Page 128 of 729 FirstFirst ... 2878118124125126127128129130131132138178228628 ... LastLast
Results 3,176 to 3,200 of 18209

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Pa dobro... mogli ste uzeti salvetu i napisati im pravilno kako treba...
    Sa druge strane po turistickoj kampanji nasih divljih ljepotana, stranci ionako ocekuju indijance po CG pa im to oko jelovnika djeluje kao avanturizam... Nasmijani odu iz CG jer nisu "skalpirani"..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da li ste ikad citali/popunjavali obrazac za prijavu boravista u CG, t.z. "bijeli karton"?
    Ako niste, potrazite po knjizarama, ima sjajnih prevodilackih bisera. Svake godine sa nadom gledam hoce li izac neka "Version 2.0 sa ispravkama" tog obrasca, ali...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Neka de. Nasi se bar trude a kod Rusa sve ruski pa se snalazi kako znas i umijes

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Neka de. Nasi se bar trude a kod Rusa sve ruski pa se snalazi kako znas i umijes
    Znam Hari, nasi obrasci i ostalo je posebna prica :-), meni je cudno ovdje, jer licno znam kako fino, pravilno pricaju i pisu vasi sudski tumaci za ruski jezik, svaka cast! I sto nikome nije palo na pamet da njima donese taj desetak recenica na uvid da koriguju malo tekst i to bi bilo to!
    Jelovnik je privatna stvar a bijeli karton je drzavni dokumenat

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

e moj Jaroslave, da ti je znat kako se sve kod nas završavaju fakulteti (pogotovo ti jezički smjerovi) sve bi ti bilo jasno..
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

ljetnji turizam jedna priča, zimski-ista ka ljetnji...evo me na Žabljaku...o ljubaznosti osoblja, što na žičari, što u hotelima, restoranima, kafićima neću pričati, jer se legende prepričavaju o Žabljačkoj gostoprimnosti i uslužnosti i stremljenju da se turizam unaprijedi...da se razumijemo, govorim isključivo u smislu turizma, nikako o karakteristikama časnih i ljubaznih ljudi kad im u dom uđeš!
    Prvo, nema nako jedan ljudski kafić na skijalištu, a i tu se "biješ" za stolicu, ako prije toga glavu ne polomiš hodajući u pancericama po kafiću...ok, tu ulaze ljudi i cijedi se led i snijeg s njih, neka bude da mora...u restorane nema šanse da sam ušla da je bilo onoga što sam našla na meniju a što sam ja tražila...oću teleću čorbu, nema bez pileća- dobro, daj pileću, nema ni pileće, ok, daj kačamak, mrzi kuvaricu da pravi...neka fala, nećemo mi ni jest pa ćemo drugi dan...ajde, čusmo da ođe postoji jedan velelepni hotel, vlasnika svi znaju a niko ga ne pominje, nepomenik ga ja zovem, pa rekoh, možda ćemo tamo konačno dočekat da nas konobar normalno usluži, da na menu-ju ima ono što piše i dođe konobar, donese na jedvite jade to što tražismo, onda malo palačinki, veli ima džema od šljiva, drenjina...super daj palačinke sa tim džemom...kad posle bar 10 minuta vidim ide ka nama, a na Žabljaku imam fobiju od konobara koji prime narudžbu pa posle 10 minuta krenu ka tebi...100 % ne nose dobre glase- pa da, nema džema...daj sa šećerom, pa ću kući izjest kašiku džema...eto, rekoh vlasniku(doduše iza leđa) ako ti je svaki posa' ovak'i, kuku nama...Ne znam što Hari ima da kaže a ovu temu, načula sam da on ima nekak'e veze sa ovim...neki hotel, ovo-ono...????
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne pominji ime i ne reklamiraj a usluga je divota pa gost ceka da poslije ne kaze da im gost dosadio

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ja necu dalje o Zabljaku od izbezumljenog izraza lica jedne prijateljice kad se vratila iz toaleta zamuckujuci da bi htjela da je vodimo i u Savnik ako treba samo sto prije.. Brze se vratila nego sto je otisla do toaleta. A kafic bas simpa...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

eee, shvatila sam ja to! Vole da $edimo po više sati u restoran,onako bez išta, samo da ne' gledaju!
    Neću vala reklamirat jer ne znam što, no tebe pitam da mi šaneš čije je 'otel? Grijeh je da svi znaU a ja ne
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Daleko ti kuća od toga vlasnika a nijesi dobro rekla da mu takva svaka rabota. Ta mu jos i najbolja pa zamisli kakve su ostale

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Drago mi je Hari da si se utalio u neki "objekt" na Žabljaku.Ima tu dosta rabote...

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

utalio se taj i na forum dobro ne moze svako bit moderator na politiku

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

To od plate moderatora a jos bio regres oko Bozića

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

To od plate moderatora a jos bio regres oko Bozića
    Jos kada se doda topli obrok i bonusi, ihaaa .
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Rijetko "pogođen" hotel,kao ovaj u Tivtu,na detaljnim projektima još bolje se uklapa u pejzaž
    Last edited by minjo; 27-01-12 at 17:22.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Iskoristiti iskustva Slovenije za razvoj zimskog turizma
    27. januar 2012.
    ShareIskustvo Slovenije u zimskom turizmu i dobar menadžment, sa jedne strane i prirodne ljepote Crne Gore, sa druge, moglo bi rezultirati uspješnom saradnjom u oblasti zimskog i sportskog turizma u budućem periodu rekao je između ostalog Ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić u razgovoru sa ambasadorom Republike Slovenije u Crnoj Gori Vladimirom Gasparičem.
    -Sekulić je istakao da je očuvanje prirode primarna aktivnost naše zemlje, jer čista priroda predstavlja osnov za razvoj zemlje, ekonomije i turizma- navodi se u saopštenju Ministrastva održivog razvoja i turizma.
    Ambasador Gasparič je upoznao ministra Sekulića sa planiranim održavanjem mješovite komisije za privrednu saradnju u Ljubljani u toku ove godine, kao i sa namjerom da organizuju posebnu konferenciju na Žabljaku u aprilu mjesecu posvećenu prirodi i turizmu.
    On je iskazao interesovanje Vlade Slovenije da se uključi u izradi prostornog plana za Durmitorsko područje, jer smatraju da je moguće uspostaviti saradnju kada je u pitanju izgradnja hotela, ski staza, skijališta i pratećih objekata.
    Razgovarano je i projektu Ekoremedijacije (prečišćavanje voda) i planiranoj posjeti evropskog komesara za životnu sredinu Janeza Potočnika našoj zemlji.
    Sekulić se zahvalio Vladi Republike Slovenije na značajnoj pomoći u procesu pristupa Evropskoj Uniji po brojnim pitanjima, među kojima je posebno istakao zaštitu životne sredine i ekološke projekte.

Thanks Thanks Given 
    1,454
    Thanks Thanks Received 
    5,785
    Thanked in
    2,718 Posts

Još jedan primjer nesklada obrazovnog sistema i tržišta rada

Domaći znaju samo engleski i ruski

Vodiči iz regiona bez licence vode turiste po Crnoj Gori

Crna Gora, zemlja koja pretenduje da zauzme značajno mjesto na evropskoj turističkoj mapi, prema podacima Ministarstva održivog razvoja i turizma, ima 700 licenciranih turističkih vodiča.
    Iako iz Vlade tvrde da je to dovoljan broj kvalitetno edukovanih vodiča, iz turističkih agencija ističu da je mali broj onih koji govore neki drugi jezik mimo ruskog i engleskog.

Evo, ja bih da budem vodič Njemcima.
    Last edited by starwalker; 14-03-12 at 13:22.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

dje si ucio njemacki?!

Thanks Thanks Given 
    1,454
    Thanks Thanks Received 
    5,785
    Thanked in
    2,718 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    dje si ucio njemacki?!
    škola/tečaj/boravak na njemačkom govornom području..i dr.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

prijavi se onda za tu licencu, kad su je dobili njih 700 valjda ce je i tebi dat

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

O ljepotama Crne Gore u časopisu Travel World China
    22. mart 2012.
    ShareTweet

Prestižni kineski časopis o turizmu i putovanjima Travel World China objavio je u martovskom izdanju tekst o Crnoj Gori, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.
    Tekst govori o prirodnim ljepotama i turističkim potencijalima Crne Gore, Budvi, Svetom Stefanu, ostrvima Sveti Đorđe i Gospa od Škrpjela, nacionalnom parku „Durmitor“, Kotoru i Tivtu.
    Časopis Travel World China ima veliko iskustvo u predstavljanju stranih zemalja, institucija i kompanija kineskoj turističkoj privredi. Od 2005. godine, magazin je promovisao veliki broj destinacija i usluga, povezujući ih sa relevantnim subjektima u Kini, kao što su turoperatori, privrednici iz oblasti prodaje i usluga... Osim toga, sajt magazina ima jednu izuzetnu reputacija i spada u najposjećenije sajtove o putovanjima u Kini. On je zastupa 3.500 profesionalaca u oblasti turističke industrije, a mjesečno izdanje se distribuira i na još 30.000 adresa van Kine.

Članak o Crnj Gori je rezultat studijskog putovanja predstavnika 16 kineskih medija i turoperatora, koji su u oktobru 2011. godine posjetili Crnu Goru u organizaciji NTO-a.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Putovanje kolima kroz CG ... Kako stoojite sa radio prijemom?
    Nesto do Medjurijecja da se cuje a posle tajac i na preskoke kroz gradice do Srbije.. Radio se najvise i najduze slusa sa koncentracijom upravo u voznji, ali ocigledno da to jos nije bitno u CG... Marketing je bas na nivou koji i zasluzuje, a turizam tu - negdje. Od Ulcinja sta se uhvati od signala, RCG jok.. Atlas donekud...Ka Hrvatskoj i Bosni Elmag i turbofolk, nesto Atlas i eto..
    E zato od granice Cro-SR, od Madjarske/Srbiije pa od BG do granice sa CG ide "radio S" (index i sve ostale) i obavjestenje svako malo o zatvorenom putu ka CG od toliko do toliko, i svakakva obavestenja potrebna za svoj narod, poslovne ljude i turiste...Od tih putnih info do informacija gdje izaci iskoristiti divno vrijeme, savjeti za porodice, za eliminaciju depresije sa tim druzenjima i okretanju ka bliznjim, posjetiti Kosutnjak, Avalu, Adu, itd... U CG "turistickoj" drzavi se spava, hrce se o nebulozama, kreveljenje na silu kao "opustenih" voditelja, ili kao robotika iscitavanje suvoparnih info, ali informacije i prijatni pozivi da se lijepo vrjeme iskoristi od Gorice do Jezera, planine, mora, da se ovaj narod raspitomi malo, poslovni ljudi pomisle na nesto vise od trke za MNA i JAT-om itd... Nema nista. Greota.. Sirovine... Mislila sam da g. Milomir Maric pretjeruje kad je opisivao stanje i kapacitete u CG.. Ali kad vidim sve ovo .. Ima pravo.. Zna.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 26-03-12 at 17:51.

Thanks Thanks Given 
    185
    Thanks Thanks Received 
    63
    Thanked in
    44 Posts

O ljepotama Crne Gore u časopisu Travel World China
    To nam treba, KINESKO TRŽIŠTE; MILIJARDEE Turista.
    Svaka čast ko je pokrenuo sve to, ali kad bi nas i Kinezi napali kao Rusi, možda bi se i mogla godina proć' nekako...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Jeste li zivi , braco moja Ruska,
    ziv sam i ja, i pozdrav vam saljem,
    nek se jahta vasa, na Jadranu truska,
    neke leti patka, neka leti guska,
    neka ljute krse, razbiju sa maljem,
    ... i da ruza cvjeta, dje vam noga gazi,
    dodjite u brda, i na topla mora,
    al uvijek se sjeti, (i ne zabudj i ne zaboravi)nijesmo GUBERNA,
    nego CRNA GORA.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Plavi horizonti -rušenje
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Page 128 of 729 FirstFirst ... 2878118124125126127128129130131132138178228628 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)