Izbrisao greske, raskacio maf, skinuo klemu..cekao 20 minuta, upalio, vozio pola sata.
Ne trese, ne dimi, pumpa turbina kako treba (dobro, SKORO...koliko je moguce bez maf-a).
Dosao doma, dijagnostika... nema sifri za smjesu niti za misfires (saznah da se prevodi kao IZOSTALO PALJENJE haha), ali opet sifre za lambde.
Ali i dalje trosi ubija. E ne znam sad je li to zato sto je MAF raskacen o_O.
Kad se raskaci maf, ecu koristi TPS tj throttle position sensor + lambde da odredi smjesu.
E sad...po ovome valja zakljucit da je maf bio krivac, jer za pola sata voznje + 10 minuta lera bez njega auto radi MIRNO. Trosi masakr ali radi mirno.
Originally Posted by my name is ...
Nidje. Ne salim se. Trazio sam ja ovo za grill da ne bih narucivao original rs4 ali nema.
Ima SLICAN dizajn (makar na slike) ali je uzivo totalni promasaj.
Kod nas svakako zaboravi da ovo trazis, a preko neta... igraj se.
mislis ovo danas kad sam raskacio maf? jok, primi ga odma (ka saucesce)
a prije je znao da ga ne primi uopste, ili sa par sekundi zakasnjenja
Ne vjerujem, prijavio bi gresku za misfire (eto i ja poceh) ili vec nesto, uostalom, ne bi se to samo desavalo na male obrtaje patosiran gasom, nego uvijek valjda
znaci, to se desava samo izmedju 1 i 2k obrtaja i to samo kad je gas bas jak a motoru tesko da ubrza.
Ja mogu da vozim sa laganim ubrzavanjem bez trzanja, sve ok
U prvu brzinu se to skoro pa i ne osjeti, u drugu tu i tamo, ali trecom i cetvrtom ako mu dam gas na male obrtaje, trza...
Njak Njak Njak
dva dzipa u mojoj firmi Micubishia L200 - 2010 godiste po 80 - 90 000 km presli ista stvar. na male obrtaje kad im dajes gas jaci trzaju ne primaju gas da ubrzavaju nego kao na preskoke da primaju gas. jel to tebi tako? kad mu das laganiji gas ne trza...
oni su dizeli sa 2.5 motorima ... tako da mozda nije samo pitanje svjecica kablova itd sto je slucaj ca benzincima. obrati paznju na gorivo mozda?
the World's leading dance event
Sensation
Pa osjecaj je ono, das gas, on trza, stuca, ali samo kad treba da povuce teze...kad da kazem, odstuca u te obrtaje, onda prelomi, i povuce kako bi i trebao... zbog neceg se muci da ubrza kad je najteze povuci auto
Najlakse je okrivit gorivo, sto znam... na visoke obrtaje on radi kako treba, ali na visoke obrtaje najvise konja i ima pa mu je lakse da povuce
Njak Njak Njak
smjesa takodje, svjecice takodje!!!! znaci provjeri kablove, pa svjecice pogledaj....ako je neka crna, ne valja, ako su one ok, podji da ti nasteluju karbirator...mada najprije mislim da ti smjesa ne valja
Mislim da mi je neko ukrao taj karburator, zadnji majstor ili vec neko, uzas kakvi su ovi nasi majstori
Njak Njak Njak
Pazi, E oznaka je od ECE (UNECE) norme. To su norme evropskih drzava za gume.
Ako vidis E1, znaci da je ta guma radjena za Njemacku, E13 za Sloveniju, E10 za YU i td.
Sto to znaci? Drzave kao sto su npr. Svajcarska imaju normu, oni traze od proizvodjaca guma da testiraju gume i da gume ne smiju da prave buku vecu od X (iks, ne deset) db (pri nekoj brzini, po nekom odredjenom podlogom...)...pa uz En (n=1, 2, 3, 4, 5...) idu 4-5 cifara i slovo S - sound. To znaci da je ta guma atestirana i da ispunjava normu buke za tu drzavu. Onda, ima SW...Sound i Wet. Uz Sound, ispunjava i Wet grip (koeficijent gripa po kisnoj podlozi) i to znaci da je atestirana za tu drzavu i ispunjava i Sound i Wet normu.
Imas normu i za stakla, isto E..ali tu imas slasheve (/, //...).
TAKUMI
Vrlo moguce, jer se cuje neki CSSS zvuk kad je drug turirao dok sam slusao na ler... kao da u momentu kad da gas naglo vazduh ulazi kroz nesto i susti... pogledat cu sjutra
Njak Njak Njak
Skini kuciste filtera, upali auto, pusti ga da radi 10 sec, stavi ruku u otvor MAF-a i javi da li se gasio odmah, da li je drzao vakum, da li se cuje sistanje...
Npr. meni drzi vakum oko 2 min.
TAKUMI
momci izgubih nocas saobracajnu od skutera, mozete li mi objasnit kako ide postupak, sto da cinim?
Ne nego drzi vakum 2 min.
Treba da zacepis usis prije MAF-a.
TAKUMI
Trile provjeri crijeva
Meni je Freelander znao da dimi i da ne prima gas pa odjednom povuče ka lud. Prvo sam mislio da je protokomjer, pa EGR ventil da bih na kraj vidio da je crijevo napuklo odozdo. Promijenio sva crijeva auto kao nov. Potrošnja upola manja.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Odmah ugasi, vakum drzi pola minuta, ne sisti... shit
Nego kako sam onda dobio greske na kompjuter zbog gasenja motora, uzeo sam dijagnostiku, obrisao ih i rekoh da snimim parametre u momentu kad stuca.
Znaci svi parametri (neke nebitne sam obrisao zbog preglednosti) u vezi motora, goriva, pozicije pedale, brzine vozila, obrtaja i bla bla ...
Obrisao sam period prije stucanja i posle, izdvojio sam mislim 2 puta kad je stucao, jer kad zastuca bih pritisnuo cruse control "O" dugme, kako bih na rezultate umio prepoznat period...
Ako ti sto znaci (ili nekom drugom)
http://www.sendspace.com/file/oskxwu
57 kb ima, skida se za sekund, excel fajl
markirani dio je stucanje, ali je bih se fokusirao na ovaj drugi markirani dio (duzi) jer je tu zastucao da valja ja mislim... ono sto mi zapada za oci je Throttle Position=Invalid (mada moguce da to nema veze, jer imam osjecaj da je to tako bilo i prije, al mozda grijesim, potrazit cu prosli log kad je bio ispravan)
u tim momentima se smjenjuje Air/Fuel Ratio u rich/lean
O2 Sensor Loop je u tim momentima closed (ne znam jel to treba samo primjecujem)
i kad stuca vidim Knock Retard radi
Njak Njak Njak
Imadosmo izginut ja i drug danas u Lagunu jebo joj pas mater francusku.
Gasi se u vožnju bez ikakvog upozorenja, nebitno s gasom, bez gasa. 2004. 2.2 dci karavan
Vodio ga je neđe kod Danilovgrada, Radulović ili kako već. Čifutani vele nama se ne gasi.
Što može bit? Dizne?
Kartica/EWS/Imobilajzer.
TAKUMI
Audi A8 2.5TDI 150CV 1999g sa automatskim mjenjacem kad ubacim u bilo koju brzinu i kad stisnem gas jedva se krece tj veoma sporo u pitanju je mjenjac sigurno e sad jel moguce da je stradao mjenjac ili hvali ulja ili se filter ulja u mjenjacu zacepio pa je se prebacio u safe mode?
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks