To je kao da porediš krastavac i nar. Oba sjajni ali nisu u istim kategorijama. Novi Sherlock je građen na suvim osnovama lika koji je osmislio Doyle, ali su suštinski različiti taman koliko su različita vremena u kojima žive.
Brett je igrao u "strejt" adaptacijama koje nisu dopadljive kao nova serija, ali je njegova izvedba legendarna i besmrtna. Cumberbatch je stvorio nešto sasvim drugačije i takođe briljantno.
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
Sherlock,spoiler - Nije nešto teško bilo provalit kako je preživio pad,samo ne znam zašto je ona mala vrištala kad ga je vidjela.Ne bi bila fora da Moriarty ne 'vaskrsne',ne znam zašto ga svi hejtuju,meni je on kralj![]()
slažem se da je i ovaj odličan, ali kada sam napisao da za mene nema Sherlock-a preko Brett-a godina radnje, sadržaj serije, gardaroba itd... mi nisu padali na pamet.Mislio sam na suvo ljudsko biće, izrazi lica, gestikulaciju, govor(bez obzira na scenario)
Kako misliš nije teško objasniti kako je preživio ??
U originalu nije bilo teško objasniti kako je preživio, nadam se da će da ponude neko kvalitetno objašnjenje
Inače Moriarty mi se ne dopada ni najmanje
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Meni je Moriarty bolji od Sherlocka jer je nepredvidiv. Sherlock koliko god dobar da je i pametan, mnogo je predvidiv. Ali to je uvijek mana pozitivnih likova.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Ne mislim na to da je generalno bolji glumac, već upravo na ulogu Sherlock-a. Čovjeka ne čini samo okolina da bi rekao da se radi o dva totalno različita lika(s'obzirom da su različite epohe).
Sve u svemu dobra je serija(mada mi se ni u originalu ne dopada to što ga je Doyle vratio iz mrtvih)
Na prvom mjestu mislim na to kako su osmislili lik Moriarty-a,Moriarty iz serije je poremećen i podsjeća me na Jockera iz Dark Knight-a, a to nije to.
Na drugom mjestu mislim na izbor glumca. Ne dopada mi se izbor glumca koji igra Moriarty-a,za takvog lika bi mi pasovao bi mi glumac tipa Jeremy Irons-a(mada mogu vidjeti i John Lithgow-a u toj ulozi).
Last edited by Rakun; 17-01-12 at 07:28.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Definitivno bi on bio dobar Moriarty. Ali poenta ove serije je da su svi likovi dosta mladji i drugaciji od originalnih. Kad bi sve bilo kao u staroj verziji ne bi bilo potrebe za novom. Mada mi se ne svidja Morijartijeva odluka u zadnjoj epizodi. Iako je lud, cini mi se kao da je ono sto je uradio nekako van njegovog lika.
Tome se i ja nadam.
stig'o alcatraz
Play for that money boys, play for that money, fuckin' money
Svaki lik koji je ikad napisan može se igrati na bezbroj načina, a ako promijeniš vrijeme, kontekst priče, razlike postaju sve veće.
Jednostavno, Jeremy Brett je genije i njegov Sherlock je kako sam ga vidio dok sam čitao priče.
Nova serija je briljantna na sasvim drugi način, isto kao i njen Sherlock, koji je podjednako Sherlock koliko je i daleko od literarnog predloška.
A novi Moriarty je sve sem Joker, mada su im opsesije slične. Joker je jednostavno poremećen, dok je Moriarty genijalan manipulator do te mjere da mu je čitav svijet postao dosadan, jer on ne teži za lagodnim životom i bogatstvom koliko za mentalnim izazovima. Sherlock Holmes je jedini na svijetu koga on vidi kao sebi ravnog, svi ostali su mu malo više od insekta. S tim u vidu, scena na krovu ima maksimalno smisla.
A što se tiče klasične predstave Moriarty-ja - toga je bilo tone. Poslije Doyla, taj obrazac je kopiran toliko puta da sad kad zamisliš negativca, mastermind-a iza zavjesa, naravno da pomisliš na britanca, profesora, Ironsa ili koga već, koji se zlokobno smješka dok pijucka čaj. To je već dosadno. Jared Harris je sjajan u toj varijanti u novom Ritchijevom filmu, ali to je ograničavajuća uloga i u potpunosti razumijem odluku da se u moderno vrijeme krene u drugom pravcu.
'sup bitches?
![]()
pocinje a?
ja skidoh Boardwalk Empire sinoc a bogomi i Wire. prvo cu Martina da ispratim, manje sezona... prvo sam se mislio da ih ostavim za kraj ali ne mogu iscekat
![]()
Dobro su poceli IMO.
Alkatraz mi se za sad ne svidja. Dijalog je ocajan. A toliko je ocigledno da pokusavaju sto vise da udalje Garciu od njegovog lika iz LOST-a, tako da nazalost njegov tekst najgluplje zvuci bas iz tog razloga. A ni gluma nije na zavidnom nivou. Jedini lik koji glumi zadovoljavajuce je Sam Neill.
Last edited by VanjaTheMan; 20-01-12 at 00:26.
Skidam taj Justified. Oce li me oduseviti?
DICIOTTO
To ti ne može niko garantovati. Često ako očekuješ bude suprotno.
Samo pogledaj pa će ti se samo kas'ti.
Skidajte, skidajte. Ja sam popalila sve torrente po kući i skidam i što treba i što ne treba. Dok još ima.
Još malo pa nestalo, kraj Interneta.![]()
You know the first rule of combat? Shoot them before they shoot you.
Naravno, poznato vam je da SOPA nije prošao, i da je nestanak Megauploada rezultat sudskog procesa?
Borba protiv piraterije je borba sa vjetrenjačama. Nema od toga ništa. Ugasiće ovaj sajt, optužiće onaj, ali će se uvijek iznalaziti novi načini da se doskoči sistemu, kao i uvijek.
Alcatraz boba ne valja.
Iako sam u pocetku bio skeptican, Hell On Wheels se pokazala kao sasvim ok serija, uprkos brojnim manjkavostima.
Spremnost autora da se pozabave rasizmom u Americi poslije Gradjanskog Rata, koliko god to bilo povrsno uradjeno, je ono sto je po meni poguralo seriju. A i to sto bas volim western![]()
I am the one who locks.
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks