Lambda, MAF, fals vazduh...
Motor radi savrsheno ne shtuca i nema nikakvih oscilacija na leru - Nijedan kvar moguci nema to mi je chudno - Stavio sam nove svecice( Mjerena je sonda po auto-dati i ok je )
Klapna podmazana provjerena sva vakumska crijeva .... (pih...)
McS - AZD je noviji motor i ima 16V - suprotnost u odnosu na ovaj ... a to je stvarno impresivno 7,2 L -
Razmishljam o senzoru za rashladnu technost da nije on crkao ???? Ili ne ochitava kako treba ? pa sipa vishe goriva ...
Lambda, MAF, fals vazduh...
TAKUMI
Ja da pitam jeli istina da ceveiks vozi EMPET, po priči NSX-ov?
neko mi to rece...pa eto...ak je tako, super...cisto informativno...
-->*-TRIATLON PG!-*<--
A da se dizne operu?
Znam da je poznat ali ovaj je otishao u prve redovekatastrofa je - Pranje dizni nece smanjiti potroshnju - probano vec na drugim autima...
Jedan prijatelj je imao slicnih problema, doduse sa trojkom jer su mu ugradili neodgovarajucu pumpu za gorivo, bila je jaca nego sto je trebalo i trosio je auto oko 20l. Barem tako mi je pricao. Sad da li je moguce to da toliko trosi zbog pumpe ne znam...
Senzor za rashladnu tescnost bi ti prijavio gresku na testu, onda vjerovatno bi imao problema pri paljenju kad je auto ugrijano (jako dugo verglanje, jer daje netacne informacije kompjuteru motora o temperaturi), tako da tesko da je do njega, iako je to jedan od razloga za povecanje potrosnje.
Inace, klapna ler gasa se ne podmazuje, vec se cisti, imas specijalni sprej-pjenu za to.
Provjeri fals vazduh, sto rece Fabia, crijevo za klapnu, ima mali dodatak-crijevo za uljne pare, zna da pukne...ispitaj dizne...ne pada mi na pamet nista drugo.
Provjeri da ti rezervoar nije negdje pukao pa da ti curi !!!!!!!!!!!!
Jes da ti ja ne sipam gorivo ali jesu li ovo fabricki podaci za tvoj auto?
topspeed192 km/h
Acceleration 0-100 Km/h
10,8 s
Fuel consumption city
9,3 l/100km; (1 op 10,8)
Fuel consumption highway
5,5 l/100km; (1 op 18,2)
Combined
6,9 l/100km; (1 op 14,5)
Consumption
B
Light
H5
CO2 emissions
166 g/km
Energy
D
Momku kvarimo topik. Valjda neće zamjeriti.
Da živim u PG vjerovatno bi mi gradska izlalzila i na 10L.
U KO na 2 semafora i 10 pješačkih prelaza izlazi na 7,2.
Ne mogu pisati da mi troši 9,3 kad za moje uslove i vožnju nije tako.
Da ne pričamo da potrošnja zavisi i od nadmorske visine, tako da ima tu dosta faktora. Plus da nikad na istoj dionici sa istim uslovima auto neće moći potrošiti tačno u gram. Tako kad kažem 7,2 to je srednja vrijednost, jer nekad bude 7 nekad 7,4 i to je to. Mada ga mogu dovesti da troši 12l ali to nije suština. Samo sam htio iznijeti neko moje iskustvo da dam neku orijentaciju potrošnje momku koji ima problem.
Koliko bi mogo prodat gume Dunlop sp Sport 270, 235/55/18 2009 godiste,malo je vozeno na njih ! ?
Život je borba,ne daj da te muči,ne ponavljaj greške,već na njima uči…
150-180 eura.
TAKUMI
Taj auto pije 11 kroz grad, kad je sve OK.
TAKUMI
E onda na prodaju su...pa ako ima ko zainteresovan spustice se cijena za forumase... Hvala Fabia
Život je borba,ne daj da te muči,ne ponavljaj greške,već na njima uči…
Nema na cemu.
TAKUMI
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks