...dok recimo u Texas i Pensilveniji...:
Mada, i MI je tu:
![]()
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
...dok recimo u Texas i Pensilveniji...:
Mada, i MI je tu:
![]()
Last edited by Fabia_Elegance!; 01-04-12 at 01:38.
TAKUMI
Gej parada u USA:
![]()
TAKUMI
Aahahahaahahhahahahahahahah :d
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
hahahahahaha jaooo![]()
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
imamo li temu dje pricamo o majstorima i servisima ?
ako nema mogu i odje da (opet?) podijelim svoje SJAJNO iskustvo sa elektricarom Rasom iz Maslina.
Nakon zivkanja 5 dana (stalno mu je guzva) konacno ostavim auto u srijedu vece, da se radi cetvrtak, eventualno petak. Zovem u petak uvece - auto taknuto nije. Kaze ne radimo subotu jer je katolicki praznik/svetac stalivec, pa u ponedjeljak nastavljamo.
Zovnem nocas - NISTA. I dalje navodno ceka feedback od nekog drugog majstora iz srbije... Pa ce mi 'javit sjutra'.
Da napomenem da je preko telefona svako malo govorio 'ma nemas problema..ada znam ja...PUSTI TI TO'.
Kad sam ostavljao auto receno mi je, citiram 'Uzmem fino ispratim svaku zicu, konektor, kabal, senzor itd, posvetim mu se maksimalno jer ja ne radim nista na brzinu'.
E pa zbilja nije na brzinu radio.
Za 3 dana koliko je imao vremena, mislim da je potrosio 20 minuta da ga prikaci na dijagnostiku, i 10 minuta da se zavuce ispod auta na dizalicU.
Nadam se da nece upanut (znam ja ko) da ga brane, jer argumenata nemaju. Moze bit mr,dr,sci i najveci SHEF u svojoj struci.
Ako ne mozes da zavrsis posao, zovi kazi, nije sramota. Ali nemoj da lazes i odugovlacis da bi na kraju MOZDA IMAO OBRAZA da mi naplati nesto uz pricu 'ej bre, 3 dana ti radimo na auto' hahaha
Nadam se da ce nekome koristiti ovaj review.
Hvala i dovidjenja
Originally Posted by my name is ...
da li ima neko ko prodaje alu felge 14-ice ..do 100e:sneakiness:
Vjerovatno je fabija mislio da ga istestiraju svoga i da dijagnosticiraju sta je kvar...
ja mislim da Trile ima obd
Sent from my iPad using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
50 eura je KOMPLET dijagnostika, dijagnostika komplet auta, hot link sa Ignostalom i td.
TAKUMI
Meni je ta dijagnostika presmijesna, kao ona u MP, platis 50 eura, prikopcaju ti ga na comp, ocitaju stare greske, poniste stare greske i opet ga odmah skeniraju, umjesto da ga voze 10-15 minuta pa tek onda na skener, oni odma posle brisanja gresaka novi scan, dok auto radi u ler, smijesno... a i trile ima dijagnostiku, nego treba fizicki vidjet sto je kvar
Ocigledno da misli na kompjutersku dijagnostiku :P Ali i ta prica za ignostal, presmijesno, ali namrtvo![]()
fabia, nisam mislio na vas dvojicu.
a lol za ove predloge za roksped.. imam rosstech original obd, najnoviji vcds (vag-com) i znam koje su greske.
do elektricara je da ustanovi ZASTO postoje te greske..a on to nije uspio za 3 dana.
Kao sto kaze oliver - fizicki treba vidjet.
imas dobrog elektricara u Donju Goricu iza Namosa cini mi se Zlatko ili tako nekako..znam par ljudi kojima je zavrsio posao kako je i rekao da ce zavrsit, sto je po meni dovoljna preporuka da bar probas..pa ako ne bude znao makar nece izmisljat, inace imam slicno iskustvo sa Rasom kad sam imao kupea sad se sjetih
She is only here to annoy herself!
svaki dealer ima pristup database-u iz matične kuće, moze da trazi sigurno rešenja za svu gresku i za svaki problem, moze i po šasiji da izlista kad je auto prozvedeno sto je imalo od opreme kada je prozvedeno itd ima jos mogucnosti...
Pa to mozemo i svi mi koji imamo pristup internetu, samo sto u dosta slucajeva dijagnostika ne pomaze, nego fizicki mora da se nadje kvar tj. krivac i uzrocnik istog
mozes li recimo i na ovaj?
ne moze ali ce za vecinu stvari (za M5 konkretno) prije nac rjesenje na M5board nego od njih![]()
ja samo kazem da je to ovo sto Fabia kaze da svaki dealership ima hotlink sa matičnom kućom,i tu mogu da traze rešenja, recimo za bilo koju gresku koju pokaze dijagnostika, bice mu ponudjeno koje sve moguce djelove da provjeri vezano za taj kvar....
to jes prednost kod "standardnih" kvarova ali kod acida je ocito neka glupost u pitanju koju ce najprije vidjet obicni elektricar koji bude imao volje to da pogleda![]()
b1 s1 o2 sensor - malfunction in circuit
b2 s1 o2 sensor - malfunction in circuit
prednje lambde. Unimjer i osciloskop pokazuju normalne vrijednosti.
Moze bit makar 10 stvari koje nemaju nikakve veze sa lambdama ali ipak da izbaci ove greske.
Za to sluzi elektricar da provjeri, sistemom eliminacije. Od senzora, preko konektora, senzora temperature (koji je tako mala stvar a zna da sjebe milion drugih stvari), bobina, ICM (ignition control module) itd itd
@Kedown, izvini, ja stvarno nemam 50 eura da dam rokspedovcima da mi PRIKACE kompjuter i da mi kazu 'kupi nove lambde, novi maf, novi temp. senzor i jos 2,3 stvarcice kod nas'.
U roksped idu samo :
1.ljudi kome je auto u garanciji
2.ljudi kojima puca ***** kolko ce para puknut samo da se napravi auto (uglavnom pojma nemaju o kolima)
Imam dovoljno iskustva sa Rokovom 'kucom' da znam da ih zaobidjem u shirokom luku.
Ljudi sa audijima/vw-ima od 50 do 100 hiljada radije idu npr kod Bugija na zabjelo nego u roksped.
Last edited by aCid_cOokiE; 10-04-12 at 02:17.
Swapuj pre-cat 02 senzore, and see what happens.
TAKUMI
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks