Acamar Transformer
http://bgo.tw/tomxn
Neko je ranije pisao kako je ipak moguce osloboditi se DHL-a kada je poslato preko njih bez placanja onih 23e da zavrse papirologiju...
e sad mene zanima KAKO?
Pretpostavljam da nece bas biti odusevljeni ako im trazim papire ali koliko razumjeh to moraju dati i sta onda idem na aerodrom sa kopijom licne k. i ?
Dobila sam od njih neki papir IZJAVA ZA OSLOBADJANJE ROBE OD CARINE I PDV-a nista sto ne mogu i sama otkucati jedino pecat na kojem pise drustvo za medjunarodni vazdusni express doo. Ko ima ovlascenje da stavi ovjeru?
Last edited by Tara23; 06-03-12 at 21:51.
Acamar Transformer
http://bgo.tw/tomxn
Juce sam preko ebay dobio na aukciji kod jednog prodavca iz USA koji sale worldwide i ima na spisku Montenegro.Posle toga mi stizu dva email-a (jedan od ebay i drugi od prodavca) gdje na kraju pise da mi je adresa incorrect.Kontaktiram prodavca da vidim o cemu se radi i on mi kaze da na moju ebay adresu ne moze da mi posalje i da kontaktiram ebay.Opet ga pitam zbog cega i on mi odgovara da se moja ebay i paypal adresa ne slazu.Na kraju mi kaze da na ebay profil promjenim zemlju iz Montenegro u Croatia (moj paypal je je reg. na HR) i samo na tu adresu ce moci da mi posalje.
Da li to znaci da ce ubuduce slanje preko ebay biti moguce samo u zemlje clanice paypal-a?
Meni se na ebay pojavljuje Montenegro a na PP Serbian and Montenegro. Kako god da pošalje dobro je
Inače,sad mi je stigla pošiljka iz USA. USPS First class sa trackingom i naravno,nema ga na sajt naše Pošte. Sjutra ću da ih manijačim na telefon malo.+ mi gomila stvari kasni.
Meni se na ebay pojavljuje Montenegro a na PP Serbian and Montenegro. Kako god da pošalje dobro je
Inače,sad mi je stigla pošiljka iz USA. USPS First class sa trackingom i naravno,nema ga na sajt naše Pošte. Sjutra ću da ih manijačim na telefon malo.+ mi gomila stvari kasni.
Ma nece da salje ni na Serbian and Montenegro.
USPS First class- sa ovom postom mozes da pratis posiljku samo do izlaska iz USA.
Pa računam da vrijedi tih 3000eura. Važi do februara sledeće godine pa ne bih mogao za manje
Što se tiče USPS First class,dosad su mi stizale i imao sam obavještenje o trackingu na sajt naše pošte. Ovo prvi put čujem da je samo do izlaza iz USA.
Ovo prvi put čujem da je samo do izlaza iz USA.
To mi je rekao jedan prodavac iz USA kada sam ga pitao i rece mi ako hocu da pratim posiljku do krajnje destinacije moram da doplatim, predpostavljam
priority ili express mail.
Mene su jutros nešto iz UK poslali sa royal signed in i kaže mi prodavac da važi samo do izlaza iz UK. A to dosad nije bio slučaj. Možda su uveli neke nove usluge.
Moze li mi neko pomoc da nesto stavim na prodaju na e-bay, ne snalazim se nikako...
:*
Da li dolaze paketi naslovljeni na Sloveniju (grad Podgorica i prava adresa) ?
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
E ako znam,meni nešto dođe iz Kine a nešto ne a isti dan naručeno. Takođe iz Engleske sam prije 30 i kusur dana neku stvar naručio i nema je pa su mi jutros drugu poslali. A neke maske za telefon posle 5 dana dobih a običnom poštom poslate.
Oce li mi rec neko kako na paypal da vidim koliko imam novca? Uradio mi je jedan prodavac refund i pise mi u history refund 20 eura ali u paypal balance stojii i dalje 3.9 dolara koje sam od davno potrosio? Dje se gleda koliko trenutno imam novca?
Evo da sumiram par odgovora... Meni tracking na sajtu Pošte Crne Gore nikada nije očitavao First Class mail pošiljke iz USA, dakle pošiljke čiji "tracking" broj počinje slovom L. Samo Priority Mail (počinju sa C) i Express Mail (počinju sa E). U suštini First Class nema tracking, ovaj broj što dobijete je samo proof of shipment, dakle dokaz da je prodavac poslao pošiljku iz matične pošte i dalje se ne prati.
Prodavci iz USA i UK podrazumjevaju pod trackingom da se svaki poštanski centar očita na njihovom track&trace-u. Zato kažu da važi samo do izlaska iz zemlje, a ovamo naša pošta samo očita kad stigne pošiljka, to nije full track&trace (kao što ga imaju FedEx, DHL, itd).
Na PayPal-u i kada dobiješ refund, isto ti stanje ostaje, jer ti pare idu automatski na karticu, i leći će na tvoj račun za nekoliko radnih dana.
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Pa ne znam, meni je to uglavnom ovako do sada izgledalo, doduše ovo je bilo prije skoro godinu dana: http://www.stamps.com/shipstatus/sub...=LJ863810783US
Moguće da su u međuvremenu poboljšali servis unutar USA.
Inače, Jamajka u Njujorku je poslednja stanica pred slanje preko okeana... Tako da će ti to stizati ovih dana... Ne brini...![]()
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Ja gore napisah, u jamajku mi je paket bio 15. januara, i jos ga nema![]()
Ponavljam pitanje
Dda li Slovenija proslijeđuje pakete ako je država Slovenija a grad Podgorica ?
Poslat cemo nekoga da zivi u susjednu zemlju koja nije uvela taku genijalnost, pa cemo sve posiljke na njega da adresiramo, a njega cemo zaduzit da bar jednom nedeljno ili dvaput mjesecno istovara ovamo to sto porucimo. Naravno, mislim na one sitne dr**** za koje nam se ni ne isplati da placamo 1EUR + jos stosta nesto.
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Dolaze li paketi iz USA normalno USPS First Class Mail International-om i da li je neko imao problem sa tim ?
Mene je doša jedan,čekam ostale koji su u isti dan poslati(iako su isti dan i napuštili Jamaicu). Zeza Royal mail mjestimično i kinezi u većini.
Stigao noz iz USA, bez problemani ovog puta nisu preskocili da naplate 1e nasi genijalci...
edit: za 18 dana od slanja, cini mi se da mi nikad nista brze iz usa nije stiglo
postoji li neki sajt nakoji se mogu kupiti karte za fudbalske utakmice tipa lige sampiona itd a da dotavljaju u cg ??
There are currently 4 users browsing this thread. (1 members and 3 guests)
Bookmarks