Page 245 of 666 FirstFirst ... 145195235241242243244245246247248249255295345 ... LastLast
Results 6,101 to 6,125 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

"ujutro je bilo jutro i josh sam bio zhiv"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mislim da je cvet u kosi pa.se....
    Gazda joj napisao tekst o povlačenju.A bolje i to nego da je otpusti,nikad joj Željko Ivanović neće oprostit što je prepoznala napadača.
    Last edited by minjo; 13-03-12 at 14:32.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

a to je od izuzetnog znachaja trenutachno
    "ujutro je bilo jutro i josh sam bio zhiv"

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Gledah sinoc HRT i nnjihovu emisiju "Puls".. Koliko slicnih problema kao u CG, ali sagovornici sa svojim komentarima svjetlosne godine od slicnih emisija i CG predstavnika kad ih zbog slicnih tema pozivaju u RTCG i bilo koju TV kucu u CG.. A tek razlika sa "filosofskog faxa" iz ZG i nasih iz NK.. eh...

Uzivajte u diskusiji..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    1,482
    Thanks Thanks Received 
    5,912
    Thanked in
    2,782 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Gledah sinoc HRT i nnjihovu emisiju "Puls"..
    Moja preporuka je Peti dan.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Maja View Post
    http://www.vijesti.me/vijesti/nakon-teksta-vijestima-shvatili-da-su-bili-zrtve-boza-vukovica-clanak-64568

I
    Drzava.. nema razloga za hapsenje?
    Meni je dolazio 2 puta.. Jednom mu je bilo uspjesno, a drugi put, prije nekoliko dana nije. Odrzah mu "bukvicu" o etici i zloupotrebljavanju dobrih namjera gradjana da pomognu.. i uz x izvinjenja ode pokunjeno.. Ta pokunjenost nije ni savjest ni razum vec strah od suda i kazne. Dok je takve samo strah od policije i suda, ti ce da gaze po svemu ljudskom u ljudima.
    Sram mu bilo i roditelje koji ga "vaspitase" i sram za CG zakon. I ocekivati neku humanu podrsku nakon ovakvih neljudskih primjera? He.. Fuj.
    Kako kazuu to je prosnja a ne prevara.. 17.500 prosnja? Koliko je onih koji nisu cifre uveli u taj racun?
    Tako malo ljudi u Drzavi i ne zna se sta je sta? Tja.

Hvala Lepo
    Trazis im ziro racun i odu odmah.
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

13 Mar 2012. 08:49 | Izvor: CdM/Dan
    SNP i NOVA kriju ko ide kod Tadića

Svi predstavnici Srba iz Crne Gore prihvatili su poziv za sastanak sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem.

Socijalistička narodna partija i Nova srpska demokratija nijesu odgovorili na pitanje Dana ko će u njihovo ime prisustvovati sastanku.
    Predsjednik Srbije već tradicionalno poziva na razgovore predstavnike Srba iz regiona i dijaspore. Sastanak, koji će biti održan u četvrtak u Beogradu, rezultiraće objavljivanjsm uredbe o ukidanju taksi za Srbe van Srbije koji žele da steknu državljanstvo te zemlje.
    Narodnu stranku će na sastanku kod predsjednika Srbije, u sklopu njegovih redovnih sastanaka sa Srbima iz regiona i dijaspore, predstavljati Predrag Popović.
    Na razgovor sa Tadićem ide i lider Demokratske srpske stranke Ranko Kadić.
    I predsjednik Demokratske stranke jedinstva Zoran Žižić potvrdio je da je dobio Tadićev poziv i da će biti na sastanku.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

valjalo bi i DPS svog Fića da posalje
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Rave92 View Post
    Vjerovatno je to resenje u CG, ali u drzavama gdje zivim ili opstinama - kako god..., niko nema pravo da uznemirava, i zna se ko stiti gradjane od takvih prevaranata.
    U CG ste izgleda navikli da se borite na sve nacine a da zastitu nemate..
    No... Sto rece Dr Marusic.. sve zavisi od potreba i zahtijeva gradjana od institucija i njihovih placenih radnika..
    A ja koliko vidim.. olicenje normi divljastva i ko pretekne - pretekne.. Ko reaguje ljudski po humanim normama - taj je u istom tom drustvu smijesan.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Rave92 View Post
    Na fukarluk i bezobrazluk nema paragrafa, a da ne bi sad sirili price kako toga "nidje u svijet nema" nego samo kod nas moze se procitati odje ili nesto kraća verzija odje a postar koji ne samo sto je varao naivne vec dospio i na vikipediju

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Na fukarluk i bezobrazluk nema paragrafa, a da ne bi sad sirili price kako toga "nidje u svijet nema" nego samo kod nas moze se procitati odje ili nesto kraća verzija odje a postar koji ne samo sto je varao naivne vec dospio i na vikipediju
    Ipak niko nije zeznuo starog dobrog:

http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Ponzi
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Kako je ovdje obicaj da na sta se covjek "pozali" drugi brze bolje odgovore - a sta je, tako je "svuDJe", pa i siire..
    Mucnina od takve "pouke" ufati bilo kog ko obrati paznju na nesto sto nije u redu.. pa i mene. Ono u stilu ko ih sisa mozda i nece nista bolje jer ocigledno im ni to civilizovano uredjenije nije ni bitno - i ide divljacki, snadji se.. to jeste izazov, a sa druge strane ostane ono gradjansko - pa ne naucismo svi na isto.
    Elem, kako je "svuGdje" isto, a negdje nije tako, potaknulo me zbog jednog od mnogih dogadjaja i nacina resavanja drustvenog problema zbog pojedinca u mojoj opstini u zapadnoj drzavi.. Komsinica, starija gospodja, zbog peha sto voli da kocka, precesto voli da pozajmljuje novac od bilo koga. E, pa kad zatrazi bilo kome novac, oni nazovu opstinu i opstina reaguje. Bilo da su dali novac ili ne, prijave opstini a soc. radnik se nacrta pred vratima gospodje sa jasnim prijetnjama a to je u soc smislu veoma djelotvorno. E tek da su narkomani u pitanju kao sto biJase rijec od PG prevaranta..
    Ali, kako kod nas kazu - A ima toga svuDJE.. Ima, ali se zna ko i kako reaguje..
    No.. od folija boli stomacic, a od cokolade manje-vise..
    ....
    Ali zato se prisjetih jos jedne situacije.. E pa u TV vidjesmo neke info iz Srbije i nakon posla, mi onako porijeklom iz razlicitih drzava pocesmo da komentarisemo oko toga.. Radilo se o slucaju zloupotrebe jedne zaostale osobe koja je ubijala svoju tek rodjenu djecu.. Koliko se sjecam te info, ocevi te djece su bili mjestani nekog sela u kojem je bolesna osoba zivjela i supruge tih mjestana su sve to znale i podrzavale cutnjom.. Nesto horor, svi znali, svi cutali, svi ucesnici zlocina...
    I tako skoro svi uzasnuti sta smo culi i vidjeli u reportazi .. prevodili, pricali ali skoro svi sa uzasom... skoro svi do jedne osobe.. E ta osoba onako ladno..
    -Aooo sta se zgrazavate pa toga je bilo svuda i bice..
    Mi tek tu sledjeni.. Pitam kako, gdje, sta?
    - Ih, pa kod nas u Krajini toga bilo uvijek i sta se sablaznjavate..
    E, mi nismo bili iz Krajine niti rasli po ovim cukama gdje je to "normalnost" no ni pomisli da je tako nesto danas moguce...
    I ovo mi lici na isto.. Nismo svi rasli na istom hlebu, ali ne znaci da se mora sprecavati ono sto se ne zeli sprijeciti. Kako VI volja,..

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 13-03-12 at 20:26.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Jes, Majo... Gledam odzacara na Tv i veli kako ljudi lazu da se ne griju na drva (zgrade u PG), i sjetih se jednog ''zamoljavanja'' u vidu ''oglasa'' te su komsije u jednoj zgradi (kako cuh) napisale:

(ko to radi)
    neka prestane sa cijepanjem drva na balkonu.
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Kome ja i bilo ko kao gradjanin da se obrati za takvo i slicno "uznemiravanje"? Vidimo da se neka gospodja pokusala obratiti policiji i bilo je komplikovano zbog procedure.. Ali zato postoji toliki broj ljudi po opstinama, soc sluzbe itd. Koji matrak mi onda placamo porez tim opstinama? Za sta? Za njihovo postojanje, i zaposljavanje partijskih kadrova? Koja je njihova svrha?
    Pitam, jer na zapadu u mojoj opstini znam, u CG ne znam. za razliku od ove gospodje sto je pokusala policiji da se obrati za pomoc, ja bih se obratila Opstini i trazila bih sluzbu koja treba da me zastiti.. Da zastupa mene i druge gradjane, i da sama pokrece akcije da zastiti normalne gradjane od prevaranata i onih koji uznemiravaju i ne dozvoljavaju normalan zivot.
    Snadji se? Pa to je divljastvo. Tu nema civilizovanog uredjenja. I onda NVO .. kako ono "Za gradjansku neposlusnost"? hahahaha Pa da zaista postoji civilizovano uredjenje i norme u gradjanstvu pa da nakon toga i proradi takva NVO.. Ali bez gradjanske poslusnosti i uredjenja, graditi neposlusnost? hahaha Show.

Kako s kim pricam u CG, a da ima djecu, svi kazu da ce djecu da skoluju vani jer im se ne dopada da im djeca nastave zivot u CG, i da im zivot vani ne moze obezbijediti nase skolstvo, pa im je prvi korak je skolovati ih na tom zapadu. Sve intelektualci, a medju njima i sami profesori. Prvi koji ne reaguju da sopstvenoj djeci obezbijede civilizovano drustvo u CG. I ne zanima ih. "Snalaze se" kao i ostali divljackim metodama necivilizovanog drustva..
    I prica o CG u EU, i u grupi sa bilo kim.. i bilo gdje.. Da, sa onim.. Ima toga svuGDJE", i nek ostane tako kako jeste...
    Pa onda dodjem u CG i vidim jedini glavni grad u Evropi koji nije nikada odnosio snijeg sa ulica - tako je svuGdje sta Maja izNaodi.. Vidim grad zimskog turizma Kolasin kako padne tako se natalozi do maja..
    Pa vidim otpad od "konzervi" za smece po glavnom gradu, i ispred same Vlade u najskupocenijoj ulici u Podgorici.. sa prevazidjenim "nisama" za te konzerve koje smrde i ruglo su.. Sta je tu point? Neke se drzave iz regiona trsile tih prevazidjenih konzervi za smjestaj smeca, prodale CG opstinama, jer svi odavno prelaze na ukopani tank za smece..
    Podgorica ne zasluzuje ni taj nivo civilizovanosti i higijene? Pa svako selo u mojoj Drzavi ima to, a glavni grad CG nema..
    Samo me cudi, jer CG politicare gledam po Ljubljani, Zagrebu, Beogradu.. imaju to pod nosinama, ali da to primijene u CG - nema sanse. Oni ionako svoju buducnost pripremaju za Region, gdje su im stancine, porodice...a ne za CG.
    Glume "gospostinu" po elitnim restoranima po regionu, znaju naruciti branzin i oradu na nacin iz Plava, a ne vide jadni da su ono sto cine od CG. To im je nivo, i to smece sto im smrdi u "rosfraj" ulici na 40C. To su, to sto su im "rezultati", ekologija, civilizovanost, obraz. Sram ih bilo. Od jedne mlade, lijepe, i malobrojno nastanjene Drzavice nisu sposobni uraditi nista normalno i civilizovano.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 13-03-12 at 22:02.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Ne znam sta bi' ti rekla.. ''Prosla'' sam ti i drzavni i privatni fakultet, osjetila cari i jednog i drugog. Kod nas je sve i dalje po principu improvizacija. Takva svijest nam je ugradjena s mlijekom prapraprababa (Sa svima lijepo, ni sa kim iskreno) i spermatozoida praprapradjedova. Kako oni prema prapraprababama, tako one nama kroz mlijeko. I jos mnogi ne nadilaze taj stadijum. Nije meni zao improvizacija, je li i Bog(inja) dala da znamo sta je dobro sta ne valja, ali sto od toga sto ne valja kad jednom uvidimo da ne valja, ne idemo dalje od toga, meni ne moze biti jasno. Sve nesto kontam ona 1Q84 i to... Sve nesto vjerujem da se civilizacija gradi lagano, ma mantrak lagano... Sto mi ocemo laganije, to kontru dozvasmo, pa sve od naroda pogibe u nekoj jurnjavi za necim. Onda krenes brze, a narod se pogubi pa sludjen totalno svime.

No sta da Ti pricam kad sve Vidis.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Od CG cemo tacno napravit smetljiste. G Radovan Radonjic, pojava koju izuzetno cijenim, pricase o tome kako je CG bila zapostavljena sto se razvoja tice u Titovo vrijeme. Onda se desi rat, CG postedjena, valjda jer joj se i nije imalo sto rasturat i unistavat i sad opet ista prica - sto komsijama ne valja (od opreme za operacije na ocima u Meljinama koja je iz Svetog vida dotrajala pa dosla) do ne znam ni ja cega sve ne... Mislim da bi morali dic kolektivnu svijest da se ne smijemo zadovoljavati manjim od komsija. Nismo ni gori ni gluplji, da ne umijemo. Mozda nemamo ravnice poput Srbije ili neke druge prirodne prednosti, ali ziveci u ovom rusvaju bi mogli sebi dati za pravo da smo se iskristalisali u filozofe koji opstaju uprkos slabim prirodnim resursima (mada, kad covjek nesto pogleda i nisu toliko slabi, samo lose iskorisceni).

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,742
    Thanked in
    1,093 Posts

Bogme je Radonjić dobro posenilio ako je to reka. Dovoljno je uporedit podatke iz 39 pa opet iz 75(recimo) godine. Sem krša,drače i poneke koze i magareta nismo imali puno više. Ne može se za 40 godina napravit NjuJork na mjestu vuko*ebine.

Thanks Thanks Given 
    2,547
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

Raquel, ako te interesuje mogu ti dati link da pročitaš tekst do kraja.
    ...Ambiciozni radnik u velikoj fabrici. Školuje se uz rad-večernja varijanta. Odlazi na političku školu u Kumrovec. Vraća se u bazu osposobljen za partijsko djelovanje. U svojstvu partijskog sekretara s komunističkim manifestom u tašni poletno obilazi preduzeća, ustanove, gradsku upravu zahtijevajući smjene nepartijskih kadrova. Zatvara gimnaziju zbog političke nepodobnosti profesora i iz lične osvete, jer nije uspio završiti gimnaziju već nižerazredni ŠUP**. Ono što nikome nije palo na pamet u prethodnih devedeset pet godina postojanja ove ugledne obrazovne ustanove, čak ni njemačkim i italijanskim okupatorima, pada na um njemu. Donosi odluku da đaci zbog svojih profesora koji nijesu članovi partije, ne smiju ići na časove sve dok se ne nabave novi profesori. Progonitelj to obrazlaže sledećim riječima – „Nijesu važne činjenice važan je stav Partije“. Ponosno i brzo napreduje. Postaje i sam profesor...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

U svakom selu u jednoj drzavi gdje zivim smece se odlaze ovako, a vidim i u Ljubljani, ZG, BG...
    Zastarelo su namazali i "uvaljali" sigurno ka CG i Kosovu..

U Podgorici je ovako i pored same Vlade CG:

Ali PG ima lePo i uredno doteranog Gradonacelnika glavnog Grada Crne Gore:

A moj gradonacelnik na zapadu nije ovako lePo dotEran kao g. Mugosa, vise je "seljak" covjek.. ali ide na svaku pozorisnu predstavu i svaku novu muzejsku postavku koje se smatraju kao jedne od najboljih u Evropi a i "sire"...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 14-03-12 at 00:06.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Ne treba, Stradivari... Znam ja o cemu ti pricas. Al ti fala. Tito vamo, Tito tamo... Velika se JU (BiH ja to zovem) nije dala kontrolisat i sredjivat (ili jes), pa da vidimo sto cemo ucinjet s ovim minijaturama. Mada, znamo.. No, eto. Nekima muka gledat druge kako se muce, nekima muka ih pustat u vece brzine kad nisu spremni za to. Meni zao, jer mislim da imamo kapacitet veci no sto mislimo. Za opste dobro. Sto se mene tice, kako god. Ocu li umrijet u sumi od vukova ili na suncu od raka koze... Ili ce me ubit prejaka rijec.

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Мугоша би прије себи очи извадио нбего пошао на те културне глупости!!!
    То је прави човјек!!!
    Кабадахија!!!
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Quote Originally Posted by Raquel View Post
    Ne znam sta bi' ti rekla.. ''Prosla'' sam ti i drzavni i privatni fakultet, osjetila cari i jednog i drugog. Kod nas je sve i dalje po principu improvizacija. Takva svijest nam je ugradjena s mlijekom prapraprababa (Sa svima lijepo, ni sa kim iskreno) i spermatozoida praprapradjedova. Kako oni prema prapraprababama, tako one nama kroz mlijeko. I jos mnogi ne nadilaze taj stadijum. Nije meni zao improvizacija, je li i Bog(inja) dala da znamo sta je dobro sta ne valja, ali sto od toga sto ne valja kad jednom uvidimo da ne valja, ne idemo dalje od toga, meni ne moze biti jasno. Sve nesto kontam ona 1Q84 i to... Sve nesto vjerujem da se civilizacija gradi lagano, ma mantrak lagano... Sto mi ocemo laganije, to kontru dozvasmo, pa sve od naroda pogibe u nekoj jurnjavi za necim. Onda krenes brze, a narod se pogubi pa sludjen totalno svime.

No sta da Ti pricam kad sve Vidis.
    Imas 23 godine u vrh glave , sve zivo si prosla.Pet revolucija prezivjela ,tri rata ,cetiri fakulteta zavrsila,udala se tri puta i pet puta umirala ,a makse vise tezino.
    Last edited by PrijekiLijek; 14-03-12 at 00:24.

Thanks Thanks Given 
    1,011
    Thanks Thanks Received 
    1,857
    Thanked in
    707 Posts

ko je (novi) ministar odbrane?
    Sell the Vatican, Feed the World!

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,742
    Thanked in
    1,093 Posts

Neko sa suknjom
    Da ima neke veze sa milicijom ili vojskom i po jada nego ovako je izbačiše. Mogli su i ciganina crna sa ulice tako postavit(ovim ne bih uvrijedio članove te populacije nego čisto tako kažem).

Thanks Thanks Given 
    1,011
    Thanks Thanks Received 
    1,857
    Thanked in
    707 Posts

Vala, Midu za ministra zdravlja...
    Blagosilja bolje, no ijedan doktor...
    Sell the Vatican, Feed the World!

Page 245 of 666 FirstFirst ... 145195235241242243244245246247248249255295345 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)