Ja sam naveo matematičku vjeoivatnoću da se to sve desilo slučajno, znači bez inteligencije. Kakve svrhe imaju sve ostale planete? Odlično pitanje. Ali da budemo iskreni, da li sada ima tvorca ili ne, to pitanje ostaje opet otvoreno. Jer mi nećemo stići nikada ni do sledećeg sunca, koje je odaljeno 4,3 sunčanih godina.Originally Posted by DeViLiSh|Je$$uS
Ako sam te tačno svatio hoćeš da kažeš da jedno biće može da se prilagodi okolini. To je tačno ako ostajemo na nivou mikroevolucije. Znači koža može da potamni itd. Ali nešto kao makroevolucija (stvaranje novih organa itd.) ne postoji. To su tzv. -missing links-, prelaz jednog bića u drugi. Sam Darwin se nervirao zbog toga što ni jedan nije našao i naoisao u jednoj knizi, "da bi čitava planeta trebala biti puna takvih mising linkova" ali nije ga našao. Razumijem ja to, kako nešto naći kada ne postoji.Originally Posted by DeViLiSh|Je$$uS
Možemo početi od potopa og kojeg zu izišle tri bračna para i računamo samo sledećih 500 godina.Originally Posted by DeViLiSh|Je$$uS
E sad je potrebno malo matematike:
Za razvoj stanovništva u bilo kom periodu se koristi sledeća formula:
P(n) = (2*C^(n-x+1))*(C^x-1) / (C-1)
P(n) je stanovništvo n-generacije (polazeći od toga da je bilo samo jedan par na početku čovječanstva). Broj x znači generacije koje su u isto vrijeme živjele (znači x=3 žive deda, baka, roditelji i djeca zajedno) i C je pola količine djece jedne familije.
C = 3 (računa se u prosjeku šestoro djece na porodicu, ali vjerovatno ih je bilo više)
x = 3 (prosijek starosti 120 godina, znači jedna generacija poslije sebe doživljava još 3 generacije po 30 godina)
n = 17 (17 genarcija po 30 godina -> znači 500 godina)
P = 3 * P(n) = 3 * (2*C^(n-x+1))*(C^x-1) / (C-1)
resultat:
387420489 ili 387 miliona ljudi. Kasnije je pao prosjek starosti, ali je zato kraći razmak generacija.
zakjučak:
znači i ako se uračuna dječija smrtnost, epidemije, ratovi itd. jasno je da i od samo jednog para mogu izići 6 milijarde ljudi.
(pokušaj tu računicu sa aspekta evolucije koja polazi od toga da već živimo milione godina na ovoj planeti)
Za ovo drugo pitanje si apsolutno u pravu. Znači jedan Kajn ili Abel su morali da uzmu svoje sestre za žene. Moramo da polazimo od toga da su geni u to vrijeme mnogo čistiji bili ili se radilo o direktnom uticaju Boga da bi se taj problem riješio.
Mislim da se radi o zamjeni teza. Ti kroz tvoj izbor protiv Boga sam sebi uskraćuješ život. Ako (hipoteza) polaziš od toga da postoji jedan Bog i da on ima jedan put i da on zna koji ti je smisao života onda je sve ostalo pucanje u prazno. Jer je time sve ostalo promašaj. A da li je najdosadnija opcija vječnost? To ćemo da vidimo na onu tamo stranu. :-POriginally Posted by DeViLiSh|Je$$uS
Ako ga nema onda si u pravu. Onda važi ona seljačka filozofija "uzmi šta ti život pruža". Nema morala, ništa nema smisla i sve je prolazno i relativno. Neka prođu još te godine koje imam i neka me crvi za ručak pokupe. :zzz:
puno pozdrava
Vuksanović

Reply With Quote
Bookmarks