Pa prevelike su.
Diraju blatobrane, auto se muci s njima...
Zasto je nemoguce ako te gume i felne stoje sad na fiat BRAVO,97 godiste...![]()
Život je borba,ne daj da te muči,ne ponavljaj greške,već na njima uči…
Pa prevelike su.
Diraju blatobrane, auto se muci s njima...
TAKUMI
Evo izracunaj razliku u obimu tocka, smijes ici najvise do +/- 2.5% a tebi ispada +8% i 5cm duza gazna povrsina
http://www.etyres.co.uk/tyre-size-calculator.htm
jel, ako mene matematika dobro sluzi...tebi ce auto sa tim 16tica bit mekse no na te 15tice... jer je guma 205/55 visocija od te koju ti imas sad
Bice i sira isto,ja msm da ne bi toliko kacilo,bi da je preko 205 promjer....
Evo ja da pitam.. Trazim Jeep Wrangler vec duze vrijeme da trgujem, ako ima neki da znate reciteValjda ih ima sad majku mu kad je gorivo skocilo
![]()
Znaci moze,a koje auto imas ? Jel isto fiat bravo/brava ?? Vjerovatno cu uzeti tu kombinaciju,ispala mi je vise nego odlicno. Doduse i gume su mi dobre ove zimske a njih dajem uz moje felne 15 i doplatu.
Zamijenjene sve cetiri pakne na santa fea. Malo taknut brusom disk, cisto da ljepse nalijeze, istouradjeno i sa smirglom na pakne. Sve vraceno na svoje mjesto dobro nategnuto, auto po zamijni vec osjetno bolje koci( ko zna sto ce bit za 100 km kad nalegnu).
Problem- kad kocim cuje se neko tupo lupkanje kao kod lezaja koji je los kad se preko rupe prelazi. Kocnica ne peskace na nogu. Sve je ponovo rastavljeno i sastavljeno i opet ista pjesma pri kocenju. Sto je muka?![]()
taknut BRUSOM DISK ?
valjda se taknu pakne ...ili ja bas pojma nemam.
ili se moze hirurski precizno sa brusilicom odradit disk >)
Originally Posted by my name is ...
Moguce da su pakne za nijansu manje od starih, pa lupaju. Probaj da vozis preko rupe sa nogom na bremze.
TAKUMI
novi trap.
IMa li neko iskustva u reshavalju potroshnje ovoga motora - skoro sam kupio auto i troshi 14-15 Litara
Interesuje me jel neko rijeshio ovaj problem - ne prijavljuje greshke motor na dijagnostici ....
14-15 litara na 100 km ? 22/23 eura na 100 km. Vala dzabe voznja.:excitement:
A makse odra me - mora da ima neki dio koji treba da se promijeni jer ovo je nemoguce
Mozda lambda sonda.
niujedne mi gace lastike nema
U parametrima su kao i MAF senzor
Provjeri lambda sondu. Ne mora imati gresku na testu, zna da bude sporadicna. Znace ti svaki dobar elektricar nju provjeriti - napon.
Provjeri klapnu gasa. Ne daje gresku na testu ako je zaprljana - zacepljena. Ako je cesto vise zatvorena logicno je da ce trositi vise goriva. Ako ti ler gas varira, odnosno nepravilno radi-stuca kad dajes/oduzimas gas, onda je zaprljana klapna.
Provjeri svjecice. Zamijeni ih ako ne znas kad su zadnji put mijenjane. Jos jedna stvar koja nema gresku na testu.
Moze biti jes nekoliko stvari, ovo je prvo sto mi pada na pamet.
Inace, taj motor bi trebao da trosi 9-11 litara gradske voznje.
Edit: Kako se ponasa u voznji? Gubi li vucu, ili ide normalno? Ima li gusenja kad dodas naglo gas?
Last edited by industry; 06-04-12 at 19:21.
Ja imam AZD motor 1.6 16v 2002 godište. gradska potrošnja 7,2 a na otvoreno 6. Ako ti to nesto znači.
There are currently 26 users browsing this thread. (0 members and 26 guests)
Bookmarks