Page 239 of 861 FirstFirst ... 139189229235236237238239240241242243249289339739 ... LastLast
Results 5,951 to 5,975 of 21502

Thread: Serije

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

je li ko gleda my name is earl?
    1993-2020

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    295
    Thanked in
    205 Posts

My name is Earl, Always sunny in California i Aqui no hay quien viva su moje omiljene.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

krenuh da skidam,ali masu ima.24ep po sezoni cini mi se...ne bih uludo da skidam.
    1993-2020

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

odakle skidate Serloka?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Earl je vrh nećeš pogriješit :lemo:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    16
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by Brent1986 View Post
    odakle skidate Serloka?
    sa torrenta
    Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    nemoguce je da dobar covjek ne vjeruje u Boga.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by nikita7 View Post
    Earl je vrh nećeš pogriješit :lemo:
    a eo cu ga skinut,vidim da glumi tuna iz Blow,tj.drasticno mrsavija verzija.
    1993-2020

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Brent1986 View Post
    odakle skidate Serloka?
    Imaš na extratorrent,HDTV..

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

A study in Pink - jel to prva epizoda?

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Jocker View Post
    Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Dođavola,
    napalih se na SG Universe i viđeh da neće snimati 3 sezonu. Pizda im materina
    A bio je najbolji SG serijal do sad
    A sa druge strane SG:Atlantis je imao 5 sezona.
    Amerikancima ne odgovaraju SF serije sa malo dubine i dobre glume. Izgleda da SF mora biti što plići da bi uspio
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Samo da ponovim, iako nije serija u pravom smislu rijeci, ali Charlie Brooker's Screenwipe - rastura!

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Amerikancima ne odgovaraju SF serije sa malo dubine i dobre glume. Izgleda da SF mora biti što plići da bi uspio
    Universe nije bio ništa od toga. Uglavnom loše pisani, režirani i dobrim dijelom glumljeni (svaka čast Carlyle-u, ali on je jedan) rip-off Battlestar Galactice.
    Ne mora SF da bude plitak, jednostavno za "dubinu" treba puno više truda, i puno je teže zaobići klišee žanra. SF kao žanr se uvijek teško probijao kao serija, jako je malo pravih uspješnih SF serija.

Stargate serijal je u suštini od početka malo neozbiljan i campy, SciFi je pičio tolike sezone SG1 i Atlantis jer su bili gledani u tom formatu - ljudi često hoće "more od the same", i kad je formulaični ali konstantan Atlantis zamijenjen riskantnim ali razočaravajućim Universe, dosta dugogodišnjih fanova serijala je diglo ruke.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Roy Fokker View Post
    Universe nije bio ništa od toga. Uglavnom loše pisani, režirani i dobrim dijelom glumljeni (svaka čast Carlyle-u, ali on je jedan) rip-off Battlestar Galactice.
    Po čemu je tačno rip-off Galactic-e ???
    Ne mora SF da bude plitak, jednostavno za "dubinu" treba puno više truda, i puno je teže zaobići klišee žanra.
    Koji dublji SF osim Galactic-e(koju ne volim nesto narocito)je uspio??
    "Njanjave" i stupidne teen serije imaju po 5+ sezona dok ozbiljnije i kvalitetne SF serije imaju po 3-4.
    Kakve koristi FireFly ima od toga što je praktično kultna serija kad je ukinut poslije 1 sezone, dok nešto na šta se veliki dio ljubitelja žanra naježi doživi DVOCIFREN BROJ SEZONA

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Po čemu nije? Počev od osnovne premise, preko likova i odnosa, pa do čisto tehničkih detalja.

Koji dublji SF osim Galactic-e(koju ne volim nesto narocito)je uspio??
    Koji pravi dublji SF znaš? X-Files je bio megahit, sa dosta dubine za to vrijeme. LOST je SF, sa puno drugih primjesa.
    Nije problem što dublji SF ne uspijeva, problem je što ga niko ne pravi.

"Njanjave" i stupidne teen serije imaju po 5+ sezona dok ozbiljnije i kvalitetne SF serije imaju po 3-4.
    Kakve koristi FireFly ima od toga što je praktično kultna serija kad je ukinut poslije 1 sezone, dok nešto na šta se veliki dio ljubitelja žanra naježi doživi DVOCIFREN BROJ SEZONA
    Ne moram ja da ti objašnjavam da sve zavisi od ukusa većine gledalaca. Recimo - SG Atlantis mogu da gledaju i casual fanovi SFa, dok Universe "puca" na BSG publiku, koja nikad nije bila toliko gledana koliko je imala sjajne kritike. U ovakvim uslovima televizije zarađuju od realityja i talent takmičenja, a to zahtijeva minimalna ulaganja, za razliku od bilo kakvog SFa. Ne otkazuju oni dobre SF serije iz obijesti, nego zato što ih ne gleda dovoljno ljudi.

A prije nego počneš "glupi Ameri" priču, zapitaj se - gdje bi danas neka SF serija imala veću gledanost?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kakve koristi FireFly ima od toga što je praktično kultna serija kad je ukinut poslije 1 sezone
    Realno, jebes seriju koja nije prerano ukinuta.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Po čemu nije?
    1. SG: Universe se odvija u sadašnjosti i glavni akteri(praktično jedini) su ljudi, Battlestar Galactica se odvija prije ljudi i glavni akteri su preci ljudi, a valjda i legendarni Atlantiđani.
    2. Pozitivci u SG: Universe nemaju ultimativnog neprijatelja(osim u par epizoda)
    3. Samim tim što nema ljutog neprijatelja tipa Muse Kesadžije većina serije se bazira na odnosu između članova posade, dok je radnja Galactic-e praktično podjeljena na "ljude" i Sajlonce.
    4. Što se tiče tvoje kritike glume u SG:Universe i komentara da samo Irac zna da glumi.Činjenica je da je fantastično odglumio svoj lik ali i onaj koji je glumio kapetana je odradio svoj dio posla vrlo dobro(meni se dopada kako je glumio i onaj debeli).
    5. Radnja Battlestar galactic-a se vrti oko rata između 40000 "ljudi" i n-1 Sajlonaca, a radnja SG Universe se vrti oko dvocifrenog broja ljudi koji su upali u *****

Što se tiče kopiranja Galacic-e činjenica je da se radnja SG Universe-a odvija u svemiru

PS.
    Nevjerovatni su tvoji komentari "JA NE VOLIM ŠPANAĆ, PREMA TOME PROGLAŠAVAM GA NEZDRAVIM"
    Meni lično Battlestar Galactica ne leži ali sam svjestan da je serija odlična
    Lost mi je čak odvratan a svjestan sam da je serija odlična

U ovakvim uslovima televizije zarađuju od realityja i talent takmičenja, a to zahtijeva minimalna ulaganja, za razliku od bilo kakvog SFa. Ne otkazuju oni dobre SF serije iz obijesti, nego zato što ih ne gleda dovoljno ljudi.
    Zarađuju kvalitetne serije sasvim dovoljno da bi se moglo reći da su unosne, ali ne 800%
    Što se tiče troškova SF serija CGI je danas na takvom nivou da su troškovi CGI efekta u SG Universe vjerovatno slični honoraru onog Irca(sasvim moguće da je ukinuta jer je njemu zinulo dupe za veći honorar).
    CGI iz serija kao što su SG Universe danas može odraditi neko ko se više razumije u 3D Max. Da ne pričam o serijama tipa Firefly i meni neprežaljenog Farscape-a
    Last edited by Rakun; 10-01-12 at 12:20.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja jednostavno ne mogu da svarim GALAKTIKU... kad mi prikazu svemirski brod ili neku ka bitku... a uzas ne mogu se oduzeti od osjecaja da su one letilice kao burago autici... tacno kao da su minijaturni i neko ih rukom pomjera... SG universe mi je super... nije losa ni SG atlantis... malo su losiji glumci i gluma ali moze da prodje.

LOST samo prve dvije sezone... posle su ga unistili.

Skidajte sa thepiratebay torente... prvo sto je najbolji sajt drugo sto sve ima a trece garantuju ti anonimnost. Evo skinuo sam EARL-a i gledam nije los onako taman lagan fin da se ubije vrijeme.

Ne znam jel ko pratio SPARTACUS blood and sand... ima valjda samo prva sezona... sve je extra od glume do glumaca... i radnje. (ovo je moje misljenje ne morate se sloziti)
    Last edited by Montequilla; 10-01-12 at 12:15.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ja volim i BSG i SG serijale i ne mislim da je SGU rip off galaktike. slazem se da je Universe mnogo losiji od atlantisa i sg-1, previse epizoda u kojima se ne dogadja nista, malo losija gluma, a i stice se utisak da scenaristi i producenti nisu znali ni sta ce sa sobom, a ni sa pricom u seriji. ocekujem da ce u dogledno vreme, kad se malo presaberu, napraviti film koji ce dovrsiti pricu i to ce biti to, kraj SG univerzuma.
    Play for that money boys, play for that money, fuckin' money

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Quote Originally Posted by Montequilla View Post
    Ja jednostavno ne mogu da svarim GALAKTIKU... kad mi prikazu svemirski brod ili neku ka bitku... a uzas ne mogu se oduzeti od osjecaja da su one letilice kao burago autici... tacno kao da su minijaturni i neko ih rukom pomjera...
    BSG ima najrealističnije specijalne efekte na TV, izgleda bolje od većine filmova sa sličnom tematikom. Stvarno ne znam o čemu pričaš.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ja jednostavno ne mogu da svarim GALAKTIKU... kad mi prikazu svemirski brod ili neku ka bitku... a uzas ne mogu se oduzeti od osjecaja da su one letilice kao burago autici... tacno kao da su minijaturni i neko ih rukom pomjera...
    Ni meni se BSG ne dopada ALI ZA RAZLIKU OD OSTALIH BAREM NEMA ZVUKA U SVEMIRU (Mislim da je i SG:U bez zvuka u svemiru).
    Ako gledaš takve serije/filmove radi dogfight-a u svemiru U STVARNOSTI NE BI BILO ZVUKA EKSPLOZIJE, A KAMO LI BRUJANJE MOTORA
    Last edited by Rakun; 10-01-12 at 13:13.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam stvarno probao da odgledam Galaktiku ali na prvi serijal kad sam vidio one letilice i veliki onaj brod... nekako mi je sve djelovalo plasticno kao da na nekom crnom platnu neko pomjera one letilice... mozda su posle to popravili... Kako to mislis nema zvuka u svemiru?

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Što se kvaliteta serije u svim elementima tiče, BSG je 5X bolja od svih SG serijala na gomili zajedno, ali efekti... neuporedivo.
    BSG ima zvuka u svemirskim scenama, ali je to više zvuk koji se čuje unutar letjelica nego ona debilana iz Star Wars, recimo. BSG je samo kompromis. Jedini serijal u istoriji koji nema apsolutno nimalo zvuka u svemirskim scenama je Firefly, a ista firma je radila BSG (ZOIC).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne znam, trudim se da uvidim tu razliku u zvuku... ja sam mislio da si mislio kao nemoguce je da se cuje nesto u svemiru ili nemoguce da se cuju neki posebni zvuci... a ti si mislio na kvalitet zvuka jer spominjes star wars... na star wars je laser kabal zategnuti sajla kao od dalekovoda... Pogledat cu Galaktiku neki od poslednjih serijala cisto da vidim da li mi je taj osjecaj da je neko snimao maketice male na crnom platnu...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Kako to mislis nema zvuka u svemiru?
    Zvuk se prenosi "vibriranjem" materije između tebe i nečega što zvuk proizvodi.Svemir je u principu vakum tako da ne postoji ništa što bi prenosilo zvuk između gledaoca/slušalaca i objekta koji proizvodi zvuk.

Trudim se da ne tražim dlaku u jajetu, ali zvuk u svemiru nije dlaka u jajetu nego slomljeno jaje
    BSG ima zvuka u svemirskim scenama, ali je to više zvuk koji se čuje unutar letjelica nego ona debilana iz Star Wars, recimo. BSG je samo kompromis.
    Gledao sam par epizoda BSG-a i u jednoj je bila eksplozija krstarice("blizu" je bila neka planeta) u kojoj je neko valjda podmetnuo nuklearku. ODUŠEVIO SAM SE
    Last edited by Rakun; 10-01-12 at 13:36.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jednu stvar sam primijetio... na UNIVERSE se letilice ponasaju kako bi trebalo ... znaci u svemir ti ne trebaju krila i cuda jer tu nema otpora vazduha pa da skreces gore dolje uz pomoc krila... nego THRUSTERS i kad pogledas bas se fino ukljucuju i iskljucuju kad se ship pomjera. Napr kretanje tih letilica je naj naj najbolje prikazano na onaj film Battle for L.A.

Page 239 of 861 FirstFirst ... 139189229235236237238239240241242243249289339739 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)