Izgleda su napunili previse para za ovo peljesenje prethodnih mjeseci pa sad malo lade muda, dokle ce, ne zna se..
Izgleda su napunili previse para za ovo peljesenje prethodnih mjeseci pa sad malo lade muda, dokle ce, ne zna se..
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
xaxaxaxaxaxKoji je razlog?
Znaci frende, radije bih te odrobijao nego robijao tvoj Mindfuck od Tolosha, do Starog Aerodroma...
Natpis na kucici desno - I Rusi glasaju za DPS :mrgreen:
Prvi princip prava: "Sve sto po zakonu nije izricito zabranjeno, tretira se kao legalno". Sad je na policajcu, hoce li da te sj*be nekako drugacije, kad ne moze zbog toga
Narusavanje javnog reda i mira. Bio je petak ili subota vece. Ljeto. Glasna muzika iz onih lokala. Meni demoni ne daju dja'ola. Aj da uvatim 1 krug lagano kroz grad da zagrijem gume nedje, pa cu ispucat sto imam od tunela do CT. Ionako je u to vrijeme "chist" otvoreni put. Nailazim na parking na studentkom trgu CT... Gledam, nema policije. Ulazim, i civilizovano (na trecinu/polovnu) gasa s kraja na kraj cio parking obidjem zaneshen, izlazim iz njega opet zaneshen (sad kontra), u svoju traku, sve po propisima. A policajci se zapravo ustekali iza drveta kod opshtine (da startuju klubashe zbog alkohola).
Crvena lizalica: Stajem (upaljena svijetla, vezan pojas, dokumenta kod mene, share na gumama s dovoljno mesa da sam nevin pred zakonom).
-Dokumenta
Izvolite.
-Jeste li pili sta nocas?
Nikad ne pijem.
-Je li vam tehnicki ispravan auto?
Jeste potpuno
-Imate li prvu pomoc, trokut, rezervni tocak (svu opremu)?
Imam.
(slijedi pretresanje auta... par minuta kasnije, uz normalano ponasanje od strane policajaca).
Slijedi jos par pitanja za auto kojih ne mogu da se sjetim (uglavnom, kad su vidjeli da me nemaju za shta uhvatit):
E. Korektno smo te upozorili i rekli da ti iduci put auto ide. Zaplijenjujemo ti ga zbog ometanja javnog reda i mira.
Gospodin policajac sijeda do mene, i uz blagi osmijeh: "Molim te, polako"...
Ja blago izlazim iz raskrsnice i njezno klizam, (chisto da osjete sta je LSD diff, i da se i lagano vozeci poprecuje).
-USPORI, USPORI.
(par minuta poslije. Stizemo ispred policijske stanice).
Parkiram se, razgovor (kulturnim, hladnim tonom)
Ovako, da razjasnimo nesto, zaplijenili ste mi auto zbog ometanja javnog reda i mira. On je prosao tehnicki pregled po nasem zakonu kao full ispravno vozilo, auspuh je aftermarket, i nije ga radio neki pjani limar, homologovan je.
RrRrrRRRRRtNNntNNN 3000/3500RPM turiranje
U ove obrtaje sam vozio parking. (svjestan da su ipak gume, vjerovatno bile bucnije).
A u ove obrtaje
RrrrRRRTTTTNN TNNN RRR RRRR RRRuc puc: (pucanje vatre iz auspuha i turiranje do blokade u 7500RPM - policajci otvaraju roletne i izlaze na prozore da vide o chemu se radi, nisam siguran, al su im obrazi vjerovatno treskali od silnog rezhanja, obzirom da su se alarmi na druga auta palili kad ga poklopim preko 4500RPM moguce je)
A ovo je auto u stanju da postigne, i sve je legalno na njemu.
Tako da - cisto da znate
Predao kljuceve, potpisao da mi je oduzeto - i pjeshke puD doma.
"Znam ja koja je budala s ove strane, no ne znam koja je s one". Koliko puta si vidio pocentika da kliza kliza - i bambara - u stub, namet snijega, kontejner, babu s cegerima?
Odakle mozes znat ko zna, a ko ne? (dobro, mozes procijenit kad pazljivo gledas, ali dok si u voznji, pazis se od svakoga. Od gospodja narocito)
Vidji, ima ih i koji ne rade eticki, pa bi se usudili da ti napisu i za ponesto sto nije bas - savrsheno istinito
Odokativno, da li je policajac dobro raspolozen. Voli li drift, i kakav pocetni utisak ostavis
Kako sam se bezveze osjecao kad... Sjecas se kad sam u Petrovac dostavljao onaj LCD za tebe? Na izlaz iz CT... Poslije par km... Pretece me golf V ~120+km/h. I ja malo poklopih MRTVU Golf II 1.6TD. (ni blizu dovoljnog da vise vidim taj Golf V) Tralalala - zaustavljen sam, radar - prekoracenje - kod kolege. Golva V nema.
-Kolega pijan kao crna zemlja, ne moze iz auta izac... Napisa mi kaznu i otpozdravi.
Gledaj. Svaki RWD, pogotovo s LSDom je u rukama pocetnika potencijalno oruzije za ubijstvo/pogibiju. Isto kao i voznja na celave gume po ovom snijegu, i vozaci koji bi da ga voze kao da je suvo
Imam negdje sliku iz novina gdje pise da zakon po kome se voznja na zadnjem tocku tretira kao nasilnicka voznja i kaznjava se - NIJE USVOJEN. E, sad. Chika policajac je autoritet, i ako mu shune, moze da te prca za cem ga je volja. Po zakonu, ne smiju da ti zapljenjuju auto, vec samo da te iskljuce iz saobracaja. Po zakonu, ne smiju da ti pretresaju kola bez naloga. Sto mi se desilo nedje kad sam imao ~18. Vozim Golfa II 1.6TD, trebao sam da idem na neki rodjedan. Fino se sredio, i bio obuchen... Pa skoro kao u vrijednosti tog Golfa :lolblue: I sta ce ti bit: Bas to vece odjel za narkotike u CT pravio racije u nocne klubove, a ja bas odlucio da uhvatim 1 krug kroz grad.
Zaustavlja me "chudna" patrola, Golf V i neki dzip nalik civilnom.
-Sta radis (policajac u smislu: cime se bavis)
Nista, nicim.
-STA RADIS?
Nista.
Imas li sta u kola?
-Nemam.
Izvukoshe me, sve iz dzepova povadih i stavih na krov... I ka pseto me pretresaju, kao i sadrzaj motornog vozila. Hvatam se za telefon, da zovnem prijatelja komandira, malo da uozbilji klovnove jer su se izuzetno drsko, agresivno i bezobrazno ponasali, iako im nisam dao povoda. I kako se uhvatih za tel ovaj SKOCI NA MENE: KO TE JE OVLASTIO DA UZIMAS TELEFON (ja, u sebi: ada druze, nisi mi ga ti kupio) i ono, tres - ode tel nazad. Tresem se od stresa i adrenalina. Ako sam ikad osjecao poriv da nekome razbijem njushku iako ga zakon stiti - to je bilo tad.
Zavrsi se epoha, da ne zalazim u detalje - poslije se jos toga nadesavalo. Nisam zapamtio facu tog "policajca" - i bolje je sto nisam... Ko zna bih li kad pao u iskusenje. Donekle pokusavam da ih skapiram, na svakakve idijote nailaze, ali - ipak je neki minimum civilizovanog ponasanja prihvatljiv.
Oli da ti ja kazem sto ce se desit? Povuci cu rucnu e mi je dusa da ga motam iz 2 puta. I taman cu ljepse i glatkije upast u svoju traku, nego da sam ga "namotavao" na volan ka' da vozim Kamaz.
Sto se igranja zakona s policajcima tiche.
Zivot me je ucio: ZAKON JE U PRAVU.
Ulice i praksa su me naucili: POLICAJAC JE UVIJEK U PRAVU.
Slazem se da je OBAVEZA uvijek prilagoditi brzinu uslovima puta, i da kad je led, shljunak, naseljeno mjesto, losa vidljivost, ili saobracajnica s dosta prikljucnih puteva, uvijek usporim i pazljivije vozim. Ali isto tako, kad je suvo, dobra vidljivost puta i vozila koja idu u susret... PRILAGODIM :devil:
Ljudi su tako chudni, da ne kazem jadni. Kad ti napisu kaznu: "Ua, pi kakvi su, pi ovo, blah ono"
A kad se ko stetura ili pogine: "Krivi su policajci, da su pisali vise kazni i ostrije kontrolisali, ovo se ne bi desavalo".
Pristalica sam toga da policija ne treba da se igra pecaroshe, i da skacu bungee jump sa smokava sa sve radarom u ruku, da te uhvate. Vec da chesto ordiniraju na rizicnim mjestima puta, nece li vozaci steci naviku da tu uspore.
Takodje, izuzetno cijenim ako je policajac korektan. I ne bih ih imentovao, da ih ne bi nadredjeni kritikovali.
Ali primjer: idem u treci grad da dostavljam kompjuter. Napolju pomet, okid. Vozim ga petom brzinom, da bih shtedio gorivo, a necu da gushim motor pa ga drzim taman na ~1600RPM, da ne gubi kompresiju, i tacno balansiram da ga vozim 78-79km/h, jer cuvam vozacku od koje mi posao i fakultet zavise.
Prava pregledna dionica, pumpa 50km/h ogranicenje. Radar me ofikario na 81km/h, i nisam stigao da zamijenim desnu sijalucu od trke i posla. Korektno porazgovarah s ljudima, napisashe mi dosta jeftiniju kaznu i ostavise mi vozacku. Vazda im hvala. Sjutra sam to platio i sanirao far.
Takodje pamtim kad sam driftovao u PG na bas ovako specificnom - diplomatskom mjestu...
Zaustavljanje - "Samo moralna opomena".
Mislim da sam mirnije vozio duze vrijeme no da su mi ne znam kakvu kaznu napisali.
Eto. Imam i dobrih i losih iskustava, ali je moja praksa da NE TREBA GLUMIT, i NE TREBA SE FOLIRAT.
Samo budi covjek - s ljudima ljudski. S stokom bih predlozio batine, ali se napad na sluzbeno lice zestoko sankcionise... Pa ono, sinko, pretrpi jbg.
Ko ne voli kilometarske postove, GOD HAIL opciju IGNORE.
Last edited by cvxcomputers; 02-02-12 at 22:22.
vasilije je li moguce da si ovoliko napisao hahaahhaah
No signature here.
Što ti je iskustvo jado moj. Rekoh ja nemojte im davat povod za represijom i nema problema.
Ovo za isrpavljanje ručnom nijesmo se baš razumjeli ali nema veze.
Policajac je u pravu. Na sud nje njegova 2x jača od tvoje (zvuči kao rasprava đece čiji je tata jači i najjači - ada onoga kome je tata policajac vazda bilo).
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
noćas momak naduvao 0.33 i pustili ga. oćete li mi reći je li donijet zakon 0.00 ili šta? znam da su neki prespavali i za manje.
nothing comes from violence and nothing ever could
po zakonu kaznjava se novcano do 0.5 a preko toga vode u betonjerku
She is only here to annoy herself!
e, ništa od kazni noćasja sam mislila da ne smije kap da se popije, ali dobro
![]()
pa po novome ne smije, kaznjava se novcano do 0.5 napisah veca preko tvorza
pa, ovi su bili raspoloženi :mrgreen:
Samo što taj novi nije donijet, a i kad ga donesu stupa na snagu posle 6 mjeseci...
#fakenews
novom...
novi zako nije donijet,kad ce se donijeti to se jos ne zna. i onda kad ga donesu treba 6 mjeseci da prodje kako bi stupio na snagu. tako da ti niko nece praviti problem za 0.33
Novi stupa u julu ja mislim.
TAKUMI
ne stupa u julu,jer jos nije izglasan u skupstinu, tek kad se izglasa i prođe 6 mjeseci
Ako imam kameru koja snima sta se desava ispred vozila, i ta kamera snimi kako je auto iz sporedne ulice izletjelo meni na put, i ja taj snimak predam sudu (ili osiguravajucem drustvu), da li ce sud uvazit taj snimak.
Logika kaze da je snimak cista stvar, i da doprinosi vjestacenju. Iskustvo mi kaze da ce advokat reci da nisam imao sudsko ovlascenje da snimam (ili tako nesto) i da ce mi sud ponistiti taj snimak (iako je sve evidentno po njemu), da ce se napravit vjestacenje, i da ce se naci vjestak koji ce idiotski reci da sam trebao propustiti vozilo sa sporednog puta da se ukljuci na magistralu. Ili da cu biti uopste kaznjen sto sam snimao stanje ispred mene.
Vase znanje sta kaze? (ne misljenje).
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Sta da te kazne ako snimas? Hahahahah. Zasto bi te kaznili za to? A ne znam to za sud. Glupo mi je da ne prihvate snimak, ne mozes montirat tako nesto, a ako svojim ocima ne vjeruje onda nznm u sta ce da vjeruje. Inace mnogo dobra stvar te kamerice u autu.
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
pa pitanje je na mjestu, nije uopste smijesno
Pitanje je na mjestu sto se tice suda. Ali pazi, ovo da "da cu biti uopste kaznjen sto sam snimao stanje ispred mene." ko to moze da ti zabrani da radis?
17 Al-Isra, 37:
There are currently 5 users browsing this thread. (1 members and 4 guests)
Bookmarks