Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
Nijesam ja spremao ali degustirao i bilo dobro a recept se zove pljane sljive u carape.
Šljive (suve) namociti slabu rakiju i kad malo nabubre zaśeći sa vrha i izgurati špicu a na njeno mjesto ugurati pola spice badema, a rupu zacepiti kockicom sira zutoga, ako nema naseg prlja ili onog lisnatog. Umotati to okolo listom slanine, ali ne one bijele ka sapun nego mesnate, pričvrstiti čačkalicom poređati u tepsiju i staviti u rernu. Ne znam koliko se dugo pece, ali dok slanina dobro ne pozuti i nije dugo trajalo, a mLogo dobro.
sušto se ije? Samo ili uz neko meso?
Ja sam na dijeti i danas za ručak imamo ovo (sad ćete umrijet od smijeha jer svi jedemo drugačiji ručak)
Mali sin je jeo pohovane tikvice i patlidžan sa pireom i zakučio malo našega ručka
veliki sin je jeo makarone sa svježim paradajzom, maslinkama i tunjevinom
a čojak mi i ja čorbu od raznoga povrća bez zaprške i ulja, samo povrće i voda koje je posle smiksano pa ostao potaž preukusni, tikvice okrenute na suvom tiganju, pa prelivene sosom od luka bijelog i crnog, mirođije, pardajz svježi na kockice, par svježih šampinjona i malo isjeckanog patlidžana (bukvalno kašika maslinovog ulja) so, biber i origano, pa zapečeno u rerni (mlađemu sinu dodat sir preko i to ide sa sirom ali mi na dEti ne smEmo), grilovana babura, patlidžan, šargarepa i tikvica pa sve to sa bijelom lukom, malo maslinovog ulja i vinskim sirćetom začinjeno i kupus salata
Eto tako, ja se najedoh a sad sam gladna ali danas samo povrće smijem