Page 235 of 666 FirstFirst ... 135185225231232233234235236237238239245285335 ... LastLast
Results 5,851 to 5,875 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ZA 600000 godišnjeg budžeta,krajnje skroman cvjetni buket..
    Hodžić aktivan,koja sprdnja sa Vanjom i "studentskim" aktivistima,nego ajd,donacije nema ako nema aktivnosti..
    Last edited by minjo; 01-03-12 at 11:28.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kamo sreće da imaju tajni budžet kao Otpor vaktile. Opuvali bi Norijegu i društvo za sedmicu
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Holandska
    nebitno cija je, pola "stranih" firmi sto su privatizovale po CG nemaju ni svoj web site niti ih preko google-a uopste mozes nac bilo dje...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    nebitno cija je, pola "stranih" firmi sto su privatizovale po CG nemaju ni svoj web site niti ih preko google-a uopste mozes nac bilo dje...
    Pametno,još im treba da im čunjoglavi sindikalac okrene nekog svoh rođaka iz Nišića na privremenom radu u Amsterdamu ,da ih posjeti..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Studentski aktivista sa majicom MAFIJA .... Vuk Maras sa vijencem zalosti .... kartonska kutija ... noz....automatska puska .... GENIJALNO...bas su doakali Carapicki :S

Bolje je da su ostali za kompjuterima i kuckali po forumima i Facebooku ...mozda bi neko i procitao nesto , ovako .... komunalcima vise posla .
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,739
    Thanked in
    1,092 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    http://www.vijesti.me/vijesti/brol-e...e-clanak-33592

Zbog ovog sam napravio grešku.
    A na netu se MNSS spominje samo kao kupac nk Željezare. Ođe su ga predstavili kao investitora koji u tom poslu ima ogromno iskustvo.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Republic of South Africa... Porijeklom Holandjani.. Relevantna grupa koliko ih ja znam prije i neposredno pred ulazak u CG(pitala sam se sta ce im to ali i shvatila sta moze biti u pitanju), ali CG bi dosla glave ne znam kome a ne... tako da..
    Navodjenje relevantnog suda u ugovoru je nesto sasvim deseto..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,739
    Thanked in
    1,092 Posts

Daj podatke o toj relevantnosti. Koju još željezaru drže sem ove iz NK? Tako i ministari naši vele relevantna. Na riječ nikom se nikom ne vjerujem. Proveo sam neko vrijeme po netu tražeći i samo ih pominju u vezi NK Željezare,niđe ništa drugo.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Relevantnost je navodjenje suda kojem se obracaju ukoliko ugovor nije ispostovan od bilo koje strane u ugovoru, arbitraza itd...
    Koliko ih ja znam od J.A.R., Holandije i Engleske (nota iz ekonomski srecnijeg Zimbabwea prije Mugabea).. do dana ulaska u CG i priv. leta preko ZG u CG, jako respektabilno misljenje u biznis drustvu(fondovi, consulting itd).. Rekoh da sam se cudila( i ne samo ja vec i neke moje kolege) zasto ulaze u CG.. Shvatili smo moguce razloge, i to je to. Po mom mishljenju, nije im to bilo potrebno.. ali..
    Sto se Vas tice, kome vjerujete, i netu.. To je deseto..

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 01-03-12 at 16:04.

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,739
    Thanked in
    1,092 Posts

Koju firmu su posjedovali za proizvodnju čelika?
    U kojim zemljama su smještene njihove firme?
    Kolika je godišnja proizvodnja u tonama metala firme MNSS?

Dovoljno je i na prva dva da odgovorite. Ako tvrdite da je respektabilna firma onda mora da znate makar nešto o njoj.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ne znam zasto bih to morala uopste da znam, jer me ni Zeljezara Niksic ne zanima, pa ni njeno poslovanje, a kamoli o biznisu tog tipa, ljudi koje znam iz druge perspektive, vrste poslovanja, i licno iz nekih desetih poslovnih okolnosti koje nemaju bllage veze sa CG, a za zeljezarama josh manje..
    Mozda ste Vi navikli da se neko bavi jednim poslom u jednoj firmi, jednom vrstom biznisa, u jednom selu itd... Ovo o cemu ja govorim je susta suprotnost koju Vi i pored toga sto sam precizno napisala - uopste ne kapirate.
    Kad sam saznala da ce uci sa novcem u CG i da je Zeljezara u pitanju, potpuno mi je bilo svejedno do cudjenja koje sam izrazila vec. Znam da u CG jedan montazer iz DG daje sebi za pravo da procjenjuje necije kapacitete na nevidjeno, i to u biznisima o kojima nema blage veze s vezom.. Ali .. mentalitet..
    Zbog takvog mentaliteta ih i "zalih" gdje uletjese..
    Sta su radili, koliko su mogli da urade u CG sa mentalitetom "radnika" koje znam itd.. Sa tim vec nisam upoznata i ne bio im niko u kozi, ni njima, ni bilo kome ko uleti u CG gnijezdo..

p.s. Moram da priznam da sam se slatko nasmijala zamishljajuci njihove izraze lica kad su prije godinu-dvje trazili od advokata da im zastite ugled od punoglavih primitivaca koji su ih optuzivali i vrijedjali zbog svog neznanja.. a mnogi ih odvracali od toga.. Gdje su nasli da se nose sa neupucenom ruljom koja ne postuje prof. autoritet, vec samo politicki.. Smijeh ironije..

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 01-03-12 at 16:42.

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,739
    Thanked in
    1,092 Posts

Montenegro Speciality Steels
    Ime govori da se bavi čelikom a ne proizvodnjom domaćeg sira i krompira. Ne želiš da kažeš ni ko su ljudi ni koje firme imaju a "lično ih poznaješ"
    Majo, tu priču maloj đeci nastavi i penzionerima crnogorskim. Oni se ionako odma zapanje na pominjanje miliona,milijardi i svi srećni ko prasići u blatu.
    Opet na ignore Majo, nisi postala ozbiljnija u raspravama niti ikad izneseš ijednu činjenicu.
    Bok, pusa.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Cao, cao.. pa na temi o Zeljezari o zeljezari.. Na toj temi ne bih ni slovo ukucala.
    qq, firma, sta znaci ime firme, uvodjenje djelatnosti.. aooooooooo....... tuga

Mene je g. Minjo potakao na komentar.. i to nakon ovog...
    Quote Originally Posted by minjo View Post
    Holandska
    Vi nastavite da trazite odgovore na pitanja koja Vas zanimaju.. Naci cete ih sa takvim obracanjem - "sigurno"..
    Oni se ionako odma zapanje na pominjanje miliona,milijardi i svi srećni ko prasići u blatu.
    Pominjanje miliona, milijardi? Opet Vam se nesto prividja..Ko je o tome uopCe pricao.. Nevjerovatno... A te ljude licno znaju mnogi u poslu, ja nista pre-licno, samo poslovno. Nemojte to da Vas pretjerano uzbudjuje posle onakvog opisa staziranja u MBC..

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 01-03-12 at 17:28.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jeste da to nikog ne zanima, ali i ja bih volio da znam njihove reference u industriji kojoj nikšićka željezara pripada. Iz dosadašnjeg izlaganja sam shvatio da nema direktnog saznanja o referencama MNSS-a, već se o reputaciji zaključilo na osnovu mišljenja ljudi od povjerenja. Moguće je da nije sami MNSS u pitanju, već neka firma osnivač za koju se nešto i nije baš čulo kod nas.

A nekako mi je nevjerovatno (ako ne i nemoguće) da firma koja obrće stotine miliona nema svoj sajt.

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Wink

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    hahahaha, odlicno!

novi performans

MANS dao pomen zakonima i pravdi Crne Gore

Scenografiju su aktivisti MANS-a ostavili ispred zgrade VDT-a, "kako bi Vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić, kada izađe otvorila oči"

Aktivisti Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) su položili cvijeće i zapalili svijeće ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva u Podgorici.
    MANS je na taj način sproveo performans "Pomen zakonima i pravdi Crne Gore". Ispred ulaza u zgradu postavljena je stilizovana kartonska nadgrobna ploča u koju je bio poboden nož i postavljena igračka - automatsko oružje.

Vuk Maraš iz MANS-a je u prigodnom govoru rekao da su vijenac žalosti stigao od svih privatizovanih preduzeća u Crnoj Gori.
    "Predzeća na sjeveru su davno zalelekala jer je tužilaštvo zabadalo glavu u pijesak, odnosno nijesu smjeli da vide krivca u Vladi za propale privatizacije. Bliži se i kraj jugu (Crne Gore)".
    Studentskom aktivisti Demiru Hodžiću na majici je pisalo "mafija".
    Mnogima su u ovoj vlasti u posljednjih 20 godina ruke krvave zbog neriješenih ubistava i loših privatizacija, a svi ti slučajevi ostaju neprocesuirani", rekao je Hodžić.

Scenografiju su aktivisti MANS-a ostavili ispred zgrade VDT-a, "kako bi Vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić, kada izađe otvorila oči".

In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

http://amitzdulniker.com/2012/03/01/...e-svoje-sanse/

moze se preslikati i na nase stanje...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

hm...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Cijeli razgovor je ličio na prekopavanje pokvarene komnenićeve externe memorije

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Badža: Kako sam postala meta
    02. mart 2012.
    Share
    3

Postala meta, ne samo anonimnih pojedinaca, već i nekih novinara. Pridružila im se i voditeljka emisije čijem sam se pozivu odazvala. Nije važno ni koji je medij u pitanju niti ko je voditeljka ili ko su novinari koji se ne mogu izboriti sa svojim predrasudama. Koji su zaboravili pravila svoje profesije. Ne bacam kamen na njih, doći će trenutak da pogledaju svoj odraz u ogledalu, ja ću mirnim snom spavati jer nisam se ni o kog ogriješila, nikog nisam uvrijedila, nikog poistovjetila sa zivotinjom, nikog nisam diskriminisala ni po fizičkom izgledu, ni po vjerskim, političkim, rasnim, polnim ni bilo kakvim drugim opredjeljenjima.

„ako možeš da budeš jak,
    a da ipak ostaneš nježan,
    da ne mrziš one koji tebe mrze,
    a da se ipak boriš i braniš;
    ako možeš da slušaš kako tvoje riječiizvrću nevaljalci,
    da razdraže glupake,
    i da čuješ kako luda usta o tebi lažu,
    a da sam ne kažeš ni jednu laž;
    .................................................. .......
    Bićeš Čovjek, Sine moj!“ Radjard Kipling

Ponavljam ovih dana često sebi ove stihove. Kućno vaspitanje i dostojanstvo ne dopuštaju mi da se spuštam na nivo pojedinaca i grupa čijih sam priča meta ovih dana.
    Gostovala sam u u emisiji na jednoj crnogorskoj televiziji. Zajedno s dvoje vaspitanih i elokventnih osoba raspravljala o događajima koji su obilježili sedmicu koja joj je prethodila. Sedmicu u kojoj sam i sama doživjela neprimjerene i nevaspitane napade samo zbog toga što se moj stav ne uklapa u njihove kalupe. Postala meta, ne samo anonimnih pojedinaca, već i nekih novinara. Pridružila im se i voditeljka emisije čijem sam se pozivu odazvala. Nije važno ni koji je medij u pitanju niti ko je voditeljka ili ko su novinari koji se ne mogu izboriti sa svojim predrasudama. Koji su zaboravili pravila svoje profesije. Ne bacam kamen na njih, doći će trenutak da pogledaju svoj odraz u ogledalu, ja ću mirnim snom spavati jer nisam se ni o kog ogriješila, nikog nisam uvrijedila, nikog poistovjetila sa zivotinjom, nikog nisam diskriminisala ni po fizičkom izgledu, ni po vjerskim, političkim, rasnim, polnim ni bilo kakvim drugim opredjeljenjima.
    Koliko bi ljepše bilo kada bi se svi trudili da budu Čovjek? Koliko bi ljepše bilo kad se boriš za neki stav da te ljudi ne razapinju ne znajući te i da ne razglabaju o tebi loše samo zato što ne dijeliš njihov stav?
    Naravno da bi ljepše bilo, no pojedincima je draža prečica za sve u životu. Prečica da tako svoju frustraciju i komplekse liječe. Nekima prečica da svoju čitanost i tiraže uvećavaju, da se igraju mađioničara stvarajući inluziju, zavaravajući sebe i druge na par minuta u procentima.
    Ima i sedam, osam godina da sam na jednom času novinarstva čula: „Novinarstvom se može baviti svako, izazov pravi je biti novinar!“. Mislim se sad kad bi na početku karijere novinari i urednici polagali zakletvu da će objektivno i tačno prenositi informacije, koliko bi ih u Crnoj Gori opstalo raditi u medijima? Koliko bi pojedini mediji drugačije izgledali da im voditelji jesu profesionalci koji se suzdržavaju od iznošenja svog stava i suda?
    Često slušamo u javnosti o slobodi medija, narušenosti iste, očigledno smo prebrzo zaboravili da smo do prije 20 godina imali samo jedan medij u Crnoj Gori. A prebrojte ih danas? Činjenica je da ih imamo mnogo više, o kvalitetu istih nećemo, prepuštiću građanima i tržištu da im na kvalitetu sude.
    Vjerujem da će sve više novinara oslanjati svoj rad na Kodeksu novinara, da će sve više činjenice stavljati u pravilan kontekts bez zloupotreba bilo da se radi o tekstu, slici ili tonu. Vjerujem da će sve više biti nepristasnih pojedinaca koji će svoj posao raditi profesionalno. Vjerujem da će naslovi u novinama objašnjavati otkazivanje događaja zbog vremenskih neprilika, ne tražeći neku političku obojenost u njima. Vjerujem da će sve više tekstova odgovarati na pitanja ko, što, gdje, kad, kako; ponekad i odgovore na zašto i čime. Vjerujem da će primjeri dobrog društvenog djelovanja sve više prostora dobijati na prvim stranicama. Vjerujem da će se pojmu senzacionalizma dati novo značenje vremenom.
    Želim da vjerujem da će žuta boja locirati sebe na adekvatno mjesto. Želim da vjerujem u to zbog svih pojedinaca a ponajviše zbog pravih profesionalaca u struci novinarstva koji u iskrivljenoj slici novinarstva nemaju priliku da dođu do izražaja.
    Viktoria BADŽA
    (Autorka je članica Savjeta mladih DPS-a)

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,739
    Thanked in
    1,092 Posts

Kako Veso ispira mozgove sa Kiplingom

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Meni ovo nije jasno..Viktorija sama si izabrala cime ces da se bavis,valjda te niko nije vukao za nos da ides na taj performans koji je stavrno bio za smijeh.Dzaba se sad pecinas po novina ,nego uci od starijih kolega pa guraj.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ulazak u politiku i javnost (i sa drugim profesijama) je sa jedne strane "sagorijevanje" i to su morali da im objasne u politickim seansama..
    Zato se kaze da nije svaki "zeludac" dovoljno jak da izdrzi takav napor jer ne mogu se kontrolisati drugi, njihov bijes, primitivnost, ozlojedjenost, mrznja.. pa bilo to objektivno ili suludo od njih..
    Nisam komentarisala do sada, iako su bili komentari i ovdje i na drugim pdf.. Bilo je predvidljivo sta se moze desiti i eto..
    Problem je kod licnosti koje ne razmisljaju o tome jer suvise vjeruju u sebe ali iz razloga sto su bili "ninani" u jaslama okruzenja koje ih je podrzavalo kao svoje. Izlazak pred ostale se mora predvidjeti i tu nema puno filozofije "ja pa ja" iz pozicije koja ih je "ninala" do tada.
    Greska u samoj toj grupi sto ih nije istrenirala i na te spoljne okolnosti, gdje nisu i ne mogu biti prihvaceni na isti nacin.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 02-03-12 at 14:54.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

... i ne obaziri se na novinare i njihove gluposti , to je samo gomila neuspjesnih ljudi koja se nije pronasla nigdje drugo.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Quote Originally Posted by Tattoo View Post
    ... i ne obaziri se na novinare i njihove gluposti , to je samo gomila neuspjesnih ljudi koja se nije pronasla nigdje drugo.
    A sto znam Tatoo , u cemu se onda pronalaze ljudi koji se bave politikom ne samo u CG nego na cijelom Balkanu.U lopovluku,lazima i prevarama.Ne bih rekao da je politika nista cistiji posao od novinarstva ,bar ne na Balkanu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    A sto znam Tatoo , u cemu se onda pronalaze ljudi koji se bave politikom ne samo u CG nego na cijelom Balkanu.U lopovluku,lazima i prevarama.Ne bih rekao da je politika nista cistiji posao od novinarstva ,bar ne na Balkanu.
    Naravno da nije .... ali ima izuzetaka ....u novinarstvu nema, cak ni u sportskom

Page 235 of 666 FirstFirst ... 135185225231232233234235236237238239245285335 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)