devedesetih Podgorica je bila užasno prljav grad, uskih ulica punih rupa. Prava rijetkost su bili i ljudski urađeni trotoari.
    Korpe za otpatke su bile mislena imenica. Ulično osvjetljenje je bilo blagi užas, a broj mostova neopravdano mali, s obzirom da Morača i nije preširoka rijeka.
    Priče o Staroj varoši, lipama kod gimnazije, Kino kulturi i staroj Hercegovačkoj ulici su samo pokazatelj koliko malo odnosno ništa od grada nismo imali.
    Podgorica nikad nije imala ni istorijski, ni arhitektonski značajnu građevinu, a kamoli dio grada.
    Moramo se pomiriti sa time da se Podgorica u tom smislu ne može trkati sa Kotorom ili Cetinjem, da ne govorimo o nekim gradovima van Crne Gore.
    ---

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,742
    Thanked in
    1,093 Posts

Koji grad na prostoru ex yu(izuzev Slovenije) nije slično izgledao tih godina? Priča o poratnom periodu i poređenje sa sadašnjim je smiješno. Svako ko ima imalo u glavu bi sa toliko sredstava koja je Mugi imao na raspolaganju napravio barem toliko a napravit i puno uređeniji,ljepši grad ne bi bio problem. Prođeš kroz blok i na jedan kraj imaš nove zgrade a na drugi one stare socijalističke na kojima fasade otpadaju jer ih niko nikad nije održava. Kroz sam centar slična situacija. Pa zar je toliko problem to uredit? Po meni nije, al je problem što od tog se ne može zaradit koliko od štancovanja stanova.

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Koja Stara varoš? Pa za koju godinu će baš i bit pitanje jer je se niko neće sjećat. Skoro pa će se srušit. Parkovi ni na što ne liče,smiješni su. Još posle ovogodišnje zime to izgleda više ka smetlište neko. Parkovi u NK su recimo puno bolje održavani. O sposobnosti ovih u NK ne bih. To je tek priča za sebe.
    A nemoj mi DG dirat i njegov napredak. Đuranović je jedna obična smrda koja sve daje na reklamu na tv i novine. Mi koji tu živimo malo bolje smo upoznati. Moga bi doć pa da prošetaš ulicama al ponesi malo bolju obuću jer su svuda rupe,čak i na 5metara od ulaza u opštinu. Možeš se spuštit do Zete,ako ti ne bude smetala kanalizacija u vazduhu(pretpostavljam da je ima i u vodi). Od poznatih infrastukturnih objekata tu je recimo hotel "Zeta", koju taksisti od preko puta koriste kao javni wc a i narkomančad lokalna da se odrade kad je kriza. Ne sprdaj se i ne pričaj o nečemu o čemu ne znaš. Ja sam makar u PG 3-4 puta nedeljno, u Nk isto tako pa sam upoznat i mogu progovorit koju.
    Gradonačelnici prije Mugoše ako ćemo pravo i nisu mogli nešto da urade. Mugi je uboo vrijeme kad su cijene nekretnina skakale,kad je počinja investicioni bum. A uboo je i vrijeme kad sebi i svojima može napunit džepove do pucanja. Do milijarda se došlo pretvaranjem državnog zemljišta u građevinski i njegovom prodajom za to pogodnim investitorima(još se prepričava ona aukcija zemlje kod DKP kad se pojavi 4-5 licitatora i među njima Veskobar. Svi oće da učestvuju,prvi diže 1e,Vele dodaje 1e na to i svi odustaju redom).
    Ovi iz ostalih opština samo sisaju to malo što ima. U malo se koju opštinu sa strane ulaže. Bilo bi interesantno pogledat godišnje budžete CG opština. Podgorica je uz primorje jedini grad primamljiv investitorima, ako se tako mogu nazvat ove građevinske firme. U svim drugim opštinama cijena proizvodnje je ista al je u PG(i na moru) najveća prodajna. I u svim opštinama se smanjuje broj zaposlenih sem u PG.
    Kad sam govorio o infrastrukturi, prevashodno sam mislio na rekonstrukciju "Starog puta" i gradnju bulevara na ulazu u grad. A to košta itekako. Samo za ovaj bulevar je potrošeno oko 1,5 miliona (otprilike, muka mi je da tražim sad). Našetao sam se ja Danilovgradom (preko 4 godine), tako da ne pričam napamet. Hotel "Zeta" stvarno jeste crna rupa, da ne može crnja biti. A u svom postu sam napisao "pomalo napreduje". Nadam se da se makar možemo složiti da ne nazaduje.

Staru Varoš su uništili Starovarošani. I to mnogo prije Mugija.

Po mojim informacijama, gro investicija u Glavnom gradu se izvodi uz pomoć raznoraznih evropskih fondova, donacija, razvojnih banaka itd. Budžet je za 2011. g. iznosio 53 miliona, a za 2012. 49 miliona. Milijarde? O ostalim rekla-kazala pričicama ne bih.

Koji grad na prostoru ex yu(izuzev Slovenije) nije slično izgledao tih godina? Priča o poratnom periodu i poređenje sa sadašnjim je smiješno. Svako ko ima imalo u glavu bi sa toliko sredstava koja je Mugi imao na raspolaganju napravio barem toliko a napravit i puno uređeniji,ljepši grad ne bi bio problem. Prođeš kroz blok i na jedan kraj imaš nove zgrade a na drugi one stare socijalističke na kojima fasade otpadaju jer ih niko nikad nije održava. Kroz sam centar slična situacija. Pa zar je toliko problem to uredit? Po meni nije, al je problem što od tog se ne može zaradit koliko od štancovanja stanova.
    Što se fasada starih zgrada tiče, grad finansira njihovo renoviranje sa 50%. Stanari samo moraju da predaju zahtjev. Baš je dobrom dijelu zgrada u mom komšiluku tako vraćen sjaj. I ne samo što se tiče eskterijera, več i unutrašnjosti - liftovi, održavanje itd. Naša naravno nije, jer nemamo skupštinu stanara ili kako li se to već zove, a nemamo ja zbog velikog broja starijih ljudi kojima je milije da kukaju na vlast, državu i život, nego da urade nešto po tom pitanju. Kad ih već pomenu, baš se sada u Bloku, onim rogobatnim soliterima radi fasada.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Kad sam govorio o infrastrukturi, prevashodno sam mislio na rekonstrukciju "Starog puta" i gradnju bulevara na ulazu u grad. A to košta itekako. Samo za ovaj bulevar je potrošeno oko 1,5 miliona (otprilike, muka mi je da tražim sad).
    pa je to iz svog dzepa dao? ne spori niko da su investirali on i mugi, ali trebalo bi malo procackat po kojim cijenama su se izvodili radovi zvanicno i ko su bili izvodjaci i podizvodjaci, kad se samo sjetim cuvenoga soca i krolinga itd...ovaj kruzni kod Delte bi Japanci zavrsili za 3 dana a ovi ga rade eo pola godine cini mi se kako bi veca bila cijena radova, usporava se saobracaj i pravi se ogromna guzva a samo goriva sto je vise potroseno u krkljanac mogao bi se jos jedan napravit, da ne pominjem efekte zagadjenja (recimo u EU kojoj stremimo se cak vodi racuna i o tome)

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    43
    Thanked in
    16 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    Ne sjecam se da sam doveo u pitanje korist koju vlast ima od in4s, naprotiv. Ali, ocigledno je da razlicito razmisljamo o uzrocima. Ti si ubijedjen da je Gojko Raicevic, kao i kompletna opoziciona elita, nekakav tajni eksperiment Djukanovicevog kabineta, ili zamorac iz laboratorije Sluzbe, a ja ga posmatram iskljucivo kao covjeka cvrstih i iskrenih ideoloskih ubjedjenja, proizislih iz mitomanije koja je danas dotrajali, a nekad institucionalizovani obrazac kulture u Crnoj Gori, svojevrsna religija koju je savremeno crnogorsko drustvo konacno prozrelo i odbacilo prepoznajuci svu njenu besmislenost, mada smo jos uvijek, (opravdano) u stanju pozornosti, uglavnom zbog iskustva sa njenim destruktivnim potencijalom.
    Da postavimo situaciju jednostavnije: DPS moze racunati na klovnove koji ce, bez obzira na sve, iz cistih ubjedjenja i principa, volonterski i iskreno, izvoditi svoje tacke (i istovremeno ucvrscivati poziciju vlasti); zasto bi im, onda, DPS placao? Zasto bi DPS kupovao sebi (nejakog) neprijatelja, kad ga moze besplatno dobiti, nastavljajuci da odrzava ovu farsu od vlasti? (dodatno, u Crnoj Gori se svako moze baviti politikom, a obicaj je da se, s vremena na vrijeme, na politickoj pozornici pojavi wannabe lider, osoba sa pojacanim osjecajem samovaznosti koji, za relativno kratko vrijeme, prelazi u tezak oblik mentalnog poremecaja: sizofrenija, paranoja, psihoza (pogledati pod Slavko Perovic, Nebojsa Medojevic...). Ovakvi tipovi su najveca opasnost za sebe, a udruzeni sa Raicevicevim ideoloskim istomisljenicima predstavljaju dzek-pot za DPS, garanciju dugovjecne vlasti).
    pa ja mislim da je tacno i jedno i drugo sto si rekao. oni JESU eksperiment (fenomenalno uspjesan) iz kuhinje Djukanovica i njegovih sluzbi, a jesu i itekako bezobrazno tvrdokorni nacionalisti koji bi u nekim svojim planovima doveli u pitanje i drzavu i sve sto ja nikad ne bih dozvolio.
    Zasto ih placaju kad je vec tako? pa zato sto su destruktivni, to i sam vidis i kazes. kad su vec institucionalno pozicionirani da u nekom trenutku konkurisu za neka sredstva - normalno da ce im dat i pogurat ih jer kao sto rekoh imaju svoju namjenu na sceni...
    zamisli da se skupi neki konstruktivniji srpski forum (nvo, ili vec nesto tako) koji bi prihvatio drzavna obiljezja, drzavni status i bavio se integracijama a ne samo crkvom i jezikom? takvima sigurno ne bi davali centa i gledali bi da preko Gojka i ostalih destruktvnih zadrze postojece stanje podjele i sigurne vlasti dps-a. cak mislim da se u tim srpskim "nacionalnim centrima" skupio nevjerovatan ljudski talog, pa ih ponekad imaju i kad treba skandalozno podrzat Mugosu za gradonacelnika sa izgovorom da im se ne svidja Raskova frizura. SVAKI vazni potez, oni ce vazda povuc u korist dps. to je moj dozivljaj za ovih mnogo godina

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Mugoša je i napravio gradom.
    Zasto mislis da to nije niko drugi uspio prije njega sa pozicije gradonacelnika "Glavnog Grada"?
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,742
    Thanked in
    1,093 Posts

Kad sam govorio o infrastrukturi, prevashodno sam mislio na rekonstrukciju "Starog puta" i gradnju bulevara na ulazu u grad. A to košta itekako. Samo za ovaj bulevar je potrošeno oko 1,5 miliona (otprilike, muka mi je da tražim sad). Našetao sam se ja Danilovgradom (preko 4 godine), tako da ne pričam napamet. Hotel "Zeta" stvarno jeste crna rupa, da ne može crnja biti. A u svom postu sam napisao "pomalo napreduje". Nadam se da se makar možemo složiti da ne nazaduje.
    Kako su uradili taj posa oli mi reć?
    Stari put: Bio je toliko zapušten da se mora renovirat. Al su ga 2x renovirali ako se sjećaš jer je polovina puta posle završenog prvog pokušaja počela da tone. I dan danas neke tačke tonu. Trotoara nema niđe niti ikakvih pješačkih staza a pješaka koliko oćeš. Put je opet počeo da se krivi pa sad kad ideš kolima ona zauzimaju određeni ugao,ne stoje 90 stepeni(ako shvataš što oću da kažem). A što se tiče bulevara,1.5miliona uvalit u one je sprdnja. U DG ima puno hitnijih stvari od bulevara od 500m. Koji je razlog izgradnje? Pominju bezbjednost. To nije tačno. Odkad je napravljen bilo je 5 udesa barem, jedan jutros i proša sam pored pokidanih bandera maloprije. Rasterećenje saobraćaja? Niđe veze, bulevar van grada đe je ograničenje 60 na sat a pri tom nije na autoputu đe su se pravile kolone. Nikad na putu NK-PG nije bilo zastoja i kolona sem ako se desi udes,poplava ili neka slična nesreća. Dakle, 1.5mil. uvaljenih u 4 trake koje ničemu ne služe sem punjenju neki džepova. Zar nije bolje da su za te pare napravili kolektore da se ne izlivaju fekalije u Zetu? Kad smo kod fekalija tu je tek posebna priča. Politički podobni biznismeni su sve kanalizacione cijevi spojili na Zetu i bez žalbe sipaju. Prije nekih pola godine su im inspekcije pisale prijave al lokalna vlast i dalje to aminuje.
    Jedino dobro što je napravljeno u zadnjih 10 godina(a slobodno i 20) su pijaca(konačno pokrivena i koliko toliko uređena) i poligoni za djecu kod stadiona. Ostalo je manje više bačanje para i kićenje tuđim perjem(što gradonačelnik itekako umije). Zauzvrat, uspio je da poljoprivredno zemljište(kojeg imamo i previše u CG) svojim planovima prevede u industrijsko(cijeli pojas od kafane "Sutjeska" do ulaska u grad) i da ga rasproda a te pare potroši na kojekakve gluposti. Naravno, opština je dužna nekih 30-40 miliona a i dalje se zaposlenima u njoj ne uplaćuju doprinosi(barem je tako bilo do prije par mjeseci).
    Kažeš da si 4 godine proveo, e pa mora da su davno bile. Prije 10 godina je DG bio bolje mjesto za život. Sad svi idu za poslom u druge gradove. Od moje generacije niko tu ne radi jer posla nema. A ti dođi i opet prošetaj pa malo pogledaj kakve su ulice itd. Glavnu ulicu su zagradili da tobože bude šetalište al zato glavni DG diler može da jurca autom kroz nju kad mu je volja,sve dok je finansijer i dok daje lokal za proslave partijske.
    Nemam volje vraćat se opet na PG, ima ih dosta koji tamo žive pa će bolje

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Buduci da radim blizu DG,koliko vidim a i cujem od mjestana-GRAD DUHOVA.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,742
    Thanked in
    1,093 Posts

Grad sa najviše dilera i lopova po glavi stanovnika,i to bi se moglo dopisat.

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

[...]
    Ok, Dutch, stvarno me put nešto nije nanosio u DG zadnje 2-3 godine, tako da nisam ni upoznat sa nekim od ovih stvari o kojima pišeš. Tako da ne mogu dalje da komentarišem, bez da lupam Ne znam, očigledno da ljudi na vlasti imaju svoje neke prioritete kojih se drže... Iz nekih mojih kontakata i iskustava sam stekao utisak da DG napreduje i da su u tom smislu ljudi relativno zadovoljni Đuranovićem.

P.S. Moram reći da mi nije svejedno sad kad sam čuo za ove otpadne vode, jer sam dobar dio vremena provodio kupajući se u Zeti
    P.P.S.
    Problem sa kanalizacionom mrežom u Danilovgradu, kako su kazali nadležni, biće riješen u naredne četiri godine. Rješavanje je, kazao je direktor JKZP Darko Đuričković počelo u aprilu potpisivanjem ugovora o saradnji sa konsultantskom firmom “Sachsen Wasser GmbH” iz Njemačke.[FONT=Georgia, 'Times New Roman', Times, serif]
    [/FONT]Za taj projekat Opština Danilovgrad ranije je od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) dobila kredit od 5.350.000 eura, a obavezu vraćanja kredita preuzela je Vlada Crne Gore. Pored toga, EBRD je, u cilju podrške za javne nabavke i nadzor nad izvođenjem radova koji će obavljati konsultanstska firma iz Republike Češke, obezbijedila iznos od 375.000 eura od te države.

Evo da vidimo hoće li i kako će ispuniti obećanje...
    Last edited by johnny bravo; 10-04-12 at 12:13.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,742
    Thanked in
    1,093 Posts

Kako se oni gađu milionima. 5miliona za kolektor. Da je PG pa dosta jada a ne 10 zgrada(privatne kuće imaju septičke). Al problem je reć privatnoj firmi: "Gospodo,džabe ste sponzor partije, i vi morate sredit vaše izlivne vode." E za to nema volje. Nego mesare,kamenoresci,mljekare, i ko zna sve ne, rokaju otpad u Zetu.

Page 263 of 666 FirstFirst ... 163213253259260261262263264265266267273313363 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)