Page 171 of 1281 FirstFirst ... 711211611671681691701711721731741751812212716711171 ... LastLast
Results 4,251 to 4,275 of 32023

Thread: ++ Informacije o internet kupovini

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ono sto sam ja zelio da znam je sledece. Imam mali biznis na internetu,nebitno, i da bih imao prihode moram da otvorim racun na Paypalu, da li mogu da odem u Bosnu i otvorim tamo nalog i ako je potrebno uzmem karticu iz njihove banke i povucem novac s vremena na vrijeme kad ga primim sa moga sajta, ili da ga uplatim na Paypal kad mi je to potrebno.. to je sva filozofija. I da nije mi problem da se s vremena na vrijeme cimam do Bosne. Ako bi neko postupno objasnio malo bio bih mu mnogo zahvalan

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne moras se cimati do Bosne, otvori ovdje i tamo nalog u Komercijalnoj banci, oni nemaju provizije na ino placanja ako su obje banke njihove. Uzmes ebanking u BiH i zavrsis sve sa kompa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

moze li da se placa samo karticom npr. ovom: http://www.nlb.me/VISAprepaidpoklonkartica , bez paypala i drugih cudesa ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Juce mi stigla posiljka u vrijednosti 0.99 eura i platio sam 1.2 eura na postu, kazu mi jos dobro je to jer si mogao platiti 5 eura i vise. Ja trazim priznanicu da je roba carinjena oni nemaju neki papiric samo na kome pise 1.20 eura na nema nista ni od koga je, sta se radi koji lopovi, da mi je znati kome sam dao te pare

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by useruseruser View Post
    moze li da se placa samo karticom npr. ovom: http://www.nlb.me/VISAprepaidpoklonkartica , bez paypala i drugih cudesa ?
    Ne moze.

Thanks Thanks Given 
    54
    Thanks Thanks Received 
    321
    Thanked in
    81 Posts

men stigla dva paketica. jedan paketic iz UK knjiga koje je preko 10e i jedan paketic ubodne pozicije iz CH koje su placene 1$..
    ovu knjigu mi donio postar i ostavio kuci a za pozicije mi donio priznanicu da ih podignem u postu i uplatim euro.
    nevjerovatno.
    kakav sam im mail srocio, samo cekam copy paste odgovora koji su vama slali. stoka jedna...
    the World's leading dance event
    Sensation

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam poslao nekolika emaila posti CG i nijesam dobio odgovor sto dovoljno govori o njima. Ajde da podnesemo kolektivnu tuzbu, zasto da nas prave budalama. Kazu carina a nema nikakvih potvrda samo obicni papircic na kome pise 1.20 e. Sramota je ovo sto rade, pitao sam ih da li cu platiti i pismo koje dobijam od djevojke...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

tacno placas neplacanjem pdv-a , ajde neka neko napravi foru i prijavi utaju poreza na onaj broj sto reklamiraju ?
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

19707 call centar poreske uprave izvolte ako vas mrzi i stidi te se javite ja cu iako ne naruujem nista odavno pa nemam sa ovim problem
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja poslah 100 mejlova no dzabe, moze im bit!

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    16 Posts

Quote Originally Posted by OCTAVIAN View Post
    Ne moras se cimati do Bosne, otvori ovdje i tamo nalog u Komercijalnoj banci, oni nemaju provizije na ino placanja ako su obje banke njihove. Uzmes ebanking u BiH i zavrsis sve sa kompa.
    jel ovo probao neko, da li uopste moze da se otvori nalog u BiH ako nismo drzavljani iste?

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Quote Originally Posted by sparco View Post
    19707 call centar poreske uprave izvolte ako vas mrzi i stidi te se javite ja cu iako ne naruujem nista odavno pa nemam sa ovim problem
    Nema to veze sa poreskom upravom.

Posta to naplacuje pod izgovorom "carinski pregled" do duse kad pitas ove iz carine oni ti kazu "to pitajte postu, to nije u nasem domenu"
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Sramota...
    Recimo, majka mi je kuci po citav dan, narucujem ponesto sa sajtova cesce u zadnje vrijeme, i samo mi je jednom donio paketic.
    Ostalo, samo donosi papire da podjem i tamo platim 1e. Na jedan paketic mi je bilo 4,20 i tamo mi nisu mogli objasnit zbog cega je to, a paket nije bio ni vecih gabarita, ni tezine.
    A nijednom nije mogao pozvonit da mu neko ne otvori, tako da to sto rece Gorostas, je ziva istina.

Slao sam i ja mail, ima i 15 dana, nema odgovora.

I samo nas ovako jasu, a samo oni znaju do kad!
    "LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher

Under the moonlight, this serious moonlight
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Petronas View Post
    Sramota...
    Recimo, majka mi je kuci po citav dan, narucujem ponesto sa sajtova cesce u zadnje vrijeme, i samo mi je jednom donio paketic.
    Ostalo, samo donosi papire da podjem i tamo platim 1e. Na jedan paketic mi je bilo 4,20 i tamo mi nisu mogli objasnit zbog cega je to, a paket nije bio ni vecih gabarita, ni tezine.
    A nijednom nije mogao pozvonit da mu neko ne otvori, tako da to sto rece Gorostas, je ziva istina.

Slao sam i ja mail, ima i 15 dana, nema odgovora.

I samo nas ovako jasu, a samo oni znaju do kad!
    Istina, i ja sam kuci stalno i samo jednom mi je donio postar paket na vrata, i nije mi dao nikakvu priznanicu nego samo uzeo euro. Bijah ushicena sto ne moram da idem do zeljeznicke po paket, pa zaboravih tad da ga pitam za bilo kakav dokaz da sam duzna da mu dam euro. Kad sam se zalila u Posti sto mi ne stizu paketi rekli su mi da je to zato sto mi je adresa nepotpuna (a samo mi nije jasno kako mi onda nadje sanduce u ulazu zgrade, a stan nikako). Nisam bila lijena pa sam sisla u poslovnicu Poste koja se nalazi u mojoj zgradi i trazila im da mi daju potpunu adresu, ko ce je znati ako ne oni, valjda. Cekam neke pakete, i ako mi i ovaj put dostave samo listicu, pa budem morala ici na drugi kraj grada po paket, onda cu da im novinare navrznem.
    Da ne pricam o tome da sam im tonu mailova poslala, na koje me niko udostojio odgovora nije.
    A lighthouse keeper in the desert sun.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sad sam zvao broj 19895 "Telefon za brigu o korisnicima" koji sam nasao na sajtu poste, kaze mi zena to smo poceli da naplacujemo unazad tri mjeseca, to se radi svuda u svijetu pa smo se i mi opametili. Ja je pitam a sta naplacujete ona kaze cujes li momak imas carinu pa njih pitaj. Moze li neko ako ima da mi da e-mail redakcije vijesti, da im posaljem za ovaj problem, siguran sam da ce oni istraziti do kraja kao i mnoge stvari, ovako se vise ne moze, pocece i vazduh da naplacuju a kad pitam sta placamo prave se ludi nijesmo mi nego oni, i sve tako u krug dok nam ne dosadi, e pa nece moci.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Sve prebacuju, nista nije u njihovom domenu. Posiljka bila skoro 20 dana kod njih, nikakvu listicu nijesam dobio, i zovu me 'ladno da dodjem po posiljku a ja vec prijavio tamo da posiljka nije stigla, i to kazu bio sam obavijesten da mi je dosla?? Mozda telekinetikom. Od kako su poceli da naplacuju samo je gora usluga.
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    154
    Thanked in
    75 Posts

Quote Originally Posted by altona View Post
    ... Moze li neko ako ima da mi da e-mail redakcije vijesti, da im posaljem za ovaj problem,...

Vijesti – nezavisni dnevnik
    Adresa: Bulevar revolucije br.11
    Telefon: 020/ 406-901 (redakcija)
    Fax: 020/ 242-306
    Oglasno odjeljenje: 020/ 230-955; 230-956
    E-mail: [email protected]; [email protected]
    Web site: www.vijesti.me
    been there, done that !!!

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

sto vise citam ovo, sve se vise i nerviram. sreca te ove godine jos ne narucih nista. treba svaku postu zapalit!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

nemas nista od nervoze, no se bori! napisi mail posti, vijestima, nazovi informacije i pitaj zasto i ako znas odgovor! kad ih opucimo morace se malo zamislit!
    drugog nacina nema. ja sam to sve odradio. i tu sam za dalje akcije.

ustvari ima i jos jedan-odbijte posiljke. kad bi im se masovno odbijale posiljke morali bi revidirati ovo. u baru ja primam posiljku sa vec popunjenom i uplacenom uplatnicom, sto znaci da je vec placeno, samo ja da im dam taj 1e. ako bih odbio posiljku taj euro bi isao na njih. no je malo nezgodno odbiti nesto sto si platio

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

a onda neka svi naruce ovo po 10 komada http://www.dealextreme.com/p/mini-pi...-included-1138 u 10 odvojenih paketa. pa neka vracaju okle je stiglo. ili ovo http://www.tinydeal.com/small-red-al...0-p-21075.html
    Last edited by *lucifer*; 13-01-12 at 19:59.

Thanks Thanks Given 
    54
    Thanks Thanks Received 
    321
    Thanked in
    81 Posts

Poštovani,
    Sve pošiljke koje sadrže robu prati carinska deklaracija i za iste se, u skladu sa članom 18 Konvencije Svjetskog poštanskog saveza, naplaćuje poštarina za podnošenje na carinski pregled: " ... carinske dažbine mogu se naplatiti za sve pošiljke prijavljene na carini u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom, uključujući i one koje su izuzete iz carinske procedure“.
    Takođe, ova poštarina se naplaćuje i u skladu sa članom 153 Pravilnika o pismonosnim pošiljkama (Bern, 2009): "Preporučeni iznos posebne poštarine, kako je to navedeno u članu 18.2 Konvencije za pošiljke predane na carinski pregled u državi porijekla ili u odredišnoj državi, je 2.61 DTS-a. Za svaku M-vreću preporučena poštarina je najviše 3.27 DTS-a".
    Radi pojašnjenja, 1 DTS = 1, 1252 EUR
    Stojimo vam na raspolaganju za dodatna pitanja,
    Srdačan pozdrav,
    Poštovani,
    Sve pošiljke koje sadrže robu prati carinska deklaracija i za iste se, u skladu sa članom 18 Konvencije Svjetskog poštanskog saveza, naplaćuje poštarina za podnošenje na carinski pregled: " ... carinske dažbine mogu se naplatiti za sve pošiljke prijavljene na carini u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom, uključujući i one koje su izuzete iz carinske procedure“.
    Takođe, ova poštarina se naplaćuje i u skladu sa članom 153 Pravilnika o pismonosnim pošiljkama (Bern, 2009): "Preporučeni iznos posebne poštarine, kako je to navedeno u članu 18.2 Konvencije za pošiljke predane na carinski pregled u državi porijekla ili u odredišnoj državi, je 2.61 DTS-a. Za svaku M-vreću preporučena poštarina je najviše 3.27 DTS-a".
    Radi pojašnjenja, 1 DTS = 1, 1252 EUR
    Stojimo vam na raspolaganju za dodatna pitanja,
    Srdačan pozdrav,
    ovo sam danas dobio kao odgovor na moje pitanje. boze boze...

bio sam danas i u postu po paketic.
    pitao sam ih samo dobio sam knju koja kosta preko 10e na kucnu adresu a za dvije pozicije koje kostaju 1.2e dobio sam papiric da podignem paket nako sto im platim 1e.
    receno mi je da je za knjigu ocigledno napravljen neki propust a za druga paketic da je podlegnut carinjenju i da oni to placaju carini.
    ok. a zasto mi nije donesen paket kuci nego moram doci za njega i trosim jos 1e za gorivo
    pa zato sto vasa adresa nije potpuna pise BB na kraju
    pa sto cu kad nema broja?!
    pa u tom slucaju mi predajemo "siroj" posti (tako se nekako izrazi) i onda obicni postar donosi te papirice...

tako mi rece covjek na salteru sto je u suprotnosti sa iskustvima nekih od forumasa.
    the World's leading dance event
    Sensation

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Laze ka pas. Ja sam podigao paket u postu a na njemu je lijepoo adresa napisana.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

ja zivim u zgradu, prije sam adresirao samo broj ulaza, i od kad mi nisu donosili pakete ovom novom postom kuci, poceo sam da pisem u adresu i koji sam sprat...

znaci:
    Ime Prezime
    Ulica broj sprat
    Grad postanski broj
    Drzava
    Broj telefona

Potpunija ne moze biti... a opet samo u sanduce stavlja
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sprovode neke zakone a neumiju da ih postuju. Sve se raspada, tako je to kad rade osnovci
    Ja u kucu zivim mora da nije zna na koja vrata da udje na ona garazna ili ulazna. Morat cu i to napisat.

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Isti slucaj.

Istu adresu navodim svuda, nekad mi donese paket i ne TRAZI NISTA, nekad mi donese i trazi 1 euro, a nekad mi donese papiric da idem u Postu na autobusku.

I za to ce objasnjenje neko nac.

Pocecu da im pisem : Udjite na zelenu kapiju, 5 koraka prema jugu, pazite se tu od kucka jer laje. Onda cete vidjet stariju zenu, kose do ramena, i njoj predajte paket, to mi je majka.
    "LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher

Page 171 of 1281 FirstFirst ... 711211611671681691701711721731741751812212716711171 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)