Jel to taj motor?
![]()
lada 111, 1.5 16v GTE.
Jel to taj motor?
![]()
TAKUMI
toga tipa,samo sto su njemu svecice odozgo,malcice noviji... ali slican...i nema razvodnik paljenja,i razvodnu kapu,nego modul paljenja.
E, to me zanima. Polozaj svjecice.
Kad bi mogao da mi das sliku...
TAKUMI
http://img3.auto24.ee/auto24/560/619/24454619.jpg takav,samo sto se od plastike zastitne ne vidi dje stoje svecice odozgo...
Ovaj?
Da li ti je kabal svecke ovakav?
![]()
TAKUMI
da da takav mi je taj kabal za svecice,koji saraf fabia? smijem li tako voziti? znaci 1l ulja na 3ipo-4000km mi potrosi? prva i druga su bile mokre od ulja,a 3-4suve! ,prva pogotovo mokra,a druga manje.... savjet,misljenje,dijagnoza?
Dobro. Gdje su ti bile mokre? Gornji dio gdje ide kabal ili dolje, tu gdje baca iskru?
TAKUMI
gdje baca iskru...kad sam je odvrno bila je odozdo od ulja,prve 2je...
Ja mislim da su ti uljne karike lose, i da ti zbog toga trosi.
Podji neka ti majstor pregleda to, mozda ti ne gine zamjena karika (odozdo, naravno).
TAKUMI
ok,a smijem li voziti i dalje tako? nemoze svecica zapaliti ulje ? ili nesto da se osteti jos vise? par dana.... majstor jedna mi je rekao deklo ventila da ce morati da se radi...ako sam dobro shvatio...
pa pushta li ti s dekla ulje?
ne razumijem se,ne,nego kad sam osarafio svecicu odozdo je bila od ulja sva,i kad sam je izvukao kljucem kojim sam je i odvijao,kapalo je ulje s nje...bas je u ulju bila sto se kaze... 1-2svecica,3-4suve!
Vidi, da je gornji dio svecice masan onda da, dihtung dekle.
Ovako, ne, dekla (dihtung) nema veze s tim.
Ma mozes da ga vozis tako, ali ce potrosnja ulja postepeno da ide gore.
Ovako ti ima manje snage, i vjerovatno ti dimi.
E sad, sjetio sam se necega. Mozda imas lose gumice ventila, ali to mozes da provjeris tako sto ces da vozis nizbrdo, trecom, cetvrtom, na motorno kocenje (znaci bez gasa) jedno minut, 2 minuta (PG CT) i onda naglo dajes gas. Ako bude iza tebe bijeli oblak dima onda su ti gumice ventila, ako ne bude dima onda karike.
TAKUMI
ti si divan! provjericu,a i pocu do servisa,ulivas coveku nadu!hvala brate!
pa cujesh li da mu je neki majstor reka mora da mijenja dihtung dekla
smijem li ja voziti i u najboljem i u najgorem slucaju s tim do ponedeljka,utorka? maximum 150km....
Samo uradi kako ti JUAN Pablo Montoya kaze i sve OK.
TAKUMI
Interesuje me kolko je tesko ugradit parking senzore,i naprijed i nazad?ima li to neko od nasih forumasa da radi ?
Ja sam na moje auto ugradio kod druga koji je auto limar. Sve se zavrsilo za sat i izgleda kao fabricki. E sad da sam ja to radio, bez iskustva, bez alata.... Ko zna mozda bi jos auti bio rastavkjen
Samo jedna napomena, meni su samo ugradjeni zadnji senzori ( 4 komada)
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
There are currently 34 users browsing this thread. (0 members and 34 guests)
Bookmarks