Page 85 of 825 FirstFirst ... 357581828384858687888995135185585 ... LastLast
Results 2,101 to 2,125 of 20614

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Ako ti je oduzela republicka onda u Zagorich. A zali se Vladi Crne Gori, posalji pismo Luksicu DD
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jedno upozorenje na neljudski rad nekih policajaca.
    Mjesto: Opština Kotor
    Vrijeme: Večernji sati
    Policija (mislim da kotorani znaju o kojima se policajcima radi) sakrivena u mraku,nidje rasvjete nidje upaljenih svjetala.
    Jedan policajac u vozili (sa radarom ) drugi na sred pune linije stoji.
    Zaustavlju mene (bas zbog mraka i prometnog dijela vozio sam max.50km/h) i traze dokumenta.Dajem im dokumenta,taj sto seta po putu gleda i kaze vozio si preko ograničenja.Ja mu kazem max.50km/h sam vozio,on kaze znas li koliko je ogranicenje ja reko 50,kaze nije nego 40Km/h ,i kaze izadji iz vozila i dodji do naseg.Jedva sam vidio njihovo vozilo i tog drugog policajca koji stojii kod vozila.I ovaj pali svijetlo u vozilu u uzima neki isjecak i kaze vozio si 6?km/h (preko 60km/h ne znam tacno sto su lupetali) ja reko to je nemoguce,i trazim mu da vidim vrijeme,i on tu gleda u mene i lupeta neka dva vremena totalno nerealna,ja reko to moje nije,i ovaj sa radarom govori kao pusti ga,vrati mu dokumenta,sledeci put cemo mu uzeti vozacku.I jos govori nesto u smislu da Bog sve vidi .
    E sad u cemu je stvar,on je vidio da nisam vezan( i to sam mu potvrdio) i gledao je kako da mi izvuce pare,kad je vidio da nisam nasjeo na pricu o brzini (da me ne mogu zajebati jer na zalsot (ili srecu) imam veeeliko iskustvo sa saobracajnom policijom) odustali su od toga. Da su oni sigurni da je to moja brzina sa zadovoljstvom bi mi pisali prijavu ,ali znaju da to nije moje nego ko zna od koga.
    Tako svima savjetujem ako vam se ovo desi samo im trazite na uvid isjecak o brzini,ako tu pocnu da muljaju znajte da nije to vase.
    Jos kad se sakriju u neki mrak da ih niko ne vidi,tu uzimaju pare ljudima.
    Што на вјеру праву не похули,Што се не хће у ланце везати,То се збјежа у ове планине

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Znas prije one bandite koji su zasjedali i napadali karavane oduzimali im trgovacku robu, novac i sl, e pa ovo su moderni banditi.
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

taman tako...ovi samo imaju znacke za razliku od njih.
    Што на вјеру праву не похули,Што се не хће у ланце везати,То се збјежа у ове планине

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ja sam popusio jednu kaznu. Znam da nisam bio preko 65 a on kaze 83...
    Nisam znao da ima to parce papira sa vremenom i to...
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Da, da, ima mali štampač sa onim termo papirom, izgleda kao fiskalni račun,i tu ima tacno vrijeme 12:10:44 i brzina kretanja, i pored toga mozete da im trazite sertifikat da je uređaj baždaren, baždarenje se radi svakih 6 mjeseci, i ako nije baždaren vise od 6 mjeseci onda uređaj nije mjerodavan i mozete na sudu poništit kaznu.

Mi nemamo institut za mjerne uređaje tako da se uređaji šalju na baždarenje u Srbiju, i vrlo vjerovatno je da nasi ne postuju taj rok od 6 mjeseci.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ovo nisam znao. Drugi put cu im trazit i fiskalni i sertifikat...
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kEDOWN View Post
    Mi nemamo institut za mjerne uređaje tako da se uređaji šalju na baždarenje u Srbiju, i vrlo vjerovatno je da nasi ne postuju taj rok od 6 mjeseci.
    U ovu nasu drzavu nista nema,sve se mora slati u Srbiju.

Thanks Thanks Given 
    331
    Thanks Thanks Received 
    253
    Thanked in
    133 Posts

Da, da, ima mali štampač sa onim termo papirom, izgleda kao fiskalni račun,i tu ima tacno vrijeme 12:10:44 i brzina kretanja, i pored toga mozete da im trazite sertifikat da je uređaj baždaren, baždarenje se radi svakih 6 mjeseci, i ako nije baždaren vise od 6 mjeseci onda uređaj nije mjerodavan i mozete na sudu poništit kaznu.

Ovo isto vazi za presretace ili?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

I meni su rekli da sam vozio 73 a ogranicenje je 50 i trazuo sam im da pogledam kad tamo stoji 73 ali bjese 13:53. Na mom satu bjese 13:59 a i na njihovom...tako da mi odma vratise dokumenta.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk
    Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Danas ja idem ka Tuzima i sretoh u susret merdza presretaca koji obicno tamo patrolira. I zavrsih to sto sam imao, vracem se, kad ih ugledah kod one pumpe (odmah posle castelane, nznm kako se zove) se parkirali cekaju zrtvu i ono samo bacih pogled, kad otvoren prozor i VOZACH murijash cuga pivu laganini, ja ono wtf dal da stanem da pokusam da ih slikam i iza imala neka auta i samo produzih. I taj ce nekom da oduzima vozacku o.O
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

B klasa crna kao crna zemlja, PG CG 503?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Crna kao crna zemlja zbog 100% folija, i zato ne bih nista ni vidjeo da mu nije bio otvoren prozor. Bas se zaprepastih, jer sam mislio da su makar ovi iz republcike gospoda.
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Quote Originally Posted by Mr_G_rUzNi View Post
    Ovo isto vazi za presretace ili?
    Da da i za njih, znam da se neko žalio, na netacnost, i imali su atest, stim sto na onom ekranu njihovu brzinu su pripisali njemu,može žalba da se podnese Upravi Policije, ako smatras da sluzbenik nije ispravno i tacno postupio.

Mene interesuje, mogu li da zastare, ove kazne sto su sad u centralni registar?
    Trebalo bi da mogu jer zakon kaze da se kazna ne moze naplatit ako je od dana prekrsaja proslo dvostruko vremena od vremena za koji predmet zastarijeva?
    Predmet zastarijeva posle godinu dana, a kad prodje dvostruko to je 2 godine, znaci trebala bi kazna da se briše?

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts

Quote Originally Posted by Archi View Post
    Crna kao crna zemlja zbog 100% folija, i zato ne bih nista ni vidjeo da mu nije bio otvoren prozor. Bas se zaprepastih, jer sam mislio da su makar ovi iz republcike gospoda.
    jesi mislio da oni piju samo vino? i to made in france?

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Da se ozbiljno ophode sa svojim poslom i zaduzenjima.
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    152
    Thanks Thanks Received 
    1,660
    Thanked in
    1,040 Posts

Da da i za njih, znam da se neko žalio, na netacnost, i imali su atest, stim sto na onom ekranu njihovu brzinu su pripisali njemu,može žalba da se podnese Upravi Policije, ako smatras da sluzbenik nije ispravno i tacno postupio.

Mene interesuje, mogu li da zastare, ove kazne sto su sad u centralni registar?
    Trebalo bi da mogu jer zakon kaze da se kazna ne moze naplatit ako je od dana prekrsaja proslo dvostruko vremena od vremena za koji predmet zastarijeva?
    Predmet zastarijeva posle godinu dana, a kad prodje dvostruko to je 2 godine, znaci trebala bi kazna da se briše?

Zastarijevaju,ako je prošlo 2g miran si.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ali jesu li rekli prije neko vrijeme da nema vise toga?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Neces moci registrovati auto dok ne platis.

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Majstore, kad nekome kažeš "Nećeš moć ovo ili ono" budi makar siguran u to što govoriš... Čovjek je pitao za one stare kazne, koje su išle po drugačijem sistemu, i da, ako ti ne stigne za 2 godine, neće ti ni stići, a moći ćeš komotno auto registrovati... Zato je i uveden ovaj novi sistem gdje nema više toliko čekanja da ti stigne, nego odmah fino priznaš da si pogriješio, platiš i ćao...
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Zastarijevaju,ako je prošlo 2g miran si.
    Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Ali jesu li rekli prije neko vrijeme da nema vise toga?
    Tako je bilo po starome, a po novome, se svaki nalog unosi u kompjutersku bazu su rekli kao da ce biti prekinuta ta praksa gdje velilki broj zastari e sad mene zanima, jel oni misle da nece zastarit jer ne moze proci vise od godine dana jer za to vrijeme dospijeva nova saobracajna i ti placas kazne ili je izglasan novi zakon koji kaze da kazne za saobracajne prekrsaje ne mogu da zastare???

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Tako je bilo po starome, a po novome, se svaki nalog unosi u kompjutersku bazu su rekli kao da ce biti prekinuta ta praksa gdje velilki broj zastari e sad mene zanima, jel oni misle da nece zastarit jer ne moze proci vise od godine dana jer za to vrijeme dospijeva nova saobracajna i ti placas kazne ili je izglasan novi zakon koji kaze da kazne za saobracajne prekrsaje ne mogu da zastare???
    Nije izglasan zakon da ne mogu da zastare, nego sad praktično kad potpišeš zapisnik bukvalno potvrđuješ svoju kaznu (ne čekaš kao prije godinu dana da bi išao kod sudije koji će je tada potvrditi) i na ovaj način se rasterećuju sudovi (osim ako se ne slažeš sa zapisnikom, pa onda ideš kod sudije uz rizik da ako si kriv plaćaš trostruki iznos kazne)... To podrazumjeva da ćeš praktično odmah biti u obavezi da platiš, a ako do sledeće registracije ne platiš, onda ne možeš registrovati... E sad, mene još nisu naplaćivali po novome, tako da je ovo što sam napisao teoretski, onako kako su objavili u medijima...
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts

ovo je odgovor, sad će postupak biti efikasniji i neće se čekat sa pozivima po godinu-dvije.. a ako to ne ispoštuju, naravno da zastarijeva u predviđenom zakonskom roku..

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Da ali znas sto, i prije kad si potpisivao i cekao da ides kod sudije i sudija ti recimo izrekne pravosnažnu kaznu od 100e, posle 2 godine ta kazna je zastarijevala.
    Sad cu procackat zakon o izmjenama i dopunama pa cu napisati ovdje.

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts

ako kazna zastari, niko te ne može obavezat da je platiš.. zato oni sad pojednostavljuju postupak, da ne bi trajao godinama..

Page 85 of 825 FirstFirst ... 357581828384858687888995135185585 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)