Page 44 of 167 FirstFirst ... 344041424344454647485494144 ... LastLast
Results 1,076 to 1,100 of 4165

Thread: Rumors,news,upcoming games

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    2 Posts

Zavrsih ME3. Samo cu rec, Bioware vrhunski pisci, EA najveci smecari.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Izašao Rayman Origins - kulerska platforma za opuštanje. I mojne da je neko spoilovao kraj ME3, trenutno sam na Tuchanki
    I like to read - once i read something, i understand it, and once i understand it i never forget it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Dok cekamo Diablo 3,mozemo probati ove sub-nedelje public test RPG igre Path of Exile : http://www.pathofexile.com/ .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

JIZZ IN MA PANTS.

I am so post-rock I shit sad birds.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

vidim ja da ce se morat' novi komp uzimat'
    Play for that money boys, play for that money, fuckin' money

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Za 2-3 godine eto ga Assassin's Creed drugi svjetski rat ...
    Para vrti dje burgija neće.

Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    275
    Thanked in
    108 Posts

Ako nastave svake god da izbacaju nastavak ja se nadam i prije, da se preseli cijela prica u sadasnjost, da se lome templari sa desmondom ....ako sam sto neinformisan ne razapinjite me, nisam jos odigrao Revelations

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Priča je zasnovana na fenomenu "2012" i ovo je vjerojatno posljednja (ne računajući ekspanzije, DLC, itd).
    ★

Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    275
    Thanked in
    108 Posts

A ne boj se nece oni batalit AC, vidjeli su da se prodaje pa su poceli ka COD svako 15 dana novi izlazi , sto meni ne smeta dok god se imalo trude, a do sad su sasvim dobri

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Revelations je bio bezveze. Ali nema veze, kazu da rade na AC3 vec 2.5 godine. Dok izadje bice 3 godine sto je bas dovoljno da se napravi spektakularna igra.
    A sigurno ce biti jos AC igara, samo ne vezanih za Desmonda. Njegova prica se zavrsava sa AC3. Tako je i Ubisoft rekao.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja nisam igrao ovaj revelations, al AC 3 obavezno moram da odigram.
    Para vrti dje burgija neće.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    2 Posts

Ima li koga ovdje na ME3 Multiplayer?

Ne moze se gold zavrsit sa random ekipom.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ahahahahahaha!majku im ***** ludu!
    Click image for larger version. 

Name:	Untitled.jpg 
Views:	112 
Size:	19.3 KB 
ID:	86707
    1993-2020

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Nije da nešto prećerano očekujem ovu igru ali ima odličan live action trailer sa meni posebno dragom pjesmom (Jonny Cash).
    I like to read - once i read something, i understand it, and once i understand it i never forget it.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Kad bi batalili sa tim live action sranjima. To su video igre a ne filmovi. I nema razloga da ih priblizavaju filmovima. Citava poenta je da pruze nesto drugacije od filmova.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

U potpunosti nisi u pravu ali to je samo tvoje mišljenje Mordine. To ti je isto kao da kažeš šta će "četvrti zid" u igrama kad je čitava poenta igara da trebaju da pruže nešto drugačije od pozorišta. Wtf dude, opusti se i ne postavljaj takve rigidne granice kad je umjetnost u pitanju...

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by Tyler View Post
    U potpunosti nisi u pravu ali to je samo tvoje mišljenje Mordine.
    Pa i ovo je samo tvoje misljenje.

To ti je isto kao da kažeš šta će "četvrti zid" u igrama kad je čitava poenta igara da trebaju da pruže nešto drugačije od pozorišta. Wtf dude, opusti se i ne postavljaj takve rigidne granice kad je umjetnost u pitanju...
    Granice? Pa time sto priblizavaju video igre filmovima oni sebe ogranicavaju. Igre mogu da urade mnogo vise od filmova. Evo ti skoriji primjer Dragon Age: Origins i Dragon Age 2. DA2 je mnogo "filmskiji" ali po koju cijenu? Zatupili su igru za siroke mase.
    Ili zamisli da Valve napravi Half Life 3 u kojima Gordon Freeman prica i da ubace "cutscenes" u igru da je naprave vise kao akcioni film. Jedina kompanija koja zna da napravi "filmsku" igru a da se to ne odrazi na kvalitet je Rockstar. Ali nadji ti kompaniju koja je spremna da radi na jednoj igri duze od 3 godine. Malo je takvih.

A ustvari to nije bila ni poenta mog posta. Samo sam kritikovao live action trejlere. Ali kad si vec izvukao post iz konteksta, evo cisto da vidis da mogu da odbranim koji god stav da zauzmem, slagao se sa njime ili ne.
    Last edited by VanjaTheMan; 17-04-12 at 22:35.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Da igre ne evoluiraju kao i svaka umjetnost i dalje bi igrali Arkanoid. Umjetnosti se uvijek prožimaju među sobom i dopunjuju jedna drugu. Ne znam zašto ti to vidiš kao ugrožavajući faktor za igre - Metal gear solid i Max Payne su ti primjeri kvalitetnog spoja igre i "filma". Igre ti služe ne samo da aktivno učestvuješ i da se zabaviš, već i da imaš emotivni i kognitivni odgovor (što je i svrha umjetnosti) a na koji način će to da uradi, zavisi samo od zamisli dizajnera. DA2 nije "filmskiji" nego je jednostavno igra pojednostavljena. Kao i Mass Effect, gdje od prvog dijela postoji kadriranje, režiranje i naglašavanje određenih momenata u dijalog scenama, a to što je kod trećeg dijela gameplay pojednostavljen do krajnjih granica, nema veze sa "filmom" i približavanju istom. Half Life je odabrao formu koja mu najbolje odgovara i apsurdno je pominjanje teze "zamisli".
    Napisao si "I nema razloga da ih priblizavaju filmovima. Citava poenta je da pruze nesto drugacije od filmova." zato sam ti i odgovorio. Trailer za igre je samo reklama i ništa više, bilo u formi live actiona, gameplaya ili animacije.

Omnipotentno si zaključio da si odbranio svoj stav - ođe nije poenta da sami sebe tapšemo po ramenu, već diskutujemo o temi o kojoj imamo različita mišljenja jer zato forumi i postoje.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Shvatam ja sta ti pokusavas da kazes. I da je ovo 2003 godina bio bi u potpunosti u pravu. Nazalost stanje u industriji je drugacije danas.

Da igre ne evoluiraju kao i svaka umjetnost i dalje bi igrali Arkanoid. Umjetnosti se uvijek prožimaju među sobom i dopunjuju jedna drugu. Ne znam zašto ti to vidiš kao ugrožavajući faktor za igre
    Ugrozavajuci? Nisam to rekao. Rekao sam da ogranicava igre. Sto je istina zbog nacina na koji se igre prave. Izdavaci odredjuju budzet i vrijeme koje tvorci imaju da naprave igru. Kreativna sloboda je mnogo manja nego kod snimanja filmova, mnogo je manje inovacija jer se izdavaci drze onoga sto se najbolje prodaje. Pogledaj EA i Activision sta rade. I zbog toga je sve vise jednostavnih igara sa super-ultra akcionim scenama u kojima igrac uopste ne ucestvuje. Izgledaju cool i to je sve sto je bitno. Sa ogranicenim budzetom vecina studija ne moze da napravi igru poput Rockstara gdje kvalitet igre nije ostecen Holivudskim ambicijama. Pogledaj dijalog u Mass Effect 3. Tome cu da se vratim kasnije.

Metal gear solid i Max Payne su ti primjeri kvalitetnog spoja igre i "filma".
    Ajde da si samo rekao Max Payne. Ali u tome je ucestvovao Rockstar. Njihov uticaj je prepoznatljiv. Ali MGS ima uzasan scenario. Dobre su igre i volim da ih igram, ali Hideo Kojima je uzasan pisac, a filmovi u igrama mu traju tri puta duze nego sto bi trebali. Od 25 sati igre, 15 prodje u filmu. Treba da postoji ravnoteza koja ide u korist aktivnog ucesca igraca.

Igre ti služe ne samo da aktivno učestvuješ i da se zabaviš, već i da imaš emotivni i kognitivni odgovor (što je i svrha umjetnosti) a na koji način će to da uradi, zavisi samo od zamisli dizajnera. DA2 nije "filmskiji" nego je jednostavno igra pojednostavljena.
    Ne zavisi samo od dizajnera. Zavisi prvenstveno od budzeta i vremena koje imaju. Kojeg je u velikim kompanijama poput EA i Activision uvijek premalo. No, Activision bar ima dovoljno mozga da se ne mijesa u Blizzardov posao. Ne smiju zbog para koje im donosi WoW.
    Eto Dragon Age 2 se opet javlja kao primjer. Igra je bila u razvoju oko godinu dana. Dragon Age: Origins 5 godina. Poceli su sa radom na DA:O jos prije nego sto ih je EA otkupio. Da li ti je lakse da se povezes sa likovima u DA:O ili u DA2? Da li je bolje kad si aktivni ucesnik kojem se likovi obracaju ili kad jednostavno posmatras i vodis nekog lika poput Hawka u DA2? Ne kazem da sve igre treba da imaju nijemog junaka. Daleko od toga. Ali kad ti jedna igra dozvoli tako nesto, nedopustivo je da nastavak bude losiji. I to toliko losiji kao da je neki mali studio sa Konika pravio igru. DA2 nikako nije smio da skrene sa onoga sto je Origins uradio. Duplo manja prodaja govori dovoljno o tome koliko gresaka su napravili. Ocigledno je izuzetno mali procenat zarade od prodaje DA:O otisao na razvoj DA2. Najvece resurse su ulozili u SWToR. A bolje da nisu. Ambicija im je bila da preotmu tron WoW-a. Bioware je izjavio da im je cilj da preuzmu CoD publiku. E mozes da zamislis kakve igre Bioware treba da pocne da pravi da bi privukao CoD fanove.

Tim koji radi na Dragon Age-u se ove godine na PAX-u hvalisao sa time sto ce u DA3 da ubace RPG elemente koji ne samo da su postojali u DA:O, nego postoje u RGP-u vec 20 godina. I sami su svjesni koliko su se zajebali. Da li je prekasno, vidjecemo. EA na svim frontovima pokusava da popravi situaciju posle skandala sa ME3.
    DA2 je postao "filmskija" igra cim su odlucili da daju glas glavnom liku. To nije uradjeno zbog umjetnickog izrazaja nego zbog vremena i novca. Lakse im je bilo da daju glavnom liku glas i naprave dijalog poput onog u Mass Effect-u nego da napisu 9 romana dijaloga i price koji su napisali za Origins. Manje vremena i manje para. Jer velike kompanije poput EA ne zanima umjetnost. Njih zanimaju pare. 90% AAA naslova ne zasluzuju da budu nazvani umjetnoscu. Danasnje male indie igre su te koje imaju umjetnicku vrijednost.

Kao i Mass Effect, gdje od prvog dijela postoji kadriranje, režiranje i naglašavanje određenih momenata u dijalog scenama, a to što je kod trećeg dijela gameplay pojednostavljen do krajnjih granica, nema veze sa "filmom" i približavanju istom.
    To priblizavanje filmu mozda nije uvijek svjesno (itekako jeste u CoD-u i slicnim igrama), ali je definitivno posljedica pojednostavljivanja igara ciji uzrok je strah od inovacija od strane izdavaca koje zanimaju samo suve brojke i statistika. Koliko je studija EA zatvorio u poslednjih nekoliko godina zbog toga sto su ih forsirali kao sto sad forsiraju Bioware, pa su poceli da prave lose pojednostavljene igre i da padaju u minus. Umjesto da poprave situaciju, EA ih je otpustio i ugasio studio. Slutim da ce ista sudbina koja je zadesila Pandemic da zadesi Bioware. EA ih je kupio u isto vrijeme. Cudo je sto je Bioware ovoliko pozivio pod njima.

Sto se tice Mass Effect-a. Ti momenti u prethodnim igrama su makar imali smisla, a dijalog i uticaj igraca nije bio osakacen. A pogledaj ME3. Dijalog je skoro pretvoren u filmski dijalog gdje jedva da imas ucesce za razliku od ME1 i ME2. A trebalo bi da je igra RPG. U nekoliko navrata bez obzira na to sta izaberes nije vazno, da e pominjemo kraj. Prvo, ne mozes da ubijes onu Dr. Evu na Marsu cije tijelo kasnije uzme EDI prije nego sto isprebija jednog od clanova tvog tima. Iako stojis na 5 metara od nje i na nisanu ti je, igra ti ne da to uradis. Dalje, svaki susret sa Kai Langom osim zadnje borbe sa njim, gdje bez obzira sto ga svaki put pobjedis, igra ti ukrade tu pobjedu sa Holivudskom scenom. Kao ona kad probode Than-a u bolnici. Cool scena, bez sumnje, ali igra poput Mass Effect-a treba da ti dopusti izbor. Pa onda Rachni kraljica koja je tu bez obzira na to sta se s njom desilo u ME1 itd. Pa potpuna nevaznost toga sta si uradio sa bazom Kolektora na kraju ME2 iako je to bila najveca odluka koju si morao da doneses. Primjera ima koliko hoces. Sam Bioware je izavio da je vecina tih problema nastala zbog nedostatka resursa. A sta je EA uradio? Ulozio je milione koji su mogli da budu ulozeni u razvoj igre na marketing, i izmedju ostalog u live-action trejler. EA je poznat po ogromnim marketinskim kampanjama. Samo u BF3 marketing su ulozili 100 miliona. Zamisli da su taj novac ulozili u igru sta bi mogli da urade.

Kakva crna umjetnost u velikim naslovima. Pogledaj kraj Mass Effect 3 kakav je. U zadnjih 10 minuta igre su uspjeli da uniste citav smisao te igre. I da bi se odbranili od napada fanova to su nazvali umjetnickim izrazajem, a fanovi su ispali retardirani. Pokusali su sa time, ali nije im uspjelo. Sudeci po svemu sto trenutno EA mora da radi da bi popravili situaciju. Pretpostavljam da je njihov umjetnicki izrazaj bio to da jednog od najvaznijih likova prodaju za $10 odvojeno od igre.

Priblizavanje filmovima ne znaci samo to da same igre djeluju kao filmovi. Toga je bilo i bice. I kad ne steti igrama sasvim je OK. Kao Max Payne i GTA. Priblizavanje filmovima ide mnogo dalje od toga sta se desava u samim igrama. Citav pristup igrama, njihov marketing i sve sto je vezano za igre dobija Holivudske konture. A to je potpuno nepotrebno. Ogroman novac se ulaze u te svrhe. Novac koji moze da bude ulozen u inovaciju. Umjesto toga imamo 246 modernih sivih pucacina, 168 pucacina iz treceg lica sa fokusom na pucanje iz zaklona, isto sive ili braon boje itd. I svi oni teze tome da budu mracni, realisticni i inspirisani holivudskim akcionim scenama.

A brzo ce to EA da shvati svoje greske s obzirom da im je vrijednost akcija pala za vise od 4% u zadnjih nedjelju dana.
    Last edited by VanjaTheMan; 18-04-12 at 16:03.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Cisto da napomenem da je izasao The Witcher 2: Enhanced Edition update koji mozete da skinete sa njihovog sajta. Vrijedi odigrati igru jos jednom nakon tog update-a. Tezak je 10,55Gb. To bi trebalo da vam da ideju o tome koliko truda je ulozeno.
    Last edited by VanjaTheMan; 26-04-12 at 18:51.

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Odlicno

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    5 Posts

GOD OF WAR........extra

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Toooooooooooooooooo!

GOW 3 je jedan od glavnih razloga moje PS3 tako da ovo uzimam cim izadje

Po meni jedna od najjacih igrica koje sam igrao (GOW1 i GOW2 na PS2 i GOW3 na PS3)
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

sacekam ovo, metal gear rising i AC3, i onda se moze prodat soni
    SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME

Page 44 of 167 FirstFirst ... 344041424344454647485494144 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)