cattaro, sudije su im svirale 3 peterca!! Ono nad Janovićem je onda moralo da se sudi da bi mogli pričat o nekom ujednačenom kriterijumu
cattaro, sudije su im svirale 3 peterca!! Ono nad Janovićem je onda moralo da se sudi da bi mogli pričat o nekom ujednačenom kriterijumu
I još nešto, obratite pažnju ko je snimio meč na gol Dobuda za 7:5. Čista potopljena lopta!
Pa eto, citao si moj text, ne bih imao sto dodat, bez da ponovim sto sam u njemu napisao - obzirom na egal utakmicu odnos iskljucenja/peteraca/kontrafaulova nije bio realan. Statistika tih parametara je precizno vodjena.
Pri tom je u jednom momentu, u drugoj cetvrtini bilo opasno bezobrazno: Oni 6 igraca vise, 2 peterca i jedan kontrafaul, a mi 4 igraca vise, nijedan peterac i 3 kontrafaula. Od toga 2 Zlokovicu. Za egal utakmicu to je ogromna razlika.
P r i m o r a c
Prilicno sam zadovoljan igrom i zalaganjem, vidi se da se trude i da imaju motiva. Mislim da su sudije bile naklonjene Hrvatima sto je kod ovakve dvije ekipe dovoljno da prevagne. Mislim da nam fali i malo bolji golman, po meni ni Radic ni Scepo nijesu nista vise od pukog prosjeka. Mozemo do medalje...
za sada najveci problem je golman za sada , mada je nas strucni stab procijenio da su bolji od sefika. dobro bi nam dosao i iskustvom i njegovim odbraenama. a najvise me ovdje nerviralo komentar kao nije crnogorac treba dati sansu nasim itd. vidim oni su se odrekli crnogoraca iz njihove reprezentacije jer nisu iz srbije.
znace ovdje neni bolje odnos u sutevima i odbranama , ali i protiv njemaca i sada hrvata uzasan je. jedino nas odrzava jaka odbrana sa malo suteva ka scepanovicu. da su hrvati sutnuli koli mi ka njihovom golu bila bi mnogo veca razlika za njih
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Najveci problem po meni je losa realizacija igraca vise, ponavlja se spori protok lopte kao i kod Porobica, treba gledati kako su to Hrvati radili
a vidis preko ovog linka http://www.sportlemon.tv/c-11.html se moglo gledati,mislim da ce tu biti link i za crna gora-rumunija
e da...hrvati su prenosili hrvatska-njemacka....![]()
Odgledao sam utakmicu još jednom i vraćao neke momente nekoliko puta. Potpuno neujednačen kriterijum suđenja, bez prećerivanja mogu to reć`! A Rudić odvratni konstanto skače na svaku odluku, pih. Nekoliko bespotrebno dosuđenih isključenja u prvom pol. bez lopte, ono aj` da sviramo isključenje! Prvi peterac za Hrvate je više nego diskutabilan po meni. Gol Dobuda za 7:5 je potopljena lopta! Cattaro jesi li vidio taj detalj?? Nedosuđeni peterac nad Nikolom Janovićem...Bilo je i na drugoj strani nekih grešaka, ali mnogo manjeg značaja i više su neke kompenzacije gadnih sudija...Potez Bušlja sudije nisu viđele?!?!?!?!?
Ono što se mora reći, i pored tog suđenja i sa samo jednom pravom odbranom Šćepanovića!! mi smo bili potpuno u igri iako smo sve vrijeme gubili. Vratili smo se svaki put poslije - 2. Neki golovi koje smo dali su bili zaista sjajni. U zadnjoj četvrtini smo loše odigrali, prije svega napad, razbranio se Pavić i odlučio pobjednika.
E sad da ne bude da samo suđenje spominjem, ima tu i naše krivice. Igrač više je bio loš! Čak i ta dva gola koje smo dali u tim situacijama su bile majstorije Mlađana i Gojkovića, a ne sigurne egzekucije iz izigranih akcija kakve bi morale bit!! Takođe, Hrvati su sve vrijeme vodili, mi nismo poveli nijednom i nije da nisu zaslužili pobjedu. Kao što rekoh, prevagu u tijesnom meču donio je Pavić, dok Šćepo, iako nije isključivi krivac za nijedan gol, ništa nije skinuo. Bez toga se teško, baš teško mogu dobit ovakve utakmice. Upravo je Šćepo i bio junak u Malagi protiv Hrvata u polufinalu, a kasnije i u finalu. Nego dako se razbrani, a čudi me da Čapro nije probao Zdravka u drugom pol.
Ono što raduje je igra u odbrani, zalaganje momaka i atmosfera, vidi se da su pre premotvisani i zato mi je krivo mnogo što nismo dobili ovo danas, jer bi nas potpuno to rasteretilo i napunilo samopouzdanja za dalje, mislim da bi kidali redom. Opet, poraz ništa posebno ne remeti jer nam je raspored dobar. Sjutra je pauza pa u četvrtak sa Rumunima i to poslije meča Srbija-Hrvatska što je dobro, ako dobiju Srbi mi možemo bit i prvi u grupi na kraju, istina teško. A onda opet dan pauze pa u subotu sa Špancima. Sa te dvije pobjede protiv Rumuna i Španaca u koje sam ubijeđen mi prolazimo sigurno, a onda sa Srbijom u poneđeljak igramo za najmanje drugo mjesto u grupi. A ako budemo i treći, sa Italijom bez Tempestija možemo da igramo i da prođemo siguran sam...no o tom po tom...bitno je prvo da se momci dignu u četvrtak veče i pojedu Rumune...
Ja namrtvo vjerujem u ovaj tim i plasman u polufinale!!
i vujas nam je u intervju to isto reko, da je krenuo s plivanjem na savjet doktora, možda čak isto zbog kičme. znam još nekoliko naših igrača, npr burić koji je trenirao rukomet i slomio nešto pa je dio rehabilitacije provodio plivajući i ostao u vaterpolu (iako pula nema zatvoreni bazen pa je sreća što je ostao u vaterpolu).
vaterpolski portal - www.dance.hr
I Igor Milanovic cini mi se,je poceo s plivanjem zbog kicme.
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
je li nikola janović kreće s klupe jer igra drugog sidruna, i je li još tko osim njega bio sidrun kad bi zlokoić bio na klupi?
namjerno nisam htio nista da pisem dok mi se emocije ne slegnu, a i pogledao sam utakmicu jos jednom i bicu dovoljno bezobrazan da kazem da su nam sudije jebale majku danas. protiv njemacke ili nekog slabijeg protivnika to se mozda i ne osjeti, ali protiv jakih reprezentacija ima i te kako uticaja. ne bih se slozio sa cattarom za peterce jer smatram da su bukvalno, ali bukvalno, sva tri peterca za hrvatsku poklonjena, drugi (ako se dobro sjecam) nije ni bio za iskljucenje, a kamoli za peterac, dok s druge strane cisti peterac na n.janovicu nije sviran, pa cak ni iskljucenje, pa cak ni obican faul. ne govorim ovo patriotski, ali ja nikad ne bi svirao peterac. i ono sa dvije ruke je bio radovic koji je topio paskvalina, a ne paskovic dobuda. :P e to je bio cisti peterac. nemam obicaj da kukam na sudjenje, ali ovo nocas je stvarno bilo smijesno. mi smo na pocetku zadnje cetvrtine imali ukupno 5 puta igraca vise, eeeeeeeeeeeeeej. od 8 nasih golova, 6 smo dali iz igre, a 2 s igracem vise. hrvatska od 10 golova, 3 iz peterca, 5 s igracem vise i samo 2 iz igre.
s druge strane, ono sto sam rekao nakon utakmice protiv njemacke se nazalost obistinilo nocas...opet smo fulali previse zicera. pavicu svaka cast na branjenju (15 ili 16 odbrana je imao na kraju), ali mnogo vise je bilo losih suteva, nego sto je bilo njegovih odbrana, one isforsirane sraube zlokovica/n.janovica mi nikako ne idu u glavu. ivovic opet strasan u odbrani, gojkovic odlican u napadu, kao i radovic, zlokovic takodje.
svaka cast hrvatima, cestitam na pobjedi, i nadam se da mi dida nece zamjerit, ali mislim da je veceras makar nerijesen fer rezultat. rudic je definitivno pogodio taktiku, zatvorio je mladjana i ivovica koliko je mogao, a potpuno su nam zatvorili prostor za kontru.
nadam se samo da ce biti kao u malagi, izgubili smo od hrvata u grupi, a onda osvojili EP. oni su izgubili od nas u zagrebu i osvojili EP.
ono sto je mene maaaaaaaaaaasu iznerviralo, je sto me perovic nazalost podsjetio na porobica u zadnjoj cetvrtini. potpuno je pogubljen bio, ni da zove time out, ni da vikne, nista. samo je stajao naslonjen na onu reklamu i cekao da zavrsi utakmica. moze on mnogo bolje od toga, tj mora.
Last edited by Fidimose; 17-01-12 at 22:30.
<--- leuk
Odličan post Fidimose.
fidimose, a i ostali. pišem za danče izvješta upravo pa ću stavit link. dosta sam opširan (osvrt na igru je bit ćeu donjem dijelu ko će čitat, pa da se ne ponavljam ođe). suđenje vjerojatno neću previše spominjat, a ključni je razlog taj što se na tv-u ne vidi najbolje, a drugo što nisu dobro zumirali niti ponavljali sve situacije. pa ću sad prokomentirat nešto.
ne mogu se sjetit prvog peterca pa neću o njemu. drugi je (nisam vidio usporeno) po meni čist, potezanje na stativi za ruku bez lopte. treći je čist ko suza jer je dobud okrenuo jokića. drugi je problem što je malo prije toga bila ista situacija na vašem sidrunu (valjda nikola janović, nisam dobro vidio) i to nije suđeno. mi smo gledali u grupi (pa se odma sve komentira i više očiju bolje vidi) utakmicu i primjetili smo da je sva tri peterca sudio isti sudac, a ovaj što nije sudio za vas je bio drugi sudac. i ondaj peterac na kraju utakmice što je bio za nas, a nije dosuđem, a isto je bio čist ko suza, je propustio dosuditi taj isti sudac što se nije oglasio ni kod janovića.
sumnjiv mi je bio i onaj poništeni gol, tj suđena dva metra buriću, ali ne mogu reć decidirano. suđenje nije bilo baš tako loše kao što vi pišete. ja sam čak većinu utakmice navijao za crnu goru (bio sam stvarno uvjeren u vašu pobjedu i stavio sam dosta para samo na tu utakmicu) i nervirao se na neke odluke sudaca koje su bile na štetu crne gore. iako je bilo grešaka - suci su definitivno bili lošiji od igrača, a to je uvijek loše - one nisu presudile pobjednika. bilo je nešto više grešaka kontra vas, odnosno možda ne toliko, koliko su ti momenti možda mogli usmjeriti utakmicu u drugom smjeru.
e bas to sto si rekao, na ovakve utakmice i sitnice male odredjuju tok utakmice. svaka utakmica izmedju nas, vas , srba i madjara mora biti sudjena jednakim kriterijumom inace te male sitnice koje su protiv njemaca nebitne ovdje rjesavaju utakmicu. ja iskreno ne vjerujem da sudjenje na ovakvom takmicenju moze biti iskonstruisano ali ovakve utakmice moraju suditi sudije na vrhunskom nivou i sa ujednacenim kriterijumom.
sto se tice peteraca drugi je cist a treci jeste bio faul ali po meni prije za igraca vise nego za peterac. realno presudio je golman ili ti nasi sutevi poluvisoko.
najbitniji detalj je na nerjeseno zlokovic sam na 6 metara neometan puca poluvisoku i sledeci napat vi dajete gol iz konte cini mi se. takvi detalji kao i sudijske greske ali sa jedne strane odrede tok utakmice koja se igra gol za gol
Malo rezultata, tabela i rasporeda za cetvrtak:
http://www.mondocafe.me/ostali-sport...-ep-a-4150.php
P r i m o r a c
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks