prognoza zemljotresa? zar je tako nesto moguce?
Meni kazu (naredjuju) da izadjem vani.. Ima li kakvih info i prognoza?
Ne sjecam se dobro u vezi sa tipovima zemljotresa.. Ovaj nije bio u talasu, vec iz mjesta.. Zna li neko nesto o tome.
Znam da je u procjeni i najavi to jako bitno..
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 24-02-12 at 17:42.
prognoza zemljotresa? zar je tako nesto moguce?
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Upravo trazim tipologiju..Davno sam o tome citala o razlikama talasa.. Ovaj zemljotres nema veze sa onim u LA jer su u pokretu talasa. Ovaj mi je djelovao u "mjestu" gore - dolje.. Po toj tipologiji je bilo nesto i o "uzastopnosti".. Trazim na netu ali ne nalazim sematski prikaz ..
Predajem se.. Izlazim.
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 24-02-12 at 17:52.
Земљотреси су потпуно нормална ствар код нас....
Црногорце је одржало црногорско срце.
I strah od Boga isto je normalna stvar u svijet, e sad neznam kod vas.
Seizmički valovi
2 tipa valova koji nastaju za vrijeme potresa:• glavni valovi = seizmički valovi koji putuju kroz zemljinu unutrašnjost, šire se iz fokusa u svim smjerovima• površinski valovi = seizmički valovi koji putuju po površini, šire se iz epicentra
2 tipa glavnih valova:• P valovi (kompresijski) 6–8 km/s. Paralelni smjeru kretanja; tkđ. se nazivaju primarni valovi. Slični zvučnim valovima.
• S valovi (smičući) 4–5 km/s. Okomiti na smjer kretanja; tkđ. se nazivaju sekundarni valovi. Rezultat posmične čvrstoće materijala. Ne prolaze kroz tekućinu.
Na ovaj tip sam mislila...
Attachment 80820Attachment 80822
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 24-02-12 at 18:27.
Hm.. Meni su i g. Luksic i g. Medojevic jako slicni.. Obe licnosti zele biti MI.. Jedan je dosao lagano na poziciju MI, a drugi djeluje kao da mu je to jedini cilj u zivotu.
Dosta slicne greske u pocecima.. G. Medojevic se nokautirao u toku referenduma taman kad je dobio jednu titulu dosta respektabilnu u vrijeme ranog PZP.. Identicno mi djeluje i kod g. Luksica.. Tanki zivci, igra sa populizmom.. Obracanje i kome treba i kome ne treba.. Naive u svakom smislu.
Hvala Lepo
nema samo DPS kreativnu omladinu
-----------------------------------------------------
Spotovi za mlade
Ako vam je prvi put neka bude Putin
U jednom od reklamnih spotova mlada devojka dolazi kod doktora i povjerava mu svoje strahove vezane za gubitak nevinosti
Izaći prvi put na izbore je slično gubljenju nevinosti, važno je napraviti dobar izbor – Vladimir Putin – poruka je reklamne poruke na internetu kojom se mladi Rusi ohrabruju da izađu na predsjedničke izbore 4. marta.
U jednom od reklamnih spotova koji se mogu videti na sajtu www.perviiraz.ru, mlada djevojka dolazi kod doktora i povjerava mu svoje strahove vezane za gubitak nevinosti.
"Razumijete me doktore, veoma se plašim", kaže djevojka zavaljena u fotelji od crne kože.
U reklamnoj agenciji Aldus ADV objašnjavaju da im je cilj bio da "skrenu pažnju mladih" o potrebi izlaska na predsjedničke izbore"Potpuno vas razumijem, svi smo mi imali svoj prvi put", odgovara doktor sjedeći preko puta mlade žene.
"Mnogo me je strah, iako sam napravila izbor iz ljubavi", odgovara djevojka.
"Nemojte se plašiti. Glavno je imate povjerenja u onoga koga ste izabrali, jer povjerenje je ljubav. A u ovaj izbor možete imati povjerenja", kaže doktor pogleda uperenog u Putinovu sliku na naslovnoj strani časopisa koji viri iz torbe pacijentkinje.
Po izlasku iz ordinacije, mlada žena užurbano odlazi na glasačko mjesto. Reklamni spot se završava slikom favorita na predsjedničkim izborima uz slogan: "Putin. Prvi put samo iz ljubavi".
U jednom drugom spotu na istom sajtu, mlada žena takođe odlazi kod doktora sa sličnim strahovanjima.
"Možda mi to nije potrebno?", pita ona zabrinutim glasom.
"Potrebno vam je. I dobro je da to činite iz ljubavi. U potpunosti podržavam vaš izbor", odgovara doktor dok kamera zumira sliku Putina.
"S njim, to će biti bez rizika", zaključuje.
Sva radosna, djevojka takođe trči ka biračkom mjestu, a spot se završava istim sloganom kao i prethodni.
U reklamnoj agenciji Aldus ADV objašnjavaju da im je cilj bio da "skrenu pažnju mladih" o potrebi izlaska na predsjedničke izbore.
U toj agenciji nisu međutim, želeći da kažu ko je naručilac spotova.
aj sto i kod nas moze doc gori od ovih ali je u Rusiji za to tek mnogo veca vjerovatnoca...
She is only here to annoy herself!
Veceras u emisiji PRIZMA na TV Vijesti je i aktivni podmladak DPS-a (Viktorija)
must see!![]()
Како ђе...видиш многи који тврде да се боје Бога уствари су највећи негатори онога што се сматра као Божије учење.Да ствар буде гора многи од тих људи носе мантије и представљају се као посланици Божије ријечи.
Вјероватно да се ми слабо бојимо Бога, ал сте ви показали не само да га се не бојите, већ да се сматрате важнијим од њега ткзв. небески народ.Зато вас је и частио овако.
Правих вјерника, оних који се боје Бога је занемарљиво мало.
Да се вратим на земљотресе...ако их прихватимо као нешто нормално и пројектујемо свој живот у складу са њима, онда смо отпорни чак и на оне најтеже.Ех тај Јапан...
Last edited by BAR; 24-02-12 at 20:57.
Црногорце је одржало црногорско срце.
+rep Bar
a ja sam mislila da je Bog da se voli, a ne boji...jer nekako iz straha čovjek najčešće čini greške....
eto možda je to razlog tolikih grešaka koje prave oni koji se boje...
inače nije lak život pomoraca
http://www.vijesti.me/vijesti/crnogo...a-clanak-62064
Last edited by the_lady_marianna; 24-02-12 at 21:58.
Zadnja vijest je da su krenuli kući i da će večeras kasno biti kući (isplaćene su im valjda tri plate, ako sam dobro shvatio)
Autostoperski vodič kroz neoliberalizam
http://www.vijesti.me/kultura/autost...m-clanak-62132
Зукорлић: Север Црне Горе је јужни Санџак
http://www.rts.rs/page/stories/ci/st...2;к.html
pazi ovog kretena
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Ne razumijem zasto mu daju medijski prostor, takve je najbolje ignorisati.
"Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson
Think different!
Ima "strasan" profil na Facebook-u![]()
... to ja znam jer je mene brat u Italiju !
zabranit mu ulazak u Crnu Goru i zavrsen posa
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks