Page 239 of 666 FirstFirst ... 139189229235236237238239240241242243249289339 ... LastLast
Results 5,951 to 5,975 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Ego objasnio moze lock
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako neko misli da su softwerske firme kao Adobe nesto manje vazhne od firmi kao mercedes onda bi trebali da uzmete i mercedesu milion patenata i da izbacite svoje auto na trzhishte sa tim. Al ok nek softwer bude besplatan ako vam je potreban za rad.
    Ali za Content(Igre, Video i Muziku) ce se placati ako vam treba. Za to vec i nemate neke izreke. Ako vam se ne svidja sami napravite Civilisation ili snimite film ili idite u biblioteku da citate knjigu. Niko vas ne tera da igrate/gledate to.

Sigurno ce neko isto misliti da nije pravedno da firme kao Apple ili Microsoft kostaju vishe nego svi autoproizvodjaci zajedno. Miliarde shto zaradjuju. Ne vidim apsolutno problem da nematerialne firme koshtaju vishe. Pa evo vam banke i osiguranja su josh jache...
    Last edited by West; 07-03-12 at 04:24.

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Слажем се са егом и старвокером.

Могу наћи други начин да заштите незадовољне богаташе.

Ово је

Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

West,

Nije problem cijena odje u USA, nego je problem cijena tamo vama.

Svako ima pravo da cijeni svoj trud koliko hoce, ali ja imam problem da patentima po kojima se zabranjuje svakom drugom da otkrije istu stvar bez da plati koliko zinu, a zijevaju dosta.

Da nema toga covjecansvo bi sigurno bilo mnogo naprednije danas.

Ali to je sto je. pohlepa i kratka vizija o samo svojoj guzici, jel Kapitalizam ima svoje lice.

Ja sam odje Idealista, koji dozivljava da znanje treba da bude dostupno svakome, medjutim to je daleko od "realnosti" koju ljudi zele.

Ono sto ti kazesh je svakako buducnost, ali ne ljuti se sto je ne smatram ljubicastom.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    vrlo lako, preko IP adresa..
    Nisam se dobro izraizo, znam ja da otkrivanje ide preko IP adrese, ali me vise zanima kako su usli u trag i odakle im ideja da je ta IP adresa skidala neki nelegalan sadrzaj?
    Sto, ugradili su softverske skenere koji tragaju za nelegalnim sadrzajem i ko ih skida?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Nisam se dobro izraizo, znam ja da otkrivanje ide preko IP adrese, ali me vise zanima kako su usli u trag i odakle im ideja da je ta IP adresa skidala neki nelegalan sadrzaj?
    Sto, ugradili su softverske skenere koji tragaju za nelegalnim sadrzajem i ko ih skida?
    Veoma lako. Ako npr. odesh da skidash torrente onda si na public mrezhi. Oni se mogu prijaviti na neki torrent i pocheti da skidaju od tebe taj sadrzhaj. Cim mogu da skinu od tebe onda mogu da skidaju i 15000 drugih korisnika. Pa si automatski kriv za 15000 ilegalnih kopija koje morash platiti po odredjenoj cijeni proizvodjacu sadrzaja.
    To je isto kao da si se postavio na ulicu i dijelio kopirane CD/DVDove.
    To su ove paprene kazne. Manje papreno bi bilo samo kada skinesh tvoj disc i nemash licensu, a nikom ne shaljesh nishta.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

E pa imace dosta posla. Morace da naplate kazne od miliona ljudi.
    I neka budu isti prema svima.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

ŽENA MINISTRA OBRADOVIĆA ŠETA TORBU OD 2.000 DOLARA

(23) Sreda, 7. Mart, 2012.| Autor: Ekipa Kurira
    Ljiljana, supruga ministra prosvete Žarka Obradovića, na premijeri filma o Radivoju Koraću uslikana s tašnom „luj viton“ vrednom oko 165.000 dinara

BEOGRAD - Koja kriza?

Ljiljana, supruga ministra prosvete Žarka Obradovića, ponosna je vlasnica torbe „luj viton“, čija je cena oko 2.000 dolara!

Na premijeri filma „Žućko - priča o Radivoju Koraću“ u centru „Sava“ 16. februara, žena ovog viđenog potpredsednika SPS prošetala je pomenutu tašnu - simbol luksuza i prestiža. Bež tašna s prepoznatljivim logom, braon ručkama i postavljenim dnom u istoj boji deo je maštarija žena u Srbiji, ali popularna u svetu onih koji imaju višak novca.

Ovakav model tašne košta oko 2.000 dolara - oko 165.000 dinara, što znači da supruga ministra prosvete nosi tašnu u vrednosti više od četiri prosečne plate u Srbiji! Pozvali smo ministra da čujemo da li je to on častio ženu modnim detaljem od 2.000 dolara, ali je Obradović prvo zbunjeno rekao da ne zna koliko košta ta tašna, da bi kasnije neznatno promenio priču i poručio da je njegova rođena sestra, koja živi u Americi, poklonila torbu „luj viton“ njegovoj ženi.

Evo našeg dijaloga s ministrom.

Kurir: Ministre, na premijeri filma o Radivoju Koraću vaša žena nosi torbu „luj viton“, čija je cena oko 2.000 dolara.

Obradović: Uh... Nisam znao. (Tišina) Ne znam za cenu...

Kurir: Da. Ta tašna košta oko 2.000 dolara. Ministre, odakle vam 2.000 dolara da date za torbu?

Obradović: Ja... imam sestru, Natašu, u Americi... koja joj je donela tu tašnu.

Kurir: Vaša rođena sestra joj je donela?

Obradović: Da, da. Sestra je sestra, a brat je brat.

Žene političara vole modu

Na dobre i kvalitetne tašne slabe su i supruge ostalih političara. Udovica ubijenog premijera Zorana Đinđića, Ružica, često nosi malu crnu „Šanelovu“ tašnu, koja je najpopularniji model ove kuće i košta od 2.000 do 2.500 evra, dok je supruga Milana Markovića, ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu, uslikana na jednom prijemu sa tašnom „guči“ čija je cena oko 750 evra. Ni u komšiluku Crnoj Gori nije ništa bolje. Paparaci su uslikali Lidiju Đukanović s tašnom „dolče i gabana“ od 1.900 evra.
    Kakve su ovo "sirotice" prema nasim politicarima, direktorima agencija, i njihovim njeznijim polovinama.
    U BG odavno imaju komplekse od nasih..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    nisu krivi oni sto skidaju vec oni sto sharuju to, ako ja naidjem na video na netu tipa xyz.avi i ispostavi se da je to neki holivudski blokbaster a film je izrezan tacno na onim djelovima koji objavljuju copyright, jesam li ja kriv ako ga skinem i pogledam? Moram li imati u glavi citavi imdb da bi znao sta na netu smijem da gledam a sta ne?!
    Za skidanje i gledanje nema kazne, ali ako to prodajes na narezanim cd ili dalje siris onda..... Odbrana da je nesto skupo pa se ne moze koristiti i zbog toga treba dozvoliti pirateriju je pomalo smijesno. Komsija Pero nema para da vozi mercedes i da li treba da ga ukrade od onog sto ta auta prodaje po salonima ili od drugog komsije koji imsao para i kupio? Kad nestane para za burek da li se sami posluzimo ili je opet ono " to je nesto drugo" pa kad se ukrade burek onda je neko lopov, ali neki program kad se ukrade onda je snalazljiv. Jos malo pa će i kod nas stići reklame " budi postem prijavi pirata" ili ona specificnija" dobio si otkaz, osveti se gazdi prijavi mu nelegalne programe"

Thanks Thanks Given 
    1,477
    Thanks Thanks Received 
    5,883
    Thanked in
    2,774 Posts

Što se čini u tvrđavi demokratije

Zbogom Prvom amandmanu: Kongres odobrio zakon koji sve prosvjede u SAD-u čini ilegalnim!

Foto: AFP, Damjan Tadić / Cropix
    BAŠ kada se činilo da američke vlasti ne mogu više narušiti Prvi amandman njihovog Ustava, Kongres je prošlog tjedna glatko odobrio prijedlog zakona kojim se bilo kakav prosvjed u blizini nekog dužnosnika proglašava kaznenim djelom, bez obzira na to da li osoba svjesno sudjeluje u prosvjedu ili se tamo slučajno zatekla.

Prijedlog zakona H.R. 347, poznatiji kao Federal Restricted Buildings and Grounds Improvement Act, Senat je odobrio jednoglasno, dok su u Zastupničkom domu samo trojica zastupnika bili protiv, a među njima je bio i predsjednički kandidat Ron Paul. Da bi H.R. 347 postao zakonom, treba ga još potvrditi Obama, ali to se čini kao formalnost.

Ako vidiš tajnog agenta, bježi!

Nekoliko je novina koje donosi ova "unaprijeđena" verzija o zgradama i područjima s ograničenim pristupom. Osim što se formalizira praksa da se ne smijete pokušati približiti predsjedniku, u SAD-u više ne smijete bez odobrenja doći u zgradu ili području gdje se nalazi neki dužnosnik ili bilo tko koga pazi tajna služba. Odnosno smijete, ali vas policija ima pravo uhititi a tužiteljstvo teretiti za ugrožavanje nacionalne sigurnosti.

To znači da je ometanje, makar i nenamjerno, nekog događaja kojem prisustvuje osoba koju čuva tajna služba postalo federalni prekršaj. To, naime, spada u sferu ometanja uobičajenih državničkih funkcija. Samo nekoliko sati nakon što je prijedlog zakona odobren, Mittu Romneyu je odobrena zaštita tajne službe. Ako netko dođe na njegov skup i počne mu zviždati ili nešto vikati, slijedi uhićenje i kazna.

Proizvoljno određivanje "nacionalne važnosti"

Osim toga, valja naglasiti kako su područja s "ograničenim pristupom" u zakonu definirana vrlo šturo i neodređeno, te se ostavlja mogućnost da se praktično svako područje ili događaj proglasi "nacionalno važnim", na temelju čega automatski na snagu stupaju kaznene odredbe iz ovog zakona. Prema tome, bilo kakav veći prosvjed ili štrajk može od strane Odjela za nacionalnu sigurnost biti okarakteriziran kao događaj od nacionalne važnosti, zbog čega u principu taj prosvjed automatski postaje ilegalan.

Eklatantno kršenje Prvog amandmana

Valja napomenuti kako H.R. 347 eklatantno krši Prvi amandman američkog ustava koji kaže kako "Kongres neće donijeti zakon koji ograničava slobodu govora, pravo ljudi na mirno okupljanje ili upućivanje žalbi vlastima". Arogancija koju su demokrati i republikanci u Kongresu pokazali je nevjerojatna - koji dio ovoga "Kongres neće donijeti zakon" nije razumljiv?

Tajming zakona također sa sobom vuče brojna pitanja. Osim što dolazi samo dva mjeseca nakon što je Obama na Staru godinu odobrio National Defense Authorization Act, koji mu daje pravo da bilo koga uhiti i drži u zatvoru bez optužnice i suđenja, valja ga promatrati i u kontekstu Occupy pokreta koji je prošle godine prilično zabrinuo američku političku elitu. Senatu je na razmatranje dan 17. studenog, taman u vrijeme masovnog suzbijanja Occupy prosvjeda i rušenja njihovih kampova.

Baš kao i u slučaju ACTA, sve se događalo daleko od očiju javnosti i medija

Vezano uz Occupy, valja imati na umu kako H.R. 347 proširuje postojeći zakon na način da "namjeran i svjestan" ulazak na "zabranjeno područje" mijenja samo svjesnim ulaskom na zabranjeno područje. Ova naizgled sitna promjena vlastima omogućuje da krivično goni "demonstrante" čak i kad nemaju namjeru sudjelovati u prosvjedu i kršenju zakona, odnosno ako se sasvim slučajno zateknu na prostoru koji se odredi kao zabranjen.

Naravno, nešto slično kao što je to bio slučaj s ACTA-om, i ovaj je prijedlog zakona bio čitavo vrijeme skriven od javnosti i medija. To i ne čudi, s obzirom na to da je riječ o kršenju Prvog amandmana. Američke vlasti očito su svjesne kako bi 2011. godina, kao godina prosvjeda, u 2012. mogla doživjeti svoju reinkarnaciju i to u još žešćem obliku. Pa su, eto, reagirali na vrijeme i zakonski sankcionirale svaki pokušaj prosvjeda.

Volim svoja prava i rado ih se sjećam

Justin Amash, jedan od svega trojice zastupnika koji su glasali protiv prijedloga zakona, smatra kako je H.R. 347 neustavan: "H.R. 347 proširuje postojeći zakon na način da svaki ulazak ili ostanak osobe na prostoru gdje se nalazi dužnosnik čini zločinom, čak i kad ta osoba ne zna da je ilegalno biti na tom prostoru ili kad uopće nema razloga sumnjati da je to ilegalno. Nekim dužnosnicima možda i jest potrebna dodatna zaštita da im se osigura sigurnost, ali kriminaliziranje aktivnosti koje su legalizirane Prvim amandmanom, čak i kada su one nepovoljne za vlasti, jest kršenje naših prava."

Suma sumarum, čeka se još Obamin potpis i pravo na okupljanje u SAD-u će otići u povijest. Prvi amandman definitivno je gotov, jer ako se građani i pomisle požaliti vlastima, nije jasno kako bi to mogli napraviti. Pristup dužnosniku po novom se, naime, smatra zločinom samo po sebi. Nama ostaje samo za nadati se da ovo neće biti jedna od stvari koje će Europa uvesti iz Amerike, jer će u protivnom kapaciteti Markovog trga postati nebitna stavka.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Svakim danom postaje sve ociglednije da ovakva demokratija tezi robovlasnistvu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Chu prvi amandman Da su Ameri u skoli ucili onu nasu bajku "Krepao kotao" bili bi pametniji. Znaju da je svuda najvaznije kad se proglasi "nacionalno važnim" i vjeruju da je nacionalno vazno kad izbombarduju dje im se svrcne, a nije vazno tu pred nosem. Deri Garo nek se late posla a ne da setkaju ulicama dje je nacionalno vazno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    E pa imace dosta posla. Morace da naplate kazne od miliona ljudi.
    I neka budu isti prema svima.
    Nadam se da ce neki zaeban igrac poput Kine ili Rusije da iskulira ove njihove planove i glat odbije da potpise takav sporazum.. tako da ce onda tamo biti glavne torrent-pirat baze sa kojih ce cijeli svijet da vuče sve sto mu treba, pa neka njima udare sankcije za to
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Kakve su ovo "sirotice" prema nasim politicarima, direktorima agencija, i njihovim njeznijim polovinama.
    U BG odavno imaju komplekse od nasih..

Hvala Lepo
    Svudje li stizes ... i u svakakve se krugove nadjes ....
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Nadam se da ce neki zaeban igrac poput Kine ili Rusije da iskulira ove njihove planove i glat odbije da potpise takav sporazum.. tako da ce onda tamo biti glavne torrent-pirat baze sa kojih ce cijeli svijet da vuče sve sto mu treba, pa neka njima udare sankcije za to
    Kina ide sve vishe u lancu proizvodnje ka gore. Njima ce isto u interesu biti zashtita njihovog rada, pa makar bio nematerijalni content ili softwer.
    Cak i kada bi neko napravio bazu, ne vidim kako bi se ti zashtitio ako je taj koji skida od tebe neki bazha od copyright organizacije.

Ljudi bi da neko radi za njih content i softwer dzabe. A kad pitam nekog oce li da mi popravi dzabe auto nema.
    Resenje je proizvesti to sami ili gledati preko televizije koja se finansira marketingom. Pa nekako moraju dobiti pare. Intelektualni rad satima i satima u projektima ima neku vrijednost.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by tigrovo_oko View Post
    Iskreno čitav februar sam išla kroz Sozinu i zadnjih par puta, kako je sunce najzad, kad sam ušla u tunel oslepila sam na trenutak upravo zbog toga što kažete i čak prešla na onu liniju po sredini,oseti se da vam grebe točak ona linija-tačkice šta li. Katastrofa. Izgleda da čekamo opet vanredne situacije, žrtve i tako to...
    Što je najgore Maju ovde uzimaju za nekakvu čangrizavicu.
    Umjesto da se ugledamo na Nju, tražimo javno kad nam nešto ne funkcioniše-ne radi a plaćamo ih! Mi jok, navikavamo se, trpimo i sve smo besniji. I onda mi takvi besni/trpeći idu na proteste i treba sutra da mi bukne kakav građanski rat pa da i moje generacije imaju krasnu budućnost....
    Ovom prilikom i ja upućujem zamjerku: Očistite tunel! Sram Vas bilo para koje svaki dan uzimate!
    Znate.. mislim da se na 98% mojih primjedbi koje sam iznijela ovdje reagovalo, veliki broj se rijesio, a neki se resavaju. To znaju oni koji prate promjene u racunovodstvu, pa preko mnogo cega, pa i do onih koji su prvi put vidjeli da se u CG nosi snijeg sa ulica kamionima. Nadam se da ce to praktikovati svake godine i po gradovima po sjeveru. Moja obicna gradjanska "intervencija" koja nije limitirana samo na forum...
    Inace, sto se tice tunela, juce sam opet prosla, i bilo je ok. Da li su ukljucili turbine, ili je strujanje vazduha bilo efikasnije, ili zato sto je uporedo sa mnom prije nekoliko dana proslo i nekih automobila sa pratnjom sa tablicama 003 pa su skontali kroz kakav tunel prolaze.. Tek, juce je bilo sve ok.

Quote Originally Posted by Tattoo View Post
    Svudje li stizes ... i u svakakve se krugove nadjes ....
    Ili se drugi nadju u mojim "krugovima".. Tudje krugove nek cuvaju njihovi "rimljani"..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne dirajte mi krugove
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Ne dirajte mi krugove
    ...reče jednom davno čika Arhimed
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Za skidanje i gledanje nema kazne, ali ako to prodajes na narezanim cd ili dalje siris onda..... Odbrana da je nesto skupo pa se ne moze koristiti i zbog toga treba dozvoliti pirateriju je pomalo smijesno. Komsija Pero nema para da vozi mercedes i da li treba da ga ukrade od onog sto ta auta prodaje po salonima ili od drugog komsije koji imsao para i kupio?
    ne valja ti poredjenje, ako iskopiras CD od nekoga taj CD i dalje ostaje njemu, i dalje je original..to bi prije bilo kao kad bi komsija Pero napravio sopstveni mercedes koji bi licio na tvoj original, kao recimo sto Kinezi danas rade kopije svega i svacega...ja se slazem da je i to vrsta kradje ako se koristi za preprodaju i sticanje dobiti ali bi meni da sam dizajner toga mercedesa bilo drago da neko uzme i napravi skoro isti takav i vozi ga, to bi znacilo da je moj rad uspjesan i da ga neko cijeni a Pero i tako ne bi imao para da kupi original tako da nisam na gubitku...luj viton torbica ima na tuskoj pjaci za po 20 dolara da biras, originali su inace po 2000, ako ti podjes i kupis tu od 20 dolara to ne znaci da si lopov, mozda jedino da imas los ukus

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sa tim torbicama i pored loseg ukusa ako se dodje u dodir sa carinicima nekih drzava plati se dobra kazna zbog onog znaka na njoj. E kako se odma ukus popravi kad po dzepu udari
    Niko ne brani da se napravi jos bolji mercedes od mercedesa, napise program bolji od photoshopa i neka radi sve sto taj radi i jos vise, ali takva radinost da Pero kupi pa kopira komsijama nije nidje dozvoljena

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

znam da nije ali kompanije uglavnom nisu na tolikoj steti koliko to pominju, prvo bar 95% nas koji smo kopirali te preskupe Adobe/AutoCAD i slicne programe smo to radili cisto radi ucenja i da je jedini nacin bio da to imamo kupovina originala niko od nas ne bi to kupio, a znanje i jos bitnije navike koje se steknu radeci sa takvim programima se tesko brisu pa se kasnije kupi original i kompanija u jos vecem dobitku nego sto bi mozda bila

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

imam jedno pitanje.. ok za internet, ali da li vaze sva ta nova pravila i za lokalne mreze? Znaci, ako je moja drzava potpisnik tih novih, sramnih sporazuma, da li se ona odnose i na mene i mog komsiju sa 13-og sprata (sa kojim sam povezan kablom preko prozora) kad medjusobno razmjenjujemo podatke?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

e pa evo ideja.. recimo za nasu drzavu, napravi se lokalna mreza "Zabjelo", pa lokalna mreza "Centar", pa tako redom.. da sve lokalne mreze zajedno cine jedan novi sistem. Novi internet tacnije. Samo sto bi infrastruktura bila probem oko kojeg bi te cimali najvise.. Kako god, pravo na razmjenu informacija niko ne moze da pobijedi i nevjerovatno kako im to nije jasno. Ako nista, na kraju ce se besplatno dijeliti na hiljade hard-diskova prepunih svih najnovijih programa, alatki, multimedija.. od strane aktivista piratskih partija. Takve udarce na budzet nece moci da prezive...

Page 239 of 666 FirstFirst ... 139189229235236237238239240241242243249289339 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)