mislim... da ce on kupovat farove. Prednjim dijelom ga je i razvalio... nego nisam mogao da ocijenim, ne bih se zakleo da nije bas ///M
Njak Njak Njak
pa su nasli na parking da se kurce s njim...
She is only here to annoy herself!
Imao sam i ja tih momenata u početku <3, dan danas kolektiv volija u Petrovac slavi što ih nisam neđe u septembar sve pobio kad sam zamalo sedmicom uletio u prodavnicu, gepek je završio kod onih pokretnih vrata![]()
Cut-off, pustanje gasa![]()
Ja sam do sad mislio da je cut off kad te neko presiječe u smislu da voziš normalno a auto pored tebe uleti u tvoju trake tako da moraš da mu se skloniš da se ne bi takli![]()
E, a znas li zasto Golf VI ima mekse vjesanje of Golfa V?
TAKUMI
Pa posto je Golf V bio tvrd i zabavan u krivine, neki Jurgen iz Babenhausena je zakljucio da je to lose jer bi Hanas (mesar iz Badenwirtenburga, udat za malezijskog konobara) mogo' ozlijedit palac od blagog lift off oversteera.
Sestica je meksa, naginje se malo i sve OK.
TAKUMI
Rekao sam, i stojim iza toga.
To je nesto nevjerovatno.
Znaci svaki put kad vozim peticu od gospodje dobijem cudne bolove (iste bolove koje imaju zene tokom porodjaja (prije nego sto se vide ruke)). Bole ledja (poprecne neravnine udaraju bezobrazno), sjedista su tvrda ko kamen, sjedeca povrsina je kratka, a volan i pedala gasa su kao pero. Da, volan je napravljen od pretvrde plastike, ima one seljacke rupice koje niko ne koristi, platno na sjedistima na nivou autobusa izmedju predgrade i prve baustele, naslon na nogu od rastegnutog lima iz kazana ves masine, kuglica od rucice mjenjaca u obliku loptice, ali to nije bilo dovoljno pa je u dvije boje, tepih iz Peveca, ventilator klime pisti, motor dobije radnu temperaturu ako ides Podgorica Zabljak - malo prije Niksica, gornji dio armature je napravljen od dobre plastike, ali ovo dolje...auto je toliko tvrd da plastike pucketaju kao katalizator od moje BIMME poslije hard core djire, i u toku voznje imas osjecaj da ce pola njih otpasi ako si krenuo iz PG za CT, negdje prije skretanja za Rijeku Crnojevica. Ako je mrak, palis svijetla, unutra ide plava iluminacija koju niko na ovom svijetu ne koristi, bremze nemaju nikakvog osjecaja, ili da ne kocis ili da kocis i da izadjes kroz sofersajbnu, motor potrosi 8 litara nafte na 100 km i oko litar skupog Edgea na 1000 km.
Inace ovo je prvi pasus. Imam ih jos (oko 30).
Ol kupit jedan?
TAKUMI
i mozda konacno uvrste elektropodizace u standardnu opremu...
She is only here to annoy herself!
Vidim ja da si ti jedan obicni vidabllju ljakse.
Kako covece, do juce si vozio TS-a na 9000 giri a sad trazis Golfa???
WTF????
The hybrid 7 Series features a gasoline/electric hybrid power plant. The 4.4-liter direct-injected and turbocharged V8 is familiar from other BMW products but is extensively tweaked in this application -- there's no starter or alternator, for example. Power is sent to the rear wheels through an eight-speed automatic transmission.
Alone, the gasoline engine is rated at 440 horsepower and 480 pound-feet of torque. The electric motor -- located between the engine and transmission -- is powered by a trunk-mounted lithium-ion battery. Thanks to the quirks of hybrid power measurement, total combined output is 455 hp and 515 lb-ft. For reference, the non-hybrid 750 makes 400 hp and 450 lb-ft.
Fog for sale!
TAKUMI
koliko se moze okvirno prodat bmw 316 kupe 96 god u dobro stanju nude mi ga u neku kompezaciju pa ne znam koliko da ga racunam...
~1500e
No signature here.
I'd rather be driving my car thinking about God than sitting in mosque thinking about my car
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks