Page 203 of 666 FirstFirst ... 103153193199200201202203204205206207213253303 ... LastLast
Results 5,051 to 5,075 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Svim AGNOSTICIMA ZELIM DA IM SVAKO VECE BUDE BADNJE VECE i da 364-5 dana, budu dani SRECE, a i ATEISTI I TESTI, dani BUDU ISTI, SRECNI DANI I SRECNE GODINE, DA SE CRNA GORA U NEBESA VINE, PA DA GLEDA , DRUGE SA VISINE.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hvala,svako dobro.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Zelim sretan Bozic svim Kriscanima koji ga slave poslije Nove Godine

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Zelim sretan Bozic svim Kriscanima koji ga slave poslije Nove Godine
    A takvi smo mi, Srbi i Rusi - uvijek kontra logike
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Srpski pišem i zborim, svakom gromko govorim:
    narodnost mi Srbinska, um i duša Slavjanska !

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Vjerojatno su za Amere ista vrsta za***bancije kao sto su folklorni ritualni plesovi prvobitnih divljaka iz Papuanske Nove Gvineje :congratulatory:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default Карла сведочи против Мила?

Карла сведочи против Мила

Београд – Карла дел Понте сведок! Тужилаштво у Швајцарској прикупља доказе за оптужницу за прање новца против бизнисмена Станка Суботића Цанета и шефа ДПС Мила Ђукановића

http://www.vaseljenska.com/ex-yu/karla-svedoci-protiv/

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

08. 01. 2012 16:53 | Курир
    E što se čini...
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

lazu, bre
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

http://www.digitaljournal.com/article/317523

Half of Montenegro's property bought by Russians, claims paper

Like this article4
    Paul

By Paul Bradbury Jan 8, 2012 - 9 hours ago in Travel

Entire villages and more than 40% of property in Montenegro are owned by Russians, according to an investigation by Novaya Gazeta.

An investigation into the possessions of Russia's powerful elite by leading Russian daily Novaya Gazeta has led to the claim that more than 40% of property in Montenegro is owned by Russians, and that there are even entire villages which are 100% Russian owned, according to an article in Croatia's Slobodna Dalmacija on January 8, 2012.
    Russian real estate invasion of Montenegro
    The paper claims that the investigation, in collaboration with the Centre for the Study of Corruption and Organized Crime - an international organization that brings together journalists and researchers from Eastern Europe - pored over cadastral records at the Montenegrin Land Registry as part of its research, and found evidence of ownership of multiple properties by the prominent Russians, including 150,000m2 of land on the attractive Lustica peninsula, which was once owned by former Moscow Mayor Yuri Luzhkov.
    Whatever the actual figures, there is no denying the fact that the Russian real estate invasion of the tiny Balkan capital - population 620,000 - has left its mark, as large Russian-owned hotels such as Hotel Splendid in Budva have become recent and very prominent additions to the coastal areas.
    Russian schools, Russian villages
    The party resort of Budva, long a favourite as a summer resort from holiday-makers from Belgrade, seems to have attracted the Russians in particular. Known in some quarters as Little Russia, Budva has opened its first Russian-language school, and spoken Russian can be heard on its streets and in its cafes throughout the year, even out of the tourist season. Entire villages, such as the Russian Village above the country's most famous attraction - Sveti Stefan - are owned by Russians.
    The attractions of Montenegro to Russians are numerous. With no visa requirement for entry, a stunning coastline and attractive Adriatic Sea, Montenegro represents an attractive tourist destination a short flight from Moscow, and the number of charter flights into Tivat from various parts of Russia are testament to its popularity. The fact that both countries share the Orthodox faith is also a cultural advantage.
    Russian interest in tourism in Croatia
    Figures released for the peak season month of August 2011, for example, reveal the prominence of the influence of Russian tourism. Montenegro recorded 455,185 arrivals in its peak month, of which more than 20% were Russian, a figure that assumes great significance when countries of the former Yugoslavia are taken out of the equation (Russians were the second biggest visitors after Serbia - 27.9% - and ahead of Bosnia and Hercegovina and Kosovo in third and fourth).
    To the more well-heeled Russian, the relatively relaxed approach to urban planning has enabled construction in prime locations to take place, permits which would be impossible to obtain in neighbouring countries such as Croatia for example. It is also a country with EU aspirations, where citizenship can be obtained for investment of a cool half a million euros, with former Thai Prime Minister Thaksin Shinawatra became a Montenegrin citizen in early 2010, for example.
    The contrast to the Russian influence on Montenegro and its Catholic neighbour Croatia is stark. While richer Russians have bought prime properties in desirable hot spots such as Dubrovnik, Russian tourists are much less prominent.
    On the island of Hvar for example - named by Lonely Planet as its number 5 destination for 2012 - the official tourism statistics for 2011 show that the island was more popular with tourists from 15 other countries ahead of Russia, including Belgium, Canada and Brazil, with Russian arrivals for the entire year recorded at 1,369.
    This represents a 10% increase on Russian arrivals on Hvar, which made global headlines with the antics of Prince Harry and Beyonce last summer, and may be the start of increased interest in Croatia. A more relaxed approach to visa regulations to Russian tourists, coupled with the introduction of direct Aeroflot to Dubrovnik in 2011, and the announcement of Croatia Airlines routes to both Moscow and St. Petersburg, indicate a growing interest in Russian tourism moving up the Adriatic coast.

Read more:
    http://www.digitaljournal.com/articl...#ixzz1itfVzMkd
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Half of Montenegro's property bought by Russians
    Cini mi se da vic jednostavno nije smijesan ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://www.slobodnadalmacija.hr/Moza...2/Default.aspx

Hvala lepo na ovom lepom tekstu. :tears_of_joy:

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Cini mi se da vic jednostavno nije smijesan ...
    ako u to racunaju KAP i jos par kompanija ciji su stvarni vlasnici preko fiktivnih of-sor kompanija Rusi...po vrijednosti uopste nisu daleko
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    ako u to racunaju KAP i jos par kompanija ciji su stvarni vlasnici preko fiktivnih of-sor kompanija Rusi...po vrijednosti uopste nisu daleko
    Ništa oni nijesu kupilo što im mi nijesmo prodali.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Aerodrom Trebinje postao JP za trgovinu na malo
    08. januar 2012.
    ShareIako aerodrom u Trebinju ne postoji, odlukom Vlade Republike Srpske registrovano je istoimeno javno preduzeće, za koje je nedavno izmijenjena odluka o djelatnostima kojima može da se bavi, prenosi Sarajevo-x.

Krajem decembra stupila je na snagu odluka Vlade RS da Javno preduzeće Aerodrom Trebinje može da se bavi "trgovinom na malo u nespecijalizovnim prodavnicama pretežno prehrambenim proizvodima, pićima i duvanskim proizvodima", te ostalom trgovinom na malo u nespecijalizovanim prodavnicama.

Ukradose ideju da nasi sad ne mogu registrovati preduzeće Autoputevi Crne Gore

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Ništa oni nijesu kupilo što im mi nijesmo prodali.
    naravno, niko normalan ne krivi njih..
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Leonida View Post
    http://www.slobodnadalmacija.hr/Mozaik/tabid/80/articleType/ArticleView/articleId/160502/Default.aspx

Hvala lepo na ovom lepom tekstu.
    http://www.standard.rs/branko-djakovic-republika-srpska-na-meti-katolicke-crkve.html
    kad ne valjaju Rusi, valjaju Hrvati (novinari, link#1), kad ne valjaju Hrvati (katolici, link#2), sta onda ... ? Fali jos jedan "message"
    Prvi clanak je zbirka svemirskih gluposti, ka mjesana salata od proslosti, sadasnosti i "lepih" zakljucaka tipa "ruska oligarhija u Crnoj Gori vrlo utjecajna". Ruska oligarhija uopste nije zainteresovana za ulaganja u CG, izuzev Deripaske, jer njemu je aluminium poslovna struka. Ako svakog, ko ima sto iljada evrica na racunu smatrate oligarhom, onda dzabe ja tu pricam. "Više od 40 posto nekretnina u Crnoj Gori pripada Rusima" pise Ruska gazeta, znaci ako kucnete na susjednja vrata bilo gdje u CG, otvorit ce vam Rus, je'l tako?
    Drugi clanak: "Cilj Vatikana je jasan: odvajanje Crnogorske mitropolije od Srpske pravoslavne crkve i proglašenje unije sa Svetom stolicom". Ne moze Benedikt ni da jede ni da spava dok mu ne ostvara se GLAVNI CILJ. Fino.
    Znate, koji je glavni problem pravoslavlja (a i katolicanstva)? Prazni crkve i hramovi. PRAZNI. Ali bolje "zivjeti" u proslosti, ratujuci sa Mlecima, Habsburgovcima, Vatikanom, nego procitati Evangjelje. Ima takva mala knjizica u Bibliji, tamo je sve dobro objasnjeno ko je covjek i koliko vrijedi.
    I na kraju, pogledajte, molim Vas, ovdje, kakav je taj "crni djavolov zlocinacki Vatikan"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://www.slobodnadalmacija.hr/Moza...2/Default.aspx

Hvala lepo na ovom lepom tekstu. :tears_of_joy:
    Sto se mene tice, drago mi je sto je ruska elita postala moj komsiluk-bas drago! Samo neka oni ovdje borave po nedjelju dana par puta godisnje, a neka im roditelji (finansisji odlicno obezbijedjenji) budu i po pola godine u MNE, pa ce vec neki poslic iskrsnuti, pogotovo kad se MNE jos vise priblizi EU i kad svaki biznis ovdje bude mogao da se plasira na trziste EU I OBRNUTO (jer MNE ima potpisan bilateralni ugovor sa RU o slobodnoj trgovini).

Zaista ne vidim zasto bi to nekome smetalo?
    Ima dovoljno resursa za zajednicki nastup i sa zapadno-evropljanima, i sa drugima....samo naka stranci dodju ovdje, a neka nasa mladez sto vise putuje u EU i Rusiju.i na Bliski istok (zasto da ne?).

Sve je to dobro i u to sam siguran.

A ne misle Rusi nama lose, to je sigurno.

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Jaroslav View Post
    kad ne valjaju Rusi, valjaju Hrvati (novinari, link#1), kad ne valjaju Hrvati (katolici, link#2), sta onda ... ? Fali jos jedan "message"
    Prvi clanak je zbirka svemirskih gluposti, ka mjesana salata od proslosti, sadasnosti i "lepih" zakljucaka tipa "ruska oligarhija u Crnoj Gori vrlo utjecajna". Ruska oligarhija uopste nije zainteresovana za ulaganja u CG, izuzev Deripaske, jer njemu je aluminium poslovna struka. Ako svakog, ko ima sto iljada evrica na racunu smatrate oligarhom, onda dzabe ja tu pricam. "Više od 40 posto nekretnina u Crnoj Gori pripada Rusima" pise Ruska gazeta, znaci ako kucnete na susjednja vrata bilo gdje u CG, otvorit ce vam Rus, je'l tako?
    Drugi clanak: "Cilj Vatikana je jasan: odvajanje Crnogorske mitropolije od Srpske pravoslavne crkve i proglašenje unije sa Svetom stolicom". Ne moze Benedikt ni da jede ni da spava dok mu ne ostvara se GLAVNI CILJ. Fino.
    Znate, koji je glavni problem pravoslavlja (a i katolicanstva)? Prazni crkve i hramovi. PRAZNI. Ali bolje "zivjeti" u proslosti, ratujuci sa Mlecima, Habsburgovcima, Vatikanom, nego procitati Evangjelje. Ima takva mala knjizica u Bibliji, tamo je sve dobro objasnjeno ko je covjek i koliko vrijedi.
    I na kraju, pogledajte, molim Vas, ovdje, kakav je taj "crni djavolov zlocinacki Vatikan"
    Poptisujem!
    Ja sam recimo u zadnjih mjesec dana imao posla sa jednom ruskom kompanijom i bio prijatno iznenađenem - sve što smo se dogovorili su ispoštovali do kraja, i vremenski okvir i plaćenje i način plaćanja i obaveze, baš sve. Možda je to jedan od slučajeva, ali po onome što sam vidio, radi se o izuzetno poslovnim ljudima sa kojima se lako dogovoriti.
    Ovo oko procenta nekretnina je apsolutna glupost, prvo ruske novine a onda i SD.
    Prvo, ni u jednoj CG opštini nerezidenti nemaju preko 10% nekretnina, izuzetak je Budva mislim.
    Drugo od 100% nekretnina u vlasništvu stranaca, preko 50% su iz Srbije (Budva, Bar, HN, Tivat), dok oko 20% čine Rusi (Budva, Bar, Kotor), ostatak se dijeli između Iraca, Britanaca, Francuza, Bosanaca, Ukrajinaca, Italijana i nešto manje Kosovara, Amerikanaca, Slovenaca, Litvanaca i tako dalje.

Činjenica je da je svega nešto preko 1% komletnog zemljišta i nešto više nekretnina u vlasništvu stranaca što je mnogo manje od prosjeka EU (imao sam neđe sve to podatke po zemljama, ali ih ne mogu naći).

Ruski investitori su dobrodošli ovđe dok donose novac, jednako kao Srbi, Albanci ili Papuanci. Dok gođ su spremni da plate ono što mi prodajemo po određenoj cijeni ko bi normalan prodao nekom građaninu CG to isto za recimo 10% manje novca? To je osnovni zakon ekonomije, a ono što mene brine je da će ti isti ruski investitori koji su "držali" barem 5 gradova na primorju i 2 na sjeveru CG (posljedično i PG) otići neđe đe će se njihov novac više cijeni i đe će moći da kupe više nekretnina za svoj novac (Albanija, Bugarska).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Govorio sam da će nam se ovo dešavati s Rusima.... u svakoj normalnoj zemlji već bi onaj ko treba, bio dobro zabrinut za ovaj ruski trend....

No, što očekivat od naroda koji ima državu a nema domaćinski osjećaj, niti je doživljava ka svoju.....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Poptisujem!
    Ja sam recimo u zadnjih mjesec dana imao posla sa jednom ruskom kompanijom i bio prijatno iznenađenem - sve što smo se dogovorili su ispoštovali do kraja, i vremenski okvir i plaćenje i način plaćanja i obaveze, baš sve. Možda je to jedan od slučajeva, ali po onome što sam vidio, radi se o izuzetno poslovnim ljudima sa kojima se lako dogovoriti.
    Ovo oko procenta nekretnina je apsolutna glupost, prvo ruske novine a onda i SD.
    Prvo, ni u jednoj CG opštini nerezidenti nemaju preko 10% nekretnina, izuzetak je Budva mislim.
    Drugo od 100% nekretnina u vlasništvu stranaca, preko 50% su iz Srbije (Budva, Bar, HN, Tivat), dok oko 20% čine Rusi (Budva, Bar, Kotor), ostatak se dijeli između Iraca, Britanaca, Francuza, Bosanaca, Ukrajinaca, Italijana i nešto manje Kosovara, Amerikanaca, Slovenaca, Litvanaca i tako dalje.

Činjenica je da je svega nešto preko 1% komletnog zemljišta i nešto više nekretnina u vlasništvu stranaca što je mnogo manje od prosjeka EU (imao sam neđe sve to podatke po zemljama, ali ih ne mogu naći).

Ruski investitori su dobrodošli ovđe dok donose novac, jednako kao Srbi, Albanci ili Papuanci. Dok gođ su spremni da plate ono što mi prodajemo po određenoj cijeni ko bi normalan prodao nekom građaninu CG to isto za recimo 10% manje novca? To je osnovni zakon ekonomi
    je, a ono što mene brine je da će ti isti ruski investitori koji su "držali" barem 5 gradova na primorju i 2 na sjeveru CG (posljedično i PG) otići neđe đe će se njihov novac više cijeni i đe će moći da kupe više nekretnina za svoj novac (Albanija, Bugarska).
    Aproved by Bone!
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Edza View Post
    Govorio sam da će nam se ovo dešavati s Rusima.... u svakoj normalnoj zemlji već bi onaj ko treba, bio dobro zabrinut za ovaj ruski trend....

No, što očekivat od naroda koji ima državu a nema domaćinski osjećaj, niti je doživljava ka svoju.....
    Nemoj se uzrujavat.
    Svaku su godinu sve manje Rusa spremni ic u CG za trosit ovdje svoj novac.
    Broj je Rusa koji bi zeljeli investirat u crnogorsku nekretninu naglo pao do nule.
    Umjesto ruskih investitora-lopova dolaze besprijekorni strani ivestitori pored ohih iz Jugopetrola, Eletroprivrede, Fonda Moneta, sa Svetog Stefana i sl.
    Umjesto ruskih direktora-lopova dolaze veoma posteni ljudi pored onog Tomasa Hodza iz beranske mljekare.
    Nek ti svaki dan bude radost i sreca bez Rusa!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

uzalud traži pomoć

Dječak (10) izbačen iz kuće, djed traži pomoć da bi ga izdržavao

Podgoričanin V. Ć. zatražio je od nadležnih institucija da mu pomognu u izdržavanju njegovog maloljetnog unuka, navodeći da je dječaka majka S. Ć. u maju 2010. godine, izbacila iz kuće, te da do sada niko nije reagovao na njegove molbe za pomoć.

Izvor: http://www.vijesti.me/vijesti/djecak...o-clanak-55582

Page 203 of 666 FirstFirst ... 103153193199200201202203204205206207213253303 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)