pa koji je savjet?jer vjecito imam problem sa baterijama,koristio sam neke od 2100mAh i one traju dan jedva.A pune se po 12sati.
Imaju li kakve kvalitetne da ste vi upoznati?
2900mAh je označava kapacitet baterija... Što je veći broj, to duže traju, tj duži su razmaci između punjenja... To nije toliko bitno, bitno je da se drugi parametri poklapaju, npr voltaza, i naravno veličina baterije... Tako da će vjerovatno bilo koje kvalitetnije punjive baterije završavati posao...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
pa koji je savjet?jer vjecito imam problem sa baterijama,koristio sam neke od 2100mAh i one traju dan jedva.A pune se po 12sati.
Imaju li kakve kvalitetne da ste vi upoznati?
To je do aparata, koji je smece po pitanju baterija. Pa nisam mogao iz njega izvuci 80 fotografija sa obicnim baterijama. Isto je i sa L110, u kljucnom trenutku me ostavio bez energije prije 20 dana, nakon 20 fotki. Aparati bez svojih litijum baterija su obicni shit, pogotovo ta nikonova l serija.
\\OFL•GIC
Ja ih ne koristim, ali mislim da je Duracell dobra marka što se tiče (punjivih) baterija... Vjerovatno će ti kolege forumaši dati još koji konkretniji savjet![]()
Sanyo Eneloop zakon![]()
www.jaredic.com
˙˙pǝlloɹ sɹǝsnoɹʇ ʎɯ ɟo sɯoʇʇoq ǝɥʇ ǝɹɐʍ plnoɥs ı 'plo ʍoɹƃ ı 'plo ʍoɹƃ ı
Imam nikon l110 coolpix i takodje problem s baterijama..koristim digital 2600+ al poslije par fotki i to jos ako je blic upaljen ne moze ni 15-tak slika da opali...
Dje mogu kupiti te Sanyo Eneloop..???
Jos jedno pitanje jer sam laik za fotografiju, a volim je kako mogu uraditi u kom programu Triptih od fotografije....hvala ljudiii...![]()
Ne znam gdje si ga i od koga kupio, ali se D90 tijelo sad moze naci za 620 novo.
Da li neko od iskusnijih kolega moze da me posavjetuje oko potrebne opreme za jedan mali, pocetnicki, improvizovani studio? Prvenstveno mislim na kombinaciju bliceva/rasvjete? Koja je to kombinacija istih koja je ekonomicna. Ramisljao sam o Nissin Speedlite DI866 Mark II Nikon i nekim jeftinijim kineskim varijantama. Volio bih da ucim o svjetlu i od svjetla, pa bi sutra, naravno, ukoliko se pronadjem u svemu tome, mogao razmisljati o skupljim stvarima. Svaki savjet je dragocjen, a na umu neka bude ekonomicnost, za pocetak.
''We can live without religion and meditation, but we cannot survive without human affection''
Koliko jos jedan blic/kisobran(sofbox)/stativ doprinose mogucnosti da se napravi kvalitetniji portret...to je pitanje. Koliko su dobri Yonguo isl. blicevi da odrade dio posla? Mislim da ovdje ima ljudi koji mogu kvalitetno odgovoriti, iako pretpostavljam da rade sa mnogo ozbiljnijo i skupljom opremom.
''We can live without religion and meditation, but we cannot survive without human affection''
Ovo gore je jedan Nikon SB800 kroz kineski kisobran, na Hama stativu. Znaci sve zajedno kosta 300eur. Sta ces dobiti zavisi od tebe. Evo kako je ispala fotka sa tim setappom:
Savjetovao bi makar SB600 da uzmes (ako si na Nikonu, a vidim da jesi), moze da se nadje polovan i polako gradi sistem. Isplati ce se na kraju. Ja sam krenuo sa jednim SB800 a sad ih imam dva komada i jedan SB900. Mogu s tim da osvijetlim gotovo svaku situaciju.
P.S. @Goalkeeper, kako ja tebe volim beeesvija. Bluetooth na DSLR! Epic!![]()
www.jaredic.com
Eh, jos samo da se nadje jedan SB-600, da vrijedi cemu... Nesto ne znam da ih ima ovuda dostupnih.
fenix, ne znam bgm kako da to nazovem, ali bitno je da se razumijemoa sto fali sb700? meni extra radi, bas je dobar, i ne znam po cemu je bolji sb600
taj wireless kod d90 ti nije mnogo pouzdan..unutar radi ok..ali vani.jos ako je jaka svjetlost.mrka kapa od njega..nabavi makar pt-04
je li skupo to, miko? natakne se na aparat, je li? koja razdaljina moze da bude?
Zna li neko gdje se u PG radi kvalitetna štampa fotografija, npr format A4, A3, ili veći, za uramljivanje?
I kako se kreću cijene? Ko je najpovoljniji?
Čisto da vidim jel bolje da poručim preko net-a printove ili da ih ovdje odštampam... Hvala![]()
Boris Djuranovic, FotoGrafika. Saljem broj na PM.
www.jaredic.com
Tnx...
2 pitanja
1.Dje moze da se nadje kineski kisobran, i stativ u PG, ili mozda nidje?
2.Ima li neki studio Boris Djuranovic, FotoGrafika, ili moras i meni slati br.![]()
moje pitanje: Moze li se u Cg kod nekoga iznajmiti dslr Canon 7D na par dana, plus objektiv 50mm(1.8 ili 1.4) i neki wide-angle po mogucnosti. Dogovorili bi se i za cijenu iznamljivanja.
.addiction
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks