http://www.vijesti.me/vijesti/djecac...m-clanak-63684 kakva kreteni...
pancevacki most dug skoro 3km
they share a look in sileNce and everything is understood...
Vidjeh ovo nocas... Ovako su mogli ubiti nekoga ni krivog ni duznog.
nisu djeca kreteni nego roditelji, nisi sakrio kljuceve a znas da ti je dijete manito = zatvor tj. bolje drustveno-korisni rad
She is only here to annoy herself!
posle ovakvog udesa sad su invalidi...
ne mora da znaci mozda se izvuku i nadam se da hoce..
Vidio ovo malo prije.
Nisu oni krivi.
TAKUMI
Kakvih retarda ima to je nevjerovatno... Danas majmun u nisana zacrtao da uleti prije mene na izlaz iz Dg đe se dvije trake spajaju u jednu kod motela iako je bio prestrojen za isključenje desno, malo mi je falilo da ga namjerno ne puštim pa neka gine, nego bijah sa majkom i sestrom...
#fakenews
zvonice morao ga je neko napravit i vaspitat takvoga...
Pa mislis da ga je roditelj tako vaspitao? Rekao mu sine bas je super da vozis 200, to je sada in. Nego klinche napaljeno sjedne u sobu, nadje na internet par klipova dje se neki trkaju i slicno, klepi kljuceve i cao. Ne moze bas za sve roditelj da bude kriv. Utice koliko moze, ali dosta toga je i na samom djetetu i na drustvu sa kojim se druzi.
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
Naravno da nisu. Krivi su roditelji koji daju ili ostavljaju kljuceve.Ja vozim od 12-e (bili je takva situacija), tada sam dobio potpuno novo auto, toliki sam bio da sam morao da stavim jastuk jer nisam vidio haubu, ali nikad nisam smio da idem van kapije bez tate. Kljucevi su bili kod mene, i vise sam volio da se provozam sa drustvom nego da masturbiram, ali sam znao da ako jedan put idem van kapije povratka vise nema.
TAKUMI
16 godina nije dijete nikako. Dostina nas je krala od porodice ili dobijali kola i puno prije sesnaeste, pa se ne skucasmo da se auto ne moze prepoznati! A tek ne kad nekog vozimo sa sobom. I sta? Daleko bilo da je ubio dijete nekog od vas roditelji bi vam i dalje krivi bili? Ima dio krivice, ali sa 16 godina razmisljas svojim mozgom (; ne moze roditelj 24/7 da bdije nad kljucevima.
Iskreno ne bih volio da se skroz oporave jer imam osjecaj da bi opet se ovo desilo ukoliko bas dobru pouku ne izvuku. Jos bi ih sibikao svaka dva sata po tabanima dok se oporavljaju.
Zasto ne mozes dobit vozacku prije 18-e?
TAKUMI
Zato sto je ovdje tako zakonom regulisano.
Zasto mozes licnu sa 16?
Zasto na zapadu mozes sa 16 i vozacku?
Zasto je svugdje tako?
Ima jos gore, u UK su predlozili poslije polaganja vozackog mladi vozaci ne smiju van bez suvozaca koji ima 25+ i polozen vozacki, i to za nekoliko godina.
U USA, driving permit dobijes sa 16, ali do 18-e ne smijes biti sam. Moras imati suvozaca koji ima polozen vozacki i ima 21+ godina.
Ako imas preko 18 i polozis vozacki, za mjesec dana treba da imas suvozaca koji ima 21+ i polozen vozacki.
Pitam se, zasto?
TAKUMI
Znam Ja sve to, ali nikako ne opravdava ovo.
P. S. Po toj logici kriv je nas zakon.
Last edited by MimiR'; 07-03-12 at 13:13.
Ne, po mojoj logici krivi su roditelji koji daju kljuceve, koji ne kazu djeci DA NE DIRAJU AUTO i td.
TAKUMI
ma kriv je vozac kamiona, dje nadje da vozi tuda a vidio djecu.
pf
Originally Posted by my name is ...
ajde ne mlatite! Đecu nemate i ne znate o tome ama baš ništa!
Zamisli ti Fabia da si bio kreten kao taj 16-godišnjak i ipak i pored očevih "prijetnji" i savjeta ukrao auto da impresioniraš neku djevojčicu?
Dokle ta priča? Šta ja treba da radim sa mojim 17-godišnjakom koji jedva čeka da dobije dozvolu? Koji dana nema da mi ne traži ključeve a ja svakog dana vičem da ne dam i da ne smije, pričam i objašnjavam ali on opet pita i traži...još mi ih nije ukrao, ali šta predlažete, o vi stručnjaci, pedagozi i didaktičari da uradim???? Da li biste i da je moj sin sinoć bio u tom autu rekli da sam ja, roditelj, idiot koji sinu od 16 godina kaže "idi srce majkino, jedina srećo majčina, uleti u auto, razvij 190 i uključi brisače, pa ko preživi pričaće"?!
Ne mlatite da ve zamolim!!! Niko normalan tako ne vaspitava dijete, ali neko je baksuz, neko nije, neko ima sreće pa ukrade auto deset puta bez posledica, a neko prvi put nastrada jer bi iz pune vreće kolača izvukao go**o!
Tako da, roditelj jeste odgovoran, ali je mali kriv koliko ga ima! I neka ide malo u popravni, možda mu i pomogne, mada sumnjam!
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
vidiš, ja kao roditelj NIKAD ne bih krila u sopstvenoj kući ključeve od sopstvenih kola! Da li predlažeš da krijemo i hladno i toplo oružje da nas ne pokoka, ili možda i novac da nam ga ne ukrade?! NSX, đeca se tako ne vaspitavaju, anđeli stobom!?
Dijete se uči šta valja a šta ne valja, od ranog djetinjstva...neko nikad ne nauči...a iskušenja su svuda oko nas, NSX...ne ide to tako
nijesu ni roditelji svemogući ma ni đeca tako lak "materijal" za oblikovanje kako vam se čini.
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
i pride u ova vremena ne znas kud prije od ovoliko muka (internet, droga, auta, muzika, tv, igrice, kladionice, hladna i topla oruzja, novac, i sto ocete jos ?) a nekad si imao samo drugare i loptu/drvo/palicu.
najlakse je odmah krivicu prebacit na druge. pa cek, ne pomenuste vaspitace/ice, ucitelje/ice, pandure, sudije ???? kad bi svak radio svoj posa', ne bi se ovako manitali po forumima oko ludosti.
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
zvonice prvo nijesu svi 16godisnjaci isti niti razmisljaju isto, isto kao sto ni svi 40godisnjaci nisu isti, ja znam mnoge koji su sa 16 godina vozili zrelije i odgovornije nego neki koji ni sa 30 i kusur nisu izasli iz puberteta nego pokupe neku piplicu od 19 god. u grad i onda se pjani skucaju negdje
drugo svaki roditelj najbolje poznaje svoje dijete i otac od ovoga je sigurno znao da mali voli da se buka kolima, sigurno mu ovo nije bio prvi put da mu uzima auto..
sta da radis sa 16godisnjakom? Pa ako voli voznju povedi ga sama negdje gdje nema saobracaja i nauci ga kako da vozi da ti ne bi morao krasti kljuceve, nemoj me pogresno razumjet ali sam siguran da ce za par sati ucenja znati da vozi bolje od tebe(u smislu upravljanja ne sigurnosti) ima onih rotten sajtova po netu pa mu fino pokazes par komada da vidi kako prolaze oni koji brzo voze i urezace mu se u glavu sigurno, a mos ga i izbit dobro preventivno cisto da vidi kako bi prosao u vrlo laganom sudaru pa onda nek vidi kako ce u tezem
znas kako ako bi moje dijete sjutra voljelo da se igra oruzjem(meni je to i kao klincu bilo idiotski ali eto neko to voli) sasvim sigurno bih pistolj doobro sakrio i zakljucao ako bih ga drzao u kuci...tako isto i sa kljucevima od auta ako nekoga to ne zanima nema potrebe da se krije ali ako bi gledao tupavi fast&furious po cijeli dan ne bih mu kljuceve svog auta dao ni da ima 30 godina a ne 16![]()
Sve je zvončica rekla, slažem se u potpunosti.
There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)
Bookmarks