Originally Posted by
cattaro
Jadran igra FENOMENALNO sa igracima sa kojima raspolaze! Jes' da se ja ne slazem sa nekim Jadranu bliskim medijima kako se radi o ''vrticu'' (a samo jedan maloljetnik u timu), ali je fakat da je Tucak to sto ima poslozio sjajno. I rezultati ce biti ovakvi dok god Subotic sa lijeve, odnosno Krizman i Sekulic (dva ljevaka) sa desne strane budu imali onako dobru realizaciju, sto iz igre, sto sa igracem vise.
Napad se bitno razlikuje kad je Premus u igri (nepune 3/4 utakmice) i kad je na klupi. Kada je u igri u napadu se bukvalno svi rasire, a lopta se daje Gojkovicu koji uglavnom pravovremeno asistira Premusu, a koji sa ovakvom formom moze da igra protiv svakog beka na svijetu. Ako im neko stane u zonu, tu su navedeni ljevaci ili Subotic da to kazne. Eventualno Gojkovic kada je bas duboka zona.
Kada je Premus napolje, Tomasevic kao sidrun vise stoji desno (malte ne na desnu stativu, na 2m) i najcesce ne moze da izbori poziciju. Saric to koristi i svaki napad uplivava kao drugi sidrun. Sinoc u prva dva navrata nije uspio, a onda je u dva navata izborio iskljucenje.
Necu reci nista novo kad kazem da Jadranu treba jedan bolji bek, ali njih trojica (Beltrame, Latinovic, Banicevic) mogu da iznesu utakmicu. Taktika je jasna - ne primiti gol sa dva metra (sinoc je Tucak popizdio kada je primljen gol za 7:6 pri kraj drugog perioda).
Vidovic gotovo da ne ulazi, a Tesanovic ce ostati samo talenat. Decko je, ako se dobro sjecam, igrao za U17 selekciju SiCG, iako je bio godinu mladji od ostalih! Mislim da je to bilo 2006. ili cak godinu ranije.
Odbranu Jadrana ne znam kako da opisem. Jasno mi je da je ovo nesto iz Tuckove kuzine, jer ima nekih elemenata koje ja ranije nisam gledao. Dosta se oslanja i na Scepanovica (sinoc gotovo nista nije uhvatio u prvom poluvremenu, te je Spartak i imao prikljucak), ali je zona izuzetno uigrana, zbog nedovoljno kvalitetnih bekova. U Latinovicu ne vidim nikakav napredak u odnosu na lani, ocekivao sam da ce da eksplodira ove sezone!
Uglavnom, iz ekipe sa 4 iskusna igraca, 1 supertalentom i dva solidna ljevaka vise se ne moze izvuc.
Segedovi rezultati mi ne idu u glavu uopste! Mislim da oni jedini (od 4 najboljih mađarskih ekipa) nemaju nijednog mađarskog reprezentativca. Nisam ih jos gledao ove godine, ali rezultati su im fantasticni. Mislim da oni Jadranu ne bi odgovarali, jer su fizicki mnogo jaci. A opet, Primorje igra sve bolje (citam i da je Radic odlican)... Ispada da bi Jadranu najvise Jug odgovarao, ne bi me zacudilo kad bih to procitao narednih dana...
A Budva je jos jednom dokazala da je u goste smijesna ekipa. Doma nesto i mogu, raznim mutljavinama (narocito se to odnosi na domaca takmicenja), ali je ovaj rezultat od sinoc za bruku. Bitno je da oni jedini imaju generalnog sponzora i jos je bitnije voditi glavnu rijec u Savezu! Posebno je bitno bilo pocerat trenera koji ih je lani (srecno) odveo na F4. Sve ce im se vratit... Ti talentovani klinci su jos uvjek zeleni.
Citam da u Partizanu velicaju igru. Međutim, Soro je donio prevagu, nisu oni u polju nista bili bolji od Vasasa. A nasi sinoc (Radovic, Cuckovic, Brguljan) kao da nisu igrali. Potpuno nezapazeni.
Bookmarks