Page 4 of 24 FirstFirst 1234567814 ... LastLast
Results 76 to 100 of 587

Thread: Osiguravajuce kuce u CG

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Osnovne stvari znam iz osiguranja, nijesam expert kao vi.

Ili na nivo zanata - ne umijem da postavim ormar i brojilo, ali znam da izgasim sklopku i osigurač i tinjalicom da provjerim ima li struje.
    To što ne umijem da postavim ormar za struju sa brojilom nije strašno jer to treba kad radiš kuću jednom i nikad više, a zamjena utičnice, grla i osigurača treba više puta u toku života. I to umijem

Ali neću se više prepirat neka bude da ste u pravu, ja samo par osnovnih pitanja postavih...
    Ja ovo ne doživljavam kao prepirku, niti da sam u pravu. Možeš to zaključiti iz mojih prethodnih postova. Dapače, ti si potpuno u pravu što imaš takav stav u vezi osiguranja (nadam se da te ne zbunjuje što kažem da si u pravu, jer stvarno tako mislim). Samo ću se osvrnuti na tvoje dvije gornje rečenice - podvukao sam suštinu.
    Ni polisa se ne otvara često, nego jednom ili par puta u životu. Dobro si rekao - za ono što uradiš tako rijetko u životu (postaviš ormar za struju ili otvoriš polisu) ne usuđuješ se sam da sve završiš, nego treba nekoga pitati, zar ne. A možeš pitati na pravu ili na pogrešnu adresu, osloniti se na nekoga ko zna ili na nekoga ko ne zna, stvar ličnog izbora.

Izvini što ne persiram, sve na ovoj temi smatram "našima", jer svi na svoj način doprinosimo ovoj temi u Crnoj Gori, koja će biti sve prisutnija (možeš pročitati početak mog prvog posta na ovoj temi).

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Izvinite sto kvarim 'party', al imam plemenite namjere, to jest da vam skrenem paznju na glavnu problematiku u ovoj prici. Osiguravajuce kuce i banke su dio finansijskog sistema, crnogorskog finansijskog sistema, dakle zakrzljalog finansijskog sistema!

Ne mozete da razvijate relativno moderan produkt u zemlji koja je godinama i godinama unazad za evropskim finansijskim sistemima, niti mozete da takve 'stvari' prodajete finansijski neukim ljudima. Ono sto ljudi koji su malo vise upuceni u osiguravajuce polise mogu da urade jeste da ispricaju svoje iskustvo, ili stave crno na bijelo, koje su prednosti osiguranja,a koje su mane. Forum je mjesto i za edukaciju nas malih i neukih. Samo napred, al bez ubjedjivanja jer djeluju degutantno.

P.S. Da li u prodaji osiguravajucih polisa u Crnoj Gori i dalje vazi piramidalan nacin prodaje? Da li nas zakon zabranjuje istu?
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by AltaMarea88 View Post
    Izvinite sto kvarim 'party', al imam plemenite namjere, to jest da vam skrenem paznju na glavnu problematiku u ovoj prici. Osiguravajuce kuce i banke su dio finansijskog sistema, crnogorskog finansijskog sistema, dakle zakrzljalog finansijskog sistema!

Ne mozete da razvijate relativno moderan produkt u zemlji koja je godinama i godinama unazad za evropskim finansijskim sistemima, niti mozete da takve 'stvari' prodajete finansijski neukim ljudima. Ono sto ljudi koji su malo vise upuceni u osiguravajuce polise mogu da urade jeste da ispricaju svoje iskustvo, ili stave crno na bijelo, koje su prednosti osiguranja,a koje su mane. Forum je mjesto i za edukaciju nas malih i neukih. Samo napred, al bez ubjedjivanja jer djeluju degutantno.

P.S. Da li u prodaji osiguravajucih polisa u Crnoj Gori i dalje vazi piramidalan nacin prodaje? Da li nas zakon zabranjuje istu?
    Nema piramidalnog sistema, bar u Grawe. Ne znam da li je zakonom zabranjen
    "Covijek ima dva uva i jedna usta - da bi govorio upola manje nego sto slusa"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hercules
    Banke su sigurnije od osiguravajućih kuća. Stečaj banke je stravičan događaj u ekonomskom sistemu jedne države. U USA ulaze federalni maršali sa dugačkim cijevima u banku kada se krene u stečaj.
    Iza banke stoji ogromna imovina koja je pod hipotekom u njenu korist, i pazi se na neku adekvatnost kapitala. Što stoji za osiguravajućeg društva?
    evo i dugo cekanog odgovora posto sam ovo preskocio.ako govorimo o nasim bankama siguran sam da su osiguravajuca drustva sigurnija od nasih banaka.a vec sam i napisao to u prehodnim komentarima.kako je reagovala drzava pri poteskocama,da ne kazem bankrota PRVE BANKE.stavila je zabran na isplate svih stenji.a mogu zamislit kako bi bilo da nije, bilo namestanja poslova, sto je bilo da ne ulazim u politiku.a znamo i u proslosti kako je drzava branila interese stedisa.jel to ocekivani odgovor ? .i zaboravih da dodam ovde kad banka bankotira narod ulazi sa puskama da ugrabi sta moze uzet

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

AltaMarea88
    Member

ima stvari koje se piramidalno rade,al to je bilo kad osiguravajuca drusta jos nisu bila zastupljena kod nas.a mislim da nije zabranjeno

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    38
    Thanked in
    9 Posts

Quote Originally Posted by dzon1 View Post
    evo i dugo cekanog odgovora posto sam ovo preskocio.ako govorimo o nasim bankama siguran sam da su osiguravajuca drustva sigurnija od nasih banaka.a vec sam i napisao to u prehodnim komentarima.kako je reagovala drzava pri poteskocama,da ne kazem bankrota PRVE BANKE.stavila je zabran na isplate svih stenji.a mogu zamislit kako bi bilo da nije, bilo namestanja poslova, sto je bilo da ne ulazim u politiku.a znamo i u proslosti kako je drzava branila interese stedisa.jel to ocekivani odgovor ? .i zaboravih da dodam ovde kad banka bankotira narod ulazi sa puskama da ugrabi sta moze uzet
    Država garantuje uloge do 30.000 eura.
    Ko ima veći (mnogo veći) novac a ne zna šta će sa njim neka kupi Švajcarske obveznice, na iste imate negativnu kamatnu stopu, tj. vi njima plaćate da bi uzeli novac od vas a za novac garantuje Švajcarska država.
    Kad smo već kod osiguranja, kod Kasko osiguranja za automobile postoji sistem da ako imate bilo kakav udes u toku trajanja osiguranja sledeće premije jako poskupljuju i onda ljudi dobar dio "sitnijih" udesa popravljaju o svom trošku jer moraju još nekoliko godina da plaćaju kasko zbog lizinga te bi ih na kraju taj udes skuplje koštao da ga naplate preko kaska.
    Još jednom, osiguranja vaš novac stave na banku a kamatu iz banke dijele sa vama, ne vidim razlog da se ne zaobiđe posrednik.
    Prodaja osiguranja funkcioniše kao piramidalna šema, onaj koji prodaje osiguranje ima procenat sve dok vi uplaćujete a ima i procenat od onih agenata koje ubaci u posao tj. od njihovih klijenata.
    Tako je bilo ranije, ne znam je li se što promijenilo.
    Ta piramidalna šema nije zabranjena i funkcioniše u prodaji "EKSKLUZIVNIH" stvari po velikim cijenama kao što su usisivači koji koštaju kao pola novog automobila, razna bižuterija sa obaveznim svarovski kristalima po cijeni često većoj od nakita od plemenitih materijala.
    Najzanimljivije je da se kampanja sprovodi od vrata do vrata gdje se dobro utrenirani prodavci objašnjavaju prednosti usisivača koji uništava grinje koje su opasnije i odnijeli su više života nego kuga, kolera i sida zajedno. Cijena je prava sitnica jedva nekoliko puta veća od cijene doživotnog pranja tepiha u tepih servisima sa sve dostavom, ili krema protiv bora od 50 ml koja košta koliko i dva tretmana botoksom kod "plastičara".
    Vjestacka inteligencija se ne moze suprostaviti prirodnoj gluposti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

jel mi to ne verujes milose da nisu htjeli u prvoj banci da isplacuju stednje koje su istekle sa orocenjem ?

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

jel mi to ne verujes milose da nisu htjeli u prvoj banci da isplacuju stednje koje su istekle sa orocenjem ?
    Jedno vrijeme nisu htjeli nista da isplacuju, sam sam svjedok
    Zato pricam da je sigurnije dat pare u Grawe, nego u bilo koju nasu banku.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    38
    Thanked in
    9 Posts

Ima svetskih banaka koje ipak imaju reputaciju veću nego Grawe, a čak i za prvu banku država garantuje tako da se bez para ne može ostati. Evo vratiše čak i štednju iz doba SFRJ
    Vjestacka inteligencija se ne moze suprostaviti prirodnoj gluposti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ima svetskih banaka koje ipak imaju reputaciju veću nego Grawe, a čak i za prvu banku država garantuje tako da se bez para ne može ostati. Evo vratiše čak i štednju iz doba SFRJ
    hahaha uporan si nema sta.pa eto sad ispade da nije problem i cekat pare zar ne ?i nije problem sto se narod vrtio pola godine oko prve banke da bi im prva dala svoje pare koje su kod njih i koje im ne daju,a drzava stoji iza nje.jos da su pokrenuli to potrazivanje od drzave tek bi se nacekali kad bi krenuli po sudova.a normalno da ima jakih u svijetu banaka,al ako ti seisplati ici da ulozis 1000e stednje kod njih onda normalno da se isplati stedjet kod njih.stim sto kod tih banaka ne mozes ubost kamatu vecu od 3% .raspitaj se malo o tome

Thanks Thanks Given 
    3,574
    Thanks Thanks Received 
    5,922
    Thanked in
    2,850 Posts

Quote Originally Posted by nikolahn View Post
    Hercules You are missing the point
    Ti treba da rascistis sa sobom sta je banka, osiguravajuca kuca, stednja za dane penzije, penzija, sigurnost i tako neke osnovne stvari. Kad to shvatis, shvatices sustinu
    Ahahahahahhahaah Legendarno. Aj pošto ja ne znam, ili kako ti reče nijesam raščistio još sam sa sobom ti me prosvijetli o tome može ako ti nije muka?
    A onda mi kaže čemu služe penzioni fondovi. I kako firme vraću kredit. Ajde please.

Quote Originally Posted by savjetnik u osiguranju View Post
    Ja ovo ne doživljavam kao prepirku, niti da sam u pravu. Možeš to zaključiti iz mojih prethodnih postova. Dapače, ti si potpuno u pravu što imaš takav stav u vezi osiguranja (nadam se da te ne zbunjuje što kažem da si u pravu, jer stvarno tako mislim). Samo ću se osvrnuti na tvoje dvije gornje rečenice - podvukao sam suštinu.
    Ni polisa se ne otvara često, nego jednom ili par puta u životu. Dobro si rekao - za ono što uradiš tako rijetko u životu (postaviš ormar za struju ili otvoriš polisu) ne usuđuješ se sam da sve završiš, nego treba nekoga pitati, zar ne. A možeš pitati na pravu ili na pogrešnu adresu, osloniti se na nekoga ko zna ili na nekoga ko ne zna, stvar ličnog izbora.

Izvini što ne persiram, sve na ovoj temi smatram "našima", jer svi na svoj način doprinosimo ovoj temi u Crnoj Gori, koja će biti sve prisutnija (možeš pročitati početak mog prvog posta na ovoj temi).
    Niti se prepirem niti raspravljam. Ovo je forum iznosimo svoja mišljenja
    Savjetnik, pošto si istrgnuo i podvukao odabrane riječi u postu da ja to vratim još prostije.
    U prevodu rekao sam ti da mi treba ekspert da postavi strujomjer i tablu sa osiguračima, na jezik osiguranja treba mi ekspert da računa sa tablicama smrtnosti, da pravi iste i slično.
    Ne treba mi ekspert da zamijenim utičnicu ukoliko prethodno pogasim sve osigurače i sklopku i tinjalicom provjerim ima li struje, ili na jezik osiguranja ne treba mi matematički genije da sračuna premiju koju ću dobit nakon 10 godina, ili kamata koju ću imat u banci da istom dinamikom jednako uplaćujem pod pretpostavkom sigurnosti nikolahn-a koji kaže da su osiguranja sigurnija od banke Sigurnost u mom slučaju je da me neće kola pregazit na pješački kad krenem kući sa posla.
    Jednostavno uporediš prospekt koji dajete vi u osiguranju i na site banke provjeriš koliko ćeš imat stepenastom štednjom da svaki kvartal uplaćuješ sumu koju bi davao osiguranju.

Privatno znam podosta ljudi koji rade u osiguranju, u različitim osiguravajućim kućama, ponešto smo o tome i učili na fakultet, ponešto sam i pročitao. Ali nijesam ekspert i to sam priznajem, samo umijem sračunat dva broja i procenat na iste uradit
    Pošto su ljudi (ne)racionalna bića, i jedna i druga opcija su svojim tezama dobile Nobelove nagrade iz oblasti ekonomije, svako će sam za sebe odabrat što mu je najbolje.

Na kraju krajeva, u ugovorima sve piše koliko i šta, samo je pitanje da li taj neko pročita prije nego sklapa pakt sa đavolom zvani banka ili osiguravajuće društvo.
    Quote Originally Posted by AltaMarea88 View Post

Kad registruješ kola od svake prodate polise, preduzeću koji ti obavlja uslugu registracije ide %.
    A ako govorimo o stranim a ne samo domaćim bankama?
    Valjda ti vlasnička struktura pomenute banke i njen vrtoglavi rast nešto govore?!
    Ili na jezik osiguranja što se ne osigura kod Magnat osiguranja?
    To bi ti bila neka kvalitetna usporedba banke i osiguranja u ovom sluičaju.

Ili da uporedimo OTP; NLB; Erste, Societe Generale ili neku drugu stranu banku.
    Lijepo je to kad neko lokalne firme voli da poredi sa stranim ali ne ide Nego da igramo malo fer pa da jakog poredimo sa jakim.

A što se tiče banaka i osiguranja.
    Uzmite revizorske izvještaje Osiguravajućih društava koja posluju recimo u CG na www.scmn.me
    i pogledajte gdje su im pare plasirane. A kome nije muka može poć na siteove preko grane pa iščitat.
    A onda nećete moć Milošu odgovorit zašto se ne bi zaobišao posrednik.

Bez prepirke samo sugerišem.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ahahahahahhahaah Legendarno. Aj pošto ja ne znam, ili kako ti reče nijesam raščistio još sam sa sobom ti me prosvijetli o tome može ako ti nije muka?
    A onda mi kaže čemu služe penzioni fondovi. I kako firme vraću kredit. Ajde please.

Niti se prepirem niti raspravljam. Ovo je forum iznosimo svoja mišljenja
    Savjetnik, pošto si istrgnuo i podvukao odabrane riječi u postu da ja to vratim još prostije.
    U prevodu rekao sam ti da mi treba ekspert da postavi strujomjer i tablu sa osiguračima, na jezik osiguranja treba mi ekspert da računa sa tablicama smrtnosti, da pravi iste i slično.
    Ne treba mi ekspert da zamijenim utičnicu ukoliko prethodno pogasim sve osigurače i sklopku i tinjalicom provjerim ima li struje, ili na jezik osiguranja ne treba mi matematički genije da sračuna premiju koju ću dobit nakon 10 godina, ili kamata koju ću imat u banci da istom dinamikom jednako uplaćujem pod pretpostavkom sigurnosti nikolahn-a koji kaže da su osiguranja sigurnija od banke Sigurnost u mom slučaju je da me neće kola pregazit na pješački kad krenem kući sa posla.
    Jednostavno uporediš prospekt koji dajete vi u osiguranju i na site banke provjeriš koliko ćeš imat stepenastom štednjom da svaki kvartal uplaćuješ sumu koju bi davao osiguranju.

Privatno znam podosta ljudi koji rade u osiguranju, u različitim osiguravajućim kućama, ponešto smo o tome i učili na fakultet, ponešto sam i pročitao. Ali nijesam ekspert i to sam priznajem, samo umijem sračunat dva broja i procenat na iste uradit
    Pošto su ljudi (ne)racionalna bića, i jedna i druga opcija su svojim tezama dobile Nobelove nagrade iz oblasti ekonomije, svako će sam za sebe odabrat što mu je najbolje.

Na kraju krajeva, u ugovorima sve piše koliko i šta, samo je pitanje da li taj neko pročita prije nego sklapa pakt sa đavolom zvani banka ili osiguravajuće društvo.

Kad registruješ kola od svake prodate polise, preduzeću koji ti obavlja uslugu registracije ide %.

A ako govorimo o stranim a ne samo domaćim bankama?
    Valjda ti vlasnička struktura pomenute banke i njen vrtoglavi rast nešto govore?!
    Ili na jezik osiguranja što se ne osigura kod Magnat osiguranja?
    To bi ti bila neka kvalitetna usporedba banke i osiguranja u ovom sluičaju.

Ili da uporedimo OTP; NLB; Erste, Societe Generale ili neku drugu stranu banku.
    Lijepo je to kad neko lokalne firme voli da poredi sa stranim ali ne ide Nego da igramo malo fer pa da jakog poredimo sa jakim.

A što se tiče banaka i osiguranja.
    Uzmite revizorske izvještaje Osiguravajućih društava koja posluju recimo u CG na www.scmn.me
    i pogledajte gdje su im pare plasirane. A kome nije muka može poć na siteove preko grane pa iščitat.
    A onda nećete moć Milošu odgovorit zašto se ne bi zaobišao posrednik.

Bez prepirke samo sugerišem.
    Xex, odusevljavas me Rekao sam ti vec koliko volim da pisem. A i stvarno tako ozbiljne stvari nemoj da trazis da ti neko objasni na forumu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

eto herci ja rekoh mlm prodavci, kad se nesto napise sto moze lijepo da se prostudira to ne umiju ne zele i ne vole, al uz kafu kad te razapne brzinski odma potpises ;p
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by sparco View Post
    eto herci ja rekoh mlm prodavci, kad se nesto napise sto moze lijepo da se prostudira to ne umiju ne zele i ne vole, al uz kafu kad te razapne brzinski odma potpises ;p
    E sparco, dal je moguce da te neko tako lako, brzinski "navukao" da potpises nesto sto nikako ne zelis. Jos imas vremena koliko hoces da to i uplatis, plus kad i uplatis imas mjesec dana fore da ga raskines bez ikakvih posljedica. Jel moguce nesto takvo?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

nije ja nemam to niti me ko moze nacerat za takvo nesto, niti imas validnog argumenta da ja uzmem nesto iz osiguranja osim eto te mrtve polise za autoodgovornost, plus bi mene odbila svaka kuca, jer cim ima nekog rizika da ti se nesto desi odbiju te odma ako ti se desi nesto a nisi naveo da ces to da uradis otkace te odma, itd itd a ti kad dodjes na potpis nista to ne znas

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nije ja nemam to niti me ko moze nacerat za takvo nesto, niti imas validnog argumenta da ja uzmem nesto iz osiguranja osim eto te mrtve polise za autoodgovornost, plus bi mene odbila svaka kuca, jer cim ima nekog rizika da ti se nesto desi odbiju te odma ako ti se desi nesto a nisi naveo da ces to da uradis otkace te odma, itd itd a ti kad dodjes na potpis nista to ne znas
    Jos malo ces morati da je imas, kao sto je obavezno za auto Po tvojoj prici bih rekao kao da te je vec zamadjijao jedan mlm prodavac, nista ti nije rekao, a ti si samo potpiso. Ja bih volio da imam takvu magiju

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

nisam nego sam ja saslusao njih sve , i onda rekao cime se bavim i otisao je necu morat da je imam niti cu je imati ikada tako da ...............

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nisam nego sam ja saslusao njih sve , i onda rekao cime se bavim i otisao je necu morat da je imam niti cu je imati ikada tako da ...............
    Axa, ok. Shvatam te u potpunosti ....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

ima osiguranje mana, ne osigurava bas svakoga rizicna populacija postoji i cao, ako recimo ti se osiguras zivotno, i onda skocis iz aviona ne isplate te ,jer jelte nisi naveo u polisi da ces nekad iskocit iz aviona, ovako ja turim stednu , dam burazu ovlascenje i ako poginem ostavim u amanet da popije to sa kim oce

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ima osiguranje mana, ne osigurava bas svakoga rizicna populacija postoji i cao, ako recimo ti se osiguras zivotno, i onda skocis iz aviona ne isplate te ,jer jelte nisi naveo u polisi da ces nekad iskocit iz aviona, ovako ja turim stednu , dam burazu ovlascenje i ako poginem ostavim u amanet da popije to sa kim oce
    Znam. Moze na PM cime se bavis profi? To je za njih prednost, nece bas svakoga. Jel te, dali bi postojali do sada tako svakoga da primaju u program?

Thanks Thanks Given 
    3,574
    Thanks Thanks Received 
    5,922
    Thanked in
    2,850 Posts

Quote Originally Posted by nikolahn View Post
    Xex, odusevljavas me Rekao sam ti vec koliko volim da pisem. A i stvarno tako ozbiljne stvari nemoj da trazis da ti neko objasni na forumu
    Pa forumi služe da se diskutuje, piše, da se nauči nešto. Zašto nas neuke ostavljaš neobrazovane? Nije fer što nećeš svoje znanje da podijeliš sa nama.
    Nego istina je druga, ti ustvari ne znaš odgovore na moja pitanja

A platićemo mu i po dvije kafe i ja i ti i kog sve ne još, ali se bojim da neće pristat da ih popije jer će poć kući sa ubjeđenjem drugačijim od onog kad je došao.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa forumi služe da se diskutuje, piše, da se nauči nešto. Zašto nas neuke ostavljaš neobrazovane? Nije fer što nećeš svoje znanje da podijeliš sa nama.
    Nego istina je druga, ti ustvari ne znaš odgovore na moja pitanja

A platićemo mu i po dvije kafe i ja i ti i kog sve ne još, ali se bojim da neće pristat da ih popije jer će poć kući sa ubjeđenjem drugačijim od onog kad je došao.
    Jeste hercules, potpuno si u pravu za sve
    A sa takvim kao ti sam popio mnogo kafica, lazem ne pijem kafu (to obicno bude sok od jabuke) i mnogi su me ponovo zvali da je pijemo
    p.s. meni ne bi smetalo da se vratim sa drugacijim misljenjem o svemu, cak je i bolje za mene...
    Last edited by nikolahn; 12-01-12 at 12:22.

Thanks Thanks Given 
    3,574
    Thanks Thanks Received 
    5,922
    Thanked in
    2,850 Posts

Dobro to kafa se tako kaže. Naći ćemo ti i sok od marelice ako treba.

A malo na temu da rečem riječ dvije.

Počela je to AltaMarea88 nego nije došlo do izražaja. Onda je dobro konstatovala - naša finansijska tržišta su još NERAZVIJENA i imamo osnovne finansijske usluge koje su u većini zemlaja uvedene prije 20 godina.
    Lošim kreditnim rejtingom države, skupim zaduživanjem, nedostatkom zakona koji uređuju oblast finansijskog poslovanja, strane banke i osiguravajuća društva vide priliku da dobro zarade sa običnim proizvodima sa pristojnim maržama i kamatama.

U nekoj finansijskim uslugama bogatoj zemlji, rasprava na temu banke, penzioni fondovi i osiguravajuće kuće bi dobila mnogo drugačiju dimenziju, i vidio bi da je u svakoj kategoriji po jedno od ovo troje dobar a drugim loš. Ali svo troje imaju jedno zajedničko - nijesu 100% siguni.

Toliko za ovo uključenje.

Last edited by hercules; 12-01-12 at 13:25. Reason: slova

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dobro to kafa se tako kaže. Naćemo ti i sok od marelice ako treba.

A malo na temu da rečem riječ dvije.

Počela je to AltaMarea88 nego nije došlo do izražaja. Onda je dobro konstatovala - naša finansijska tržišta su još NERAZVIJENA i imamo osnovne finansijske usluge koje su u većini zemlaja uvedene prije 20 godina.
    Lošim kreditnim rejtingom države, skupim zaduživanjem, nedostatkom zakona koji uređuju bolast finansijskog poslovanja, strane banke i osiguravajuća društva vide priliku da dobro zarade sa običnim proizvodima sa pristojnim maržama i kamatama.

U nekoj finansijskim uslugama bogatoj zemlji, rasprava na temu banke, penzioni fondovi i osiguravajuće kuće bi dobila mnogo drugačiju dimenziju, i vidio bi da je u svakoj kategoriji po jedno od ovo troje dobar a drugim loš. Ali svo troje imaju jedno zajedničko - nijesu 100% siguni.

Toliko za ovo uključenje.

A evo i necega da se ja i ti slazemo, sta je danas 100% sigurno, nista

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Razvila se tema, ali više kao prepiranje i ubjeđivanje nego kao konstruktivna diskusija.
    Ne znam da li je neskromno da kažem da bih mogao odgovoriti na praktično sva pitanja skeptika, ali je tako. Ali ću ponoviti da nema svrhe da to radim, a neću objašnjavati zašto nema svrhe, dovoljno sam objasnio u dosadašnjim postovima. Ko shvata - shvatio je.
    Samo ću primjetiti da se i dalje glavna priča ovdje vodi o upoređivanju baba i žaba, tj. potpuno beskorisna rasprava, jer osiguranje i banke su dvije potpuno različite stvari i štednja u njima je sa POTPUNO RAZLIČITIM povodom, načinom/dinamikom i ciljem. Pa se pominju nekakvi scenariji propasti banaka i osiguranja i tvrde se neke stvari i ako se ne očigledno ne poznaje materija. Pa se recimo ne zna da se u slučaju propasti banke PRVO izmiruje novac osiguravajućim kućama, pa onda ostalim klijentima što ostane. Pa se pominju garancije države za novac u bankama, a čak neko reče i da se eto vratila čak i štednja iz doba SFRJ!?!? Ne bih komentarisao ovo zadnje, već bih rekao da su propale ljudima devizne štednje u razne DRŽAVNE banke (Jugobanka, Beobanka, Investbanka...) iako je I TADA POSTOJALA GARANCIJA za uloge. Pa neko pominje AIG, pa Magnat osiguranje, a vjerovatno ne zna kompletnu informaciju o tome (a ako ima, onda manipuliše na ovom forumu). By the way, Magnat više ne postoji, oduzeta mu je licenca za rad (upravo zbog strogih kontrola u oblasti osiguranja, da se ne bi pravile mutljavine), uz jednu bitnu napomenu: Magnat nije radio životna osiguranja. Izvolite, navedite primjer propasti osiguravajuće kuće koja se bavi životnim osiguranjem, tj. da je neki osiguranik ostao bez svog novca zbog propasti kompanije (...ne ide baš lako, je li?). A pominje se kako ništa nije 100% sigurno, tj. da ni banke, osiguravajuće kuće i penzioni fondovi (dodajte tu i investicione ako želite i još neke fondove zajedničkog ulaganja) nisu 100% sigurni, pa je kao toboš isto klijentu što se tiče nemanja apsolutne sigurnosti. Hm, nije nego. Vjerovatno se zato najviše svjetskog novca drži u osiguravajućim kućama (a ne u bankama, ko bi rekao). Stvarno je smiješno upoređivati sigurnost banaka i osiguravajućih kuća. Ne branim osiguravajuće kuće, jer su one toliko jake da im ne treba nikakav advokat, a i ne radim ni za jednu od njih. Mogao bih romane da pišem o tome, ali ne da bih pisao protiv banaka, one su potrebne, one postoje i posluju iz određenih razloga, a i ja iz određenih razloga držim nešto novca u banci.

Dobro je imati novca i držati ga u banci, a dobro je i držati ga u osiguravajućoj kući. Zaista ne želim konkretno upoređivati ta dva ulaganja. Samo bih volio (i zamolio) da se ne bavite sa tim jer ste onda na potpuno pogrešnom putu, daleeeeko od suštine.

Page 4 of 24 FirstFirst 1234567814 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)