e moram vam ispricati biser milenijuma,i ako mi je sad muka kucat
bio sam u UP nekoliko puta ne bi li mi vratili vozacku koju su mi uzeli prije dva mjeseca zbog alkohola u krvi,pa sam vadio krv,posle se dokazalo da sam imao ispod 0,50 promila... uglavnom,niko ne zna dje mi je vozacka,od jednog do drugog me salju,i tako nekoliko puta,dok danas gospodin Janjusevic nije rekao da moram da imam pecat da je resenje od sudije pravosnazno kako bi mi vratio vozacku...a u medjuvremenu saznam da je nalaz krvi bio gotov 4 dana nakon vadjenja krvi,a oni ga mjesec ipo drzali da me ne obavijeste,i da ga ne salju sudiji...odem ja u sud da trazim to resenje,ne bih* li vise uzeo vozacku koju su mi oduzeli bez ikakvog prava i toliko je drze...ulazim ja kod sudije,gospodja od nekih 45 godina,veoma ljubazna,i prepoznala me,sjetila se slucaja,i vadi fasciklu sa tim dokumentima...kaze,ajde da ti ne cekas poziv,nego da mi to odma zavrsimo...pomislih kamo srece da su svi sluzbenici ovako ljubazni i profesionalni...vadi onaj nalaz i zacudjeno kaze NULA CETRDESET OSAM,OOO BOSKOVICU PA VI STE BILI PJANI! ja rekoh,nisam bio pjan sudija,eto vam pise tu,a pise tacno ovako "koncentracija alkohola u krvi je 0,48 promila,vecina ljudi je potpuno trijezna kod ovolike koncentracije alkohola,potpisao Miodrag Šoć"...sudija vadi knjigu o zakonu i pita me JESTE LI VI UPUCENI KOLIKO JE DOZVOLJENO ALKOHOLA,pokazujuci prstom na 0,5 ,ja rekoh jesam sudija,dozvoljeno je 0,50 a ja sam imao 0,48. Kad opali legenda OVDJE PISE 0,5 A VI STE IMALI 0,48 ,STO JE MNOGO VISE OD 0,5... ja je gledam prenerazeno,i kazem SUDIJA 0,48 JE MANJE OD 0,50... kad opet kaze legenda MENI OVDJE PISE 0,5 A NIDJE SE NE POMINJE 0,50 ,VIDITE LI VI DJE SE OVDJE POMINJE 0,50...jaaaa ne mogu da vjerujem...GOSPODJI SUDIJA 0,50 JE ISTO STO I 0,5...opet ona opali AAAA NE NE,NEMOJTE VI TO MENI,VIDIM JA STA OVDJE PISE...okrecem se oko sebe,ne bih li vidio da nije skrivena kamera...kunem vam se da sam na najprostije nacine preko pola sata pokusavao da joj objasnim sta je vece,i da je 0,5 isto sto i 0,50 ,ali sanse nije bilo. Na kraju sam digao ruke od objasnjavanja,a ona je rekla kako mora da me kazni,ali da me nece maksimalno kaznit,i savjetovala me da sledeci put idem taksijem,i rekla kako i ona voli ponekad da popije po koje pivo i vino,pa ide taksijem da je ne bi priveli...
Naravno da cu vec sjutra ulozit zalbu,i sve sto ide uz to,ali ovo sto zena napravi danas jos uvijek ne mogu da vjerujem...

Reply With Quote
Bookmarks