Page 182 of 2536 FirstFirst ... 821321721781791801811821831841851861922322826821182 ... LastLast
Results 4,526 to 4,550 of 63386

Thread: [AUTOMOBILIZAM] Pitajte...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Ipak za početak provjeri imaš li ulja hidrauličnog dovoljno, i umjesto kad motaš volan daj malo gasa u ler.

TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

dje je sto rastelovano, trosi mi plina 25 litara cirka na 100km a ne smije preko 15 ?
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    122
    Thanks Thanks Received 
    117
    Thanked in
    59 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Ko gubi snagu? Volan, vozač ili motor?

Ipak za početak provjeri imaš li ulja hidrauličnog dovoljno, i umjesto kad motaš volan daj malo gasa u ler.
    Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Padaju obrtaji jel'?
    Pa ako je benzinac onda el. klapna.
    u krivinu potpuno otkine snagu. na ler nemam problema

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Onda nije servo u pitanju.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

servo, servo.
    Last edited by laciale; 19-01-12 at 15:52.
    Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    51 Posts

-Da li uzeti auto na lizing!? Odgovor je, -Nikad!!

A evo i zashto,

-U paljevini auta na Zabjelu, sad ovo, gdje je pored primarne "mete" unishteno josh par auta, na koje se vatra proshirila, stradao je i auto jednog kolege, kojeg je chovjek uzeo na lizing, evo ima oko oko 2.5 godine, ostalo josh taman toliko do kraja lizinga. Do sad, sa ucheshcem, dao je oko 10k eura, a ostalo je da da, sve ukupno, josh oko 8k, ili tako neshto. (auto je bio oko 15ak sam, sa kamatama i chudima, 18 i kusur).

Kako je shteta totalna, prva reakcija posmatracha je, -super, kasko, novi auto, ljepota.. Khm.. Nazalost, chovjek ostaje i bez auta, i bez ikakve nadoknade. Zvuchi nevjerovatno, ali procedura je sledeca. -Osiguravajuce drushtvo placa banci (jer je banka vlasnik auta, je li), iznos koji procijeni, banka se naplacuje i uzima "svoj deo", (a taj dio je pretty much cijela suma koju osiguravajuce placa za unishteni auto), i to je to. Jer po nekakvom, boze mi pomozi, zakonu, ne postoji mogucnost da se za dobijene pare od osiguranja uzme drugi auto, eventualno napravi aranzman sa bankom za dodatno finansiranje, tj reprogramiranje kredita, ako suma nije dovoljna za novi isti auto, ili bilo shta slichno, vec se kredit/lizing zatvara novcem dobijenim od osiguranja, i kraj priche. Chovjek ostaje bez auta, i bez nadoknade, (eventualno neshto sitno ce dobit, ako shto preostane, kad banka uzme "svoj deo"), kao da je vozio rentacar svo vrijeme.

Evo i sad, i ako znam uvjerili su me tvrdo, da je ovo ovako kako napisah, i dalje ne mogu da vjerujem da je ovo moguce, wtf x1000000!??!
    ><

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Pazi sad, on je dosta para potrosio ali veliki dio tih para su kamate i kasko osigranje, i ti tokom pet godina plaćaš nesto po istoj cijeni a njegova vrijednost opada...
    Stvar je sledeća, znaci auto je kostao 15k, kamate su 3k, a pored toga jos mora da se plaća i kasko osiguranje koje nije uracunato u ratu, na 15k ja mislim da je premija prvu godinu negdje oko 800-900e, drugu godinu 700-800 i tako dalje sa smanjenjem vrijednosti osiguranje je manje, znaci taj auto bi njega izsasao 21-22k, dok je stvarna vrijednost auta 15k i na tu sumu je osigurano. Posto je staro 2ipo godine suma na koju je auto osigrano je oko 11-12000e jer auto gubi vrijednost.

Znaci u slucaju totalne stete kao sto se desilo, osiguranje od te sume isplacuje iznos preostalog dugovanja banci a ono sto pretekne daje vlasniku, tako da ce u ovom slucaju vlasniku ostati svega 2-3 hiljade eura. E sad caka je u tome sto se kamate i iznos auta moraju platiti ucijelosti kao da je auto korišćeno svih pet godina koliko iznosi period lizinga a ne samo 2ipo godine.

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    51 Posts

Quote Originally Posted by kEDOWN View Post
    Pazi sad, on je dosta para potrosio ali veliki dio tih para su kamate i kasko osigranje, i ti tokom pet godina plaćaš nesto po istoj cijeni a njegova vrijednost opada...
    Stvar je sledeća, znaci auto je kostao 15k, kamate su 3k, a pored toga jos mora da se plaća i kasko osiguranje koje nije uracunato u ratu, na 15k ja mislim da je premija prvu godinu negdje oko 800-900e, drugu godinu 700-800 i tako dalje sa smanjenjem vrijednosti osiguranje je manje, znaci taj auto bi njega izsasao 21-22k, dok je stvarna vrijednost auta 15k i na tu sumu je osigurano. Posto je staro 2ipo godine suma na koju je auto osigrano je oko 11-12000e jer auto gubi vrijednost.

Znaci u slucaju totalne stete kao sto se desilo, osiguranje od te sume isplacuje iznos preostalog dugovanja banci a ono sto pretekne daje vlasniku, tako da ce u ovom slucaju vlasniku ostati svega 2-3 hiljade eura. E sad caka je u tome sto se kamate i iznos auta moraju platiti ucijelosti kao da je auto korišćeno svih pet godina koliko iznosi period lizinga a ne samo 2ipo godine.
    Ni toliko, manje, mozda oko hiljade, kako su mu rekli. Nego to ne mijenja chinjenicu da on ostade bez auta, i da je 100 puta bolje bilo da je uzeo gotovinski kredit, pa tako kupio auto, jer ako bi imao kasko, sad bi te pare u dzep, a kredit regularno otplacivao. Te bi izgubio par hiljada, ali ne 10 hiljada!

Potpuna je besmislica (a i bezobrazluk i lopovluk), da se ne moze napravit novi aranzman sa parama od osiguranja, da chovjek uzme auto opet, nastavi lizing/proshiri ga, revidira, i sl. Nego mi se naplatimo, a ti brafe sviraj!

Katastrofa..
    Last edited by NexusVI; 18-01-12 at 16:27.
    ><

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    41 Posts

Skupis pare, jer ako ih mozes skupit, mozes i priustit takvo novo auto... i kupis ga.

Kupit auto i otplacivat ga na 5 godina znaci da ne mozes priustit sebi to auto, znam da ovo nema veze puno s pricom o lizingu, ali morao sam
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    51 Posts

Quote Originally Posted by Gorostas View Post
    Skupis pare, jer ako ih mozes skupit, mozes i priustit takvo novo auto... i kupis ga.

Kupit auto i otplacivat ga na 5 godina znaci da ne mozes priustit sebi to auto, znam da ovo nema veze puno s pricom o lizingu, ali morao sam
    Pa sad, da si morao, ne znam bash, obzirom da prvo shto mi pada napamet kad prochitah ovo "moranje", je, -Jel ti ovo ozbiljno?! Jer ovo shto si napisao ne da nema veze sa lizingom, nego nema veze ni sa chim..

U USA, najbogatijoj drzavi na planeti, sve je na kredit, tj. sve im je na kredit, (shto im se, sad zbog krize prilichno i osvetilo, al nvm, nije bitno za prichu), kuce, stanovi, kola.. I to je potpuno regularan, a i pametan nachin trgovine, (a mozda i jedini u odredjenim okolnostima), ako zivish u stabilnoj zemlji, sa pouzdanom privredom, i niskim kamatama. Tako plz, "skupish pare i kupish ga", wtf!? Shta ako je u pitanju brachni par, tek dobio dijete, ili je na dijete na putu, da kazu djetetu sachekaj par godina, pa kad skupimo, onda se rodi?! Ili kakva slichna situacija..
    Zashto neko sa platom od 700/800, (+gospodja recimo slichno primanje), ne bi kupio neshto za shta je rata 300 ili tako neshto?!
    Ili mozda neko ko nema 50000, ili 70000, bi trebalo dovijeka da bude podstanar, po tvojoj logici, umjesto da, proba makar, (ako ima stabilan i siguran posao, podrazumijeva se), i uzme stan na kredit. Shto je, kao shto rekoh u regularnim drushtvima jedna od bazichnih okosnica funkcionisanja. Nego..
    ><

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    41 Posts

Za stan jedino mogu da razumijem, za kola ne mogu... uvijek mozes kupiti nesto polovno...
    SVAKO, cek da boldujem, SVAKO, cek da podvucem i boldujem SVAKO moze na kredit kupiti novo auto, jedini uslov je da ima stalni radni odnos i nadje ziranta...
    Kako ja da zalim takvu osobu kad zbog toga dobije probleme?
    Izvini, kupujes nesto za sta nemas para, uzimas ga na kredit/rate, ispada te masu skuplje... koja je nuzda? Imas golf 2 za 1500e, pa kad skupis kupit ces nesto novije.
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Amerikanci su izmislili lizing, ovo kod nas je losa kopija tog lizinga, i zapravo nema veze sa lizingom.
    Tamo ako kupis novo auto na lizing (lease), ti si dobio auto, platio ucesce (1000, 2000...), ponekad ni centa, svaki mjesec dajes ratu za auto, imas limitiran broj milja (npr. 36 000 za 3 godine) i poslije 3 godine vratis auto leasing kuci. Za 3 godine komplet servis rade oni (ulje, djelovi, sveeee)...
    Auto je na ime lizing kuce i na ime vozaca.

Kod nas lizing je totalno bolestan. Nema veze sa mozgom. Ustvari to nije lizing nego jos ubitacniji kredit.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Gorostas View Post
    Za stan jedino mogu da razumijem, za kola ne mogu... uvijek mozes kupiti nesto polovno...
    SVAKO, cek da boldujem, SVAKO, cek da podvucem i boldujem SVAKO moze na kredit kupiti novo auto, jedini uslov je da ima stalni radni odnos i nadje ziranta...
    Kako ja da zalim takvu osobu kad zbog toga dobije probleme?
    Izvini, kupujes nesto za sta nemas para, uzimas ga na kredit/rate, ispada te masu skuplje... koja je nuzda? Imas golf 2 za 1500e, pa kad skupis kupit ces nesto novije.
    Stvarno, auto na kredit. Najveca glupost.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Gori, nema svako cek da boldujem svako, stalni radni odnos, A jos manje od njih imas kreditno sposobnog ziranta.
    Lizing u Srb i CG - nije lizing o kojem smo slusali vani. Vani (GER i USA) je onako kako je Fanija rekao.
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Koliko trosi Punto II 1.2?
    Grad, otvoreni........
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Urban consumption:
    7,6 l/100km

Urban consumption kms:
    (1 op 13,2)

Extra-urban consumption:
    5,0 l/100km

Extra-urban consumption kms:
    (1 op 20,0)

Average consumption:
    6,0 l/100km

http://www.cars-data.com/en/fiat-pun...255/specs.html
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Forgeret!!
    Ja cujem da pije 10.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

pije sigurno, ne samo on, nego svi ti minijaturni motori ubaceni u auta srednje klase...

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

pa pije kroz PG sigurno..meni megan pije 15 cimanja kroz grad..
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

kEDOWN, nemoj mi rec da ti je Punto II ozbiljan kandidat za srednju klasu?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

ma nije srednja, nego compact ili C klasa, ta auta teže oko 1300kg.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne frende, Punto je gradska klasa, B segment.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    9,439
    Thanks Thanks Received 
    6,883
    Thanked in
    2,707 Posts

odradih servis mali, doduse ne kod ovlascenog servisera i sad kako me je obavjestavao da treba odradit servis a to i dalje stoji pitam vas koliko ce me ovi odrat da mi maknu to, tj. valjda samo treba da pociste kompom?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Koji auto?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Trik pitanje. Moze li rucna da smrzne?
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Page 182 of 2536 FirstFirst ... 821321721781791801811821831841851861922322826821182 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)