Raskacis kablove jedan po jedan.
450 za kratka i duga.
Danas imas dosta auta koja fabricki imaju xenon bez DE (bez onog stakla preko) i nema nikakvih problema.
Xenon proizvodi 2 puta manje toplote.
Xenoni kineski, oni jeftini razbacaju svijetlost. Ovi ne, ne smetaju vozacima, imaju fix liniju.
TAKUMI
hahahaha nemam 40 de, no 30![]()
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
fabia postoje fabricka xenon svjetla BEZ SOCIVA? example please
Originally Posted by my name is ...
Mercedes W220, Mercedes ML, Mercedes W210, Lexus LS400, Lincoln Navigator, Lincoln Aviator, Chevy Tahoe, GMC Yukon, Cadillac Escalade, Cadillac STS i DTS, Lexus ES, Lexus IS, Lexus GS, Pug 607, Volvo XC90, Volvo S80, Ford Expedition, Ford 500, Mercury Milan, Toyota Avalon, Honda Ridgeline and soooo much more.
TAKUMI
Pazi ovo, ne znam kako moze sijalica da odluci fix liniju?
Sijalica obasijava sjenilo fara, sjenilo fara baca svjetlost.
Xenon proizvodi 2 puta manje toplote, ali zato i vise svjetlosti. U obicni far vise svjetlosti stvara da mjesta koja su bila blago cak i skoro ni malo osvijetljena, sad budu jako osvijetljena, u prevodu, ono sto si ti prije vidio da ti dolazi iz pravca je bio nebitni snop svijetla (bitni je sijao put), a sad taj nebitni sija kao onaj sto je put sijao.
Zbog te vece kolicine svjetlosti su uveli projektore koji ce usmjerit svjetlost gdje treba, a gdje ne treba ukinut...
Znaci bio xenon kineski ili od 400e, u obicni far daje isti efekat... tako da mi je besmisleno da neko uzima skupi xenon i misli da je sad napravio pravi posao
Njak Njak Njak
Uff, ajde da ti odgovorim.
Ovako: ja imam H7 sijalice, ogromna je razlika izmedju neke jeftine H7 sijalice i neke skupe Osram. Sa Osramom, ili Philipsom, linija je fina, lijepa, slatka, ravna. Sa Teslight daleko o toga.
Zasto? Pa isti far? E, ali nije ista sijalica. Preciznost sijalice znaci precizna i ravna linija.
Tako je i kod xenona. Ja sam imao prilike da vidim dosta kineskih xenona i na farovima koji imaju DE, i snop je koma.
TAKUMI
Ne, nije to do dizajna sijalice, nego do jacine sijalice...jaca sijalica ce davati jacu ivicu jer je slabija ne moze obasjat kako treba...
Uzmi tu osram, i uzmi teslu, i nadji mi sta je to razlicito na njima osim slova, sto dovodi do toga da je samo jacina svjetlosti razlika
Aj sad poredi tu "liniju" sa obicnog fara sa ovom
http://dut619.com/misc/cutoff.jpg
smijesno je i pricat o tome, a ne tek pravdat halogeni far za xenon
Njak Njak Njak
Ovi naravno da nemaju takvu liniju, ali imaju odlicnu, razbacivanje je 0.
Preciznost linije kod farova bez DE zavisi od preciznosti zarne niti prvenstveno.
Osram daje isto lumena kao Teslight, 55W, 12V...problem je sto je ova preciznija i svijetlost limitira samo ispod linije snopa, a ne gore.
TAKUMI
jesi patentirao to fabia? mislim da bi trebao...
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Nije da samo xenon + farovi sa socivom daju dobar cutoff, meni je na c4 obicna halogena sijalica i far bez sociva, ali je linija kao lenjirom nacrtana, samo sto je to vec do fara, a ne do sijalice
ovome farovi nijesu nastelovani kako treba
SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME
Ne persiram, već pričam u množini, pošti vidim da su Fabia i njegov drug ugrađivali xenone, tako da sam se obraćao njima dvojici.
Nego da se nadovežem na priču, znači zaključak je da je sve do sijalice...i da sa ovom njegovom dobrom sijalicom nema rasipanja svjetlosti. Ajde ako ti ne bude problem, zamoli tvog druga, ili zajedno pođite neđe do nekog zida i slikajte da vidimo kakvu svjetlost bacaju ti skupi xenoni. Kao što reče Gorostas, i ja vjerujem da mora da ima rasipanja, možda ne kao kod kineskih, ali će ga biti barem malo...Eto neka nas slika razuvjeri...
mozda ce nekog interesovat.
sad sam iz kastelane dje je pocela akcija 3+1. gledao sam gume (nokian) i sve su bile mladje od godinu dana (feb, mart, jun 2011). ne mora montaza kod njih (imali su primjedbi prolsi put pa su odlucili da ovaj put ne mora kod njih montaza). ove sto sma ja gledao su po 90 eura bile.
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
tigar rotex,sigura i hitris...zna li ko sta o ovim tigrovim modelima? koji je najbolji za pg period sezone ljeto/kisa,kad se ne voze zimske gume
ne valja to nista...
uzmi nesto polovno bolje za te apre..
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
meni su tigar odlicne gume...nisam trkac a do 100 su bolje nove tigar nego godinama stare neke dobre marke
fabia daj sliku ml-a starog sa xenon-om a da nema socivo.
f6
There are currently 21 users browsing this thread. (0 members and 21 guests)
Bookmarks