Page 41 of 177 FirstFirst ... 313738394041424344455191141 ... LastLast
Results 1,001 to 1,025 of 4411

Thread: T-Com | Optika

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    6 Posts

I kad ce vise da krene centar sa tom optikom? mislim preko morace, sve se periferije odradjuju, stari aerodrom, blok v, preko puta delte, kad ce kod nas ili opet treba se zalit u agenciju za telekomunikaciju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Meni ugradjena optika. Za sad nije lose, zadovoljan sto se tice brzine, uvijek je od 28-30 Mb/s sto je ok naravno
    Cinjenica je da se tesko odakle moze skidati tom brzinom jer je druga strana ogranicena, al evo vidjecu kad uzmem premium negdje na neki od ovih sharing sajtova kako ce ici.

Medjutim, optika prouzrokovalo neke druge probleme...

Prvo, procitah ovdje da ako se potpisao novi ugovor (kao sto jesmo na 2 godine) da bi trebalo da se dobije HBO 6 mjeseci, operateri kazu da to ne moze vec se smatramo starim korisnicima...
    Drugo, na fiksnom broju sam imao porodicni paket umrezeno 3 broja mobilna i jedan fiksni za medjusobno besplatne razgovore. Sad su mi i to saopstili da od trenutka prebacivanja na novi broj svi pozivi koji su obavljeni ce biti tarifirani (bice veselo jer se sa fiksnog zvalo na mobilni) kao i da ostali medjusobno sa mobilnog na mobilni sto smo se zvali odbijali su se minuti iz Smart paketa... Pitam a hoce li biti naplacen racun sa proslog broja i pretplata za porodicni, i naravno da hoce
    Trece, prilikom dolaska receno je da ce aktivirati 2 fiksna broja, pri cemu za drugi broj nema pretplate, a sada operater kaze da moramo ici u poslovnicu da potpisujemo neki ugovor za drugi broj...

Uglavnom ima malo propusta koji nisu bas beznacajni pa eto navedoh... Ipak bi trebalo malo bolje organizovati ili makar prilikom dolaska i instaliranja upozoriti na takve stvari kako bi se pravovremeno djelovalo.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by L. Lawliet View Post
    Je li pocela optika vsn Podgorice?
    Pocela je prije tri godine, i stala.
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by ZeLjkO_PG View Post
    Trece, prilikom dolaska receno je da ce aktivirati 2 fiksna broja, pri cemu za drugi broj nema pretplate, a sada operater kaze da moramo ici u poslovnicu da potpisujemo neki ugovor za drugi broj...

Uglavnom ima malo propusta koji nisu bas beznacajni pa eto navedoh... Ipak bi trebalo malo bolje organizovati ili makar prilikom dolaska i instaliranja upozoriti na takve stvari kako bi se pravovremeno djelovalo.
    Nema potrebe da bilo sto potpisujes za drugi broj jer sa optikom po cijeni jedne pretplate dobijas dva broja. Imas dva ulaza za telefon i sam biras koji ces broj da ti bude aktivan, tacnije mozes oba odjednom.
    Zamolila bih tebe ili POseydona ili jos nekoga sa optikom da mi postavi ovdje sa speedtesta za slijedeca tri servera: Beograd, Dubrovnik i Skadar jer ja imam problema sa brzinom pa da vidim kako je kod vas.
    Ako moze i kabal i wireless.
    Hvala

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znam, ali na Tel2 izlazu nema konfigurisane linije, tako da ne radi. Evo vidjecu kad podjem do poslovnice, ludnica

Evo speedtest sa kablom, wireless ne mogu trenutno a i laptopovi su sa b/g wirelessom, nemam trenutno ni jedan sa n standardom kod sebe.

http://www.speedtest.net/result/1843973240.png

http://www.speedtest.net/result/1843977711.png

http://www.speedtest.net/result/1843979232.png

http://www.speedtest.net/result/1843983177.png

Eto rezultata.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Zamolila bih tebe ili POseydona ili jos nekoga sa optikom da mi postavi ovdje sa speedtesta za slijedeca tri servera: Beograd, Dubrovnik i Skadar jer ja imam problema sa brzinom pa da vidim kako je kod vas.
    Nisu Vam vise referentni ovi cvorovi. Nedje se pominjalo, a mjerenja to i pokazuju, da se saobracaj redirektuje preko : Budimpeste, Zagreba ili eventualno Tirane (mada, nikako da mi dopadne u mjerenjima-ovo je po inf iz T-Coma). Gadjajte T-Comove servere na speedtestu u navedenim gradovima, iz prostog razloga sto su linkovi ka njima direktniji nego prema ovima sto su boldovani. I nije samo do Vas, opet je T-Com upao u mracne rupe interneta u ovo vrijeme, tako da... Sacekat cemo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ZeLjkO_PG View Post
    Meni ugradjena optika. Za sad nije lose, zadovoljan sto se tice brzine, uvijek je od 28-30 Mb/s sto je ok naravno
    Cinjenica je da se tesko odakle moze skidati tom brzinom jer je druga strana ogranicena, al evo vidjecu kad uzmem premium negdje na neki od ovih sharing sajtova kako ce ici.

Medjutim, optika prouzrokovalo neke druge probleme...

Prvo, procitah ovdje da ako se potpisao novi ugovor (kao sto jesmo na 2 godine) da bi trebalo da se dobije HBO 6 mjeseci, operateri kazu da to ne moze vec se smatramo starim korisnicima...
    Drugo, na fiksnom broju sam imao porodicni paket umrezeno 3 broja mobilna i jedan fiksni za medjusobno besplatne razgovore. Sad su mi i to saopstili da od trenutka prebacivanja na novi broj svi pozivi koji su obavljeni ce biti tarifirani (bice veselo jer se sa fiksnog zvalo na mobilni) kao i da ostali medjusobno sa mobilnog na mobilni sto smo se zvali odbijali su se minuti iz Smart paketa... Pitam a hoce li biti naplacen racun sa proslog broja i pretplata za porodicni, i naravno da hoce

Kapiram sta se ovdje desilo. Pocetnicke greske .
    Ovako stvari stoje, radi se na izvjesnom redizajnu procesa provisioninga koji ce omoguciti da se ovakve stvari ne desavaju. Prije svega korisnik ce zadrzavati svoj broj (za nekih moguce 30 dana - nadam se da cemo to data "preci" sa voice servisom na IMS platformu). Samim tim svi popusti ili paketi koji su prisutni ce biti aktivni (i daje).
    Do tada ce se manuelno korigovati greske.
    Korisnik prije svega placa servise, ne tehnologiju .
    Zapravo to znaci da trebate imati i nakon migracije na opriku sve iste pakete i sl., tj. trebate imati i "nesto vise".
    Ako "zaglavi" aktivacija drugogo broja u nekom od nasih T-Centara, posaljite pm da to zavrsavamo. Problem oko pomenutog (drugog broja) je najverovatnije nastao sto "door2door" agent koji je je bio kod vas nije evidentirao da vi zelite drugu liniju ili sl.
    Nadamo se najboljem.

Thanks Thanks Given 
    1,764
    Thanks Thanks Received 
    617
    Thanked in
    465 Posts

@Zeljko
    Napravi prigovor u T-Shopu oko tog obracuna poziva/aktivacije porodicnog paketa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

@Djetic Vidim da pisete o dva broja za korisnike optike. Molio bih te za pojasnjenje oko toga.Ja nisam dobio drugi broj, a vidim da ce prelazak na IMS platformu omoguciti zadrzavanje broja telefona, pa bih molio da mi se kao drugi broj definise broj koji sam imao prije prelaska na optiku.Da li drugom broju pripadaju povoljnosti iz Optika trio paketa ili se pozivi sa tog broja tarifiraju ?

@Montenegrina Optika Trio 30 preko Wi-Fi, isto je preko LAN kabla(provjeri firmware ONT-a)
    Last edited by Poseydon; 20-03-12 at 09:58.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Poseydon View Post
    @Djetic Vidim da pisete o dva broja za korisnike optike. Molio bih te za pojasnjenje oko toga.Ja nisam dobio drugi broj, a vidim da ce prelazak na IMS platformu omoguciti zadrzavanje broja telefona, pa bih molio da mi se kao drugi broj definise broj koji sam imao prije prelaska na optiku.Da li drugom broju pripadaju povoljnosti iz Optika trio paketa ili se pozivi sa tog broja tarifiraju ?

@Montenegrina Optika Trio 30 preko Wi-Fi, isto je preko LAN kabla(provjeri firmware ONT-a)
    Drugi broj - nema preplate (samo prvi broj).
    Drugi broj je "prvi naredni" (npr. 020510100, 020510101).
    U vasem konkretnom slucaju, vec je sve vec zavrseno . Tj. generisan vam je novi broj koji koristite. Ukoliko zelite moguce drugi broj, posjeta T-Centru, .... Nakon toga mozemo ubrzati provisioning preko pm-a.

U tehnickom smislu, voice ce se migrirati sa "Centrex" na "IMS" platformu. Ali pricam u narednih nekih 30 dana, ...
    Tebi ce ostati sve isti .

Ako bude srece, svi korisnici voice servisa u narednih par godina ce preci na "IMS" .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    7 Posts

jutros mi ugradise optiku sa ruterom. bolji su mi neki kanali na extra tv (hd arene i jos par njih) i internet mi nista nije brzi. treba li da prodje neko vrijeme dok oni tamo nesto cacnu ili nesto nije u redu?

hvala
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	speedtest.JPG 
Views:	118 
Size:	10.7 KB 
ID:	83610  
    Last edited by primarius; 20-03-12 at 15:52.
    this is pointless

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jel ti wireless ovo?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    7 Posts

Quote Originally Posted by clapton View Post
    Jel ti wireless ovo?
    jeste, ima li velike razlike u odnosu na kabal?
    this is pointless

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Izgleda da ima. Procitaj nekoliko postova unazad, pise nesto o tome.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Djetic View Post
    Drugi broj - nema preplate (samo prvi broj).
    Drugi broj je "prvi naredni" (npr. 020510100, 020510101).
    U vasem konkretnom slucaju, vec je sve vec zavrseno . Tj. generisan vam je novi broj koji koristite. Ukoliko zelite moguce drugi broj, posjeta T-Centru, .... Nakon toga mozemo ubrzati provisioning preko pm-a.

U tehnickom smislu, voice ce se migrirati sa "Centrex" na "IMS" platformu. Ali pricam u narednih nekih 30 dana, ...
    Tebi ce ostati sve isti .

Ako bude srece, svi korisnici voice servisa u narednih par godina ce preci na "IMS" .
    Jasno je da drugi broj nema pretplate, pitanje je da li pozivi inicirani sa tog broja terifiraju po standardnoj tarifi ili i taj broj podleze comfort(comfort plus) tarifi(besplatni razgovori u T-com mrezi) koja je dio Optika Trio Paketa.BTW meni nije generisan drugi VoIP( u funkciji je 020510XYZ, ali nije generisan 020510XYZ+1) ?
    Da li je spreman Huawaei firmware za IMS ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Poseydon View Post
    Jasno je da drugi broj nema pretplate, pitanje je da li pozivi inicirani sa tog broja terifiraju po standardnoj tarifi ili i taj broj podleze comfort(comfort plus) tarifi(besplatni razgovori u T-com mrezi) koja je dio Optika Trio Paketa.BTW meni nije generisan drugi VoIP( u funkciji je 020510XYZ, ali nije generisan 020510XYZ+1) ?
    Da li je spreman Huawaei firmware za IMS ?
    Ako zelis 020510xxx+1, trebas se prijaviti u T-Centar. Sve ostalo mozemo zavrsiti (pm).
    Huawei FW za IMS imamo, medjutim jos nijesmo poceli spustati korisnicima fw.. Ocekujem da pocetkom nedelje imamo bolji status po ovom pitanju, pa mozemo kao i ranije testno pustiti na tvoj ONT uredjaj.
    Za prvo pitanje, mislim da vaze naravno popusti, ali sjutra saljem definitivnu info.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Kada da ocekujemo nove HD kanale za korisnike Optika paketa?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Oce li zavrsavati ovu optiku u Oktobarske revolucije, evo 10 dana se guze?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo ne izgleda.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Djetic, Sale, vama hvala, uvijek odgovorite i korektni sto jes jes

Rijesice se i to valjda, nije trka nikakva, samo polako nego eto navedoh sto sam ja naisao kao probleme.

Inace jos nije rijeseno oko porodicnog paketa, operateri kazu da ima neka sistemska greska i da ne mogu da ukljuce na novom broju. Uglavnom poci cu ovih dana do poslovnice i vidjeti i oko drugog broja i oko porodicnog paketa sta se desava pa dako se rijesi.

Djetic, ako mogu sto pomoci da probate i kod mene, javite slobodno na PM, tu sam da pomognem vala ako sto mogu...

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Hvala vam puno za ove testove na speedtest.net. Meni brzina bas, bas varira, ne znam sto je problem. Probacu sa novim firmware sto predlaze Poseydon.
    Sto se tice drugog broja, nama je to odma pusteno, ako znam kako bog me ubio, nijesam bila tada doma
    Mada kod mene se javio drugi problem koji je izgleda nerjesiv, stan je na dva sprata, na gornjem spratu je takodje uticnicica za telefon koja nakon uvodjenja optike nema nikakvu funkciju , a inace se koristi za fax, tako da za fax vucemo kablove sa donjeg sprata.
    Mrzim kablove!

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Mada kod mene se javio drugi problem koji je izgleda nerjesiv, stan je na dva sprata, na gornjem spratu je takodje uticnicica za telefon koja nakon uvodjenja optike nema nikakvu funkciju , a inace se koristi za fax, tako da za fax vucemo kablove sa donjeg sprata.
    Mrzim kablove!
    Nadjes u stanu PTT kutiju (obicno je kod vrata) odatle pogledas koja zice zice idu gore na sprat, pa samo te zice iz kutije spojis sa drugim izlazom koji pominjes (a odakle si kabl bacila gore na sprat za faks). Malo majstorije, ali vjerovatno se da rijesit.

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Probali smo sve, nece. Telefon kod optike ide u ONT ne u zid.

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    990
    Thanked in
    534 Posts

Nisi ga skontala...iz onta povezes u kutiju dole na kabal koji je vec preinstaliran za gore iii dobijes gore liniju
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Bojane probali smo to naravno, ali nece.

Page 41 of 177 FirstFirst ... 313738394041424344455191141 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)