Drasticno opada kvalitet.
![]()
Dan za danom Kini smo blizi
Oce Shumi da posizi.
F-dukt na bolidu ima
Neda nikom da ga snima
Dzaba f-dukt na bolidu sada
Kad mu ostaje samo nada.
Druga trka nista,
Prva jos gora,
Napravio si Bron
***** od kola.
Vozi Shumi sve od sebe daje,
Kad ce jednom i on da se pokaje.
I druga godina u Mercedesu prodje
A on nikako do podijuma da dodje.
LPGTECH 067 854 548
Drasticno opada kvalitet.
![]()
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Ne rekoste mi kako vam se svidja nastavak pjesmice Shumaherovci? Bice jos ubrzo.
LPGTECH 067 854 548
Ja sam Ferrarista,Benz me interesuje samo zbog jos jednog Ferrariste (Schumachera),a kad on ode neka izgore radi mene,ali:Volio bih da Ferrari ima ovakav bolid ove godine...
Benz je oko 3 mjeseca ispred njih trenutno,a s' obzirom da imaju problem sa "razumijevanjem" guma,ta razlika ca se jos vise povecati kad pocnu sa upgrade-ima bolida.
Sto se pjesme tice-ako pratis F1 duze od 6 godina-nemoj mi reci da nisi navijao za covjeka koji ima problema u Subotu,nakon toga provede cijelu noc sa mehanicarima radeci oko bolida dok drugi vozaci ispijaju koktele obuceni u smokinge i sjutra pobijedi sa 4-og mjesta...
Nemoj mi reci da nisi navijao za covjeka koji sjedi mirno u bolidu dok isti gori,zeleci da nastavi trku jer je godinu prije toga pobijedio zahvaljujuci Barikelu,i sad zeli da spere ljagu sa imena po cijenu zivota???
To se jednostavno zove M U D O.
Nemoj mi reci da nisi navijao za covjeka kom su dozvolili da tokom testiranja u Maranellu zivi u Enzovoj kuci i prepravlja Enzovu stazu Fiorano???
Nemoj mi reci da nisi navijao za covjeka koji je na debiju u Petak Spa Frankochamps upoznavao vozeci bicikl,a sjutra-dan uzeo 7-o mjesto na kvalama iza Senne,Mansella,Prosta i ostalih velikana u mnogo boljim masinama???
Cast svakome,ali ostali moraju da prozive jos 2. zivota da bi dostigli sto i on i prosli sto je on prosao-od vrha do dna...
Last edited by M.S.; 27-03-12 at 20:55.
DA DA... pocetak karijere... nisu mu dali bolidom da prodje stazu zbog pravila, i CAR je uzeo biciklo i vozio je, stajuci u svaku krivinu i zamisljajuci idealnu putanju.
Svaka cast sto me podsjeti ovoga !!!
SVAKO je od ovih ovdje nekad navijao za njega, svako. Sad to neki ne zele da priznaju, neki su ga se odrekli kad mu je bilo tesko, ali ON je i dalje tu !!!! A dok je ON tu, bicu i ja, FABIA i Jakuza.
Last edited by Petronas; 27-03-12 at 21:58.
Nemam ja ništa protiv Ferrarija, tamo su u skorije vrijeme vozili pravi šampioni, Michael, Kimi...
I to bi bilo to...
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
http://thef1times.com/news/display/05690
Skola NAJVECEG.
Procitaj zadnju recenicu.
TAKUMI
I dalje zelim da vjerujem da madafaka testira,a da je ovo prikrivanje tragova.
Inace,stil voznje sa minimalnim pokretima volana,program treninga i ishrane,meditacija,ucenje i razumijevanje mehanike-sve su to standardi koje je postavio legendarni i ko god ih je kopirao postao je sampion prijeili kasnije.
Alonso i Vettel ne kriju da su koristili Schumacherov recept "kako postati sampion",bilo im je tesko,ali uspjeli su.
Svi znamo koliko treniraju,trce i znoje se fudbaleri.Doktor koji vodi sportsku kliniku u Njemackoj izjavio je da bi se fudbaler Schumacherovih godina posle 15 krugova u bolidu Formule 1-onesvijestio.
Kod odredjenih uzbudjenja,covjeku srce zna da kuca i do 180 puta/min. Frajeru na startu trke (najstresnijem trenutku za vozaca) puls ne prelazi 120,a pri udesu na Silverstonu nije mu presao 160/min.
Ljudi su rekli da je ON robot.
Recimo, 2003-e u A, majka mu je umrla ujutro, FRAJER nije posao kuci nego je vozio, i pobijedio.
TAKUMI
Imola je bila u pitanju,Ralf nije vozio,a on je vozio sa crnom trakom oko ruke i pobjedu je posvetio majci prije nego je trka i pocela-posle pobijedio naravno...
Mada ima tu i pozadina price.Otac i majka su mu razvedeni jer cim je dosla kinta,zidar i strazar tata Rolf je pozelio piletinu i otkacio je Rozu koja je djecu izdrzavala prodajuci kafu i sendvice na obliznjoj karting-stazi.
Majka je kroz djetinjstvo forsirala mladjeg brata Ralfa koji je bio njezniji,bolesljiv,nikad nije vozio kao Schumi itd,itd,pa je to legendarnog malo i udaljilo od nje.
A i da su bili u vrh odnosima,isto bi vozio trku.
Sjecam se jedne veceri nakon kvala,na DSF vijest da je frajeru zena na porodjajnom stolu i snimak sa sigurnosne kamere bolnice:Legenda helikopterom dovozi zenu na krov bolnice,preuzima je medicinska sestra,ovaj se pozdravlja sa zenom,vraca se na stazu i ladno se trka sjutra dan.
Da da... i kad je kao najmanji jos vozio karting, uvijek je ostajao duze od svih na stazi, krug po krug, dok ga ne usavrsi.
Potpuno sam.
Citao sam i da se ljutio kad su se svijetla gasila, jer je htio da vozi JOS. I to nije radio samo jedan dan, nego uvijek.
I sto moze da postane takav karakter i volja nego NAJBOLJI vozac F1 u istoriji ???
Takav profesionalac i legenda moze biti samo bolestan covjek.Ludak je uzimao casove jahanja jer je vjerovao da ce mu to poboljsati osjecaj za ravnotezu,i uporedo sa tim trenirao je taekwondo,i fudbal sa teniskom legendom Borisom Bekerom.Sve u cilju sto bolje psiho-fizicke spreme.Ovo pricamo o tadasnjem tinejdzeru,a ne o profesionalnom vozacu F1.Tek kasnije je postavio prave standarde i nekoliko puta osvajao titulu sportista planete.
Zanimljivo je da je dok je bio u penziji proglasavan za sportistu Njemacke u konkurenciji sa drugim vozacima,teniserima,atleticarima,fudbalerima,skija sima itd,itd.
O covjeku moze ladno da se snimi film...
Djecak koji nije imao 500 maraka za startarinu u Njemackom sampionatu postaje legenda planete Zemlje i donira 10.000.000 zrtvama cunamija,pored toga sto okuplja najvece zvijezde da igraju fudbal za "sirotinju" po svijetu.U BiH sagradio bolnicu i djecji vrtic za djecu iz rata itd,itd.
Dje su ostali da ih vidim,kome su sta dali,poklonili,castili,ucinili???
Hamilton dovede onu fufu u jaknu od 50.000 eura,a djeca po svijetu gladuju,a zena najbogatijeg sportiste dolazi na trku u neki bzv prsluk i haljinu.
Libo je raka,jer je bila uz muza kad nije imao centa,i sad kad ne zna sta ima...To je legenda,a ostali su vozaci...
Kakav post.
I sve je istina.
TAKUMI
Jeste,sjecam se da je donirao vise od mnogih svjetskih korporacija,a pogotovo mnogo vise od Holivudskih i muzickih zvijezda koje idu da se slikaju po Africi i za 10 dolara usvajaju djecu,pa ih posle sisaju i oblace kako hoce.
Inace,nije uplatio 10.000.000 EUR nego USD,sto takodje nije malo pogotovo ako se uzme u obzir da je kurs tada bio malo visocji u korist USD.
Evo i jednog citata koji sam nasao na netu,ovo je prvi od mnogih na koji sam naisao:
Michael Schumacher, already wellknown to be very generous towards helping others, tonight donated 7,5 million Euros (in a German TV aid-show) for the relief of the Tsunami victims in South East Asia.
Hats off for a true champion.
(His private donation is 7 times higher than the one of industry giant Daimler-Chrysler, and 15 times more than Europe´s no.1 supermarket-chain, Aldi, provided. Tonights German TV aid alone collected more than 35 million Euros.)
Inace barem 2 puta godisnje organizuje fudbalske utakmice gdje dovodi Alonsa,Massu,Trulija,Zidana,R.Carlosa i mnoge druge zvijezde koje i same doniraju odredjeni iznos,plus doniraju cjelokupan iznos od prodaje ulaznica.Bude tu otprilike 3-4 miliona sve ukupno.
Zadnji put kad sam gledao donacija je bila za ugrozenu djecu Avganistana.
Inace,njegovoj djeci je limit 1 euro dnevno jer moraju da nauce da cijene novac,i cinjenicu da za sve sto zeli-covjek mora da se trudi.
Zivi u selu na obali Zenevskog jezera i tokom penzije nije bio rijedak slucaj da on i njegov komsija Luc Beson igraju fudbal sa lokalnim djecacima na sred ulice.
Sin Mick na karting trkama nastupa pod majcinim prezimenom Betsch i ne nosi nikakvo crveno obiljezje jer Michael ne zeli da stvori olaksice sinu ni na koji nacin.
Je li normalno da je covjek tako skroman i sa obje noge na zemlji-pitam se...
NAJVECI, the world’s most successful racing driver, announced his retirement after spending years racing and raising millions for charity.
The son of a builder from Kerpen, near Cologne, has donated almost Ł30 million to projects around the world in the past four years alone and, if motor racing fails to hold its allure when he hangs up his helmet at the end of the Formula One season, it is thought that he might plough his considerable wealth into a full-time foundation.
Ferrari’s seven-time world champion has worked for the United Nations charity since 1995, and his previous donations have helped build schools and clinics.
For instance, KAISER donated $10 million, which represents about 10 percent of his annual income, to UNICEF to the relief effort following Boxing Day’s devastating tsunami disaster in south Asia. The German’s pledge, announced by agent Willi Weber on a German TV fundraiser for the UN Children’s Fund and German Red Cross, is the biggest so far in the world of sport, and possibly of any individual.
FRAJER has been a substantial donor to charities for the last eight years notably with UNESCO and UNICEF including funding a school in Dakar (Senegal), a clinic in Sarajevo and a centre for street children in Lima, Peru. He has also been involved in work in his role as a UNICEF ambassador.
“If you put them on the right track, everyone will benefit,” Schumacher said earlier this year. “But if they take the wrong road, if they don’t have any opportunities, they’ll have a difficult life and cause trouble for everyone around them.”
Da nije tako skroman, nebi bio ni ovoliko popularan. Vettel moze osvojit 15 titula, i nikad nece imati ni priblizan broj fanova kao ON.
To je tip koji nije imao para da kupi karting za trku, i otac ode i sa raznih otpada skupi i napravi mu raspali karting, i ON sa tim kartingom postane sampion kluba prve godine koje je vozio.
Isto, koliko je volio trke je posao u Luksemburg da dobije dozvolu za karting sa 12 godina, jer u Njemackoj nisu davali ispod 15.
Citava NJEGOVA karijera je za primjer. Od pocetka do kraja.
M.S. Da, bila je i slika dje igra fudbal sa djecom na sred ulice... ako nadjem postavicu je.
Last edited by Petronas; 28-03-12 at 15:36.
http://f1-serbia.com/najnovije/vette...srednjeg-prsta Vettelu kazna zbog „srednjeg prsta“?
LPGTECH 067 854 548
Kako ih nije sramota?
TAKUMI
There are currently 20 users browsing this thread. (0 members and 20 guests)
Bookmarks