Page 92 of 825 FirstFirst ... 4282888990919293949596102142192592 ... LastLast
Results 2,276 to 2,300 of 20611

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Pauk se tamo anloaduje, ali neregana auta su isla kod Zetatransa.

Nego, da li je moguce da su maglenke zabranjene kod nas, zakonom, cak i kad se vozi po gustoj magli?
    Zabranjene su kad nema magle, a kad je smanjena vidljivost (kad je magla) za to su predvidjene i niko ti ne moze pisat osim lud covjek. Mada ja ne kapiram ni zasto su zabranjene ovako, kome smeta ako nekom gore maglenke non stop? Nisu to cajniz ksenoni pa da smetaju.
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    167 Posts

Neznam jesi li imao prilike da vozis iza nekoga kome su upaljene zadnje maglenke onako iz zabave. Ja ludim od toga i preticem ga istog momenta ne gledajuci krsim li pri tom propise. Isto tako je iritantno kad stojis na semaforu dosta dugo a onaj ispred tebe drzi nogu na kocnicu non-stop. Oci iskopa.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

zadnje maglenke ti smetaju?
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    4 Posts

zadnje maglenke oci izbijaju... jace su 2x od npr novijih LED stop svijetala sa audija/bmw/merc.
    A za prednje treba pisat kaznu (kad nije magla) pa makar obrazloziti sa 'Seljacio se sa maglenkama'. Pih nista mrznije
    Quote Originally Posted by my name is ...
    izvini oli mi rec kako da neciji post stavim u signature ?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by masster View Post
    Neznam jesi li imao prilike da vozis iza nekoga kome su upaljene zadnje maglenke onako iz zabave. Ja ludim od toga i preticem ga istog momenta ne gledajuci krsim li pri tom propise. Isto tako je iritantno kad stojis na semaforu dosta dugo a onaj ispred tebe drzi nogu na kocnicu non-stop. Oci iskopa.
    Kako si ti druze?sad ti i smeta sto neko drzi kocnicu na semafor?o bozeeeeeeeeeeeeee

Thanks Thanks Given 
    2,058
    Thanks Thanks Received 
    1,046
    Thanked in
    420 Posts

Zadnje maglenke su jedna od mrznijih stvari koje mogu da me zadese u zaobracaju.
    K'o sto rece coek gore, preticem automackiiiii!
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ja ne mogu da vjerujem kakve nebuloze ovdje sve cujem....

Thanks Thanks Given 
    2,058
    Thanks Thanks Received 
    1,046
    Thanked in
    420 Posts

Izvini Dzone nisam te prepoznao.
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sto bi radio da vozis inostranstvo u neku vukojebinu i da ti neko drzi duga svijetla iza tebe konstantno a nemas dje da se skrajnes da te pretekne?Bas me to zanima posto vidim da ste super sa zivcima?

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,227
    Thanked in
    1,562 Posts

Quote Originally Posted by chochek View Post
    zaustavili su mene bili na Cetinje zbog maglenki...a ja ih ugasim kad mi je ovaj dosao na prozor :mrgreen:
    kaze lik "gospodine upaljene su vam maglenke,za to je predvidjena kazna bla bla..."
    ja rekoh "nisu druze,podji pogledaj..." hahahaha
    ja mislim da mu je neko rekao da nece odgovarat upucao bi me kako je bio popizdio :lolblue:
    zaustavi me pandur prije po godine uvece u grad pali rotaciju i staje pored mene ja ono wtf (a meganom sam bio) spusta prozor ja spustam reko izvolite cini "pada li kisa" ja gledam ono pita me mozda zbog sibera vidim otvoren je ne reko (?!) a magli li ja ga gledam ono blijedo cini on ugasi to nemoj sad kaznu da ti pisem i ja tek onda kapiram da sam ih slucajno upalio jer su na megana na isti tockic kao svijetla i onda ako ne gledas dovoljno je milimetar da mrdnes prst i upalices ih, a lik je vjerovatno utripovao da je meni fora da vozim megana sa maglenkama...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,740
    Thanked in
    1,573 Posts

john chena stanuces ispred novog redizajn q7 sto ima diode, a6 i a8 malo duze na semafor pa ces vidjet kako je zanimljivo kad drze kocnicu.takodje preporucujem iza bentlija koji ima ono trece stop svijetlo duz cijele zadnje sajbne. vjeruj mi da nije prijatno
    f6

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Ljudi fabia je pricao o maglenkama naprijed, a one mogu da se upale nezavisno od onih pozadi (crvena jaka sijalica u stop).. Npr kod mene na golfa 4, izvucem jednom ono dugme i upale se samo naprijed, izvucem 2x i pali se i pozadi.. A imam obicaj kad mi se neko nabije uz branik i konstantno tako vozi da mu upalim maglenke i odmah se odmakne.. E kad neko drzi non stop upaljene one pozadi, to stvarno zna da smeta. Ali mi smo pricali o maglenkama naprijed koje vecina ugradi na divlje, i rade na pozicije ponekom, tako da sam ja rekao ne znam kako nekom mogu da smetaju one naprijed.
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Bio sam iza audija sa dioda stopovima, to je kriminal.
    Kako moze fabrika takva svijetla da pusti u prodaju, pa ono smeta vozacima iza, kad bukvalno ne mogu da gledam naprijed koliko me bije u oci i smeta...
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Archi View Post
    Zabranjene su kad nema magle, a kad je smanjena vidljivost (kad je magla) za to su predvidjene i niko ti ne moze pisat osim lud covjek. Mada ja ne kapiram ni zasto su zabranjene ovako, kome smeta ako nekom gore maglenke non stop? Nisu to cajniz ksenoni pa da smetaju.
    Meni ljudi pricaju da su zabranjene i kad IMA magle.
    A stvarno ne smetaju, barem ne meni i dobre su kad je mrak totalni.

Quote Originally Posted by Gorostas View Post
    zadnje maglenke ti smetaju?
    Smetaju, i to sto dalje to su jace.

Quote Originally Posted by masster View Post
    Stop svijetla na nova auta su prejaka, a i zmigavci led (e60, E...).

Quote Originally Posted by aCid_cOokiE View Post
    A za prednje treba pisat kaznu (kad nije magla) pa makar obrazloziti sa 'Seljacio se sa maglenkama'. Pih nista mrznije
    Znas, ja imam problem sa farovima, jer za USA trziste su tako napravljeni da svijetle samo ispred vozila, lijevo i desno je potpuno crno. Ako upalim maglenke onda vidim sve, i dosta pomazu kad vozim po krivina bez ulicne rasvjete.

Quote Originally Posted by John Cena View Post
    Sto bi radio da vozis inostranstvo u neku vukojebinu i da ti neko drzi duga svijetla iza tebe konstantno a nemas dje da se skrajnes da te pretekne?Bas me to zanima posto vidim da ste super sa zivcima?
    Usporim, pustim ga da prodje i onda drzim duga (to sam radio malo prije na Brajice, jednom kretenu sa crnom Ibizom KO table).
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Gorostas View Post
    Bio sam iza audija sa dioda stopovima, to je kriminal.
    Kako moze fabrika takva svijetla da pusti u prodaju, pa ono smeta vozacima iza, kad bukvalno ne mogu da gledam naprijed koliko me bije u oci i smeta...

Tu postoji problem. Recimo Q7 koristi iste diode za pozicije i stop svijetla.
    E sad, svijetla za kocnicu treba da svijetle mnogo jace od pozicije da bi vozaci iza vidjeli razliku.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da nzn ko je li po zakonu obavezno da se upale dnevna svijetla ili oborena...pegli mi tatu prije neki dan shto je upalio dnevna svijetla na e klasi (led dieode u braniku) vele to su maglenke..on im rekao kako maglenke ne mogu bez upaljenih svjetaala da se upale i da su to dnevna svijetla na shta mu je ovaj odgovorio da po zakonu moraju biti upaljena oborena odnosno kratka svijetla..ko je odje upravu?

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    28 Posts

Meni ne smeta iskreno, stavise volio bih na svoje auto da imam sto svjetlije, veca vidljivost nocu pa ako kome smeta ne pribijajte mu se u branik nego odstojanje drzite.
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Quote Originally Posted by Loshmi_Pg View Post
    Da nzn ko je li po zakonu obavezno da se upale dnevna svijetla ili oborena...pegli mi tatu prije neki dan shto je upalio dnevna svijetla na e klasi (led dieode u braniku) vele to su maglenke..on im rekao kako maglenke ne mogu bez upaljenih svjetaala da se upale i da su to dnevna svijetla na shta mu je ovaj odgovorio da po zakonu moraju biti upaljena oborena odnosno kratka svijetla..ko je odje upravu?
    Policajac seljak naucio da pise kazne za maglenke a ne zna razliku izmedju dnevnih svjetala i maglenki.. U sve srecne zemlje se po danu koriste iskljucivo i samo dnevna svijetla (ko ima) a ne kratka. Nego seljak policajac popizdio u sebi sto mu je rekao kako jes, vjerovatno mu je seljak i napisao kaznu.
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Loshmi_Pg View Post

Pa posto je zakon napisao neki seljak koji nije znao da postoje dnevna svijetla (seljak on i svi koji su radili oko toga), tamo pise oborena, ali ako je auto opremljeno dnevnim svijetlima NE POSTOJI policajac koji ce mi napisat prijavu. Treba seljacima objasnit, nista drugo.
    Meni su peglali frendicu zbog istog auta.

P.S. kad smo kod E klase, koji je ***** ovim inzinjerima u Benzu? U voznji imas feeling da vozis W210.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Maglenke po zakonu mogu samo kada su uslovi za to. A nas narod, debilni iskompleksirani, ih redovno pali. Vozacku bih uzimao za to, oslijepe te da ne vidis ni pjesake pored puta ni nista.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ma ne ****, meni uopste ne smetaju.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zasto se zovu "maglenke"?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Da se pale kad je magla, kad je slaba vidljivost.
    Ali znas li sto je fora, maglenke svijetle lijevo/desno ispred auta, 2-3 m, i one (ako su pravilno podesene) ne bi trebalo da smetaju vise no kratka kojima snop je 10-15 metara ispred.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Upravo to, ako su podesena, ne bi trebalo da smetaju nikom, to nisu duga svijetla...

Interesuje me, sta bi bilo kad bih ja vozio samo na maglenke, kratka da ne palim... jel bi me kaznili zbog toga...
    Koja je definicija prednjih maglenki uopste

npr bmw x5 ima maglenke na visocijem mjestu nego sto su nekom farovi... jel ga treba kaznit ako vozi na maglenke...

Uostalom, maglenke su zapravo samo pomocna svijetla, na nova auta se automatski pale kad auto skrece, nekom logikom, kome smetaju i ovako, jos vise treba da mu smetaju kad mu auto iz krivine sija njima, a opet fabrika ih takve izbaca
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

O da, prave problem i za to.
    TAKUMI

Page 92 of 825 FirstFirst ... 4282888990919293949596102142192592 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)