Prije dvije godine, za trojku mi je kljucar kod Tuske pijace uzeo oko 50 eura. Vidi ima li on kljuceva, da ne bi narucivao. Princip je bio: Iscita kod, upise ga u nesto kao magnet. Magnet treba da dodiruje kljuc i sve dok dodiruje, auto radi.
na koji princip ovi kljucari usnimavaju kod u kljuc...
nasao sam na ebay original kljuc za moj auto blanko , mogu li ja kupiti taj kljuc i ponijeti ga da mi ga narezu i usnime kod ...
i koliko mogu uzet za tu uslugu
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Prije dvije godine, za trojku mi je kljucar kod Tuske pijace uzeo oko 50 eura. Vidi ima li on kljuceva, da ne bi narucivao. Princip je bio: Iscita kod, upise ga u nesto kao magnet. Magnet treba da dodiruje kljuc i sve dok dodiruje, auto radi.
http://www.youtube.com/watch?v=FliGuYrDla8&NR
Mr_G_rUzNi aka mrG1
Postoji li neki dokument ili potvrda neka koju izdaje MUP da je auto odjavljeno, kako bih ga mogo doves iz drugog grada u pg, obzirom da je neregistrovano, odjavljeno, bez tablica? pitam zbog mogucih problema sa policjimo ako zaustave
ne moz bez tablica odvest nidje nista
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
ili zahtjev za testne tablice al ti nece dati jer nije nofo iz salona
pa to probne testne nece dat ja mislim , a mozda i hoce ko zna ima pravo da ih trazi zvanicnim zahtjevom u mup
Ma nadjes neku staru kanturinu, sajlu i cao.
TAKUMI
Fabricki xenon sa d2s.
Sijalice su nove phillips.
Poceo je ranije jos far da 'trepne ponekad' ali bas brzo kad zakocim ponekad ili preko neravnog puta itd.
I ponekad nece desni far da upali 'iz prve', nego moram dat kontakt i ugasit par puta. I proizvodi neki cudni zvuk kad se ne upali far![]()
Originally Posted by my name is ...
Na ovaj princip
Kompjuter tj konkretno immobiliser vidi fabricke kljuceve kao A, B, C.
Ti izgubis B,C kljuc, imas samo A
Kljucar ce uzeti tvoj kljuc A, i klonirat kod iz transpondera, tako da ces imat dva A kljuca. Auto ce ti i jedan i drugi kljuc vidjet kao da si isti ubacio.
E sad druga varijanta je programiranje kljuca u ovlasceni servis, gdje njima ne treba tvoj stari transponder, oni ce programirati tvoj immo da taj kljuc vidi kao kljuc D, tako da bi onda auto vidio kljuc A i kljuc D, dok bi isti servis mogao da obrise kljuceve B i C jer ih vise nemas i tako onemoguce da ih neko zloupotrijebi ako ih pronadje ili slicno.
U oba slucaja ti dobijas sto zelis (kljuc koji pali auto), samo sto onda npr kad bi izgubio kljuc kodiran kod kljucara, onda bi se molio da ga neko ne pronadje i ukrade ti auto.
Ako bi izgubio kljuc programiran kod servisa, onda bi mogao taj kljuc da obrises iz kompjutera i ako ga ko pronadje nece moci upalit auto jer taj kljuc (kljuc D) bi bio obrisan iz auta
Njak Njak Njak
Pa i meni tako nesto traze za kopiranje , nego na par mjesta dje sam gledao imaju neke plave tanke kljuceve kao od Punta... A meni je fabricki crveni onako malo krupniji, pa sam nasao original blanko kljuc za 15e na ebay.uk
Znam znam to upucen sam , sad da nisam nasao kljuceve morao bih bash upravo da izbrisem stare kljuceve i da mi programira kljuc, nego sam ja pitao moze li se na ovaj blanko kljuc kopirati i usnimiti ovaj kod sa mog kljuca ili oni imaju one cipove vec kodirane pa ih mijenjaju ili kako li to vec ide... (a da nije ta solucija da dodajem novi kod na komp, jer za programiranje ecu-a traze od 50e pa na dalje)
Sent from my iPad using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
mislim (a nemoj me za jezik drzat) da je svaki transponder *prazan*
i da se u njega upisuje kod... kljucar ga klonira od tvog starog kljuca, a servis upisuje zaseban kod...
Tako da je isti transponder za kljucara i za servis, samo je procedura razlicita... tj dok je god prazan i od tvog auta, posluzit ce
Njak Njak Njak
Zna li ko dje je ulica Put Radomira Ivanovica?
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
Diskovi su se malo iskrivili.. Pokriva li ovo garancija?
Zavisi.
Tesko.
TAKUMI
Koji auto je u pitanju, i koliko presao? Starosti?
ko radi pjeskarenje jeftino ??
dje ?
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Pitaj Olivera, on je radio to negdje...
TAKUMI
Nemam pitanje, evo malo razonode
http://www.kurir-info.rs/auto/zugo-j...ugo-181700.php
Ima i grijace za gurace...
TAKUMI
There are currently 11 users browsing this thread. (0 members and 11 guests)
Bookmarks