radi se radi![]()
Posto je ovaj tuski put i ove okolne vec pustene, zna li se kad se moze ocekivat u ovom redu zgrada?
![]()
Prijavi se preko weba i svi ostali zainteresovane komsije, pa ce to ici brze.
Samo da znate da sa postojecom opremom koja ide uz optiku(ONT HG 8245) paketi OPTIKA 30 OPTIKA 40 i EXTRA TRIO OPTIKA 30 su cista farsa, jer sa pomenutom opremom ako se kacite preko WI-FI ne mozete ici preko 21-22Mbps. Dakle Telekom jos jednom uzima pare za usluge koje ne pruza...
Trebam te ispraviti, MOZE.
Definisane kupljene paketom Internet brzine se mogu ostvariti i putem WiFi ONT opreme, tako da sam iznenadjen ovom konstatacijom, ...
Last edited by Djetic; 15-02-12 at 09:37.
Napisite to onda u svojim zvanicnim ponudama,odnosno obezbijedite opremu...U medjuvremenu ja cu pokusati da dobijem zvanican odgovor od Telekoma po ovom pitanju, pa onda upoznati CEZAP, Agenciju za elektronske komunikacije i postansku djelatnost i medije...Zivome interesuje moze li to tako...Molim te da ovo ne dozivis licno, imam puno postovanje za ono sto si ucinio za sve forumase, ali ovakve stvari se ne smiju desavati.Makar ne treba cutati...
Ma sve treba da radi, da se sada ovdje ne ponavljam.
Za svaki slucaj uradicu nekoliko testova (razlicita pc oprema,razliciti OS,vise ONT-ova,razlicite ver. firmwarea ...).
Ima ovdje dima - Poseydon je u pravu, ...
Kada kazem ima dima, radi se troubleshooting zasto se koristeci WiFi funkcionalnost ne ostvaruje Internet download brzina npr. od 40Mbps ("ftp server","speed test").
Kao sto je vec postovano,ako se zakacimo preko eth. kabla sve frcera u domenu kupljenog paketa.
Testovi se rade sa razlicite PC opreme,OS, ...
Sve kartice imaju "N" standard (izmedju ostalog).
Javljam.
Poseydon, hvala na primijecenom problemu.
Sto se tice postova shvatio sam ih kao zdravu kritiku i sve je OK, nema ljutnje. Smatram se starim forumasem i pokusavam pomoci sa informacijama svima nama.
Slazem se da povodom ocekivanog problema mozemo dosta unaprijetiti sa nase strane - prije svega mislim na unapredjivanje komunikacije sa adekvatnim informacijama, kvaliteta podrske (telefon/mail). Ali takodje znam da pomenuto kolege vec rade.
Post sam u vise navrata editovao da ne bude zabune.
Last edited by Djetic; 15-02-12 at 13:37.
Kada se prijavljujemo za optiku, treba li da upisujemo adresa sa kroz (/) npr. Ul. Vuka Karadzica 5/3? Zadnji broj je broj stana.
"Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson
Think different!
Djetic,
Molim te da Pogledas pitanje Rade koja mi je izgleda komsinica... Dakle radi se o maloj zgradi prakticno u dvoristu ove na kojoj migrirate bakar na optiku (vjerovatno je i tehnicka prostorija ista)... Zanima me je li sada dostupan FTTH ili FTTB u istoj?
Unaprijed hvala.
Ovako, Na vasem sajtu postoje oznacene lokacije na kojima je dostupna FTTH.
Za sluaj starog aerodroma, nije ucrtana jos jedna mala zgrada (vidi sliku) koja je bukvalno u dvoristu ove u kojoj je optika dostupna. Zanima me da li je optika dostupna i u njoj, kad je vec dostupna u ovoj koja je 15m udaljena od nje...
thanks![]()
A oni ce ti rec da se prijavis preko neta i bice onda brzo....
Slijedi objasnjenje:
- putem eth. kabla se moze ostvariti definisana Internet brzina (npr. 40Mbps)
- putem WiFi kartice se takodje moze ostvariti pomenuta Internet brzina
Na PC opremi treba da se nalazi WiFi kartica "N klase", ... koja ce se "ukaciti" sa AP (na ONT uredjaju) --- 300Mbps.
Sta moze da bude problem, WiFi kartica nije "N klase", ... ili WiFi kartica jeste "N klase", ali se "kaci" --- 64Mbps.
![]()
Last edited by Djetic; 16-02-12 at 14:25.
Sve ovo je podeseno kod mene, ali preko 2,75MB/s odnosno 22Mbps i to sa downloadzone.me ne moze istina kod mene je onaj prvi firmware koji ima promenljivu i nesto manju brzinu, ali ne puca kao ovi noviji. Zakljucak je jasan, oprema vam ne odgovara specifikacijama i na taj nacin korisnike dovodite u zabludu.
Sve kartice su N standarda i kace se na 300Mbps
Onda tu postoji problem (sve kartice na svim uredjajima se kace na 300Mbps i Internet ne prelazi preko 20Mps).
Vec sam danas u jednom od postova iznio rezultate testiranja Internet paketa preko 20Mbps u razlicitim varijantama, ...preko FTTH (ONT HGW8245,firmware ver.: V100R003C00SPC006 - u pitanju produkciona ver.fw).
Mozemo testirati ponasanje Internet download brzine sa verzijom firmware-a koja je prisutna na vasem ONT-u (firmware ver: V1R002C00S206).
Moguce je do pomenutog, ...
Last edited by Djetic; 16-02-12 at 15:20.
Tako je. Koji firmware su imali ONT koje si testirao ? Znas i sam da to moze imati vrlo bitnu ulogu...
Last edited by Poseydon; 16-02-12 at 15:15.
Sjutra cemo testirati V1R002C00S206,...
Upisi sto vise podataka radi lakse identifikacije lokacije. Da, upisi i broj stana.
Ovako stvari stoje, mislim da se ipak tvoja oprema kaci na manje od 300Mbps, mozda na 130Mbps?
Uraditi sledece stvari, zakaciti se lokalno na ONT uredjaj (192.xxx.xxx.x)
Mode - Auto 20/40. Po defaultu je definisano 20Mhz.
Snimiti konfiguraciju, ...
Nakon ovih korekcija, provjeriti na koliiko se ukacila WiFi kartica, ...
Testovi su nam kazali, da ovom korekcijom dolazimo do 300Mbps, ... i onda mozemo koristiti kapacitete kupljenog Internet paketa (koristice WiFi).
Ovo smo testirali na produkcionom firmwareu (V100R003C00SPC006), tj. firmwareu koji se nalazi na tvom ONT-u (V1R002C00S206) - funkcionise.
Last edited by Djetic; 17-02-12 at 09:30.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks