Page 33 of 177 FirstFirst ... 232930313233343536374383133 ... LastLast
Results 801 to 825 of 4408

Thread: T-Com | Optika

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Moze li neko da postavi kratko uputstvo za ''port forwarding'' na ''Huawei 8245'', konkretno za ''Vuze''. NAT je bio OK do prosle nedjelje (prilikom instalacije aktiviran je UPnP na router-u i sve je funkcionisalo OK). Medjutim, nakon kratkog nestanka interneta i (rekao bih) reboot-a router-a, NAT je postao ''firewalled'', a takodje se promijenio i izgled stranice za router (mozda je rijec o update-u firmware-a???). Ponovno aktiviranje UPnP-a nije rijesilo problem.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Uloguj se na ruter i idi na FORWARD RULES pa onda PORT MAPPING CONFIGURATION POLJE EXTERNAL start port i internal start port upises taj port sto ti treba na protocol stavis tcp udp i tu isto portove upises u prva dva polja... zbnaci ispod protocola imas isto internal i external port... tu stavis isti ka ovamo na prvu stavku. Internal host --- ovdje upisujes tvoju ip adresu i ispod toga ime forward pravila (bilo koje ime) i u donji desni ugao imas enable port mapping i to strikiraj i to je to.

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    84 Posts

Trebao bi da instaliram ADSL ovih dana ali rekli su mi da i M kabl nudi neki kablovski internet, pa ne znam sta da radim.
    Ako neko ima iskustva neka kaze nesto vise o tom internetu, morao bih da uzmem kablovsku i net, onaj paket od 20e brzina je 3mb mislim. Pa me zanima koliko je to tacno i da li je stvarno ta brzina ili kao i obicno samo na papiru?

Bio sam i do T-com-a da se raspitam, onaj paket od 25e bi mi odgovarao, brzina 5mb. Ona radnica kao i obicno stura na rijecima, samo mi rece da se odmah placa 17 ili 45e u zavisnosti od toga koliko racunara se povezuje. Ja imam kuci laptop i desktop tako da bi mi trebao taj od 45e ruter.
    Ja je pitam koliko kosta instalacija ona kaze sami instalirate... Posto nemam iskustva da li je to komplikovano podesiti? Hvala

Thanks Thanks Given 
    1,739
    Thanks Thanks Received 
    606
    Thanked in
    456 Posts

http://www.telekom.me/content/pdf/Pireli.pdf

D
    a si se prijavio prije nove godine, platio bi 0 eur za instalaciju...

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    84 Posts

Kako mislis 0e za instalaciju? Kad oni nece ni da rade instalaciju?

Thanks Thanks Given 
    1,739
    Thanks Thanks Received 
    606
    Thanked in
    456 Posts

Mislim modem je bio na akciji 0 eur, a samoinstalacija ti je vazda 0, a 50 eur ako ti dodje monter.

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    84 Posts

Montera nije ni spomenula ova.
    Svejedno nisam mogao posle prvog sam usao u stan, hvala.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

"Da si se prijavio" i nije neki savjet, morate priznati. Sale je dobar momak, ali kao i kod vecine zaposljenih u njegovoj firmi i nema neke koristi od njegovih savjeta i hvalospjeva firmi

Nije tesko samoinstalirati, imas pisano uputstvo(nije neko, ali posluzi), mozes ih i pozvati ako zapnes, a i pozvati nekoga ko je radio pa ne bi trebalo biti problema.
    Sto se drugih ponuda za net u cg tice ne valjaju nista sem ovog ADSL-a, tako da ne savjetujem nikakve mkablove, bbme i slicno. Brzine su uglavnom ok, mada ponekad zna i da zeza pa koristis manje danima a onda odjednom radi deklarisanom brzinom. Recimo kod mene generealno za ocjenu 7/10 kuci, a na poslu 8.5/10

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    84 Posts

@alien Hvala ti, vidim i ti si iz Bara?
    U ovu zgradu dosta njih ima taj mkabl niko se ne zali, hvale ih. Ali ok najvjerovatnije cu uzet ADSL ako vec tako kazes.
    Pretpostavio sam da ne moze da se mjeri sa ADSL-om ali reko ajde da probam. Ali nije malo vezat se ugovorom godinu i po i posle nemas kud, tako bolje da pitam za iskustva.
    U ovu zgradu dje sam sad 67 modem mi uzasno radi, preslab je domet, spor internet... generalno signal i na mobilni je slab, u jednu sobu uopste nema mreze, ni edge sto mi je stvarno cudno. Morao sam stavljat pc pored terase i imam oko 400-500mb/s na modem sto je smijesno.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

To preko mobilnih provajdera zna da radi ok i zavrsi posao, ali ako je signal malo losiji ne valja nicemu.
    A nemoj da te ja nagovaram na adsl ako se vec komsije hvale da im je mkabal ok(moze bit da su se popravili), nego podji kod nekog od njih pa procackaj malo, zapocni neki download, ukljuci torrent, otvori youtube, odradi speedtest, sve zavisi za sta ti treba pa tebi mozda to bude i vise nego dobra opcija. A jos i ako te ne vezu ugovorom za neki duzi period prijavi se pa sam probaj par mjeseci.
    Ja vjerovatno necu skoro mijenjat ovo sem ako ne dodje neki drugi provajder, jer tcom biram samo jer nema nista drugo ozbiljnije za posao, treba mi veca brzina i relativna stabilnost.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Djetic definitivno otisao na skijanje... Nema ga treci dan da odgovori.
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ioako ne volim T-com prinudjen si potezima drzave da kod njih budes ako oces kvalitetan internet i televiziju, dok nisu uveli optiku kvalitet je bio los ali bas los... extra tv steka internet steka operateri veze nemaju kad imaju veze proslijede nalog tehnickoj sluzbi koji te nazovu posle dva dana i pitaju te RADI LI SAD ALI BAS SAD i ti kazes radi i oni ti kazu E PA JAVITE SE AKO OPET BUDE PROBLEMA... i to mi se desavalo od kad sam uveo adsl... znaci svaki mjesec i kad posaljes mail kod direktora stigne ti na kucnu adresu pismo dje ti daju dzabe dva mjeseca interneta i onda ti daju JEDAN hahahahaha. Meni su sve instalirali i podesili ruter i wireless i sve kad su mi optiku ugradjivali i nista mi nisu naplatili a nisam se nidje prijavljivao nego je dosao momak i ponudio neki try and buy ugovor...

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    84 Posts

Nista uzecu ADSL onda sigurnije mi je.
    Valjda cu uspjet sam to da podesim ako ne zvacu nekogko je vec to radio.

A Laptop se povezuje preko wifi-a jel tako? To sve radi out of the box kad se podesi? Nema potrebe za kupovinom nekih dodataka i sl.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by zelivano View Post
    resetovao i LAN i DREAM ali ne pomaže. Dreambox zapravo radi ali sa prekidima (zamrznuta slika) koji traju od 10 sec. pa do 2 min.
    Meni su prekidi mnogo duzi... zna li ko kako da se ovo namjesti?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Apsolutno ste u pravu sto ste prepoznali propust u nedostatku informacija o cijenama FTTH-a za pravna lica.
    Predlazem vam da se prijavite preko pomenutog linka.
    Mozete mi poslati i pm sa podacima i brzo cu provjeriti da li se sta moze i kada, ...
    Drugi nacin za prijavu jeste preko vaseg key accaunt managera. Sigurno definisani kontakt iz Crnogorskog Telekoma koji je ispred nase kompanije zaduzen za vas. Mislim da je ovo najbolji i najbzi kontakt.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by iceman77 View Post
    Interesuje me da li mozda ko zna kada bi trebalo da se uvede optika u Donjoj Gorici u Podgorici, ulica Berska (pored Crkve Svetog Nikole)?
    http://maps.google.com/maps?saddr=42...sz=19&t=h&z=19
    Da li mozda u opste ima najava da ce to biti u skorije vreme?
    Tesko u ovom trenutku.
    Preporucujem (kao i svima) web prijavu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by pgmn View Post
    Meni su prekidi mnogo duzi... zna li ko kako da se ovo namjesti?
    Zelim da budem siguran, vi nemate nikakvih problema u koriscenju Internet servisa kada vasu opremu povezete preko eth. kabla, ili WiFi kartice sa ONT uredjajem, ...?
    Ako je tako, idemo dalje, da vidimo sta se moze uraditi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Emix View Post
    Nista uzecu ADSL onda sigurnije mi je.
    Valjda cu uspjet sam to da podesim ako ne zvacu nekogko je vec to radio.

A Laptop se povezuje preko wifi-a jel tako? To sve radi out of the box kad se podesi? Nema potrebe za kupovinom nekih dodataka i sl.
    Da ne zvuci pretenciozno (nemojte pogresno shvatiti), ali nemojte sekunde razmisljati izmedju Optike i ADSL-a, ... Optika pobjedjuje svjetlosnom brzinom .
    Volio bih cuti sta vas muci, zbog cega mislite da je servis ili tehnologija ima ogranicenja, nedoumice i sl.
    Razlika izmedju servisa je prevelika. Ako treba napravicemo i uporedjenje.
    Naravno, sa Optikom smo pioniri, ali za par dana krecu Internet brzine koje se ni teoretski ne mogu imati preko ADSL-a.
    Last edited by Djetic; 14-01-12 at 15:27. Reason: greska

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Montequilla View Post
    Da li postoji onaj limit od 150 GB na ovaj neograniceni FLAT internet... mislim uzeo sam ovu optiku sad pa to 150 za cas prodje... moze li se desit da mi smanje brzinu?
    Odlicno pitanje.
    Kao sto i sami mozete primijetiti, FTTH Internet brzina se do sada nije "obarala" bez obzira koju kolicinu saobracaja ste ostvarili. Uvjeren sam da je ostvarena kolicina saobracaja odavno presla 150GB.
    Naravno, sve napisano ne predstavlja poziv na massovni download .

U ovom trenutku linkovi CT nijesu ugrozeni.
    Medjutim, zelim da podijeliti informaciju sa vama kako rade mnogi provajderi Internet usluga. Osim pomenutih ogranicenja - fair use policy, definisani servisi korisnika npr. peer to peer, ... po dafinisanim rolama budu ograniceni u download/upload saobracaju, dok ostali servisi kod korisnika uredno funkcionisu, ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Djetic View Post
    Zelim da budem siguran, vi nemate nikakvih problema u koriscenju Internet servisa kada vasu opremu povezete preko eth. kabla, ili WiFi kartice sa ONT uredjajem, ...?
    Ako je tako, idemo dalje, da vidimo sta se moze uraditi.
    Ne nemam nikakavih prekida u internetu! Problem je bio u namjestanju mreze dreambox-a. Nijesam ukapirao da je sad drugacije po default-u namjestena IP adresa u LAN na uredjaju za optiku. ALi kad promijenim IP na dreamboxu vjerovatno ne odradim sve kako treba jer ga ni tada optika ne prepoznaje. Tako da sam vratio sva namjestanja kako su bila i dreambox spojio sa starim ruterom a onda njega na novi uredjaj i onda sve radi kako treba. Malo blesavo i vjerovatno ja nijesam dovoljno strucan da sam to namjestim kako bi trebalo, ali sam sad zadovoljan i ovako Naravno ako bi znali u cemu je pocetni problem bio, bio bih zahvalan na informaciji.

Pored toga imam jos jedno pitanje. Naime covjek koji je dosao sa uredjajem mi je sve montirao i potpisali smo ugovor ali nije ostavio jednu kopiju meni. Nijesam na vrijeme ukapirao, pa kako mogu do ugvovora da dodjem?
    Last edited by pgmn; 14-01-12 at 15:36.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    109
    Thanked in
    50 Posts

Da ne zvuci pretenciozno (nemojte pogresno shvatiti), ali nemojte sekunde razmisljati izmedju Optike i ADSL-a, ... Optika pobjedjuje svjetlosnom brzinom .
    Volio bih cuti sta vas muci, zbog cega mislite da je servis ili tehnologija ima ogranicenja, nedoumice i sl.
    Razlika izmedju servisa je prevelika. Ako treba napravicemo i uporedjenje.
    Naravno, sa Optikom smo pioniri, ali za par dana krecu Internet brzine koje se ni teoretski ne mogu imati preko ADSL-a.
    Jel' da!?

A da nije ovo ono kao adsl over isdn?! Za shta ste osudjeni u Sloveniji ili Cro, pravosnazno, naravno radilo se o chistom lopovluku i prevari, (radnjama koje su vam inache potpuno strane).
    (ponuda paketa je stid za sebe.)

Onda, ovo drzanje niskih adsl brzina (krvave cijene), i pricha kako "bakar" ne moze vishe "da izbachi", shto naravno nije tachno, nego mora optika da se stavi, kako bi uzeli josh koji dinar, btw, to je bash iznenadjujuce od vas.

Zatim kvalitet servisa, i vashih uredjaja, koji je blago recheno sraman, -imate neshto shto se zove pirelli, ili kako vec, router, koji se restartuje svakih par sati, i za koji velite (vashi 1500 geniji) da to tako treba/mora, jer vi nemate reshenje za to, a kako "moze fukara i rebara", ne pada vam na pamet da te uradjaje zamijenite (kako sam se ovoga sjetio, khm khm, bogomi trebalo mi je bash dugo da dumam).. Nego, moz mislit kako sam neskroman, trazim da mi veza ne puca svako malo.. ccc e stvarno.. (btw, po tvrdnji 1500 servisa, ovih auto-restart uredjaja ima prilichno, nedje ochishcen magacin od smeca, prim. prev.)

Zatim, zagrmjelo je, nishta od uredjaja crklo nije, osim vashih, i to, po vashoj prichi na stotine, (da li to govori ishta o kvalitetu tih istih uredjaja..), trebalo je vajnom t-podmicivachu NEDELJU dana da se pojavi i da to zamijeni, a sve to vrijeme, naravno bez neta, bez TV-a.. I na koncu, kao vrhunac bestidnosti, ne izvinjavaju se ljudima zbog neazurnosti, neprofesionalnosti, nastalih problema... Vec ladno shalju FULL rachun za naplatu, pa ti brafe (korisniche), troshi vrijeme, gorivo, zivot.. da se zalish, jer ako ne na pishesh zalbu, morash da platish sve kao da je usluga bila AAA klase! (imao bih josh koliko samo toga, al' mi je muka kucat, ne znam ni ovo shto..)

Je li to taj napredak o kom govorish, ili sam te ja pogreshno razumio!?

p.s.
    Sve ovo je ovako kako je, jer je par domacih nishtavila uzelo pare da bi vajni t-uzas imao monopol, i mogao da radi sve ovo shto radi, a vi dragi korisnici .ebite si mater, jer nishta bolje niste ni zasluzili, shto je i istina ako cemo pravo.
    Last edited by NexusVI; 15-01-12 at 00:32.
    ><

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tesko u ovom trenutku.
    Preporucujem (kao i svima) web prijavu.
    Pozdrav Djetic,

Situacija je sledeca. Ja trenutno zivim na lokaciji gde imam adsl i u mojoj zgradi je vec instalirana optika. Medjutim, ja bih trebao uskoro da se preselim na ovu pomenutu lokaciju gde trenutno nema telefonskih linija ( kada su telefonske linije prolazile i delile se mi tada u tom trenutku nismo imali plac). U mojoj neposrednoj blizini se nalaze kuce koje imaju telefonske linije.
    Mi (nas jedno 30-tak kuca) da bi uveli telefnosku liniju treba da se skupimo i platimo 4500 eura da bi dobili telefonske linije na bakarne zice. Medjutim, posto je optika buducnost, mene interesuju informacije kome bih mogao da se obratim da mi bar ugrubo kaze kada bi na ovoj lokacili trebalo da se pocne sa optikom.
    Ja posto zivim u zgradi i imam uslova i za opticki internet, jos pre 2 meseca popunio sam web prijavu i dosao je jedan vas radnik i objasnjavao mi je situaciju u vezi uvodjenja optike. I takojde njemu sam objasnio situaciju i pitao ga da li mozda zna neke informacije kada bi trebalo u Donjoj gorici (ulica Berska) da se krene sa optikom, ali on nije znao i nije ni znao kome bih mogao da se obratim.
    Takodje bio sam u poslovnice telekoma (u zgradi Vektre), ali ni oni nisu mogli nista u vezi optike da mi kazu.

Unapred hvala na vremenu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U ponedeljak 16/01 su startovale nove Internet brzine za korisnike Optike (FTTH).
    Fizicka lica, ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja prvi put od kad je telekom poklonjen madjarima sam zadovoljan servisom. Bojim se da ga ne urekenm iako ne vjerujem u to. ADSL mi je jedno 2 godine svaki dan imao po 10 do 20 prekida i nisam mogao igrice da igram jer me banuju kad ispanem u po partije sto je realno, znaci igrice PREKRIZI. Zalio sam se sigurno 100 puta ali da ne lazem znaci 100 sigurno sto telefon sto mailom i imaju odlican sistem izbjegavanja zalbi. Ja nazovi i objasni problem i oni posalju nalog inzinjerima i inzinjer me zovne posle dva dana i kaze RADI LI SAD i tog momenta kad on pita radi i ja kazem RADI i on me pozdravi. KAko je spustio slusalicu prekide net i extra tv na 5 sekundi, opet ista procedura zovi pa nalog pa me zovne inzinjer i pita RADI LI SAD... i tako evo dvije godine, dva put su mi dali po mjesec dana dzabe jer sam dobio e mail adresu nekog sefa i njemu sam poslao cijelu situaciju i zadnji put sve isto ka gore sto sam naveo sam sam napisao DA ME NE CASCAVAJU 25 eura nego da mi daju internet....

OPTIKU ugradih extra tv ne steka internet LETI ali bukvalno leti znaci downloadujem 2.3 megabjata po sekundi na igrice odziv bolji nego onima iz drzave dje je server... kod ADSL pokrenes download na 512 iako si na 5 mbit-a ne mozes igricu igrat jer je odziv 200... OPTIKA je tako tecna tacno osjecas da kroz kabal nije zica nego magistrala sa 20 traka i svi voze ferarije...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Dosta je i trajalo, čim su dobili malo korisnika i Optika je krepala. Prvo je sve krepalo, pa je restart ONT-a vratio VoIP i internet ali ExtraTV ni da mrdne. Tako je to kad sa kinezima gradite "infrastrukturu budućnosti". Jeftina roba na kraju uvijek ispadne najskuplja, ali vas boli ***** jer vi uredno dobijete pare koje niste zaradili.
    BTW. Jeste li mislili da vam je FTTh prepouzdan pa na platformi nema nikog poslije 21h.
    Svaka čast na podršci :mad:

Page 33 of 177 FirstFirst ... 232930313233343536374383133 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)